Algemeen Log 184

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 185 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 273
 1. haha, was Joppoh aan het aftellen op het vorige log. Werd zekers door zijn kopjen koffie afgeleid. Gefeliciteerd Wim en Drama.


  ⚠️ Meld

 2. Zouden we dan eindelijk weer een goede regering hebben in NL? Dit standpunt deel ik tenminste met de kanbinetsleden

  Heeft volgens mij nog niets te maken met de nieuwe regering.
  Ben het er overigens wel mee eens.

  @Zwolse bedankt weer voor je mooie dagafsluiting.


  ⚠️ Meld

 3. Zo wilde de Fifa een tijdelijke opschorting van de arboregels en strafrechtelijke immuniteit voor medewerkers van de Fifa

  Denken die lui van de fifa dat ze god zijn ofzo?

  Die regering die zit er al een jaar of 4 nu, dus je kan zelf zeggen of het een goede regering is Lijst 13.


  ⚠️ Meld

 4. Opletten: belangrijk bericht voor fietsers van RTV Oost

  Actie voor goede fietsverlichting in Zwollezaterdag 9 oktober 2010 | 8:19 uur
  De Fietsersbond geeft zaterdagmiddag in Zwolle bij de Grote Kerk het startschot voor de landelijke fietsverlichtingsactie.

  De bond gaat in de herfst door het hele land acties organiseren voor een betere fietsverlichting bij fietsers. Wethouder Berkhout van Zwolle geeft samen met directeur van der Steenhoven van de bond het startsein voor de actie. Leden van de bond gaan gratis de fietsverlichting van fietsers repareren en ook geven ze voorlichting.  ⚠️ Meld

 5. @Plantje, ik denk dat Sally zelf deze optredens moet aanmelden, zodat het opgenomen kan worden in de agenda. Ze doen dit toch ook voor Hedon, IJsselhallen enz.


  ⚠️ Meld

 6. DVS’33 Keurige ploeg zeg! Direkt na afloop werd het arbitrale trio omsingeld en deze moesten worden ontzet door de beveiligers. Vervolgens moest de selectie en technische staff van de thuisploeg het ontgelden.

  Mijn buurman had mij tijdens de wedstrijd al het nodige ingeflluisterd, maar nu kon ik het zelf aanschouwen.

  Jammer dat je dit soort dingen op de kunstgrasvelden ziet…


  ⚠️ Meld

 7. @ Joppuh, Stadshagenees heeft je Youp-missie vandaag uitstekend waargenomen….Hij heeft em terecht op t’politieke gevlijd. Maar wat was ie wéér de moeite waard :D:D:D


  ⚠️ Meld

 8. Uitslagen:

  OZC Ommen 2 – 0 Zwolsche Boys

  CSV ??28 1 – 1 Hatto Heim

  Swift ’64 10 – 0 Storica

  HTC 4 – 2 SV Zalk

  ZAC 3 – 3 Wijthmen

  Berkum 2 – 1 DVS ’33

  WVF 0 – 4 Bennekom

  VVOG 3 – 0 Be Quick ??28

  SVVN 2 – 1 SVI

  Edon 0 – 2 ’s Heerenbroek  ⚠️ Meld

 9. Joppuh, Sjoerd B. nog rood op het eind. Hoe doet Marinus het eigenlijk? Hij is toch zeker sympatiek. Storica dan, die maken er helemaal een feest van 😮

  Beyen verloren
  Kwakkel weer winst met de Tuinders
  Berkum wint, BQ en WVF verliezen (WVF wel tegen de koploperT)


  ⚠️ Meld

 10. @ Fair play…ik lees er nixxx over

  Berkum thuis te sterk voor tien Ermeloërs
  Gepubliceerd op zaterdag 9 oktober 2010 om 17:54
  Hoofdklasser Berkum heeft zaterdag de derde overwinning van het seizoen geboekt. De Zwollenaren wonnen thuis met 2-1 van DVS ??33. De eindstand was bij rust al bereikt. Chris van der Meulen bracht Berkum na ruim een kwartier op voorsprong. Jeffrey van der Vlist tekende voor 2-0. En Leon Toonen deed vlak voor rust namens de bezoekers uit Ermelo nog iets terug: 1-2. DVS speelde toen al met tien man. Roald de Vries kreeg in de 26ste minuut bij een 1-0 tussenstand de rode kaart.

  Misschien volgt het nog? Later meer… (staat er nog)


  ⚠️ Meld

 11. Plantje, je bent heel goed bezig met promotie. Lijkt me zeker wat, maar blijf vanavond ff bij vrouw en kinderen. Morgenmiddag een gezellige verjaardag in Stadshagen. Vrijdagavond verjaardag van mijn vader, zaterdagavond….(wat voor jou!) 30-PLUS avond in Berkum. Overdag StadshagenRun kijken en mee met de voetbal….Nog een verjaardag van een maat (za.avond) uitstellen. Dinsdagavond ook weg met mijn broertje…..

  Zeker gaaf! Sally is ook heel goed toeven….maar een andere keer.

  Vanavond 22:00 trouwens een leuke film “Lellebelle” en daarna cabaret op 3……VEEL PLEZIER EN GEZELLIGHEID ALS JE GAAT :D:D:D


  ⚠️ Meld

 12. @ Fair Play, nee dat begreep ik 🙂 maar had de actie nog gevolgen? Berkummers hebben toch niet geprovoceerd 😮 Leer mij sommige inwoners kennen 😉


  ⚠️ Meld

 13. @Dick Ik heb geen kaarten gezien. Aangiftes bij politie bij mij niet bekend.

  Volgens mij zag ik ook nog een cameraploeg, geen idee van wie en of deze het incident heeft vastgelegd heeft ….


  ⚠️ Meld

 14. Ik zie dat diverse Zwolse voetbalploegen ” vergeten hebben om te scoren “.

  Wie heeft deze waardeloze kreet de voetbalwereld ingeslingerd. :'(


  ⚠️ Meld

 15. Wij van de felicitatiedienst feliciteren;

  Drama met zijn 9de goudenplak 😀 😀

  En natuurlijk wim!!!!!!!!!

