Zwollenaar beroofd aan Klooienberglaan

Zwolle – Een 18-jarige Zwollenaar werd zondag 10 oktober omstreeks 03.15 uur op de Klooienberglaan beroofd. Op de genoemde weg stond een man midden op straat. Het slachtoffer besloot er omheen te fietsen, maar werd vervolgens van zijn fiets afgetrokken. De dader ging ervandoor met zijn telefoon en fiets.

De politie heeft een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen. Het signalement van de dader luidt als volgt: ongeveer 20 jaar oud, donkere huidskleur en droeg een donkere jas met capuchon en bontkraag. Personen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844. Een anonieme melding kan gedaan worden via 0800-7000.

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Een sluitende conclusie kan je er niet aan verbinden, wel onderschrijf ik het bovengemiddelde aantal foute personen onder de bontkraagdragers. Daarvoor hoef je alleen maar een keer Opsporing Verzocht te kijken.

  Hoop dat ze hem vinden en mocht hij een connectie hebben met die rare eilanden die nu niet meer Nederlands heten, dan mag ie van mij een enkele reis krijgen. Lafhartige, werkschuwe mensen kunnen we niet echt gebruiken.


  Maak melding

 2. @ Wilbert ik vroeg

  conclusie verbind je aan een bondkraag

  bontkraagdragers zijn namelijk absoluut niet alleen de mensen die jij denkt. Nogal voorbarige aanname dus.


  Maak melding

 3. Ik denk, dat Dennis dit met een knipoog bedoelt heeft?
  ?f hij wilde aandacht vestigen, bedoeldende dat het altijd de buitenlanders zijn (overigens absoluut niet mijn mening).
  ?f het bovenstaande is ook niet zijn mening en heeft het daarom expres op de bontkraag gegooid, zodat er geen discussie zou ontstaan over de huidskleur…

  Of zoiets…


  Maak melding

 4. Volg de wetten van de logica mensen…

  Crimineel -> bovengemiddeld vaak bontkraag
  is niet hetzelfde als
  Bontkraag -> bovengemiddeld vaak crimineel

  Of een analoog voorbeeld voor de leeftijdgroep van 6 jaar:
  Kip -> Komt uit ei
  is niet hetzelfde als
  Komt uit ei -> kip

  Alle andere vogeltjes komen namelijk evengoed uit een ei. Om nog maar niet over alle soorten reptielen, insecten, vissen, enz. te spreken.

  @Dick 1: je leest niet goed
  @Dick 2: Ben geen Wildersfan, maar op het puntje van criminelen van buitenlandse komaf terugsturen, kan ik me erg in hem vinden. Aanpassen in de zin van geen hoofddoekjes of couscous eten vind ik lariekoek, aanpassen aan de hier geldende standaard in de zin van geen crimineel gedrag vertonen lijkt me de normaalste zaak van de wereld. (Waarbij opgemerkt dat het voor de meeste immigranten gelukkig geen kwestie van aanpassen is, omdat ze geen crimineel gedrag vertonen)


  Maak melding

 5. @ingrid: you fit the profile! en dan ben je hier blijkbaar al veroordeelt. Mocht je uit een raar land komen krijg je van Wilbert zo waar een enkele reis aangeboden aangezien je lafhartig en werkschuw bent! Wildert vind alles een beetje raar wat hij niet kent…maar hij kijkt wel journaal enzo, maar of ie alles snapt?
  Hij weet in iedergeval wel wat we niet nodig hebben nu nog wat we wel nodig hebben en hoe we dat kunnen krijgen!
  Zet em op Wildert!Weg met de bontkraag en die capouchons ook, dan komt alles goed!


  Maak melding

 6. Beetje dom hé Wilbert, mensen wegsturen die je hier zelf naar toe hebt gehaald. Eigen schuld dikke bult.
  Mensen ophalen om de vieze klusjes op te laten knappen en verder niet inversteren/motiveren tot aanpassen lijdt tot achterstand in verdere ontwikkeling, aanpassing etc. Zo lang de klusjes maar gedaan worden.
  De overheid heeft het allemaal toegestaan en misschien moet je hier eens tegen gaan klagen. Kan je het iemand anders kwalijk nemen als ze gebruik maken van waar ze hier allemaal recht op hebben?
  Die wetten en regels worden door de overheid opgesteld.

  Niemand kan de cijfers ontkennen het is maar net hoe ver je wilt kijken waar de oorzaak ligt. Wilders denkt met achterlijke regelgeving de oplossing te hebben die alleen de media en het gevoel van angst verder voedt.

  Straks geen hoofddoeken meer op straat? Alle vrouwen zijn verlost van onderdrukking! Hoera!
  Geen boerka? Yes! We kunnen iemand altijd recht in het gezicht aankijken! Dat is zooooo belangrijk, want je weet maar nooit wat die persoon verbergt achter die boerka! Met een verbod lossen we alle problemen voor de vrouwen op!
  Dierenpolitie? Yes! Er zijn zo veel schrijnende gevallen van dierenleed dat dit eindelijk eens kei-hard aangepakt gaat worden de priorireit moet hier ook liggen aangezien de huidge korpsen tijd, ruimte en geld overhebben en we nu dus 500 van de 3000 cavia’s kammen.

  Wat een onzin toch, dit is brandjes blussen met een emmer benzine…
  Het kabinet valt toch na een korte periode, maar het land loopt inmense imagoschade op en de verdeeldheid onder de bevolking groeit naar mate het slechter gaat en blijkbaar moet daar iemand de schuld voor krijgen, maar dat zal Geertje niet zijn met zijn recht op vrije beledigingsuiting.


  Maak melding

 7. Eens met Kippenboer en Ingrid. 1641 en 17:09.

  Tuurlijk Wilbert (17:34), hoop en verwacht wel dat ik je wetten van de logica ernstig in twijfel mag trekken. Vogens mij zwerven hier ook een aantal jassen met bontkraagjes.

  Tip? Kijk uit met (generaliserende) conclusies.

  Roerend eens met Ingrid 17:59 & 18:46. en natuurlijk met bernard 😉


  Maak melding

 8. Tip? Kijk uit met (generaliserende) conclusies.

  Ik zei dus ook in mijn eerste reactie: Een sluitende conclusie kan je er niet aan verbinden.

  Mijn wetten van de logica mag je in twijfel trekken, net zoals je in twijfel mag trekken of een kip uit een ei komt. 😉 Ik bedoel dus ook juist te zeggen dat de logische redeneringen niet zondermeer zijn om te draaien. Dus die jassen bij jou thuis zeggen niks over het criminele gehalte in huize Dick.


  Maak melding

 9. Dat moet lukken in de week waarin ik aan mijn vierde decennium begin…

  Jij ook een goede week!

  Gelukkig heb ik de bontkraag met dit mooie weer nog niet nodig. 😉


  Maak melding

 10. @ Wilbert, gefeliciteerd alvast: Is mij tot nu toe niet tegengevallen, die 4 ervoor :D:D:D

  Dat zou heulemaal wat zijn, dat jij ook nog met een bontkraag betrapt werd 😉


  Maak melding

 11. Als wiskundige moet ik je na de logica weer even op de vingers tikken…

  Het vierde decennium begint – gelukkig voor mij – met een 3. Net zoiets als het gegeven dat het nu de 21e eeuw is. Nu nog een paar daagjes van de 2 genieten.

  Dank voor de felicitatie en ik houd nu op met betweterig zijn. 😛


  Maak melding

 12. Weet je dat ik zat te twijfelen….tussen 3 en 4 maar je had al eens eerder wat over je leeftijd gemeld; dacht dat het toen veel dichter bij de 4 in de buurt zat 😮 Dertig allemachtig; wat een HEERLIJKE leeftijd!

  Betweterigheid past idd niet als je met een veul ouwer (dus —levens—wijzer) persoon praat 😛

  Geniet er van JONGEN :D:D:D


  Maak melding

 13. Als er dan toch een burkaverbod moet komen pleit ik tegelijk dan ook maar voor een capuchonverbod.
  In ieder geval zeker gedurende de zomertijd.
  En op vertoon van een medische indicatie kun je bij regen vrijgesteld worden, (wat een land zijn we aan het worden he? tjonge tjonge););)


  Maak melding

 14. Veel wiskundeknobbels bleken later kwaadaardige tumoren.
  Sla er je geschiedenisboek nog maar eens op na.

  En nou ophouden elkaar te beroven en groepen geselecteerd op herkomst en/of uiterlijkheden er verantwoordelijk voor te houden.

  Pas op hoor, job wordt boos!


  Maak melding

 15. Haha, job & Observer; je kunt er idd beter om lachen. Tjonge, hoe heeft het toch zover kunnen komen met ons mooie verdraagzame, gastvrije en tolerante land.


  Maak melding

 16. @Dick, [hoe heeft het toch zover kunnen komen met ons mooie verdraagzame, gastvrije en tolerante land.

