Politiek Log 14

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 15 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 340
 1. Kortom. We gaan nu slapen in de wetenschap dat Rutte echt niet van vrouwen houd. Sophie in het veld heeft als naam voor dit kabinet: Mastodonten!

  Maar zeg nu zelf: Er zaten ook geen vrouwen in die mijn in Chili, maar daar hoor je niemand over!

  Welterusten.


  Maak melding

 2. Er zaten ook geen vrouwen in die mijn in Chili, maar daar hoor je niemand over!

  Maar er is voor veel mijnwerkers wel meer dan één vrouw die op hem wacht… Kom daar bij Rutte maar eens om.:)


  Maak melding

 3. Als je zonder vrouwen belangrijke beslissingen wilt nemen ben je of dom, of arrogant of heb je geen zelfkennis/mensenkennis.

  Die belangrijkste vrouw van de wereld….dat lijkt me nog niet zo’n 1,2,3 verovering van Obama. Ook “mooie sier macher” Bill heeft een deftige dame naast zich in Hillary. Maar hier in NL zijn ze zeker ook! rond de verkiezingen dacht men nog aan Neel voor President (nadat Mark had gezegd dat hij misschien geeen MP zou worden als het te moeilijk zou worden :o:o:o). Vind Guusje ook een hele sterke vrouw bijvoorbeeld en Albayrak. Die mevr. die nu onze nieuwe CvK wordt niet…..komt binnen terwijl ze weet dat Overijssel veel minder gaat doen op …… rentmeesterschap….ben je van het CDA

  ZEG JE ER NIET EENS WAT VAN/OVER >:(>:(>:(>:(


  Maak melding

 4. Nina Brink is ook passe lijkt me (QM?) 😛

  Wel ff op mijn lijstje voor mijn stukje over ‘graaien’.

  Maar als Annemarie door de scans en onderzoeken zou komen zou dat toch ook een goede minister zijn geweest? Wedden dat ze wel wou?


  Maak melding

 5. Zwolse, wat ontroerend mooi weer de dagafsluiter:

  Lieve kleine jongen

  Jij kan niet lopen
  niet klimmen in een boom!
  Gewoon even je jas dichtknopen
  het gaat niet
  want naar jouw hersentjes
  gaat geen genoeg `stroom`.

  Ook praten
  hoewel je zoveel wilt zeggen
  het lukt niet!
  Zelfs stiekem snoepen
  uit de trommel van je moeder
  is er nooit bij!

  Om al deze dingen
  heb jij best veel verdriet!
  Je vraagt heel vaak aan je mama:
  “Waarom ik
  waarom niet zij?”

  Lieve kleine jongen.

  Jij hebt ook jouw gaven
  een taak op deze aarde!
  Want weet je
  jij geniet van de kleine dingen
  momenten die wij niet warderen!

  `Samenzijn`
  heeft voor jou al zo`n waarde!
  Kleine lieve jongen
  zittend in jouw rolstoel.
  Van jou, lieve jongen
  kunnen wij zoveel leren!

  Lieve kleine jongen! Vertel  Maak melding

 6. Toch niet die smééééérige kalkoen van een jorritsma dick???

  …ik had verwacht dat je vol enthousiasme frau lucht naar voren zou schuiven, niet echt een aanbeveling voor zwolle maar ach, never mind;D;D;D


  Maak melding

 7. Vind haar idd niet apetijtelijk…ze zit/zat op het randje van de boel “bedonderen” (samen met haar man) dikke nep-lach. Maar heb je wel eens een bosje VVD-mutsen bij elkaar gezien? OMG

  Misschien fatima de la dinges (die vrouw van die Rotterdamse tennisser)?
  Linda de Mol (gadverdamme! en die gaat natuurlijk nooit voor 10% van haar salaris)
  Hirschi Ali terughalen?
  Tante Ton terughalen :o:o:o
  Frau Kraaijcek die het allemaal zo goed weet met opvoeden (gadverdamme)
  Heleen van Rooyen (de Oudkerk-verraadster)?
  Wilma Nanninga (zal ook wel VVD-er zijn en ze zijn allemaal zo lid gemaakt!)  Maak melding

 8. Hahaha en wat vind je van de andere dames? Er zit er 1 bij die ik wel graag dagelijks op de buis zou willen zien. Heb ik ook eens met vaderdag bezig gezien in Zwolle 😛 (betekenis: hmmmm)

  (Raymon Sluiter is de tennisser.)