  Eregalerij:

  met 2: blauwtje

  met 3: JanD, Verdieping en Plantje

  met 5: Wim

  met 6: Gezellig, ja-tsja, Appie, Eva en bernard

  met 7: Koko hattem en Natascha

  met 8: ingrid

  met 9: drama 😀 😀 😀

  met 10 :Tim

  met 12: Derk

  met 15: Joppuh

  met 17: Assendörper

  :D:D:D  ⚠️ Meld

 16. @ Fair Play, bedankt voor je vorige (trammelant) uiteenzetting en volmondig met dit eens

  ” vergeten hebben om te scoren “. Wie heeft deze waardeloze kreet de voetbalwereld ingeslingerd.  ⚠️ Meld

 17. @ Fair Play, vandaag bij Epe op het veld naast ons ook een fraai staaltje fairplay…VV Hattem was op visite en ze schijnen mot met het spul uit Epe te hebben gehad in de Esculaap. Elkaar over en weer uitgedaagd van de week. Ging allemaal maar net goed. Veel opstootjes en geel. Misschien ook wel rood maar ik kreeg lang niet alles mee. ‘T met 22 haantjes en wat spul langs de lijnen kan de vlam zo in de pan slaan. Zeker als (zo lijkt het hier) de confrontatie met voorbedachte rade wordt aangegaan.


  ⚠️ Meld

 18. Bericht door Joppuh, op 9 oktober 2010 om 08:50
  Bertus liep er so wie so 44 jaar geleden al rond.

  @Joppuh, zo langzamerhand loop ie toch ok alweh 44 joar bie Stappie rond.:D


  ⚠️ Meld

 19. @ Dick, verloren met 2-0 was een leuke wedstrijd voor de neutrale toeschouwer. Ze vergaten te scoren, terwijl ze heel veel kansen hebben gehad. En vergeet je ze af te maken en de tegenstander doet het wel……………. Ze moesten tegen Wilsum, daar spelen 2 donkere jongens in. Erg snel zijn ze. Maar opeens bedacht ik me, oh ja een oud collega is getrouwd met een echte Wilsummer en die heeft 2 kinderen geaddopteerd, dat moeten deze jongens zijn. Zag haar niet, maar heb maar even bij de ouders aan de lijn geïnformeerd, en het was zo. Was een leuke bijkomstigheid.


  ⚠️ Meld

 20. ahhh Ingrid

  Ze vergaten te scoren

  zie 18:53 en 20:40 😉

  Kan me voorstellen dat dat een leuke bijkomstigheid was! Zo goed als elke zaterdag loop je wel weer wat bekends tegen het lijf. Ff gezellig babbeltje. Binnen Zwolle kom je bijvoorbeeld ineens iemand tegen die je tig jaar niet hebt gezien…is nu ineens ook voetbalvader/-moeder. :D:D:D “Opvallend dat zovelen Zwolle trouw blijven”, contasteerden wij vandaag nog.

  Wij kwamen in Epe Peter Ester tegen. Ken jij hem? Vroeger een goeie keeper, bij De Tuinders en Dosk (misschien ook nog wel meer clubs). Zijn beide zoons keepen ook.


  ⚠️ Meld

 21. Attentie:

  Als je op de snelweg rijdt (dit betreft voornamelijk voor nachtelijke ritten ) en ze gooien eieren op je voorruit (!!!), zetten de meeste mensen hun ruitenwissers en sproeier in werking.
  Gebruik echter geen ruitenwisser en/of water maar rij gewoon verder door tot dat je op een veilige locatie kunt stoppen. Indien je n.l. eieren met water mengt, wordt het een melkachtig substantie en zie je helemaal niets meer! Je bent of wordt dan gedwongen om te stoppen en zo wordt je dan het slachtoffer van een roofoverval. De handlangers van de eierengooiers rijden nl. vlak achter je. Dit is de nieuwste techniek die wordt gebruikt door de slimme criminelen.

  Stop op een veilige plaats zodat je veilig de eieren met een papieren zakdoek of tissue kunt verwijderen.

  Verspreid dit bericht op zo groot mogelijke schaal.
  Succes!

  Namens:
  Regiopolitie Brabant Zuid-Oost,
  Bureau Valkenswaard,
  Waalreseweg 5, 5554 HA Valkenswaard  ⚠️ Meld

 22. He, leuk Peter ken ik wel, zijn oudste zoon heeft vorig jaar bij in C2 gekeept (team dus van mijn jongste). Dat was zijn eerste jaar als keeper. Maar deed het fantastisch. Hij was 1 jaar jonger dan de rest, dus hij kon nog een jaar in de C laag blijven. Hij wilde perse selectie gaan spelen. Volgens zit hij nu in B2, hoop voor hem dat hij het goed blijft doen. In welk team zijn jongste team weet ik niet, maar wel selectie volgens mij.
  Welk team van ZAC moest in Epe voetballen.

  En inderdaad vind het ook altijd erg leuk om weer bekende langs de voetbalvelden tegen te komen. Zeker vader/moeders die ik nog ken uit de tijd dat mijn man in het 1e van sv Zwolle speelde. Of uit mijn oude buurt (de wipstrik).


  ⚠️ Meld

 23. @ Ingrid, volgens mij moest zijn andere zoontje daar keepen, en volgens mij was het wel een 1-elftal? Bij ZAC was wat verkeerd gegaan zodat dat mannetje niet eens voetbalde. Hij wilde nu wat anders, begreep ik.

  Zwolle rulezzz 😉


  ⚠️ Meld

 24. Ga afsluiten en wens ieder een goede nacht.

  Om iemand goed te leren kennen.
  Moet je zijn hart binnengaan.
  Dan pas kan je elkaar begrijpen.
  Dan pas leer je elkaar verstaan.


  ⚠️ Meld

 25. Met eieren is helemaal niks mee. Ik eet al wel ongeveer 35 jaar 4 gekookte eieren per dag en op zondagmiddag nog een dubbele uitsmijter met bacon en een paar plakken kaas.Ik voel me er kiplekker bij.


