CSV ’28 en Hatto Heim delen de punten

Zwolle – Zaterdag, 9 oktober 2010. De thuiswedstrijd van CSV ’28 tegen Hatto Heim kende 2 gezichten: in de eerste helft verscheidene onbenutte kansen voor Hatto Heim en in de tweede helft was het CSV ’28 die meerdere kansen onbenut liet. Beide ploegen konden dan ook wel tevreden zijn met de uiteindelijke puntendeling.

Of het nu de naweeën waren van de gezamenlijke spaghettimaaltijd, voorafgaand aan de wedstrijd, zal wel altijd onbekend blijven, maar CSV ’28 begon niet goed aan de wedstrijd tegen Hatto Heim. De thuisploeg mocht van geluk spreken dat er al niet in de eerste de beste minuut een tegendoelpunt werd gescoord, toen een veel te zachte terugspeelbal attent door de gasten uit Hattem werd opgepikt en maar net over het doel van Wibo van Dijk werd geschoten. Daarna nam CSV het initiatief in handen en had vrij snel succes. In de 8e minuut veroverde Fikret Akin op het middenveld de bal en speelde met een fraaie crosspass Thomas Wieringa in de diepte aan. De behendige spits liet zijn directe tegenstander achter zich en scoorde diagonaal (1-0). Die voorsprong bracht echter geen rust in de ploeg en in plaats van de aanval te zoeken, ging CSV ’28 steeds meer achteruit voetballen.

Hatto Heim nam het initiatief over en na ruim een kwartier was het bijna raak. Bij een hoekschop van Arnoud Teuben tastte keeper Wibo van Dijk mis. Gelukkig assisteerde Lauwand Suleiman zijn doelman op de lijn en hij kon CSV zo voor een tegendoelpunt behoeden. De volgende kans voor Hatto Heim was enkele minuten later, toen Maarten Teuben uit vrije positie net naast schoot en er was ruim een half uur gespeeld toen een vrije trap van Jurgen van der Weerd op de paal belandde. CSV ’28 stelde daar bitter weinig tegenover en leek de (wankele) voorsprong tot aan de rust vast te kunnen houden. Hatto Heim kwam echter op gelijke hoogte toen in de 42e minuut Sven Lindeboom geknoei in de verdediging van CSV ’28 afstrafte (1-1). Gelukkig dat Matthijs Kremer de volgende minuut attent was, anders had Ruben Bouwhuis Hatto Heim ook nog met een voorsprong kunnen laten rusten. De tweede helft liet een heel ander CSV ’28 zien. Trainer Arnie Pot had Han Stolte vervangen door Oumar Sylla en door het goede spel van de jonge Sylla kreeg CSV meer grip op het middenveld en dat leverde de thuisploeg meer dreiging op. Een tweetal kopballen (Yavuz Özdemir en Oumar Sylla) werd onschadelijk gemaakt en ook een vlammend schot van Sylla ging maar net naast het Hattemer doel. Het inbrengen van Guy N’Gouan, die rechts op het middenveld ging spelen, had ook een positief effect op het spel van de thuisploeg, die nu nadrukkelijk voor de winst ging. CSV leek weer op voorsprong te komen toen na een afgeslagen hoekschop de bal diverse keren werd ingeschoten maar ook even zoveel keren wonderbaarlijk uit het doel werd gehaald. Dé kans om CSV op voorsprong te zetten kreeg Yavuz Özdemir een kwartier voor tijd, toen hij fraai werd vrijgespeeld en alleen op keeper van Olst af mocht gaan. In plaats van een “streep” koos hij voor een lobje, wat echter jammerlijk mislukte. Beide ploegen kregen elk nog de mogelijkheid om de volle winst naar zich toe te trekken. Maarten Teuben schoot in kansrijke positie namens Hatto Heim nog een keer op de buitenkant van de paal. Ook CSV kreeg een kans. Guy N’Gouan, die een prima wedstrijd speelde, werd vlak voor tijd perfect door Thomas Wieringa aangespeeld. Hij had zijn goede invalbeurt nog meer glans kunnen geven door te scoren, maar in plaats daarvan struikelde hij in kansrijke positie over de bal. Toen scheidsrechte Avci uit Kampen daarna affloot, konden beide ploegen wel vrede hebben met de uitslag.

Tekst: Maurits Vermeulen

Artikel delen:

Reageer