ZBC 1 verslaat directe concurrent Drachten

Zwolle – ZBC 1 heeft haar directe concurrent Drachten zaterdag  met 6-2 verslagen. ZBC , dat voor aanvang van de wedstrijd nog 4 punten onder Drachten stond, heeft het gat tussen de twee teams hiermee gedicht. De doorslaggevende factor in de wedstrijd was ervaring. Het team uit Drachten bestond uit overwegend zeer jonge spelers.In de herendubbel speelden de bezoekers uit Drachten te terughoudend, waardoor het initiatief en de aanval constant bij ZBC lagen. De winst ging in 2 games naar Van der Heide en De Jong.

De damesdubbel liep minder gesmeerd voor Zwolle. In drie games moesten Vanja Veeger en Miranda Groeneveld hun meerderen erkennen in de tegenstander. Rik de Jong pakte vervolgens met overmacht zijn single. Hij was op alle fronten te sterk voor zijn 16-jarige tegenstander. Het damesenkel van Corneel Tan werd een ware slijtageslag: Ze verloor haar single nipt na drie lange en spannende games.   Ties van der Heide had meer geluk: Hij won zijn single nipt, ook in drie lange games. Hoewel het erop leek dat hij in de derde game toch de pot zou verliezen, kwam hij terug van een 16-10 achterstand en won de wedstrijd uiteindelijk door de beslissende met 21-19 te beklinken. Ook Vanja Veeger had drie games nodig, maar ook nu trok het Zwolse team aan het langste eind. Tussenstand: 4-2.

Het mixed dubbel van Tan en Van der Heide ging hierop met groots gemak naar de Zwolse club, in twee games: 21-7 en 21-10. De Jong en Groeneveld hadden meer moeite met hun mix. Ook nu waren drie lange games nodig om een winnaar aan te wijzen, maar ook deze wedstrijd ging naar het Zwolse koppel.  Hierdoor stond de eindstand uiteindelijk op 6-2.Volgende week reist het Zwolse team af naar Groningen, waar koploper Amor op de Zwollenaren wacht.

Artikel delen:

Reageer