  ⚠️ Meld

 26. Ik had de vorige reacties niet goed gelezen en kom nu tot het besef dat mijn laatste reactie daar niet helemaal op aansluit. Komt er wel op neer dat je niet met eieren moet gooien maar ze gewoon op moet eten. Vier per dag kan volgens mij geen kwaad.


  ⚠️ Meld

 27. Bij ZAC was wat verkeerd gegaan zodat dat mannetje niet eens voetbalde. Hij wilde nu wat anders, begreep ik.

  Dick bedoel je daar nu mee dat zijn oudste zoon nu niet meer keept. Bij ZAC. Zal toch niet waar zijn!!!!


  ⚠️ Meld

 28. Nog een leuke tip van RTV Oost

  Wie wordt de mooiste hond? Op die vraag wordt dit weekend een antwoord gezocht in de Zwolse Ijsselhallen.

  In totaal worden dit weekend meer 2-duizend honden gekeurd van meer dan 2-honderd verschillende rassen. Ze worden allemaal gekamd en opgetut. Van elk ras worden de mooiste midden in de ring geshowd. Zondagmiddag wordt bekend wie de winnaar is geworden.  ⚠️ Meld

 29. Bericht door Assendörper, op 9 oktober 2010 om 22:44
  Met eieren is helemaal niks mee. Ik eet al wel ongeveer 35 jaar 4 gekookte eieren per dag en op zondagmiddag nog een dubbele uitsmijter met bacon en een paar plakken kaas.Ik voel me er kiplekker bij.

  Ben je al zo oud Assendöper?


  ⚠️ Meld

 30. Wow Zwolse! Dit gaat een heel stuk verder dan inlevingsvermogen:

  Om iemand goed te leren kennen.
  Moet je zijn hart binnengaan.
  Dan pas kan je elkaar begrijpen.
  Dan pas leer je elkaar verstaan.  ⚠️ Meld

 31. SALMON BURKE overleden, was net in Mokum aangekomen voor een optreden met De Dijk (di. in Paradiso) ….. Wat een geweldige CD (van vorige week).

  Zust zacht!


  ⚠️ Meld

 32. Ah Joppuh, zie dat jij het al hebt. Klasse en ja hoor; tot het laatst verkeerd geschreven door mij. Hier dus ook regelmatig…wilde het nog eens nakijken….


  ⚠️ Meld

 33. Dick, Solomon Burke heeft de laatste jaren gelukkig nog ons verblijd met een 4 tal geweldige cd’s. En zijn uitvoering van Sam Cooke’s “a change is gonna come” is een van de meest geweldige uitvoeringen ooit!


  ⚠️ Meld

 34. @ Joppuh, ben nu ook benieuwd naar die andere 3. Vond die met De Dijk helemaal geweldig! Maandag maar eens aanschaffen bij Videoland en in no time “cdland” in Stadshagen of irgentwo in Steenwijk.

  Klinkt goed: Sam Cooke “a change is gonna come”. Bedankt, vanmiddag ontmoet ik ook nog wat muziekliefhebbers…Hoop ook nog wat “fans”.


  ⚠️ Meld

 35. In sportverslagen is het woord “vergeten” aan een enorme opmars bezig. Hier nog eentje….

  “FC Zwolle D1 vergeet drie punten mee te nemen”

  Zouden ze het echt vergeten zijn?? :'(


  ⚠️ Meld

 36. Goeiemiddag! Dat was een gezellig feestje gisteren!

  Leuke band met goeie muzikanten. Erg leuk om Anne ook weer even te zien. Ze lijkt inderdaad helemaal in haar element als zangeres van Rio.

  Gelukkig heb ik me weten te gedragen (colaatje tussendoor gedronken ;)) waardoor ik vandaag best wel fris ben! Ondanks het feit dat ik om 4.00 uur pas thuis was 🙂

  Alleen kan ik vandaag nauwelijks wat doen, want ik heb toch behoorlijke spierpijn en ik kan mijn armen nauwelijks strekken! Wijze les: als je maandenlang niet gesport hebt…begin dan weer rustig aan 🙂


  ⚠️ Meld

 37. @ Fair Play…zo’n sterk punt; dat het nog wel eens herhaald mag worden

  Deze las ik gisteren nog …

  ” Boys vergeet te scoren, SVI onderuit ”

  Bericht door Joppuh, op 10 oktober 2010 om 12:21
  EDON ook weer vergeten te winnen of gelijk te spelen!

  Al zou heer Joppuh het er heel goed om gedaan kunnen hebben net precies 😉


  ⚠️ Meld

 38. Ben je gegaan Plantje; gaaf. Enthousiast verslagje ook. Met vrouw-Plantje?

  colaatje tussendoor gedronken

  of watertje tussendoor, is voor de slimme drinkers….zou ik ook vaker moeten doen >:(


  ⚠️ Meld

 39. Nee, vrouw-Plantje was niet helemaal uitgeslapen. Ik ben samen met onze gitarist gegaan.

  Vaak merk ik het wel als ik tegen de grens aan zit. Met sommige mensen krijg ik dan toch nog net een biertje aangeboden en dan heb ik de dag erna spijt. Dit keer besloot ik dat te voorkomen 🙂


  ⚠️ Meld

 40. kijkerstip!!!
  Vanavond om 21.00 Ned 2 mooi drama op de buis over Den uyl en Prins Bernard te ntijde van de Lockheed affaire. Jammer dat het een half uur Penoza overlapt maar deze laatste kijk ik donderdag dan wel helemaal de herhaling!


  ⚠️ Meld

 41. Eens Joppuh! 21:00 vanavond… Hoe ome Joop de monarchie redde. Staat hier aangestreept….Net als het programma ervoor om 20.00 en de films vanaf 22:00 Ned 2. Vrees wel dat ik de enige 20% ben hier die er aandacht voor heeft. Dus die laatste film(s) maar eens terugkijken.


  ⚠️ Meld

 42. Vind jij Penoza ook zo tof? Hier vinden ze dat ook…Maar ik heb gisteravond weer een NL-film gezien “Lellebel oid” tja, onderhoudend hoor maar….Is Penoza w?l goed gespeeld? Oww dat irritante omhooggevallen mannetje De Mol zit er in toch?


