Koe aangereden op Wijheseweg

Zwolle – Zondagavond 10 oktober omstreeks 20.00 uur kreeg de politie een melding van een aangereden koe op de Wijheseweg.

politie_logo_4.jpg

De veroorzaker van de aanrijding is doorgereden en de politie is naar hem of haar op zoek. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844. De brandweer werd ingeschakeld om het wegdek schoon te maken en de politie informeerde de eigenaar van de koe. Ook werd een veearts gealarmeerd, maar dit mocht helaas niet meer baten. De koe heeft de aanrijding niet overleefd.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ik vraag me wel af wat nou de toedracht was. Het lijkt me, dat als je een koe aanrijdt, je toch wel wat schade zal hebben.
  Hoe komt een koe op de weg (in de veronderstelling dat het bijvoorbeeld een losgebroken koe was)? Gebeurde het op de weg? Zo ja, waarom is de bestuurder niet gestopt want voor loslopend vee is volgens mij de eigenaar verantwoordelijk en aansprakelijk. Vreemd.


  ⚠️ Meld

 2. De veroorzaker van de aanrijding is doorgereden en de politie is naar hem of haar op zoek.

  Wie is nou de veroorzaker, de koe of de automobilist?


  ⚠️ Meld

 3. Ik reed er langs. Er stond een auto te knipperen met zijn alarmlichten. Toen ik er langs reed zag ik de koe midden op de rijbaan naar Zwolle liggen. Daar was het ook gebeurd, zoals ik het kon zien.  ⚠️ Meld

 4. Kort na dat het was gebeurd reed ik over de andere weg helft er langs,
  De koe keek nog en de stoom kwam uit haar bek bij het ademen, de tong hing uit haar mond op de grond met een grote plas bloed.
  Dit beeld krijg ik voorlopig niet meer uit mijn gedachten, de auto die dit beest heeft aangereden zal toch een aanzienlijke schade moeten hebben.
  Op dat stuk rijden de auto’s 80km per uur (en harder) dat moet een behoorlijke klap zijn geweest.
  Het is idd merkwaardig dat de bestuurder gewoon door is gereden, de eigenaar van de koe zou aansprakelijk zijn voor de schade.  ⚠️ Meld

 5. Bericht door nic, op 11 oktober 2010 om 16:51
  Misschien had de automobilist wel veel te veel gedronken en is ie daarom doorgereden.

  Zou die dan zo dronken als een koe zijn geweest?:o


  ⚠️ Meld

 6. Wie weet was het wel een grotere ‘auto’.. vrachtwagen ofzo? Niet dat hij/zij dan alsnog mag doorrijden.. Echt sneu voor dat beest.. 🙁


  ⚠️ Meld

 7. nog een optie die niet genoemd wordt: heeft de bestuurder wel een geldig rijbewijs, vooropgesteld dat hij al 18 is, misschien ingenomen door roekeloos rijgedrag, je mag op die weg maar 80, maar heb weleens een uitzending gezien van blik op de weg en de snelheden lagen rond de 140, en op zondag wordt er niet zoveel gecontroleerd


  ⚠️ Meld

 8. Bericht door Emile Hoogterp, op 11 oktober 2010 om 17:03
  Ik reed er langs. Er stond een auto te knipperen met zijn alarmlichten. Toen ik er langs reed zag ik de koe midden op de rijbaan naar Zwolle liggen. Daar was het ook gebeurd, zoals ik het kon zien.

  Dat waren mijn ouwe lui dus,

  Op het moment dat hun langs reden zagen ze hem liggen en reden ze terug om het andere verkeer te waarschuwen en de politie te bellen.

  Naar wat ik begreep zou het om een BMW zijn gegaan die het beest heeft aan gereden..


  ⚠️ Meld

 9. @ jan elsinga

  Dat bedoel ik dus met m’n post. Mijn eerste gedachte zou zijn dat de bestuurder van de auto toch wel iets op z’n kerfstok heeft want waarom zou je anders doorrijden? Schade rijden terwijl de boer in wezen aansprakelijk is (want verantwoordelijk voor z’n koe).


  ⚠️ Meld

Reageer