Edison winnaar Tim Knol schittert in Hedon

Zwolle – Met een pak geweldige songs en een verse Edison onder z’n arm stond Tim Knol klaar om de harten van de muziekliefhebbers te veroveren. Vrijdagavond deed Tim Knol het bijna uitverkochte Zwolse poppodium Hedon aan voor een optreden. In het voorprogramma stond Lea.

img_0140_copy.jpg

De Hoornse singer-songwriter wist in zeer korte tijd uit te groeien van supportact tot een van dé hoogtepunten van Lowlands 2010 en werd winnaar van een Edison-award als “beste nieuwkomer 2010”. Z’n naam gonst al een poosje rond als zijnde een bijzondere jongen gezegend met een gouden stem: Tim Knol. Een jongen waar grote namen uit de Nederlandse popmuziek mee weglopen. Zo werd hij reeds op sleeptouw genomen als voorprogramma tijdens de afscheidstournee van Johan en schreef Neerlands meestergitarist Anne Soldaat een liedje voor het debuutalbum. Op het album spelen behalve Soldaat ook Jacob de Greeuw (Johan) en Jeroen Kleijn (Spinvis, Johan, El Pino & The Volunteers) mee. Gelouterde namen, die allemaal erkennen met een bijzondere debuut-cd bezig te zijn geweest. Tim: “Om op je twintigste al je eigen plaat te mogen opnemen met zulke mensen is natuurlijk uniek en iets waar ik enorm trots op ben.”

img_0205_copy.jpg

img_0208_copy.jpg

img_0085_copy.jpg

Tim Knol is opgegroeid met de platencollectie van zijn vader en dat is te horen. Of je zijn muziek nu omschrijft als roots, nedericana, sixties- of seventiesrock, in alles hoor je zijn liefde voor oude helden. Tijdloze liedjes met een rauw randje en die ongelofelijke stem van een jongen uit Hoorn die muziek maakt waarin het beste uit heden en verleden samenkomt. Zoals Wilco dat doet bijvoorbeeld.

img_0222_copy.jpg

Eind januari 2010 verscheen het album bij Excelsior Recordings. Namens Excelsior zegt Ferry Roseboom dat hun hele team ook heel fier is dat Tim Knol zich aan het label verbonden heeft. “Maar wat wil je, die jongen is zo goed, daar wil je echt graag mooie dingen mee maken. En die plaat, dat is echt een droomdebuut.” Voorspellingen zijn gevaarlijk in de popmuziek, maar dat de 20-jarige singer/songwriter een mooie toekomst tegemoet gaat, lijkt te zijn voorbestemd.

img_9971_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer