Bennekom veel beter dan WVF (0-4)

Zwolle – Onder een prachtige najaarszon, met redelijk wat toeschouwers langs de lijn, moest WVF aantreden tegen koploper Bennekom. De favorietenrol voor Bennekom werd, ondanks goede tegenstand van WVF, bewaarheid. In de 8e minuut zorgde een mooie steekpass voor het eerste roodwitte gevaar. Vlak daarna bracht een vergelijkbare pass Rence van der Wal in scoringspositie. Hij faalde niet.( 0-1)

Een minuut later was Anne Nijland dicht bij een tegentreffer. Hij vond evenwel de Bennekom goalie Sjoerd Rensen op zijn pad. Een snel combinerend Bennekom probeerde openingen te vinden in de WVF defensie. WVF bleef met moeite overeind. De blauwwitte voorwaartsen probeerden met counters Bennekom tevergeefs te verrassen. Na een half uurtje was het echter opnieuw raak. Met een vrije trap vanaf 25 meter liet van der Wal zijn tweede van de middag noteren.(0-2)

Na rust bleef Dion Reijnen in de kleedkamer achter en mocht Robdertjan Stals hem vervangen. In de 53e minuut had van de Wal ook z’n derde van de middag erin liggen. Een dieptepass werd door hem opgepakt. Hij liet de WVF defensie staan en scoorde behendig. (0-3) Ook Bennekom bracht vers bloed binnen de lijnen. In de 63e minuut liet Altay Tomruk een fraai doelpunt aantekenen. Een afstandslob liet de goed keepende Michel van der Aa kansloos. (0-4) Coach Eduard Lindeboom paste een dubbele wissel toe. Özhan Kardag moest plaats maken voor René Dorgelo. Jeroen van Brummen kwam voor Anne Nijland in het veld. Hessels Berends was vlak daarna dicht bij de “eretreffer”. Hij miste de scherpte. Een te harde charge kwam Robertjan op geel te staan. Rogier Wissink moest daardoor geblesseerd het veld verlaten en werd vervangen door Jeremia Kortmann.

Danny Reinders gaf na afloop aan vanmiddag veel geleerd te hebben. ‘Het was voetbal van een heel ander niveau. Wij hoopten op een stunt, maar konden eigenlijk alleen maar verdedigen’, zei hij lachend. Ook man van de wedstrijd Michiel van der Aa vond Bennekom meer kwaliteit hebben dan WVF. ‘Zij voetbalden veel rustiger. Wij speelden maar een beetje mee om scores te beperken. Het is echt geen schande’, relativeerde de beste WVF-er van de middag.

Door John Ruijsch

Artikel delen:

Reageer