Brussengroep ‘In de spotlights’

Zwolle – Kinderen en jongeren die opgroeien met een broer of zus met ADHD of een Autisme Spectrum Stoornis (ASS) worden ook wel Brussen genoemd. Voor deze Brussen, in de leeftijd van 12 tot 16 jaar, organiseert Dimence, afdeling Preventie, de Brussengroep ‘In de spotlights’.

Doel van deze groep is aandacht voor het kind dat het meestal met minder aandacht moet doen in het gezin. Brussen staan vaak in de schaduw van hun bijzondere broer of zus omdat die veel extra zorg vraagt. Ze hebben vaak het gevoel dat zij zich aan moeten passen. Brussen vinden het af en toe moeilijk om met het gedrag van hun broer of zus om te gaan. Voor hen is het extra belangrijk om leuke dingen te doen of om gewoon even te ontspannen.

In de Brussengroep ontmoeten jongeren elkaar en praten over hoe het is om zo’n bijzondere broer of zus te hebben en wat dat met zich meebrengt. Ze delen ervaringen, wisselen tips uit en doen samen leuke dingen. Voor ouders zijn er twee ouderavonden.

Voorafgaand aan deelname vinden er kennismakingsgesprekken plaats. Voor de groep in Zwolle staan deze kennismakingsgesprekken gepland voor woensdag 20 oktober en vrijdag 22 oktober aanstaande. Voor de groep in Kampen staan deze kennismakingsgesprekken gepland voor vrijdag 22 oktober en woensdag 27 oktober aanstaande. Jongeren kunnen zich aanmelden voor deze groep, er is nog ruimte. Voor aanmeldingen of meer informatie kunt u contact opnemen met het Cursuscentrum, afdeling Preventie van Dimence (038) 426 9 522 of preventie.westoverijssel@dimence.nl .

Artikel delen:

Reageer