Leerlingen Van der Capellen spelen ‘Uitgeschaamd’

Zwolle – “Uitgeschaamd” is een voorstelling die is gemaakt door leerlingen uit de toneelstromen (CapArtival) van de Van der Capellen scholengemeenschap. Donderdagmiddag werd het stuk in theater The Young Ones aan de Willebrandlaan opgevoerd.

07-10-2010_the_young_ones_5.jpg

Een bijzondere voorstelling welteverstaan, want deze voorstelling werd in 1 ochtend in elkaar gezet door leerlingen van de 4 verschillende locaties: Wijhe, Dedemsvaart, Elburg en Zwolle. Het thema van deze voorstelling was “Freak”-zijn. Uiterlijk lijkt tegenwoordig wel heel belangrijk, helemaal voor jongeren. Via deze voorstelling wilden de leerlingen laten zien dat er meer is dan alleen uiterlijk vertoon. Terwijl alle anderen hard aan het werk zijn om vooral maar in de juiste spijkerbroek en met het juiste kapsel te lopen, kan de Freak ontspannen achterover leunen en lekker zichzelf zijn; de Freak is Uitgeschaamd! Losse onderdelen waren in de lessen voorbereid. 70 leerlingen van de vier locaties in de leeftijd van rond de 14 jaar speelden en dansten en lieten zich van hun beste kant zien.

07-10-2010_the_young_ones_1.jpg

07-10-2010_the_young_ones_2.jpg

07-10-2010_the_young_ones_3.jpg

07-10-2010_the_young_ones_4.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Wat is er jammer aan deze woordspeling Dick. the(ater) young ones. Ik denk dat het heel duidelijk is the young ones ( de organisatie) maken theater.    ⚠️ Meld

Reageer