Jubileumavond 100-jarig bestaan FC Zwolle

Zwolle – Na een druk bezochte receptie en reünie op vrijdag, werd het jubileumweekend van FC Zwolle zaterdagavond afgesloten met een groots galafeest. De ruim 600 deelnemers werden getrakteerd op een uitermate goed verzorgde avond.
In zijn openingswoord memoreerde voorzitter Adriaan Visser in het kort de historie van de club en de twee nieuw benoemde ereleden Bertus van der Weerd en de begin dit jaar overleden Joop Steggink. Tevens werd er stil gestaan bij de huidige situatie binnen de club, waarin zowel in bestuurlijke als sportieve zin met een behaald periodekampioenschap de rust weer is teruggekeerd. Waarbij het aantal verkochte seizoenkaarten flink is gestegen en de sponsorinkomsten met circa 15% zijn toegenomen. Maar ook de ambitie voor de toekomst, met als ultieme doelstelling de promotie naar de Eredivisie, de weg naar een zelfstandige jeugdopleiding, de introductie van het vrouwenteam en FC Zwolle United, waarbij FC Zwolle zich binnen de regio IJsselland op maatschappelijk gebied gaat inzetten, passeerden de revue.

Medebestuurslid Henk ten Hove verzorgde de uitreiking van een tweetal cheques van ieder 10.000 euro aan Stichting Kika en het Ronald McDonald Huis Zwolle. Tijdens de loterij met vele aantrekkelijke prijzen, de videofilm met verschillende hoogtepunten van de club en het optreden van de Zwolse Muziek Fabriek, die gedurende de avond voor de swingende muzikale omlijsting zorgde, werd genoten van een door de Librije samengesteld diner. Dit culinaire hoogtepunt werd besloten met een spetterend optreden van Ruth Jacott, waarna de voetjes van de vloer gingen op de after party met The Fax. Tot in de vroege uurtjes werd er nagepraat over deze bijzonder geslaagde avond onder het motto: FC Zwolle 100 jaar oud, maar nog springlevend, vol ambitie, ideeën, idealen en toekomstgedachten. Het jubileum wordt in februari afgesloten met een feest voor de supporters.
Artikel delen:
Reactie 1

Reageer