Volleybalster Kim Staelens present in Zwolle

Zwolle – Kim Staelens is één van de zeventien namen uit de lijst van volleybalsters voor de DELA Trophy. Bondscoach Avital Selinger zette haar op de speelsterslijst van Nederland voor de vier duels tegen Cuba volgende week, waarvan het eerste duel dinsdag 12 oktober in Zwolle gespreeld wordt.

dela_trophy_-_ned_team_met_trophy.jpg

De rentree van Staelens is opmerkelijk, aangezien ze pas drie weken geleden beviel van dochter Lynn. Ze heeft echter tot vlak voor de bevalling met de ploeg meegetraind en gaf vanaf het begin van haar zwangerschap aan dat zij er alles aan zou doen om mee te kunnen spelen op het WK. Of dat haalbaar is, moet komende week duidelijk worden. Naast Staelens staan Manon Flier, Chaïne Staelens, Caroline Wensink, Francien Huurman, Ingrid Visser, Debby Stam, Janneke van Tienen, Maret Grothues, Alice Blom, Laura Dijkema, Judith Blansjaar, Anne Buijs, Nicole Koolhaas, Robin de Kruijf, Myrthe Schoot en Quinta Steenbergen op Selinger’s lijst van zeventien.

Het Wereldkampioenschap wordt van 29 oktober tot en met 14 november gespeeld in Japan.  In de poulefase zal Oranje het dan opnemen tegen achtereenvolgens Tsjechië, Italië, Brazilië, Kenia en Puerto Rico. De beste vier landen uit de vier poules van zes gaan door naar de tweede ronde.

Voor het Nederlands Dames Volleybalteam afreist naar Japan, speelt de ploeg komende week vier wedstrijden tegen de nummer 6 van de wereld, Cuba (Nederland staat 8e). Op dinsdag staan de teams tegenover elkaar in Zwolle, woensdag worden de degens gekruist in Rotterdam en vrijdag zijn de dames te zien in het Indoor Sportcentrum van Eindhoven. Al deze wedstrijden beginnen om 19.30 uur. Voor Zwolle zijn inmiddels geen kaarten meer te reserveren en ook in Eindhoven is het bijna vol. Het laatste duel staat zaterdag om 16.30 uur in de Topsporthal van Almere, thuisstad van de dames, gepland. Daar en in Rotterdam zijn nog kaarten beschikbaar. Deze zijn, met dank aan hoofdsponsor DELA gratis, te bestellen op www.delatrophy.nl.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer