Steekpartij in centrum Zwolle

Zwolle – Vrijdag 8 oktober omstreeks 03.30 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij in de Diezerstraat. Ter plaatse bleek één slachtoffer met een onbekend voorwerp gestoken te zijn in zijn oog. Getuigen verklaarden dat zij de man even daarvoor schreeuwend uit een steegje ter hoogte van de H&M op de Diezerstraat hadden zien komen.

Daarop werden direct de geneeskundige hulpdienst en de politie gealarmeerd. Het slachtoffer werd behandeld door de aanwezige ambulancemedewerkers en daarna overgebracht naar het ziekenhuis. De politie begon onmiddellijk met een zoekactie naar de dader.

Even later werd op de Grote Markt een tweede slachtoffer aangetroffen. Hij had een wond op zijn achterhoofd, waaraan hij in het ziekenhuis behandeld moest worden. De twee slachtoffers waren met een derde vriend op zoek naar een taxi toen een onbekend persoon aanbood om hen met zijn auto voor een klein bedrag naar de plaats van bestemming te brengen. Het drietal ging hiermee akkoord en liep met de man mee de Diezerstraat uit.

Onderweg kregen zij een woordenwisseling en werd er gestoken. De politie heeft een onderzoek ingesteld en roept getuigen op zich te melden via 0900-8844. De verdachte ziet er als volgt uit: lengte tussen de 1.80 en 1.85 m. De man had blond haar met een matje in de nek. In zijn rechteroor droeg hij een glimmende oorbel. Hij droeg daarnaast een zwarte leren jas en overhemd met roze en rode blokjes. De verdachte is vermoedelijk de betreffende nacht in de binnenstad van Zwolle uit geweest.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Zo komt het wel over. Wel een duidelijk signalement, voor wat het waard is:

  Tussen de 1.80 en 1.85 m lang. De man had blond haar met een matje in de nek. In zijn rechteroor droeg hij een glimmende oorbel. Hij droeg daarnaast een zwarte leren jas en overhemd met roze en rode blokjes


  ⚠️ Meld

 2. Bericht door Plantje, op 8 oktober 2010 om 14:21
  Ongelofelijk! Dan ga je toch ook doelbewust om iemand te mishandelen op stap of zie ik dat verkeerd?

  lijkt me een voorbarige conclusie


  ⚠️ Meld

 3. Als ik op stap ga heb ik meestal niets bij me waarmee ik in no time twee mensen kan neersteken. of wacht…dergelijk wapentuig heb ik nooit bij me. Dus om dan maar meteen te zeggen dat mijn conclusie voorbarig is…


  ⚠️ Meld

 4. misschien verstandig om niet alleen de voorstraat en luttekestraat te voorzien van betere camerabewakingen, maar ook de diezerstraat.

  Hierdoor ga ik echt niet met een prettig gevoel op stap, als je weet dat je elk moment door een of andere gek kan worden neergestoken


  ⚠️ Meld

 5. @ Plantje, kleine nuance….er staat niet met welk voorwerp gestoken is. Kan bijvoorbeel een net (expres) gevallen glas zijn. Of iets dat op de grond lag. Wel apart dat ze het steekwapen niet definiëren.


  ⚠️ Meld

 6. S’nachts blijkt Zwolle een heel andere stad te zijn als de gezellige terrasjesstad zoals ik die van overdag ken..
  Gaan na 00.00 uur soms de riolen in de stad massaal open?8)


  ⚠️ Meld

 7. @ Observer, (afkloppen) maar ik heb nooit last. En ga toch nog wel eens stappen. Het is ook vooral de instelling waarmee je op stap gaat…het gezelschap. En extra op je hoede zijn als je er iemand met een kwade dronk bij hebt lopen…..Zielig en waarschijnlijk wel herkenbaar voor portiers is het feit dat sommigen enkel op pad zijn voor mot. Uitgelokt door een vrouw of door een maatje….daarbij kun je beter zsm de uitstmijterT inseinen.


  ⚠️ Meld

Reageer