Bertus van der Weerd erelid van FC Zwolle

Zwolle – Tijdens de reunie bij het 100-jarige PEC/FC Zwolle in het Oosterenkstadion werd rassupporter Bertus van der Weerd door FC Zwolle voorzitter Adriaan Visser benoemd tot erelid van FC Zwolle. Van de voorzitter kreeg Van der Weerd een mooie bos bloemen en een ingelijste oorkonde.

fczwolle_100_jaar_4756_470.jpg
Bertus van der Weerd ontvangt van voorzitter Adriaan Visser de oorkonde en bloemen

Van der Weerd is in en rond het stadion een bekende verschijning, en heeft meer dan 50 jaar tal van werkzaamheden voor de voetbalclub verricht. Vorig jaar kreeg de supporter een Koninklijke onderscheiding tijdens de Lintjesregen op 29 april 2009. Hij is als vrijwilliger breed inzetbaar en heeft op zowel bestuurlijk als uitvoerend terrein zijn sporen verdiend. Het hart van Van der Weerd ligt in het bijzonder bij de jeugd. Hij heeft zich vooral bewezen als ‘mental coach’ voor de jongeren.

Joop Steggink, die in het begin van dit jaar overleden is, werd vrijdagavond postuum erelid. Weduwe Loeki Steggink-Faasen nam van voorzitter Adriaan Visser een bos bloemen en een ingelijste oorkonde in ontvangst. Destijds werd Joop Steggink door vele supporters herdacht. Joop Steggink was sinds jaar en dag een zeer fanatiek en trouw supporter van FC Zwolle. Hij bezocht alle thuiswedstrijden, maar ook vele uitwedstrijden heeft hij jarenlang bezocht.

fczwolle_100_jaar_4767_470.jpg
Loeki Steggink-Faasen met de oorkonde en bloemen voor haar Joop …

fczwolle_100_jaar_4779_470.jpg
Bertus van der Weerd tussen zijn idolen van weleer …
Artikel delen:
Reacties 12
 1. Het mocht eens tijd worden!:D Die man loopt denk ik het langst van ons allemaal bij de club!

  De buurman heeft gekregen wat ie meer dan verdiend heeft!!

  RIP Joop!


  Maak melding

 2. Mooi Bertus liep er al rond toen ik er voetbalde dus zeker 45 jaar,als ik hem nu tegen komt kent die nog alle namen van toen.ook mooi dat ze Joop postuum hebben geeerd ook iemand die net als ik elke uitwedstrijd mee ging met de bus vanaf cafe de Kleine .alleen zij zijn altijd trouw gebleven geweldig.


  Maak melding

 3. heel mooi zwolle laat nu eens zijn dat ze ook een hart hebben alle twee verdienen ze het joop we missen jou nog steest van jong tot oud


  Maak melding

 4. dames,heren

  Even voor de duidelijkheid. Ik ben nu 53 jaar betrokken bij P.e.c/F.c.

  Ik hoop nog vele jaren mee te gaan.

  Sportieve groet,
  Bertus


  Maak melding

 5. Hallo Bertus,
  Wat ontzettend leuk dat je hier op Weblog Zwollle van je laat horen. Alsnog van harte gefeliciteerd van deze kant. Erg verdiend!!


  Maak melding

Reageer