High Lights Impakt Festival in Zwolle

Zwolle – Met Matrix City haalt het studium generale van ArtEZ hogeschool voor de kunsten (dAcapo) de high lights van het Impakt Festival Utrecht naar Arnhem, Enschede en Zwolle.

flyer_matrix_city-voorkant_470.jpg

Matrix City is een avondvullend filmprogramma over de diverse facetten van media- en filmkunst. dAcapo vult het programma per locatie aan met lezingen en presentaties van kunstenaars. De aftrap van dit rondreizend programma is in Zwolle, op 19 oktober om 20.00 uur in Filmtheater Fraterhuis, Blijmarkt 25 Zwolle. Reserveren: 038-4220475. Zie voor programma en achtergrondinformatie www.artez.nl/dacapo.

Thema
In de films van Matrix City worden de soms stoutmoedige ideeën over onze stedelijke toekomst getoond. Ook de dilemma’s over het deelnemen aan de stedelijke ‘revolutie’ en het mogelijke alternatief van virtuele omgevingen komen aan de orde. In de films wordt aandacht besteed aan groeiende metropolen in Azië en Amerika waarbij fictie en werkelijkheid door elkaar lopen. De films zijn gedeeltelijk animaties of gemaakt op basis van maquettes. 

Kunstenaars aan het woord
De filmavond in Zwolle wordt afgewisseld met presentaties van kunstenares Claudia Bernett van Moddr_lab (United States) die in haar offline en online projecten mensen, locaties en technologie met elkaar verbindt en zo een virtuele laag toevoegt aan gebeurtenissen in een stad; en het kunstenaarscollectief  Deriv.art (Oostenrijk/ Spanje) die retro computerspellen over de financiële crisis maakt voor de Nintendo Game Boy. Het programma wordt theoretisch ingeleid door de curators van het Impakt Festival.

dAcapo, studium generale van ArtEZ
dAcapo, studium generale van ArtEZ, initieert en organiseert activiteiten over kunst, wetenschap en maatschappij. Projecten die de blik op kunst, de wereld en ook de relatie daartussen, verruimen en verdiepen. De programma’s van dAcapo prikkelen, zijn heel divers, interactief en gaan over zaken die van belang zijn. dAcapo is er voor studenten, docenten, alumni, vakspecialisten en een algemeen in kunst geïnteresseerd publiek.

Artikel delen:

Reageer