Kinderboekenschrijfster Letterie gast bij Windesheim

Zwolle – Kennismaken met boeken kan niet vroeg genoeg beginnen. Want wie leest leert, en wat je leert neemt niemand je meer af. En wie kan dat beter beamen dan kinderboekenschrijfster Martine Letterie. Letterie bezoekt de eerstejaars Pabostudenten van Windesheim op donderdag 14 oktober in het kader van hun beroepsoriëntatie die samenvalt met de Kinderboekenweek.

Een goed moment dus om de Pabostudenten te laten kennismaken met lezen, voorlezen en het inzetten van kinderboeken in de klas. Zij zijn de hele dag actief bezig met workshops en lezingen, onder andere van hun eigen docent Erna van Koeven, die promoveert op het omgaan met literatuur in het basisonderwijs.

Speciale gastdocent deze dag is kinderboekenschrijfster Martine Letterie. Tijdens haar studie Middelnederlandse Letterkunde werd haar belangstelling voor de geschiedenis gewekt. De geschiedenis speelt dan ook in haar boeken een belangrijke rol, zoals in ‘Focke en het geheim van Magnus’. De schrijfster laat kinderen op deze manier niet alleen kennismaken met het lezen, maar tegelijkertijd ook met geschiedenis.

Letterie kent ook het onderwijs van binnenuit. Als docente Nederlands aan de Pabo in Doetinchem gaf ze les over jeugdliteratuur. Sinds 1997 besteedt ze al haar tijd aan schrijven. Ze schrijft niet alleen kinderboeken, maar ze schrijft ook over jeugdliteratuur en schoolboeken. Een ervaringsdeskundige waar de Pabostudenten van Windesheim hun voordeel mee kunnen doen.

Artikel delen:

Reageer