Auto rijdt door kortsluiting tegen appartement

Zwolle – Donderdagavond rond 21.15 vond er aan de Wagenschuurstraat in stadshagen een autobrand plaats. Een personenauto ramde na een kortsluiting een appartement.

 3.jpg

Bij het arriveren van de brandweer stond een brandende auto tegen een appartement aan. De rookontwikkeling was op dat moment enorm en er waren ook veel nieuwgierigen naar de brand gekomen. De oorzaak van de brand is volgens de moeder van de eigenaar van de auto het volgende: de bestuurder was net 15 minuten thuis toen er kortsluiting ontstond in de auto, waardoor de auto spontaan startte. De pech was dat de auto in de eerste versnelling stond en vervolgens met enige snelheid de parkeerplaats overschoot door de bosjes tegen een appartement. De brandweer en politie bevestigden later het verhaal. Het onderste appartement liep rook- en waterschade op, en het appartement erboven liep alleen maar lichte rookschade op. De auto is afgetakeld door bergingsbedrijf Leerentveld.

1.jpg

4.jpg

2.jpg

Artikel delen:
Reacties 9
 1. Tja, in de techniek is vanalles mogelijk.
  Zeker met de electronische motormanagementsystemen.

  Normaal is het zeker niet om dat er twee voorwaarden nodig zijn om de motor te starten.
  Dat weet iedereen: Contact aan en daarna de startmotor bedienen.
  En bij bepaalde merken is het intrappen van de koppeling ook een voorwaarde om te kunnen starten.

  We zien wel een rokende auto, dus er is iets aan de hand..
  Als je hem zelf tegen een huis parkeert zal de radiator lek gaan en de boel gaan stomen ipv roken.
  Alhoewel je dan ook kortsluiting kan krijgen door de schade..

  Een deskundig onderzoek zal de oorzaak moeten bepalen.  ⚠️ Meld

 2. Het allervreemst is natuurlijk dat een vrouw de technische oorzaak al denkt te achterhaalt te hebben. Moeder houdt zoonlief de hand boven het hoofd en denkt de verzekeraar om de tuin te kunnen leiden. Hahaha.


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind het ook maar een sterk verhaal!

  Eens te meer bewezen dat het niet meer nodig is de auto in de versnelling te zetten. Als ik me niet vergis wordt dat tegenwoordig ook niet meer geleerd bij de rijlessen. Gewoon in de neutraal zetten en de handrem erop trekken. In de versnelling zetten is enkel nodig wanneer het extreem hard vriest.


  ⚠️ Meld

 4. De brandweer en politie bevestigden later het verhaal.

  Zeker ook vrouwen.

  Ben wel benieuwd naar het vervolg van dit verhaal. Om welk merk auto ging het overigens?


  ⚠️ Meld

 5. Had vroeger ook een auto die je op afstand kon starten! Werkte echt! tot dat je een keer vergeet in zijn vrij te zetten, hij is toen gelukkig vast gereden in de struiken! veel schade 🙁
  Maar was wel super handig in de winter! nooit ramen krabben.. Altijd warme auto.. en je hoefde je huis er niet voor uit ;)8)


  ⚠️ Meld

Reageer