  ⚠️ Meld

 43. Ja, maar ik vind de Mol niet zo slecht hoor, speelde ook heel goed mee in Paul Verhoevens “zwartboek” wat ik trouwens een geweldige film vind!


  ⚠️ Meld

 44. Penoza is redelijk gespeeld, maar de karakters worden niet echt goed uitgediept, het is wat aan de oppervlakkige kant vind ik, maar toch wel onderhoudend.


  ⚠️ Meld

 45. Gisteren bij Stap gezeten Dick, marathon top 100 uitzending met dj Mark.
  Top 100 samengesteld door de klanten van stap, was een geweldige avond gisteren. We zaten er van 5 tot half 2 zo-n beetje, alleen tussendoor even aan de overkant een pizza genuttigd!:D


  ⚠️ Meld

 46. @ Joppuh, Zwartboek was idd een geweldige film. Over een zwarte bladzijde die graag omgeslagen zou worden. Moet bij De Mol jr. altijd aan zijn gespreid bedje denken en hoe hij dweept met zijn playboy-kwaliteiten…(logisch wie wil nou geen golddiggen, nu die ijskast Bridget weer). Vind hem veel te popie-jopie. Maar ik geef toe dat ik van meerderen heb gehoord dat ie goed speelt. Misschien moet ik dat dan maar gewoon accepteren. Maar zijn pa zou evengoed de geldbuidel eens moeten trekken voor AJAX.


  ⚠️ Meld

 47. Zorgde voor een mooi ouderwets sfeertje a la Veronica vroeger, toen ze nog radio vanaf de nooordzee maakten!
  Of radio Caroline, wie kent dat nog?


  ⚠️ Meld

 48. Haha Dick, ik verdenk je ervan dat je hem niet pruimt omdat ie uit die kringen komt, maar zijn acteerprestaties probeer ik objectief te beoordelen.
  En ik heb liever dat de schuld in R’dam eens weggewerkt wordt.

  Antonie Kamerling was trouwens Feyenoord supporter. RIP!


  ⚠️ Meld

 49. Potverdie het is al bijna 1 uur!

  ====================================================

  Dit artikel is vergrendeld; u kunt hier nu geen reacties (meer) plaatsen!


  ⚠️ Meld

 50. @ Joppuh, Caroline kan ik me geloof ik niet live voorstellen. Weet je wanneer ze “ge-enterd” zijn? Ze zonden toch ook vanaf een boot uit?

  dj Mark interessant! Ook een Zwollenaar?


  ⚠️ Meld

 51. @ Joppuh, gaaf ook dat het gister (weer!) zo gezellig was bij Stap.

  Dit klopt

  Haha Dick, ik verdenk je ervan dat je hem niet pruimt omdat ie uit die kringen komt, maar zijn acteerprestaties probeer ik objectief te beoordelen.

  Vrouw-dick neemt mij dat ook hoogst kwalijk, reden om argwanend naar de familie te blijven kijken trouwens 😉

  Willeke van Soren (gave kerel!) en van veul meer (is dat ook niet de moeder van Sjonnie trouwens?) is wel heel positief neergezet in de media. Ongetwijfeld met veel hulp! Maar laat ik maar niet schrijven wat ze (toen wij regelmatig bij AJAX kwamen) over haar zeiden.
  We waren eens bij een pot van het NL-elftal, zat Willeke’s dochter (Daniëlle Oonk) daar met Skippie. Wow wat een lekkere dame!!

  Volgens mij zijn ze later ook getrouwd en nu nog.

  Haha er gebeurde natuurlijk wel weer van alles toen. Laat ik maar zeggen dat we verschrikkelijk veel mazzel hadden en dat het nixxx met Daniëlle en Sjon te maken had.
  ——

  Tja, triest idd om later te lezen dat soms slechts enkele personen zo roekeloos met de clubkas van JOU cluppie omsprongen >:(>:(>:( Bij Ajax zal er ook wel veel gegraaid zijn.

  Feyenoord heeft heel veel aanhangers. Net als AJAX. Denk dat ik zeker niet de enige Ajacied ben die Feyenoord niet wat beters (spelers en/of bestuur) gunt. Hoor ook weinig meer van Cruyff, meneer zal wel weer een ontsnappingsclausule hebben gevonden. Komt de TeleTroepToeTerT over een maandje gewoon weer met een opruiïende column….goed voor de verkoopcijfers. De gevolgen etc. dondert ze daar toch niet.


  ⚠️ Meld

 52. Op welk schip hielden Viola Holt en hoe heet die gezette blonde mevrouw dan altijd zo’n huis? Veronica zeker….gaat nu (vooral met Jensen) nog steeds dagelijk over sex. Wel lachen overigens.


  ⚠️ Meld

 53. @ wichert, als ze weten dat Joppuh komt, staat de Ajacied (Paul volgens mij) altijd achter de bar. Heb je z?lf Richard Witsche daar al eens op de foto gezien :D:D:D


  ⚠️ Meld

 54. er was weer eens een feestje onder de snelweg
  pad achter de abn toren richting veerallee,

  nix op tegen– maar gooi de flessen niet kapot–

  dank u 8)


  ⚠️ Meld

 55. Haha deze beval ik aan en hen ik ook gekeken….Lachen: als dat al porno was. Wist ookl niet van de aankondiging….wel onderhoudend. Al vond ik de cabaret daarna nog véél leuker!

  Een oeroude televisiewet is dat erotiek garant staat voor hoge kijkcijfers, en die wet lijkt ook weer op te gaan voor gisteravond, waar BNN de als ‘vrouwvriendelijke pornofilm’ aangekondigde Telefilm Lellebelle (N3, 22:00 uur) uitzond. Er keken 573.000 mensen, en daarmee was Lellebelle het best bekeken Nederland 3-programma van de avond. En wanneer kijken er ?berhaupt zoveel mensen naar een Telefilm?