  Maak melding

 9. Pamela Geller, het nichtje van Geert Wilders

  Bronnen: The New York Times,

  Pamela Geller is een fenomeen in Amerika. 52 jaar, alleenstaand moeder van 4 kinderen, joods en samensteller van Atlas Shrugs, een blog waarop fel van leer wordt getrokken tegen alles wat naar de islam riekt. Als Geert Wilders in de VS verblijft, is hij dikwijls te gast op bijeenkomsten die Geller organiseert en waar hij wordt toegejuicht als de man die de wereld zal bevrijden van het islamitische juk.
  De titel van haar blog verwijst naar Ayn Rand, schrijver en filosoof die de absolute vrijheid predikte, en die tot de dag van vandaag veel navolgers kent. Inmiddels heeft Geller zich toegelegd op de strijd tegen de islam en ontpopte ze zich als een geducht tegenstander van de bouw van het islamitisch gebedshuis op Ground Zero. Was ze nog maar kort geleden een marginale verschijning op internet, inmiddels staat ze op goede voet met mensen als Newt Gingrich en Sarah Palin.
  Natuurlijk heb je in de VS genoeg mensen die vragen of het niet wat minder kan, dat gescheld op moslims, en dan legt Geller uit dat het gaat om de toekomst van de beschaving, en dat het westen oog in oog staat met een geducht tegenstander.
  The New York Times heeft nu een goed profile van haar en de oplettende lezer snapt allang dat de liberals van deze krant weinig affiniteit hebben met hun onderwerp – alsof een NRC-verslaggever verdwaald is op een PVV-bijeenkomst.
  Het Amerikaanse nichtje van Wilders ontmoet weinig erkenning op haar kruistocht door de Verenigde Saten maar net als onze Geert laat ze zich hierdoor niet afschrikken.
  En waar ze net zo goed in is als Wilders: haar optredens en uitspraken leiden tot verwoede debatten—zal je de 2e link besparen.  Maak melding

 10. Duitsland wil wel maar muss noch ein GerD haben 😮 (niet QM, hij moet in Zwolle blijven!)

  Populisten in Duitsland hebben geen Geert

  Als het aan de meerderheid van de Duitsers ligt, worden immigranten uit moslimlanden harder aangepakt. Het klinkt bekend.
  Er is dus toekomst voor een Duitse Herr Wilders. Toch denken experts dat het zo??n vaart niet zal lopen.??Het is niet dat er te weinig kiezers voor een rechts-populistische partij??, stelt politicoloog Hans- Gerd Jaschke, in het Finaniceele Dagblad. ??Het probleem is dat er te veel extreme partijen zijn en geen van hen heeft een leider met het charisma van Wilders.??
  Want Duitsland heeft nu geen Wilders.
  Op de langere termijn kan dat wel veranderen, zegt voorzitter Dirk Stegemann van de organisatie Rechtspopulismus Stoppen.

  Het past bij de grote onvrede met politieke besluitvorming. Een goed voorbeeld is de volksopstand tegen de bouw van een ondergronds treinstation in Stuttgart.Elke dag gaan duizenden demonstranten de straat op om te protesteren tegen dit miljardenproject, waarvan het nut hun nooit is uitgelegd. Het zijn vaak keurige burgers die er altijd van uitgingen dat politici het wel beter zouden weten.??Die tijden zijn voorbij??, meent Jaschke. Door de verdeeldheid in het ultrarechtse kamp acht hij de kans klein dat deze al in 2013 kunnen profiteren van die onvrede.

  De enige die tot nu toe profiteert zijn De Groenen, die het juist altijd opneemt voor immigranten. In peilingen zijn de Groenen de tweede partij van Duitsland. Jaschke: ??De Groenen zijn de enige protestpartij op wie zelfs conservatieve Duitsers durven stemmen.??

