Zwolse senioren naar eerste fithockeytoernooi

Zwolle – Op vrijdag 15 oktober a.s. organiseert de KNHB in Soest het eerste landelijke fithockeytoernooi. Zwolle zal aan dit toernooi deelnemen met een eigen seniorenteam en ontmoet daarin teams uit o.a. Apeldoorn, Beuningen, Zwijndrecht, Hattem en gastheer Soest.

bal_7.jpg

Onder de oude naam “knotshockey” is deze hockey-variant voor senioren, in samenwerking met lokale partner WijZ en hockeybond KNHB, ruim twee jaar geleden ook geïntroduceerd binnen de NOC*NSF proeftuin op ons sportpark De Pelikaan in Zwolle. Inmiddels speelt na deze introductie een vaste groep senioren deze sport met veel plezier op donderdagmiddag onder begeleiding van een docent en stagiaires van opleiding Landstede op De Pelikaan. Sinds deze zomer is de naam van dit sportaanbod voor senioren in fithockey veranderd. Dat onder de naam “fithockey” mannen en vrouwen van 50 plus deelnemen aan een passend en vernieuwend hockeysportaanbod is geweldig en past in de ontwikkelingen van deze tijd.

De behoefte om gezond te blijven en dus een leven lang te sporten neemt toe en het ontmoeten van mensen creëert gezelligheid en nieuwe netwerken. De KNHB stimuleert dit dan ook met de organisatie van het 1e landelijk fithockeytoernooi.

Artikel delen:
Reacties 3

Reageer