  ⚠️ Meld

 56. Phil Bloom 9/10’67 dus…toen niet meegekregen maar ow wat vaak is dat herhaald :D:D:D

  Sjef van Oekel maar ook de VARA’s Nachtclub oid…:o op ut randje hoor 😮 En de pin-up-club: kon eigenlijk niet….


  ⚠️ Meld

 57. Rest van de Zwolse (zondags-uitslagen)

  SV Zwolle 4 – 0 Heeten

  Ulu Spor 1 – 5 WWNA

  Groen Wit ’62 1 – 1 Dieze West

  @ Sportief Zwolle.nl….de winnaar van de bal is nu lastig terug te vinden. Misschien kun je het (bijvoorbeeld) zo uit de berichten laten springen:

  BAL VAN DE WEEK van Olympus gaat naar …….


  ⚠️ Meld

 58. Genoten net van ‘Verborgen Verleden’…Philip Freriks voorvader bleek bij Waterloo mee te hebben geholpen aan Napoleon’s Waterloo. Van zijn moeders kant waren ze op een gegeven moment naar Frankrijk gegaan (nog veel eerder volgens mij…waarna nog een generatie of 9 a 10 in NL leefde. Hij is getrouwd met een Francaise en iedereen weet dat ie enorm veel met dat land heeft……de cirkel is rond.

  Zo deel 1 van ome Joop en Benno’s Lockheed kijken.  ⚠️ Meld

 59. Wel lachen, van Agt, Lubbers….pa Donnert en ome Joop (in gave gezinssituatie) nu terug te zien. En schurk (daar heeft het toch de meeste schijn van, dat zijn schurkenstreken overheersen) Benno.


  ⚠️ Meld

 60. Tim lag dat ding nu binnen, buiten, er naast, onder, voor , boven. ach hij lag er:D of stond ie? Tja wil het wel graag weten eigenlijk;)


  ⚠️ Meld

 61. Heeerlijk. Heb nu links: 19″ breedbeeld voor PC: gaming en musicplay, middel: laptop, 15″ ofzo,.. miss 16″, maar breedbeeld, en rechts: 15″ 2nd screen laptop…. Wouw


  ⚠️ Meld

 62. Zo kun je het ook zien. 😉 Tim veel plezier ermee en ik zie je wel eens op het bunkerstation. Ohja die touchsreen pc zal ik die ook even langs brengen, moet je wel zelf een adapter opzoeken voor dat ding.


  ⚠️ Meld

 63. Chips…dacht 22:55 helaas begint “8 hoog” (25 minuten) en De schaduw van Bonifatius (Zwols kwartiertje) pas om 23:55. Maar eens terugkijken dus 😀

  Oww Raymann begint om 23:00 op 1 😉


  ⚠️ Meld

 64. 😮 Tim, ik had nooit verwacht dat jij ook nog wel eens op die draadjes en in die catalogie rondneusde…Maar uh, wat heb je voor je vriendin aangeschaft?


  ⚠️ Meld

 65. @Dick Even op het algemene log, want bij artikel WVF is het offtopic. Ik ben wel erg vóór ondersteuning van de traditionele media, waaronder RTV OOst, omdat ik deze als onmisbaar onderdeel zie van onze democratie. De media hebben als taak politici te controleren. Nu weet ik wel dat veel media dat nauwelijks doen en alleen op relletjes afstuiven, maar ik zie nog steeds wel verschil tussen echte journalistiek en allerlei log’s en fora. WLZ voegt wat mij betreft vooral Zwols couleur locale toe plus de mogelijkheid als inwoner informatie toe te voegen. Wordt echter ook veel op los gebept. Ik zie RTV Oost en de Stentor dus als volstrekt andere informatiebronnen dan WLZ. Kritiek erop prima, maar ik denk dat we ze erg zouden missen als ze er niet (meer) zouden zijn.
  Dit is (een van) mijn stokpaardje(s).


  ⚠️ Meld

 66. Owww heb net op dat WVF-draadje op je gereageerd. Nou ja, ga het nu ook niet meer verplaatsen.

  Eens, maar we vinden beiden Oost toch wel beter als De Stentor?

  Wat doe je eigenlijk voor werk?


  ⚠️ Meld

 67. @ Assie, AH heeft de Grolsch in de aanbieding. Moet zwaar nodig want ALLES is op. En ik kan me niet heugen wanneer dat de laatste keer zo was 😮 Gelukkig heeft Eva nog wat blikjes 😀


  ⚠️ Meld

 68. @ Admin, job wil graag een link onder zijn naam plaatsen. Vraagt zich op “Zwollenaar berooft …..” af hoe dat moet. Dacht hem te kunnen helpen maar is (misschien iets te snel) niet gelukt. Wil je hem helpen?


  ⚠️ Meld

 69. 10 bakken Tim? Kan me niet heugen dat ik dat ooit gehaald heb. Lijkt me idd niet goed voor de slaap. Wat is overigens jou gemiddelde op een zondag?


  ⚠️ Meld

 70. Zwolle bruist, alleen al afgaand op mijn charmante vrouwelijke collega. Had de afgelopen paar dagen…..heerlijk gegeten in Poppe (zal wel uitgenodigd zijn, maar da’s niet zo belangrijk ;))

  Was naar De Dijk geweest 😀 (zo kwamen we erop want andere charmante dame was naar De Dijk in Steenwijk geweest, recentie van manlijke collega komt pas morgen), naar KANE in De Spiegel met zoontjes 😀 Gaat zeer binnenkort naar Bertolf.

  KANE moet super zijn geweest trouwens >:(>:(>:( (Hebben we met het bevrijdingsfestival wel gezien) Dinand had een krabbel op zijn gastenboek gehad van een vermoedelijk Zwolse jongen van ong. 18…..die mocht (van ver) naar voren komen en meetokkelen: MOET HEEL GOED ZIJN GEWEEST!

  Misschien horen we nog van em, collega (vr) kende zijn voornaam nog.


  ⚠️ Meld

 71. Zaterdagavond 30-plussen in De Weyenbelt: nog iemand belangstelling?

  Kom op Verdieping; doe eens gek en kom gezellig een skuimer met ons drinken? Je kunt verdorie nog kruipend naar huis als ’t moet?


