Be Quick verliest met 0-3 van VVOG

Zwolle – Be Quick ziet goed resultaat uit handen vallen na rode kaart. Na een matige eerste helft  leek de formatie van Bert Hendriks in de tweede helft toch op weg naar een goed resultaat. Het mocht echter niet zo zijn.

Een rode kaart van Joram Hendriks gooide roet in het eten en Be Quick bleef opnieuw met lege handen achter. Op het zonovergoten, bosrijke complex van VVOG in Harderwijk zien de toeschouwers voor rust een niet al te enerverende wedstrijd. Be Quick probeert het wel, maar lijkt niet beter te kunnen. De ploeg komt alleen voor het doel van VVOG-doelman Bouwman door middel van corners of lange ballen. Er zijn nauwelijks spelers die hun normale niveau halen. Acties lukken niet en voorin weet men de bal niet vast  te houden. Thomas van den Berg is in de eerste helft de positieve uitzondering in de roodzwarte ploeg. Bij dit alles moet worden aangetekend dat Be Quick voor de thee tegen de laaghangende zon in moet spelen. VVOG daarentegen zit wat beter in de wedstrijd. De ploeg uit Harderwijk, die ook al geen droomstart beleeft in deze competitie, verzuimt echter de score te openen voor de rust. Vooral Vossebelt en Ten Brink kunnen zich dat aanrekenen.

Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Dat moet Be Quick trainer Hendriks zijn spelersmateriaal in de pauze hebben ingefluisterd. Na de rust ziet de wedstrijd er plotsklaps heel anders uit. Zonder superieur spel te vertonen is het ineens Be Quick wat de toon aangeeft. VVOG ziet Be Quick keeper de Gram alleen nog in de verte staan. Als Walid Gabara wordt gevloerd, ziet de scheidsrechter er geen penalty in. De enige echt grote kans in deze fase is voor Viëleri Justiana, maar die weet er geen raad mee. Het spelbeeld blijft ongewijzigd tot de 65e minuut, maar Be Quick weet de 0-0 niet van de borden te schieten.Het moment van de middag (die 65e minuut dus) is de rode kaart voor Joram Hendriks die een doorgebroken VVOG-speler licht toucheert. De scheidsrechter bedenkt zich niet en trekt rood. Hierna verandert het wedstrijdbeeld compleet. Het jonge Be Quick weet zich geen raad met de man-minder-situatie. En het is wachten tot VVOG het vonnis voltrekt. Het eerste doelpunt laat op zich wachten tot de 77e minuut als Bugera de 1-0 in de touwen kopt. Als de verder goed keepende Jos de Gram de bal in de 82e minuut uit handen laat vallen is het Kerver die de 2-0 in de touwen schiet. Enkele minuten later gaat de ingevallen Tom Eerden in de fout door geen awareness te tonen en VVOG maakt er nog 3-0 van (doelpunt van Nijveld). Een blessure voor Jaouad Akloud, een rode kaart voor Joram Hendriks en een nederlaag. Al met al was het een vervelende middag.  Na afloop waren de druiven zuur in het Zwolse kamp. Onbegrip was er ook over het feit dat de scheidsrechter uit de buurt van Harderwijk kwam. Terecht of niet, het was in ieder geval beter geweest een dergelijke situatie op voorhand te vermijden. Basisopstelling Be Quick: Jos de Gram, Jordy Hendriks, Joran Hendriks, Thomas van den Berg, Durk-Jan Sinnema, Sander Bolt, Jaouad Akloud, Frank Oosterhof, Viëleri Justiana, Nejim el Atiaoui en Walid Gabara.

Door Gerco Grevers

Artikel delen:

Reageer