  Bron: Het Financieele Dagblad  Maak melding

 11. Vers van het CDA; de laatste welingelichte kring …..ff 😉

  Staatssecretaris Knapen is vooral goed in andere de schuld geven

  Hij zat erbij als jandoedel, braaf knikkend bij alles wat voorzitter van de raad van bestuur zei. Ik geloof niet eens dat hij een kwalijke rol heeft gespeeld, hij heeft helemaal geen rol gespeeld.?? Lambiek Berends (Het Parool) over de daden van de nieuwe Staatsman Knapen bij krantenbedrijf PCM. Niet alleen de houding van de oud-hoofdredacteur van NRC Handelsblad en directeur van PCM moet het in De Pers ontgelden, ook van zijn inhoudelijke kennis wordt gehakt gemaakt. Schrijfster Nelleke Noordervliet: ??Ben Knapen had meteen al laten merken weinig van boeken af te weten. Als ik hem wel eens aansprak op de onvrede bij Meulenhoff dan gebeurde er niets.??
  ??Ik snap he-le-maal niks van zijn voordracht??, zegt de Jos Ramear die een veel geprezen boek schreef over de ondergang van PCM onthutst. ??De rechter heeft geoordeeld dat hij wanbeleid heeft gevoerd.

  De Ondernemingskamer verweet bestuurders van PCM onder wie Knapen zwalkend beleid en gebrek aan behoorlijk bestuur. Ook de bonussen aan onder anderen Knapen waren volgens de Ondernemingskamer niet in overeenstemming met de code voor goed ondernemingsbestuur.
  ??Waar Ben Knapen wél heel goed in is, is anderen de schuld geven??, zo weet Ramaer.

  Bron: De Pers  Maak melding

 12. :D:D:D Neefje Dinges zou er toch niet stiekum zijn dingesje in hangen als ie daar toch is …… (zonder getuigen, ok die lijfwachten van ons geld maar die hebben, na verluid, al wel genoeg gesmeer gezien van Neefje Dinges).8)


  Maak melding

 13. Tweet van de dag

  ma 11 oktober 2010
  Alle Chileense mijnwerkers willen als laatste naar boven. Zou iets te maken kunnen hebben met vrouwen+maîtresses die boven staan te wachten

  Dolf Jansen  Maak melding

 14. Zijn naam wordt TOCH genoemd….wegens zijn Verhagen-loyale houding? Zwollenaar-Ed

  Dinsdag kiest de CDA-fractie een nieuwe voorzitter om fractieleider Maxime Verhagen op te volgen. Wie de kandidaten zijn is nog onbekend, maar de namen Joop Atsma, Sybrand van Haersma Buma, Eddy van Hijum en Henk Jan Ormel circuleren de afgelopen dagen. Naar alle waarschijnlijkheid hebben Sybrand van Haersma Buma en Henk Jan Ormel zich gekandideerd.

  :D:D:D


  Maak melding

 15. Beoogd staatssecretaris Ben Knapen onder vuur

  Knapen leidde krantenconcern PCM naar rand van de afgrond … ‘De rechter heeft geoordeeld dat hij wanbeleid heeft gevoerd.’
  Oud-NRC Handelsblad hoofdredacteur Ben Knapen, die door het CDA naar voren is geschoven als staatssecretaris Buitenlandse Zaken, ligt al voor zijn officiële benoeming onder vuur. Volgens dagblad De Pers is Knapen in tegenstelling tot wat Rutte over zijn ploeg beweert beslist niet een van de beste mensen die Nederland heeft.

  De Pers laat verschillende personen aan het woord die Knapen meemaakten als bestuurder van PCM, het uitgeversconcern dat bijna ten onderging aan de overname door de Britse woekerinvesteerder Apax.

  De Pers schrijft:

  De Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam oordeelde nog geen half jaar geleden dat het bestuur van PCM Uitgevers tussen 2004 en 2007 wanbeleid voerde. Plaatsvervangend voorzitter van de Ondernemingskamer Huub Willems verweet bestuurders op meerdere punten zwalkend beleid en gebrek aan behoorlijk bestuur. Ook de bonussen aan onder anderen Knapen waren volgens de Ondernemingskamer niet in overeenstemming met de code voor goed ondernemingsbestuur.

  Naast dat Knapen zijn zakken vulde met bonussen terwijl hij het bedrijf naar de ondergang leidde, weigert hij daar ook nog eens verantwoordelijkheid voor te erkennen. Tijdens de rechtszittingen zou hij vooral anderen de schuld hebben gegeven.

