Oud-stadsdichter Paul Gellings presenteert boek

Zwolle – Een tekenaar krijgt de kans een zomer door te brengen in Amsterdam-Zuid, waar hij geboren en getogen is.  Zijn terugkeer confronteert hem met een jeugdvriend: Leonard Grünewald. Die was toch jaren geleden overleden? Merkwaardig dus dat hij steeds op levenstekens van Leonard stuit.

Achtereenvolgens leiden  een enthousiaste boekhandelaar, een vroegere buurvrouw van Leonard, een escortdame en  een stokoude eigenaar van een koosjere broodjeswinkel de tekenaar door een labyrint van raadsels en persoonsverwisselingen. De zomer van Icarus is een dubbelroman over mensen die om elkaar heen cirkelen en soms heel even aan elkaar raken, in een omgeving die door het verleden is getekend. De heldere en beeldende stijl van Paul Gellings maakt het geheel tot een zinderend boek, dat je meesleept en niet loslaat.

Paul Gellings (1953) is schrijver, dichter en vertaler.  Eerder verscheen van hem o.a. een roman over  Amsterdamse jeugdjaren: Zuidelijke Wandelweg. Hierover schreef de pers:

‘Dat is vaker gebeurd, in de autobiografische Nederlandse literatuur, maar zelden zo goed als Gellings het hier doet’ (de Volkskrant)

‘Gellings is vooral een dichter, het gaat hem om de sfeer, om de precieze formuleringen’(Het Parool)

‘De schrijver weet de sfeer van Zuid goed op te roepen. Het is op veel plaatsen alsof je er zelf middenin staat’ (De Telegraaf)

Uitnodiging

Met genoegen nodigen we u uit voor de presentatie van
De zomer van Icarus
de nieuwe roman van
Paul Gellings
We presenteren dit boek in:
· Zwolle:
op vrijdag 15 oktober, 19.30 uur
bij Boekhandel Waanders, Eiland 9.
Feestelijke doop door Aranka Wijnbeek.

Artikel delen:

Reageer