Help Zwolle groen kleuren op de Dag vd Duurzaamheid

Zwolle – Op 11 november organiseert Urgenda, actieorganisatie voor duurzaamheid en innovatie, de Dag van de Duurzaamheid. Op deze dag zijn overal in Nederland leuke dingen te doen die te maken hebben met het thema duurzaamheid.

Uiteraard ook in Zwolle. Map Renes van FRISGROEN heeft diverse partijen warm gemaakt om hier een mooi programma neer te zetten. Heeft u ook een goed idee? Iedereen is van harte welkom om zich aan te sluiten bij alle groene initiatieven die Zwolle deze dag groen kleuren. Er staan al vele activiteiten op het programma in Zwolle op de Dag van de Duurzaamheid. De locatie van EEEUWIG aan de Melkmarkt 15 staat op 11/11 bol van de groene initiatieven, wat Samen maken we de Stad coordineert. GreenWish is aanwezig om mensen met een duurzaam idee verder te helpen. Met een half uurtje “Eerste Hulp bij Idealen” geven zij tips voor een succesvolle aanpak om een goed idee concreet te maken. U kunt zich hier nu al voor aanmelden via zanten@greenwish.nl.

Ook organiseren winkels met eerlijke producten uit de Smaakroute Zwolle (smaakroutezwolle.nl) een educatief en smaakvol programma. De Melkmarkt wordt opgesierd door een tipitent waar de Meisjes van Plezier samen met Yosemite Outdoor een promo van hun back-to-basic kookworkshop geven. Maar dat is nog niet alles. Er rijden twee Fietsjoe´s van FietstaxiZwolle gratis door het centrum, je kunt daten met Groenkapje en er zijn expositie over duurzame mode en van duurzame kunst te bezichtigen.  Verder zijn er diverse workshops, muziek en dans van onder meer Soulclap, The Dawgster en DanceStyle.  

Meedoen?
De Dag van de Duurzaamheid is een goed moment om uw duurzame producten en diensten onder de aandacht te brengen. Ook een groene activiteit organiseren? U kunt uw initiatief aanmelden bij Marije Keizer via M.Keizer@zwolle.nl.

Kijk voor meer informatie op de website www.samenmakenwedestad.nl/dagvandeduurzaamheid. Daar vindt u binnenkort het complete programma.

Artikel delen:

Reageer