  De Pers: Krantenland onthutst over Ben Knapen  Maak melding

 16. :D:D:D Victoria Koblenko: Hoe sterk staat Rutte zonder een first lady?

  Actrice doorbreekt in Trouw-column taboe rond single premier

  ‘Natuurlijk kan Rutte prima zonder een vrouw aan zijn zijde ons land besturen’
  =======================================INTEGRAAL:=====

  Achter elke man staat een sterke vrouw. Dat was de boodschap in het genante filmpje dat de satirische website stemhok.nl tijdens de verkiezingscampagne naar buiten bracht om Mark Ruttes burgerlijke staat belachelijk te maken.

  In het populaire YouTube-filmpje zagen we exclusieve beelden van de first lady, de moeder van Rutte. Mams, die de was doet, mams die z??n magnetronvoer klaar legt, mams die z??n bed opmaakt, mams die de kat te eten geeft. De pay off van de video was het portret van Job Cohen die voor een volwassen Nederland pleitte.

  De PvdA was ??not amused??. Niemand weet hoeveel, maar dát deze guerrilla-actie de partij zetels heeft gekost tijdens de verkiezingen is onbetwistbaar. Evenals de actie van die andere sterke vrouw achter de ex-belofte van de sociaal-democraten. Toen Barbara Bos aan de teugels van haar man Wouter trok en hem de positie van de premier in het gezin-Bos schonk, vergat Nederland even de vrijgezellenstatus van Rutte.

  Met de VVD als grootste partij, die de post van minister-president gaat bezetten, is de vraag weer uiterst actueel. Rutte wordt de eerste ongetrouwde premier ??so what?! Zeg Bill Clinton en je brein schetst Hillary er gratis bij. Zeg Kennedy en Jacky staat op je netvlies. Zeg Gorbatsjov en je ziet Raisa voor je staan of Nancy bij Reagan.

  Zeg de Irak-toespraak van Obama en je ziet de foto van Michelle en de kinderen op de achtergrond gedrapeerd. Briljante marketing. Kijk hoe het imago van Willem-Alexander is verbeterd sinds Máxima haar traan liet in de Nieuwe Kerk. Daarmee is de noodzaak van een first lady ontrafeld.

  Niemand zal precies meer voor de geest kunnen halen welke liefdadigheid bij welke first lady hoorde, maar elke vrouw heeft positief licht kunnen werpen op de carri?re van haar man door hem van een extra laag te voorzien. De emotie achter het beleid is ook belangrijk. Het geeft diepte aan de persoon van de leider.

  Natuurlijk kan Rutte prima zonder een vrouw aan zijn zijde ons land besturen. Zijn geloofwaardigheid noch zijn capaciteit als politicus staat op het spel, maar zijn houdbaarheid als ??one of the guy??s?? misschien wel. Het vergt een speciaal soort stille diplomatie onder veel hightea-sessies om het onbespreekbare bespreekbaar te maken, vrouwen onder elkaar, misschien wel hét meest onderschatte eigenschap van de vrouw. Hoe sterk staat dus onze first man zonder een first lady?

  Uiteraard gaat deze vraag wat mij betreft niet over waaróm Rutte vrijgezel is. Nog minder van belang is of hij heteroseksueel, homoseksueel of aseksueel is. Dat zijn zaken die ons allerminst aangaan. Al kan ik me voorstellen dat de openlijke flirt naar de SGP (over het intact laten van de zondag als vrije dag voor winkeliers) niet had gekund als onze kersverse premier openlijk of hoogst vermoedelijk van de andere kant was geweest.

  Maar zoals gezegd doet het er volstrekt niet toe van welke kant Rutte is. Of de nieuwe premier nu de toonladders in de bovenste registers of de onderste van de vleugel speelt, dat is niet van belang, als hij er maar een zuiver geluid uit krijgt, linksom of rechtsom.

  Het was voor hem wel mooier geweest als er maar iemand was die de pagina??s af en toe kon omslaan, hem in z??n oor kon fluisteren als zijn akkoord uit de toon slaat.

