Machiel Steenbergen Nederlands Kampioen stepcross

Zwolle – Zaterdag werd het eerste Nederlands Kampioenschap op de step met het onderdeel cross werd gehouden. De stepsport kent verschillende onderdelen zoals de marathon, de sprint, criterium, tijdrit, estafette en de cross. De NK’s die gereden worden zijn op de onderdelen ‘duur’ oftewel marathon en de sprint. Voor het eerst dit jaar het NK cross.

Onder mooie weersomstandigheden werd het zware crossparcours gereden door menig stepper. Er verschenen zo’n 76 steppers aan de start op het circuit ‘Witte Ruysheuvel’ in Oss die normaliter gebruikt wordt voor motorcross en mountainbikewedstrijden. Het parcours bevat veel klimwerk, zand en bospaden. Vanuit stepteam Zwolle waren verschillende steppers gekomen naar deze race om zich te bewijzen. Bij de jeugd verschenen Judith Steenbergen, Reijer van Harten en Zwannet van Dijk aan de start. Helaas voor Judith, die op een goede vierde plek reed in de race en nog kansen maakte, de race voortijdig moeten beëindigen na een val.

Bij de heren junioren / senioren / veteranen verschenen Arie Folkers en Machiel Steenbergen aan de start. Machiel als junior heer wist de eerste plaats op het podium te veroveren.  Hij lag op zijn tegenstanders  resp één en twee ronden voor.

Grote winnaars op deze eerste Nederlands Kampioenschap stepcross zijn geworden Peter Groeneveld (Twente) en Wenda Zuiddam (Rotterdam).Voor dit jaar was dit de laatste wedstrijd  in de Kickbikecupcompetitie.

Artikel delen:

Reageer