Zomerse sfeer bij Muziek in de Tent

Zwolle – Met een fraai herfstzonnetje erbij vond zondagmiddag weer een editie plaats van Muziek in de Tent, het maandelijkse muziekfeest op het Assendorperplein. Een gemoedelijke sfeer en een prima band waren deze dag de recepten voor een aangename middag in Assendorp.

10-10-10-40.jpg

Mary had a little band was dit keer te gast in de muziektent op het Assendorperplein. Er is een wezenlijk verschil tussen dromerige mensen en creatieve geesten die als "dromers" bestempeld worden. Zoals Gino Vanelli het treffend verwoord heeft: Big dreamers never sleep! Scherp en gefascineerd observeren zij de wereld om zich heen en mijmeren voort over de gedane indrukken. Marianne Oldenburg is zo’n wakkere dromer. Altijd al geweest. Geboren met een intense gedachtenwereld en een diep inlevingsvermogen zoeken haar overpeinzingen al vroeg een weg naar buiten.

10-10-10-53.jpg

10-10-10-37.jpg

10-10-10-18.jpg

Als singer/songwriter presenteert zij in haar jeugd een gevarieerd scala aan pure en opvallende luisterliedjes. Dit blijkt een tussenstation: Na deze jaren van solo-optredens als zangeres/pianiste, beginnen haar muzikale ideeën dit genre geleidelijk te ontgroeien en gaat zij in 2007 de samenwerking aan met gelijkgestemde instrumentalisten: drummer Otto de Jong, gitarist Tobias Kerkhoven en bassist Laurens Knoop. Experimenten worden niet geschuwd en Marianne’s composities groeien met hen naar een markant, eigen geluid, van gekruide romantiek tot ijselijk emotioneel. De sound slaat aan bij het publiek, waardoor het viertal in 2008 wordt gevraagd het voorprogramma van Grote Prijs van Nederland-winnaar Silence is Sexy en van singer/songwriter Blaudzun te verzorgen. In de jaarlijkse talentenjacht "De Oogst van Overijssel" wordt de tweede prijs in de categrorie pop/rock binnengesleept, bovendien wordt Otto er tot beste drummer uitgeroepen. Als hekkensluiter van dit succesvolle jaar scoort de band de weekfinale bij NCRV’s "kleinkunstprogramma "Volgspot Open Podium" met het nummer "Cerulean Sky".

10-10-10-15.jpg

In 2009 zet de stijgende lijn voort. Als wereldperformer Krista Detor (USA) op haar europese tour ook Nederland aandoet, staat Mary Had a Little Band op het podium voor de supporting act. Het hoogtepunt van dat jaar is echter het bereiken van de finale van De Grote Prijs van Nederland, met als gevolg een groots optreden in Paradiso waardoor het grotere publiek wordt aangeboord. Met het voornemen om mensen te raken trakteert Mary Had a Little Band haar publiek steeds op een onverwachte reis vol contrasten. Ieder nummer heeft een unieke identiteit waardoor uiteenlopende hoeken van de menselijke gevoelswereld worden aangedaan. In maart 2010 is de eerste EP "Six Short Stories" verschenen(opgenomen, gemixed en gemastered in Mailman Studio, engineer Martijn Groeneveld (A Balladeer, Solo, Face Tomorrow, Silence is Sexy)). Wijkcentrum de Enk en Eureka waren geopend voor een hapje en een drankje.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. zeer gezellig vanmidag , ee leuke zangeres , zeer goede muzikanten maar kwamen niet aan bod, slaap verwekkend maar dat had met het najaars zonnetje te maken DENK IK, zeer gezellig.


    ⚠️ Meld

Reageer