Meisjesinternaat Vredestein door The Young Ones

Zwolle – Op vrijdag 29 oktober 2010, gaat de theatervoorstelling Meisjesinternaat Vredestein van The Young Ones in première, in Theater de Kerk; voormalig St. Michaelskerk te Zwolle.

Veertien meisjes delen een slaapzaal op de tweede verdieping van het strenge, Katholieke Meisjesinternaat Vredestein. Een vrouwenwereld met haar eigen regels en keiharde mores. De meisjes proberen zich heimelijk een beeld te vormen over het leven wat zich daarbuiten afspeelt. Van wat hen te wachten staat. Straks. De theatervoorstelling Meisjesinternaat Vredestein wordt in één week gemaakt. Gedurende zeven dagen en zeven nachten sluiten de veertien jonge actrices, tussen de 15 en 25 jaar, zich samen met regisseur Jeroen Kriek en zijn team van professionals op tussen de veilige muren van Theater de Kerk.

Tijdens deze intensieve marathon wordt de hele voorstelling geschreven, geënsceneerd en gerepeteerd. Als in een snelkookpan worden de actrices getraind, gecoacht, geregisseerd en klaargestoomd voor de première.

Jeroen Kriek
Regisseur/ theatermaker Jeroen Kriek (1961) werkt met jonge acteurs voor een jong publiek. Hij verbindt de rauwe werkelijkheid van het leven aan gestileerde theatervormen en maakt de zoektocht om greep te krijgen op het eigen leven en het eigen functioneren tot een metafoor voor het menselijk handelen.

The Young Ones is het broeinest voor jong theatertalent in Oost-Nederland, gevestigd in de Theater de Kerk; voormalig St. Michaelskerk te Zwolle. Jonge talentvolle spelers en makers worden uitgedaagd en krijgen de ruimte om zichzelf en hun talent te ontwikkelen onder professionele begeleiding en coaching op gebied van podiumkunsten en multimedia. The Young Ones richt zich op produceren van professionele voorstellingen en theaterprojecten met jongeren tussen de 15 en 25 jaar uit Oost-Nederland. Onder leiding van artistiek directeur Jeroen Kriek worden vanuit actuele thema’s, energieke en eigenzinnige (muziek)theatervoorstellingen op de planken gezet.

Colofon

Regie: Jeroen Kriek    
Dramaturgie: Nard VerdonschotTrainer & spelcoach: Maurits van den BergSpel: Arlette Beld, Katelijne Beukema, Merle Bonke, Lisanne Hekman, Geertje Henriks, Miriam Koetsier, Tessa de Lange, Annely Noeverman, Zilpa Schreur, Dalith Tempert, Evelien Veldboom, Dorith van Weeren, Emelie Zegel, Elene Zuidmeer

Film: Erik Franssen
Licht: Herber Molemaker
Techniek: Sander Bloem & Ivan Kolk
Productie: Ilona Kevelham & Bart Jansen

Speeltijden
Vrijdag 29 oktober 20:00 uur (Première)
Zaterdag 30 oktober 16:00 & 20:00 uur
Zondag 31 oktober 16:00 uur
Vrijdag 5 november 20:00 uur
Zaterdag 6 november 16:00 & 20:00 uur
Zondag 7 november 16:00 uur

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer