Echtpaar Strijdveen-Van Dijk 60 jaar getrouwd

Zwolle –  Het echtpaar Strijdveen-Van Dijk vierde zondag hun 60-jarig huwelijk. Burgemeester H.J. Meijer bracht het stel een bezoek aan de Klooienberglaan en feliciteerde hun met een aantal VVV-bonnen.

De heer Lambertus (Bertus) Johannes Strijdveen is geboren op 23 maart 1922 in Zwollerkerspel. Mevrouw Alberdina (Dinie) Dijk is op 24 oktober 1924 geboren te Zwolle. De eerste ontmoeting vond plaats bij het Katerveer aan de IJssel en op 10 oktober 1950 zijn ze getrouwd in het stadhuis te Zwolle. De heer en mevrouw Strijdveen hebben twee kinderen (zonen) en twee kleinkinderen.

De heer Strijdveen is in 1939 in dienst getreden bij de N.V. IJsselcentrale. Begonnen bij de ijkdienst, later 10KV UHS 110-220-380 KV. Na 45 dienstjaren in de VUT gegaan. Op 10 oktober 26 jaar gepensioneerd. Hobby’s van de heer Strijdveen zijn fietsen en tuinieren. De hobby’s van mevrouw zijn het bakken van appeltaart en koekjes.

De gezondheid van beiden is goed.

De heer Strijdveen is in 1942 via zijn bedrijf verplicht naar Duitsland (Hamburg) uitgezonden. Later wegens zware bombardementen overgeplaatst naar Maagdenburg.

In 1943 via Maagdenburg in verband met ziekte met verlof naar Nederland gegaan. Nadien ondergedoken in de Noordoostpolder. In 1953 via bedrijf uitgezonden naar watersnoodramp in Zeeland.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Bekende naam idd, is hij Zwollenaar: zal wel dan.

  Pff

  ondergedoken in de Noordoostpolder. In 1953 via bedrijf uitgezonden naar watersnoodramp in Zeeland.

  Respect!

  Woensdag seniorendag van de IJsselcentrale, hoorde ik. Misschien….maar als je 88 bent. Geniet ervan mensen!  ⚠️ Meld

 2. Geachte bruidspaar, oud collega, van harte gefeliciteerd met jullie jubileum. Ik wens jullie nog heel veel gelukkige en gezonde jaren toe!
  Met vriendelijke groet,Lou Katers


  ⚠️ Meld

 3. Gefeliciteerd ook 48-jarige Ingrid. Eindelijk een vrouw die niet moeilijk doet over haar leeftijd. Het echtpaar dat ZESTIG jaar getrouwd is ook nogmaals gefelciteerd :D:D:D

  Zo zie je maar: er is altijd wel reden voor een feessie 😉


  ⚠️ Meld

Reageer