IntermeZZo organiseert Thema avond Borstkanker

Zwolle – IntermeZZo, nazorgcentrum voor mensen met kanker en hun familie, vrienden en mantelzorgers, organiseert woensdag 20 oktober in Restaurant Urbana aan de Wipstrikkerallee een avond onder het thema "Borstkanker". Rond 18.30 uur is de ontvangst en de avond zal rond 21.45 uur worden afgesloten.

Op deze thema-avond zullen meerdere sprekers belangrijke onderwerpen belichten rond deze ernstige ziekte, zoals "Kanker en Werk", "Borstkanker en menopauze", "Seksulaiteit en intimiteit bij borstkanker". U kunt u inschrijven via iinetrmezzo@nazorgcentrum.nl of 038-4246088 of via aanmeldingskaart, onder vermelding van naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen.H et programma van deze avond kunt u lezen onder "Lees verder".

THEMA avond BORSTKANKER, woensdag 20 oktober in Urbana.

Programma:

18.30 uur:
Ontvangst met koffie/thee

19.00 uur:
Opening, internist oncoloog Dr. A Honkoop

19.15 uur:
Kanker en werk, geen makkelijk onderwerp.
Weer gaan werken na kanker gaat niet vanzelf, zo blijkt maar al te vaak. Vragen, onwetendheid, onbegrip en nieuwe keuzes zorgen voor de nodige hobbels. In deze presentatie zal juist op die aspecten worden ingegaan. 
Door: Bas Smallenbroek van het CIR en bedrijfsarts Liesbeth Geenen

19.45 uur:
,, Zorg goed voor jezelf….."
Als je geconfronteerd wordt met een ernstige ziekte als borstkanker, krijg je veelal van je omgeving het advies om vooral goed voor jezelf te zorgen. Maar wat is goede zelfzorg eigenlijk en hoe doe je dat binnen een context van heftige emoties en keuzes die op je af komen? Daarover gaat deze lezing, met specifieke aandacht voor hoe mindfulness behulpzaam kan zijn bij zelfzorg.
Door: medisch psycholoog Danielle Dort

20.40 uur:
Borstkanker en menopauze
Naast de klachten van de behandeling bij borstkanker, zijn de klachten van de overgang ook niet mis… Hoe ga je hier mee om en wat is er aan te doen?
Door: nurse practitioner en menopauze deskundige Anneke Fransen.

21.10 uur:
Seksualiteit en intimiteit bij borstkanker.
Emotionele verwerking, intimiteit, seksualiteit, lichaamsbeeld, eigenwaarde, aantrekkelijkheid en de impact op de partner bij borstkanker.
Door: medisch psycholoog, psychotherapeut en seksuoloog Peter Scharwächter.

21.35 uur:
Afsluitend woord, coördinator IntermeZZo

Tevens zullen de BVN en Amazones aanwezig zijn.

Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door de firma Abbott, Multocopy en Urbana

Waar:
Urbana, Wipstrikkerallee 213, 8025 AH Zwolle

Tijd:
Vanaf 18.30 uur tot 21.45 uur op 20 oktober 2010

Kosten:
Vrijwillige bijdrage achteraf.

Inschrijving:
Via intermezzo@nazorgcentrum.nl of 038-4246088 of via aanmeldingskaart, onder vermelding van naam,adres, telefoonnummer en aantal personen.

 

Artikel delen:

Reageer