  Tja, dat is hetzelfde als met dat onbemande kraampje met “eieren te koop, doe het geld svp maar in het mandje”
  Als dan twee keer al je eieren weg zijn en er alleen nog een leeg mandje staat dan is je vertrouwen geschonden en hou je er ook mee op he?


  Maak melding

 17. Oei, op dit moment is de kruising Klooienberglaan/Bachlaan afgesloten door politie. Ze willen niets zeggen, maar ik hoorde ze praten over sporenonderzoek. Ik hoop maar dat de beroofde (als het hierom gaat) geen lichamelijk letsel is toegevallen.


  Maak melding

 18. Geschonden vertrouwen werd wantrouwen en ‘angst/argwaan’ misschien in combi met een verandering van de tijdsgeest. Niemand zal zijn/haar fiets nu open laten staan bijvoorbeeld. Zou het ook met de “ontzuiling” te maken kunnen hebben? De zuilen/geloven als vast waarde waar altijd op teruggevallen kon worden….maar in snel tempo niet meer.

  Resentimment (=oa wrok) schijnt tegenwoordig een belangrijke drive te zijn voor velen….volgens een zeer gerenomeerd filosoof.


  Maak melding

 19. Ik hoor het net, zie het ook, linten, scooter, bellende politie. Iemand die directere informatie wil moet maar even een webcam en 20meter usb kabel (met versterkers) brengen, dan host ik live beeld 😉


  Maak melding

 20. Bericht door dick, 19:46 Vogens mij zwerven hier ook een aantal jassen met bontkraagjes.

  Volgens mij heb jij een sluitend alibi; ik denk dat er hier op WLZ wel enkelen voor je willen getuigen.;)


  Maak melding

 21. Woon ook in de buurt, maar zie nu niks meer. Waarom was er nu nog allemaal politie etc terwijl het om 3:15 al gebeurde? Staat in de bachlaan wel een auto midden op de weg…


  Maak melding

 22. Volgens mij heeft dit, wat er nu is, niets mee te maken, IMHO, ik kon er net gewoon langs en nu dik afgezet met auto in het midden en scooter met mensen binnen het lint…


  Maak melding

 23. welke conclusie verbind je aan een bondkraag?

  Als je met het weer van afgelopen weekend een jas met bontkraag draagt ben je, of heel erg grieperig of je spoort niet. En aangezien de actie van deze persoon gok ik het laatste .;)


  Maak melding

 24. Wat een hufter zeg! Ik hoop dat het lukt hem te pakken te krijgen.

  Afgelopen zaterdag (zondagochtend dus eigenlijk) fietste ik ook rond 4.00 uur vanuit de stad naar huis. Kwam ook één of ander vaag figuur naast me fietsen die het nodig vond te zeggen hoe dronken en ge*l hij wel niet was. Gelukkig besloot ie op enig moment toch maar even door te fietsen en kon ik rustig mijn gangetje gaan. Maar toch ben je dan wel even dubbel alert!

  Schitterende discussie hierboven trouwens. Wilbert doet een paar uitspraken die duidelijk en absoluut ondubbelzinnig zijn. Vervolgens heb ik met verbazing het verhaal van John gelezen. Wat een aannames en voorbeeld van slecht lezen.


  Maak melding

 25. als slachtoffer van deze zaak hierboven wil ik als eerste zeggen dat ik geen lichamelijke schade heb opgelopen. Wel zou ik graag zien dat deze reacties en discussies meer over het onderwerp gaan, zodat de politie misschien de dader kan pakken. Jammer dat de dader er met mijn fiets en mobiel vandoor gegaan is. (en mijn lege pakje shag) De dag erna is er dus een pizza koerier overvallen door waarschijnlijk andere mensen. Die zijn al gepakt. aub. nuttige informatie, dat degene die dit mij heeft aangedaan ook gepakt kan worden! Zodat ik weer veilig naar huis kan gaan! zonder dat ik bang ben dat iemand mij achtervolgt of wat dan ook! @ de dader: ‘Weet je wel wat je mij hebt aangedaan?! mijn fiets en mobiel (shag) oké… maar je hebt er voor gezorgd dat ik me niet veilig voel in mijn eigen wijk! denk daar maar is over na!!” Dit geldt ook voor de mensen die denken dat ze een ‘zinnige’ reactie kwijt moeten onder dit artikel over ‘Wilders’ ofzo! Alsjeblieft, help in deze zaak of hou je mond!


  Maak melding

Reageer