Meander College komt in actie voor dance4life

Zwolle – Op maandag 11 oktober kwam het tourteam van dance4life van 12.00 – 13.30 uur op het Meander College in Zwolle. De school werd bezocht als onderdeel van schools4life, dat in september in Nederland van start is gegaan. Met dit scholenproject van dance4life wordt de wereldwijde aidsproblematiek onder de aandacht van jongeren gebracht.

11-10-2010_meandercoll_in_actie_voor_dance4life_1.jpg

Circa 45.000 leerlingen van ruim 80 scholen ontvangen vanaf dat moment een bezoek van het dance4life tourteam en komen in actie tegen hiv en aids. 23 Jarige Dave vertelde zijn verhaal over zijn hiv besmetting op het Meander waarna de leerlingen vragen konden stellen. De opbrengst van schools4life gaat naar projecten van STOP AIDS NOW! Het scholenproject sluit af op 27 november met een groot evenement in Ahoy Rotterdam.

11-10-2010_meandercoll_in_actie_voor_dance4life_3.jpg

11-10-2010_meandercoll_in_actie_voor_dance4life_2.jpg

Het tourteam verzorgt op de school een optreden van negentig minuten en brengt de aidsproblematiek onder de aandacht met behulp van muziek, dans en persoonlijke verhalen. De tourteams bestaan onder andere uit hiv-positieve Nederlandse jongeren en jongeren uit Zambia die in hun dagelijks leven de gevolgen van hiv en aids van dichtbij meemaken. Na het tourbezoek gaan de scholieren zelf aan de slag voor dance4life. De leerlingen volgen het online lespakket lessons4life en zetten geldinzamelingsacties op. De opbrengst van de scholierenacties gaat naar zeven projecten van STOP AIDS NOW! in ontwikkelingslanden. dance4life Nederland is de jongerencampagne van STOP AIDS NOW!

Op 27 november, de zaterdag voor Wereld Aids Dag, sluit dance4life het scholenproject 2010 af met het dance4life event. Elke scholier in Nederland die actief is geweest voor dance4life en ten minste 50 euro heeft ingezameld, krijgt exclusief toegang tot het event in Ahoy Rotterdam. De scholieren in Nederland zullen via satelliet live in verbinding staan met nog eens tienduizenden leeftijdsgenoten in onder andere Mexico, Barbados, Kameroen, Spanje en de Verenigde Staten. Zij dansen gezamenlijk de ‘drill’, de wereldwijde dance4life dans, en maken zo een statement tégen aids. In totaal sluiten 28 landen op 27 november het dance4life scholenproject 2010 af.

 

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer