Berkum pakt winst tegen DVS’33

Zwolle – Berkum heeft de belangrijke thuiswedstrijd tegen DVS ’33 uit Ermelo met 2-1 naar zich toe getrokken maar mocht bepaald niet mopperen over die uitslag. Na de 2-0 leek er geen vuiltje aan de lucht en toen DVS na krap een half uur met 10 man verder moest leek het pleit helemaal beslecht.

De Ermeloërs kwamen echter nog voor de rust tot 2-1 terug en hadden in de tweede helft zelfs het beste van het spel. Tot scoren kwam het toen echter niet meer, waarmee Berkum goed weg kwam. “Wij zijn uiteraard blij met deze drie punten. In de eerste helft kunnen we zomaar met 2-0 of 3-0 voorstaan maar na de rust hadden we geen controle meer over het middenveld en hebben we geen kansen meer gecreëerd,” was de analyse van Berkum-coach Michel van Oostrum na afloop. Als excuus mocht gelden dat Berkum door blessures vrijwel het hele middenveld moest aanpassen en daardoor ook verder moest puzzelen wat betreft de opstelling. “We misten vandaag vijf basisspelers. Als die terug zijn, hopen we dat we in de toekomst na een goede eerste helft dat ook eens na rust een vervolg kunnen geven,” aldus de Berkum-trainer.

De thuisclub begon gedreven en al na een halve minuut schudde Chris van der Meulen zijn bewaker goed van zich af. Zijn voorzet werd echter door iedereen gemist, zodat een wel heel snelle openingstreffer uitbleef. Berkum was daarna een aantal keren gevaarlijk door Chris van der Meulen en Jeffrey van der Vlist, die nu een basisplaats had veroverd, en aan DVS-kant eiste de handige Ali el Haddadi constant de aandacht van de Berkum-verdediging op. Na een kwartier pikte Chris van der Meulen de bal op uit een lange trap en hij rondde vervolgens goed af: 1-0. Nog geen kwartier later moest DVS-verdediger Roald de Vries van het veld toen hij een grove charge op Roy Supèr bestraft zag met een directe rode kaart. Toen Jeffrey van der Vlist, die al eerder kansrijk was geweest, in de 36e minuut fraai voor de 2-0 zorgde leek de wedstrijd beslist. Dat bleek echter absoluut niet het geval te zijn. Een fel aandringend DVS kwam goed terug in de wedstrijd en dat zorgde vlak voor rust voor de aansluiting. Leon Toonen scoorde vanaf ongeveer 30 meter de 2-1, waarna hij overigens direct werd gewisseld. Trainer Van Oostrum was niet te spreken over die tegengoal. “Die 2-1 kan een keer gebeuren, maar deze was houdbaar. Zo’n bal had er gewoon niet ingemogen, al heeft Erwin Duits verder een goede wedstrijd gekeept.” In de tweede helft was het voor niemand duidelijk dat Berkum een man meer in het veld had dan de tegenstander. DVS drong vanaf de hervatting fel aan, waarbij onder anderen El Haddadi en Van den Hul goede mogelijkheden kregen. Berkum kon geen moment profiteren van de overtalsituatie, liet de tegenstander constant druk zetten en wist zelf aanvallend nauwelijks iets op te zetten. De bezoekers kwamen echter niet meer tot scoren in deze wedstrijd, waarin behalve de rode kaart ook zeven gele prenten vielen. DVS-trainer Hennie in ’t Hof was uiteraard teleurgesteld dat zijn ploeg met een nederlaag naar huis moest maar was wel te spreken over het vertoonde spel en de aanpak van zijn ploeg. “Wij hebben in de tweede helft geheerst op het middenveld, maar de passes kwamen vaak op het laatste moment niet aan. Maar ons positiespel is prima en ik zie een goede toekomst voor mijn ploeg. We zijn op de goede weg,” aldus de coach. Berkum heeft door deze zwaarbevochten overwinning nu 11 punten uit zes wedstrijden en de ploeg bezet daarmee, samen met ONS Sneek, een gedeelde derde plaats in de Hoofdklasse C. Volgende week, 16 oktober, volgt de regio-derby tegen WHC in Wezep.

Berkum- DVS ’33 Ermelo, 9 oktober 2010

Eindstand:
2-1 (2-1)

Doelpuntenmakers:
15. Chris van der Meulen (1-0), 36. Jeffrey van der Vlist (2-0), 40. Leon Toonen (2-1)

Gele kaarten Berkum:
Jeffrey Pohowainjaan, Chris van der Meulen, Erwin Duits

Gele kaarten DVS ‘33:
Okan Soykan, Rob Dobbenberg, Ronald Hoek, Richard Terpstra

Rode kaarten DVS ’33:
Roald de Vries

Opstelling Berkum:
Erwin Duits, Kees Dorgelo, Jefrey Pohowainjaan, Edmund Mijnheer, Dennis Horstman (80. Hiro Gnanapragassam), Roy Supèr, Marc van der Meulen, Georgie Huisman (67. Felix Hermsen), Jeffrey van der Vlist, Bram Roelofs, Chris van der Meulen

Opstelling DVS ‘33:
Jonathan Dijkslag, Rob Dobbenberg, Ali El Haddadi, Leon Toonen (42. Remko Pieterse), Richard Terpstra, William van den Hul (75. Maurice de Ruiter), Robin van Wijnbergen, Ronald Hoek (65. Marcel Huisman), Okan Soykan, Gino de Zeeuw, Roald de Vries

 

Artikel delen:

Reageer