  ⚠️ Meld

 72. @ Ingrid, zo heb ik het wel begrepen

  Bericht door ingrid, op 9 oktober 2010 om 23:12
  Bij ZAC was wat verkeerd gegaan zodat dat mannetje niet eens voetbalde. Hij wilde nu wat anders, begreep ik.

  Dick bedoel je daar nu mee dat zijn oudste zoon nu niet meer keept. Bij ZAC. Zal toch niet waar zijn!!!!

  Er waren 2 keepers op dat team gekomen en daar moest er 1 van afvallen. Hij dus en hij moest maar gaan voetballen…tja, tuurlijk zoek je dan een andere vereniging. Maar voor de details, ook waar die andere zoon speelt, moet je em zelf maar eens vragen. Misschien sowieso goed, dit ff te checken. Peter is er een te goeie vent voor om met foute verhalen te worden geconfronteerd.


  ⚠️ Meld

 73. Bericht door drama, op 11 oktober 2010 om 01:27
  10 bakken Tim? Kan me niet heugen dat ik dat ooit gehaald heb. Lijkt me idd niet goed voor de slaap. Wat is overigens jou gemiddelde op een zondag?

  Niet zo veel; denk 4.


  ⚠️ Meld

 74. Geldboetes geëist voor oplichting door werf
  ZWOLLE – Tegen een scheepswerf uit Kampen, de oud-directeur en eigenaar, een Finse reder en zijn financieel adviseur zijn maandag voor de rechtbank in Zwolle geldboetes tot 197.000 euro geëist. Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de drie betrokkenen van fraude met een subsidieregeling voor de Nederlandse scheepsbouw.

  De werf zou tussen 1998 en 2002 ten onrechte 2,5 miljoen gulden (circa 1,1 miljoen euro) hebben ontvangen uit het zogeheten Matchingfonds via Senter, uitvoeringsorgaan van het ministerie van Economische Zaken. De regeling is enkele jaren geleden afgeschaft. Scheepswerf Peters, waarvan de bedrijfsleiding al begonnen is met het terugbetalen van de subsidie, moet wat het OM betreft de hoogste boete betalen.

  Het Matchingfonds was bedoeld om staatssteun door andere Europese landen ‘weg te poetsen’. Als een Nederlandse werf een buitenlandse klant had met een concurrerende offerte van een buitenlandse werf, kon met subsidie getracht worden de opdracht binnen te krijgen. De subsidieregeling was echter ingewikkeld en politiek gevoelig omdat het staatssteun betreft. ⤸Die gevoeligheid heeft het instrument op onderdelen fraudegevoelig gemaakt⤝, constateerde de officier van justitie.

  Scheepswerf Peters bouwde vier zeeschepen voor de Finse reder LW-Marine. Deze rederij was volgens het OM echter opgericht met als doel de subsidie binnen te halen. De schepen zijn op dezelfde dag van levering doorverkocht aan Nederlandse scheeps-cv’s. De verdachten zouden het geld onderling hebben verdeeld.

  De Finse reder Leif W. moet volgens het OM een boete van 22.500 euro betalen. De toenmalig directeur en eigenaar van de Kamper werf, Paul van M., moet 47.500 euro betalen. Hetzelfde bedrag eiste de officier tegen Sebo V., adviseur van de Fin en mogelijk de bedenker van de frauduleuze regeling. Volgens het OM was de huidige directie van de werf op de hoogte van de fraude. Daarom zou de werf een boete van 197.000 euro moeten betalen.

  De advocaat van Van M. meende dat het nooit tot een rechtszitting was gekomen als de FIOD ook de papieren van Senter had doorzocht. De advocaat vroeg zich af of de verdachten ter verantwoording geroepen kunnen worden terwijl de afgifte van de subsidie op zichzelf genomen al wederrechtelijk is. ⤸De regeling is immers in 2004 verboden omdat deze in strijd was met Europese regelgeving.⤝

  Op 18 oktober komt een vierde verdachte voor in deze zaak.

  Televaag.


  ⚠️ Meld

 75. BETER LAAT DAN NOOIT!!

  Loesje
  W: 270px

  Fokke & Sukke
  Voor Fokke & Sukke hier[/url] klikken.

  Sigmund
  Voor Sigmund hier klikken.

  Garfield
  Voor Garfield hier klikken.

  Indien comics het niet doen, probeer het dan later nog eens, de data is dan nog niet geupdate
  ++++++

  Maar bovenal…

  GOEDEMORGEN, ZWOLLE!


  ⚠️ Meld

 76. De werf zou tussen 1998 en 2002 ten onrechte 2,5 miljoen gulden (circa 1,1 miljoen euro)

  Maar…

  zijn maandag voor de rechtbank in Zwolle geldboetes tot 197.000 euro geëist

  Ik neem aan dat die 2,5 milj. gulden / 1,1 milj. euro toch ook wel terug betaald moeten worden?


  ⚠️ Meld

 77. Net in DWDD, o.a.:
  Dat zou mooi zijn—De Dijk: echt te lang niet gehoord en …pfff wat een kerel was dat hr. Burke 8)

  Lullig dat ‘Jan van de overkill’ zo door “moest” zagen over het religieuze tekstdeel.


  ⚠️ Meld

 78. Leuk Tim, Buurman en Buurman. 9 jaar vlakbij mijn maat (uit Westenholte) gewoond in Berkum…we waren buurman en buurman. Veel geoh-d over wat belangerijker was….dat we buurman en buurman waren of maat en maat 😉 We blijven elkaar sindsdien “buurman” noemen. Er is natuurlijk een spreekwoord die de relatie legt tussen buur en vriend.


  ⚠️ Meld

 79. QM 8:30 Hij hangt hier nog wel aan de buitenkant van de deur

  ZOMER IN DE KOP

  Dit stuk Overijssel (NW) noemen ze “de kop van Overijssel”.

