College verwelkomt nieuwe inwoners van Zwolle

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders van Zwolle heeft zaterdag 9 oktober 159 nieuwe inwoners van de gemeente persoonlijk begroet. 154 volwassenen en 5 kinderen konden op een informele manier kennismaken maken met de burgemeester, de wethouders en de gemeentesecretaris.

De collegeleden en de gemeentesecretaris gaven die ochtend een korte toelichting op hun portefeuilles en taken, waaronder het wijkwethouderschap. Aan de hand van een film over de stad werden allerlei activiteiten, mogelijkheden en ontwikkelingen in Zwolle getoond. Tijdens de koffiepauze konden de nieuwe inwoners persoonlijk kennismaken met de collegeleden. Burgemeester Henk Jan Meijer: “Het stadsbestuur is trots op haar burgers, ondernemers en alle mensen die samen de stad maken. Dat zien we terug in de vele activiteiten die worden georganiseerd op onder andere cultureel en culinair niveau. Wij doen graag een beroep op de mensen die wonen en werken in de stad om Zwolle op koers te houden”. Door het stijgende inwonertal (inmiddels al 120.000) en een gemiddelde opkomst per ontvangst tussen de 10 en 20 procent van de nieuwe inwoners vindt deze bijeenkomst drie keer per jaar plaats. Voor zover bekend is Zwolle de enige 100.000+ gemeente die een ontvangst organiseert waarbij het voltallige college de mensen persoonlijk verwelkomt.

Deze ontvangsten passen in het beleid van het college om op deze manier de dialoog met burgers en gebruikers van de stad te zoeken. Sinds 2007 organiseert de gemeente overigens ook eenmaal per jaar een ontvangst voor nieuwe ondernemers

Na afloop van de bijeenkomst in het stadhuis kregen de inwoners de gelegenheid de stad te bekijken, tijdens een anderhalf uur durende bustour. Bij het naar huis gaan ontvingen alle bezoekers een tas met informatiemateriaal, waaronder de film over de stad.

Artikel delen:

Reageer