Hulpchat op Coming Out Dag regio Zwolle

Zwolle – Op maandag 11 oktober is het Coming Out Dag! Dé dag dat homo’s en lesbo´s uit de kast komen. Ook in de regio Zwolle, waar de informatie en hulpchat en –telefoon van het COC je het laatste zetje in de rug biedt.

Bestuurslid Will Stevens van de regionale vereniging voor integratie van homoseksualiteit COC Zwolle, vertelt over het belang van deze dag: ´De toenmalige minister Plasterk heeft in 2008 Coming Out Dag naar Nederland gehaald. Wat ons betreft een goede zaak. Wie niet beter weet, zou denken dat anno 2010 homoseksualiteit normaal en geaccepteerd is. De werkelijkheid is helaas anders. Elke week treffen wij niet alleen jongeren, maar juist ook ouderen aan de informatie- en hulptelefoon of de hulpchat. Mannen en vrouwen die in hun omgeving niet zomaar kunnen vertellen dat zij homo of lesbisch zijn. COC Zwolle is er het hele jaar voor hen. Maar deze speciale dag, eens per jaar, is een goed signaal en een steunbetuiging aan een ieder die worstelt met zijn of haar seksuele geaardheid.´ Bellen en chat

De informatie- en hulptelefoon is bereikbaar van 19.30 tot 21.30 uur. Bel 038 – 4210065. Ook is die avond de hulpchat bemand, voor een gesprek via internet. Wie wil chatten, voegt itczwolle@hotmail.com toe als contactpersoon aan zijn of haar MSN Messenger.

Artikel delen:

Reageer