  Ach, probeer het zo lang mogelijk zomer in de kop te houden 😉


  ⚠️ Meld

 80. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah je dacht dat er geen einde aan zou komen….maar voor je ’t weet is heel die mooie zomer al weer lang voorbij……..:D:D:D

  Ach, de herfst heeft ook zijn haar (gevoelig, licht, sentimenteel) charme 😀


  ⚠️ Meld

 81. Nee, de dag is altijd veeeel te kort, omdat het tegen vieren….zo ’s morgens tegen vieren…..omdat het dan pas ECHT gezellig wordt!

  Goeiemorgen EVA & Drama leuk dat jullie er zijn :D:D:D


  ⚠️ Meld

 82. Er heeft zich hier in huis een klein drama (excusez moi voor @Drama) voorgedaan…. De keuken stond blank, de hete kraan was een nacht aan blijven staan! Alle kastjes ontzet en 3x dikker dan normaal. Verzekeraar laat op uitspraak wachten…
  Ik vermoed, dat de hele onderbouw van de keuken (alle kastjes, vaatwasser en inductieplaat) naar zn grootje zijn).

  Auw!


  ⚠️ Meld

 83. Enschede moet zich opnieuw aanmelden als kandidaat voor het Glazen Huis van radiostation 3FM.

  Dat zegt D66 in die stad.

  Enschede was vorig jaar ook in de race, maar heeft het Glazen Huis niet gekregen. Volgens D66-raadslid Grooten heeft die kandidaatstelling de stad wel veel naamsbekendheid en goede publiciteit opgeleverd. Op het vriendennetwerk Hyves op internet zijn nog steeds 30.000 mensen die de kandidatuur van Enschede steunen. Het is nog niet bekend of de stichting Enschede Promotie de stad opnieuw wil aanmelden voor het Glazen Huis. Het Glazen Huis is een jaarlijks terugkerende gebeurtenis van 3FM, waarbij drie dj’s zich een week voor kerst laten opsluiten en er zonder te eten tot kerstavond radio maken. Intussen zamelen ze geld in. De opbrengst is voor een goed doel. Het Glazen Huis trekt bezoekers uit het hele land. Dit jaar stond Zwolle kandidaat, maar ook die stad zag het fenomeen aan zich voorbij gaan.
  ————
  Bron: RTV Oost (netje he Dame?) 😉


  ⚠️ Meld

 84. De herfst kan schitterend zijn:)

  Gisteren genoten van ons mooie vechtdal: Junne, Stegeren, Diffelen, Beerze etc.

  zo lekker rustig….


  ⚠️ Meld

 85. Dat is zacht gezegd ERG vervelend Eva!

  Veel succes ermee!

  Maar euh…een wasbak hoort toch een overloop te hebben waardoor de wasbak niet over kan stromen? Misschien dat daardoor de aansprakelijkheid bij iemand anders kan komen liggen?


  ⚠️ Meld

 86. Goeie Eva, van The (handy-)Plantman

  Maar euh…een wasbak hoort toch een overloop te hebben waardoor de wasbak niet over kan stromen? Misschien dat daardoor de aansprakelijkheid bij iemand anders kan komen liggen?  ⚠️ Meld

 87. Dag mevrouw Vervoort,
  Hebt u ’t al gehoord
  Hendrik Haan uit Koog Aan De Zaan
  Heeft de kraan open laten staan
  Uren, uren stond ‘ie open
  Heel de keuken is onder gelopen
  Denkt u toch eens even
  ’t Zeil was net gewreven

  Dag mevrouw Van Dore
  Moet u toch ‘ns hore
  Hendrik Haan uit Koog Aan De Zaan
  Heeft de kraan open laten staan
  Zeven dagen stond ‘ie open
  Heel het huis is onder gelopen
  Denkt u toch eens even
  Alle meubels dreven

  Dag mevrouw Van Wal
  Weet u ’t nieuwtje al
  Hendrik Haan uit Koog Aan De Zaan
  Heeft de kraan open laten staan
  Zeven weken stond ‘ie open
  Heel de straat is onder gelopen
  Denkt u toch eens even
  Alle auto’s dreven

  Dag mevrouw Van Kamp
  Weet u ’t van de ramp
  Hendrik Haan uit Koog Aan De Zaan
  Heeft de kraan open laten staan
  Zeven maanden stond ‘ie open
  Heel de stad is onder gelopen
  Denkt u toch eens even
  Niemand meer in leven (Allemaal verzopen)

  Kijk, wie komt daar aan?
  Hendrik Haan uit Koog Aan De Zaan
  Hendrik, hoe is ’t gegaan?
  Had je de kraan open laten staan?
  “O”, zei Hendrik, ” ’t Was maar even
  ’t Hele verhaal is overdreven
  De keukenmat een tikkie nat,
  Onverwijld opgedweild
  Zo gebeurt, zo gedaan”
  Zei Hendrik Haan

  Alle dames gingen vlug
  Teleurgesteld naar huis terug.


  ⚠️ Meld

 88. @Plantje; Das precies de vraag die de verzekeraar ook heeft…
  Er zit inderdaad een overloop in de wasbak… Maar er zaten ook een paar pannen in. Die overloop heeft het niet gered. Alle lades stonden blank. De stoom was funest voor de kastjes.

  Er werd even de suggestie van opzet gemaakt… Daar schrok ik echt heel heftig van! Het was nog niet eens in me opgekomen dat mensen zoiets kunnen denken! Laat staan dat mensen zoiets kunnen DOEN!!


  ⚠️ Meld

 89. TILBURG – De 37-jarige Tilburgse taxichauffeur die zaterdag dood werd gevonden in Kaatsheuvel is door ”vuurwapengeweld” om het leven gekomen. Dat heeft sectie uitgewezen. Dat liet de politie maandag weten.


  ⚠️ Meld

 90. En verder ook zonder gekheid: Hij heeft er ook nog een beetje kijk op…..

  Ondertussen blijft bij ons John de Mol gewoon druk met geldverdienen….Potverdeurie Ajacieden laat eens zien dat er maar 1 club in de wereld is en nee, dat is niet BARCELONA…..die komt op 2
  >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 91. Tja… ff een mes pakken uit de la…. Oh nee. La kan niet meer open. Bestek nu in een bakje op het aanrecht…

  Wat eten we vanavond? Euh? Doet de kookplaat het eigenlijk nog wel?
  De magnetron doet het…gisteren dus a la magnetron gegeten.

