Lunchconcert in de Statenzaal met zang en piano

Zwolle – De lunchconcerten in de Statenzaal vinden vanaf seizoen 2010-2011 weer op vrijdag plaats en de eerste is op vrijdag 15 oktober. Deze serie wordt georganiseerd door Bibliotheek Zwolle in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium van Zwolle.

De liedklas van het ArtEZ-conservatorium presenteert in de Statenzaal tijdens dit lunchconcert een liederenrecital met liederen van Haydn , Mozart en Beethoven. Studenten zang en studenten piano werken in de kunstvorm ‘het lied’ intensief samen. Dat gebeurt onder meer in verschillende projecten. Het eerste ArtEZ liedklasproject staat geheel in het teken van de belangrijkste componisten uit de klassieke periode : Haydn, Mozart en Beethoven.

De bekende Nederlandse sopraan Johannette Zomer is drie dagen gastdocent. Samen met Marien van Nieukerken ,de leider van de liedklas, wordt er met de studenten onder meer gewerkt aan interpretatie en stijlgetrouwheid in het uitvoeren van dit specifieke repertoire. De openbare lessen zijn in het conservatorium te Zwolle op 13, 14 en 15 oktober.

Het programma met de namen van de musici is pas bekend op vrijdag 15 oktober en zal zoals gebruikelijk aan het begin van het concert worden uitgereikt.

Het concert begint om 12.15 uur en de zaal is open vanaf 12.00 uur De toegang is gratis en het eerstvolgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 19 november.

Artikel delen:

Reageer