Zorg voor anderen? Ook voor jezelf!

Zwolle – Trias Jeugdhulp, Frion en Hogeschool Windesheim houden woensdag 24 november vanaf 13.30 uur een gezamenlijk symposium, onder de noemer: Zorg voor anderen? Ook zorg voor jezelf!  

beeldmerk-wvr-jeugdzorg-rgb.gif

Het symposium vindt plaats op Hogeschool Windesheim, ter ere van de landelijke Week van reflectie in de zorg en jeugdzorg, ( 22-26 november 2010). Het symposium is gratis toegankelijk voor geïnteresseerden. Deelnemers kunnen zich aanmelden via: info@windesheim.nl. Anne-Mei The, cultureel antropoloog, jurist en lector palliatieve zorg, ethiek en communicatie op Windesheim verzorgt de openingslezing. Anne-Mei The verricht onderzoek naar beslissingen rond het levenseinde en euthanasie. In 2005 verscheen van haar hand In de wachtkamer van de dood, een boek over het leven en (ver-)sterven in verpleeghuizen.

Zingeving in de jeugdzorg

De tweede lezing is in handen van Eduard Groen, docent agogiek op Windesheim. Eduard Groen heeft met Henk Blenkers onderzoek gedaan naar de rol van levensbeschouwing in de jeugdzorg. Voor dit onderzoek zijn medewerkers van Trias Jeugdhulp geïnterviewd. Aan de hand van ethische dilemma’s worden deelnemers daarna uitgenodigd om mee te praten en te stemmen over dilemma’s in de dagelijkse praktijk. Een panel met professionals in de gezondheidszorg en jeugdhulpverlening alsook cliënten werkt mee aan deze discussie.

Artikel delen:

Reageer