  Rosalie wil een koekje… even naar de snaaila… Oh euh.. leeg. Gisteren alles doorweekt weggegooid… nog geen nieuwe gekocht. Zo ook met alle houdbare etensvoorraad…. Rijst, macaroni, doosjes met zakjes kruiden (A la Knorr en zo, je kent het), enzovoort, enzovoort, een hele la vol. We grapten wel eens, dat we, als er een ramp uitbreekt, nog minstens 2 weken te eten zouden hebben, alleen al vanuit die la…

  Vandaag de vuile vaat met veel moeite (deur kan niet meer helemaal open) uit de vaatwasser gekregen en met de hand afgewassen.

  Maar alles valt in het niets als je je bedenkt wat er had KUNNEN gebeuren!!!! Als de aardlekschakelaar het niet gedaan had, hadden we misschien wel kortsluiting gehad. En brand.
  En als ik nu nog terugdenk aan gisterochtend… de eerste die naar beneden holde op blote voetjes en het licht van een schemerlamp aan deed was Rosalie. Als die een schok had gehad…
  Brrrrr. Ik krijg die gedachte maar niet uit mn hoofd.


  ⚠️ Meld

 92. Weet je, het zijn maar spullen. En hoewel ik als de dood ben voor de rekening die er straks misschien aan zit te komen…
  Het allerbelangrijkste zijn MarKel en Rosalie.


  ⚠️ Meld

 93. 😉 Je weet het, ben er een maand of 16 weg en blijf er weg….zo nog wel ff kijken wie er nog allemaal zijn :D:D:D (hahaha allemaal = de schijnwerkelijkheid van internet) 😉


  ⚠️ Meld

 94. Tim kom je voor de lunch nog met de vast (lichtelijk) politiek getinte Sigmund en Fokke & Sukke door. Of moeten we zelf gaan zoeken?

  De Loesje van de dag is alvast voor…..drama :D:D:D
  [/img]http://www.loesje.nl/dailyimage.php


  ⚠️ Meld

 95. Klopt Eva…maar ik ben ook erg benieuwd wat die verzekeraar doet. Als ie niet uitkeert zeg je maar dat 30 mensen op weblogzwolle als de bliksem naar een ander gaan >:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 96. Marcherende vrouwenbenen

  Staccato marcherende vrouwenbenen in Noord-Korea – de NOS was erbij. ‘Gaaf h??’
  ‘Het was puur ballet, zo mooi.’ Daar had acteur Serge-Henri Valcke gelijk in, toen hij in DWDD sprak over de beelden vanuit Noord-Korea, die het NOS-Journaal afgelopen dagen had getoond.

  De communistische partij vierde in Pyongyang zijn 65ste verjaardag, met een militaire parade op het grote plein aldaar. Saluerende mannen perfect op rij, applaudisserend volk; maar meer nog imponeerden de haast eindeloze rijen half blote vrouwenbenen, mechanisch dansend in strak staccato. Het werd uitdrukkingsloos bekeken door De Grote Leider en diens opvolger Kim Jong-un.

  Als geoefend nieuwsconsument weet je: honderden vrouwen die bij de generale repetities uit de maat liepen, zitten voor de rest van hun leven in strafkampen die je nooit te zien krijgt. Maar wat wel getoond werd, was ontegenzeglijk mooi.

  Het bijzondere was dat de wereldpers erbij aanwezig mocht zijn. Nooit eerder opende Noord-Korea de grenzen, al was het maar even. Enkele tientallen internationale nieuwsorganisaties kregen onverwacht toestemming, waaronder ook Wouter Zwart, NOS-correspondent van het almachtige Nederland, en cameraman Daniel Soekov.

  ‘We weten niet zo goed waarom wij dit gesloten land mogen binnenkomen’, zei Zwart in een eigenhandig gemaakt filmpje. ‘Maar we gaan het meemaken.’

  ‘Je zou bijna denken dat de leiders hier iets heel groots willen laten zien aan de wereld’, zei hij nog voorafgaand aan de grote dag. Dat was de vraag maar: veel meer dan de parade en een glimp van de aanstaande leider werd er niet getoond.

  Toch een unieke gebeurtenis, door de NOS op voorbeeldige wijze in beeld gebracht – zowel op tv als op de website, waar zelfs al het ruwe satellietmateriaal te zien is en je presentator Rob Trip het kinderlijk plezier hoort delen met Zwart: ‘Gaaf h??’

  Opwinding was ook aan Zwart af te lezen. Tijdens de parade verscheen hij in beeld, opgetogen over zijn positie: ‘Zo dichtbij dat we de soldaten praktisch kunnen aanraken!’

  Ook sprak hij met enkele Koreanen die zojuist De Grote Leider hadden aanschouwd. ‘We hebben hem gezien en zijn emotioneel.’ Vertrouwde retoriek, lichtte Zwart toe. ‘Het zijn natuurlijk modelburgers, uitgebreid gescreend. En natuurlijk: er is indoctrinatie en propaganda. Maar ondanks onze beperkte blik, hebben we hier na twee dagen toch het idee dat mensen oprechte liefde voelen voor hun leider.’

  Het paste onbedoeld precies in de verklaring die filmer Pieter Fleury (die een documentaire over het land maakte) gaf in DWDD: ‘Deze openheid betekent dat de Koreaanse leiders goed begrepen hebben hoe de media werken. Dat ze er gratis publiciteit mee krijgen. En dat is heel slim.’

  Fleury zag hoe de beelden van de parade een gigantisch plein suggereerden. ‘Het Malieveld is tweemaal zo groot’, wist hij.

  Op straat liepen vrouwen in felgekleurde gewaden, overal waren agenten. In de huiskamer wist je genoeg: alles leek geregisseerd, dit was The Truman Show. Alle figuranten zijn acteurs, behalve Wouter Zwart, hoofdpersoon in een fascinerend filmpje.

  JP Geelen—:D:D:D


  ⚠️ Meld

Reageer