De week van de Praktijk wordt op maandag 11 oktober om 09.30 uur geopend door Cor Dijks sectordirecteur Gezondheidszorg, Welzijn & Sport. En er wordt gelijk goed afgetrapt met een workshop koken van Roelant Lindeboom, chef kok bij Tante Pos in Ommen. Leerlingen maken onder leiding van roelant een receptje van de kaart. Daarnaast zoekt START de praktijk ook op. Zo wordt er een bezoek gebracht aan onder meer Scania, de Stadsbakker en Hotel Wildthout.
Achtergrond
Het stagebureau van START organiseert de Week van de Praktijk. Deels als voorbereiding op de stages van de leerlingen, deels om de praktijk binnen de school te halen. Het effect van vakmensen binnen de school is positief. Het stimuleert leerlingen en maakt dat het toekomstbeeld meer gaat leven. Omgekeerd werkt het ook: werkgevers zien hoe leerlingen bezig zijn op school en wat er daar van ze wordt verwacht.
START.Deltion
Het Deltion College biedt alle niveau1 en AKA-opleidingen aan via START. Deltion volgens de methode ‘natuurlijk leren’. De student leert door te doen door opdrachten uit de praktijk. Doelstelling van START.Deltion is om de studenten een goede start op de arbeidsmarkt te bezorgen of te laten doorstromen naar een vervolgopleiding. De opleidingen van START.Deltion zijn voor jongeren vanaf 16 jaar, maar ook voor volwassenen. De trajecten duren een jaar, maar de student mag er ook langer over doen. Voor studenten die moeite hebben met traditionele onderwijsmethoden en/of in het verleden geen diploma hebben gehaald is START.Deltion een geschikte keuze. Er worden opleidingen aangeboden in administratie, bakkerij, horeca, magazijn, techniek, detailhandel en zorg. Met o.a. de inzet van START.Deltion wil het Deltion College het aantal uitvallers in het onderwijs verminderen.