  * Goeie column mooie Victoria, maar hij heeft “bretels-Jort” nog wel. Kunnen ze samen keuvelen over het leven zonder vrouwen. Jort heeft namelijk zelf een bijzonder exemplaar laten lopen 😮

  Victoria

  Maak melding

 17. @ wichert, Martijn was hier net ook even (ander topic) misschien roept de partij en het land hem of Dannenberg wel als Knapen afvalt 😮

  Zwolse Ed (ken jij toch?) is nog wel in voor een voorname functie.

  Spannend allemaal voor die groene kaartjes Nee stemmers oh Nee blauwe kaartjes Ja stemmers….ik weet het niet meer. Als hun het nog maar weten en hun leiding….ze zullen toch verdeurie niet voor nixxx zo gestemd hebben :o:o:o


  Maak melding

 18. CDA/het land had verdeurie die ex-CDA Zwolle-wethoudSTER wel kunnen roepen. Als staatssecretaris oid. Vrouw erbij én een Zwollenaar: 2 vliegen in 1 hele dikke klap. Maar ja: had gekund >:(>:(>:(


  Maak melding

 19. Noem het woord “aankomen” maar niet met een PVV-ert in de buurt

  😮 Drinkman
  😮 structureel ontkennende Kamper-militair
  😮 Dionneke en de vrouwen bij em in de buurt


  Maak melding

 20. 30/10 Komen de Engelse vriendjes van Geert hier spelen. In Mokum volgens mij. Maar het zal toch wel schofterig schandalig zijn als dit doorzet of als die als een uitdaging tot vergelding wordt gezien?

  In Dordrecht is een moskee…BESCHOTEN

  Waar zou zo’k spul nou op stemmen?


  Maak melding

 21. Net even stukje gezien van Wilders proces,SCHANDALIG dat de halve fractie van de PVV op de tribune zit beetje krantje lezen/twitteren,die krijgen wel heel simpel hun aanwezigheids premie toe geschoven,terwijl de rest van de bevolking alleen maar mag inleveren.

  Rutten schreeuwd nu wel dat dit de beste ministers zijn,laten ze dan eens beginnen hun gedoogpartner op hun verantwoordelijkheid wijzen,iets waar ze links zo graag op willen wijzen.>:(


  Maak melding

 22. Die lacht zich 3x in de rondte en natuurlijk word ie nooit gepakt. Zonde van de tijd om je druk te maken over die man die Amerika eerst jarenlang gesteund heeft.


  Maak melding

 23. Agnes Kant heeft een nieuwe baan per 1/1’11 Bij Ned. Bijwerkingen Centrum Lareb. Hmmm jaartje jonger dan ondergetekende.

  Succes Agnes, vond je goed maar je had teveel moeite met de provocerende hufters. Hopen en verwachten dat je per 1 januari fris en fruitig aan de poort staat 😉


  Maak melding

 24. Tweet van de dag
  di 12 oktober 2010
  We gooien belediging gewoon uit het strafrecht. En dan gaan we op straat iedereen uitschelden. Omdat dat vrijheid geeft #ofzo

  Chris Klomp  Maak melding

 25. PvdA kiest nieuw bestuur

  Job Cohen wordt fractievoorzitter, nieuwe vice-fractievoorzitter is Jeroen Dijsselbloem
  Dinsdag heeft de fractie van de PvdA in de Tweede Kamer een nieuw bestuur gekozen. Voormalig fractievoorzitter Mariëtte Hamer maakt plaats voor Job Cohen. Nieuwe vice-fractievoorzitter is Jeroen Dijsselbloem.
  Verder maken ook Jette Klijnma en Hans Spekman deel uit van het bestuur.
  :D:D:D
  De leiding van het bestuur telt vijf mensen. Mariëtte Hamer legt haar functie als fractievoorzitter neer om fractiesecretaris te worden.
  In de Tweede Kamer telt de PvdA-fractie dertig parlementsleden.

  ———————

  Dijsselbloem (Jeroen) komt goed op mij over, iemand?

  Mis Martijn van Dam, vind ik ook erg goed!


  Maak melding

 26. Kabinet-Same Old 1

  Tot zover de vernieuwing waar al die kiezers op zaten te wachten. Het kabinet Same Old 1 is één groot ??fuck you?? aan de kiezer, en een dankjewel aan Rutte??s en Verhagens loyalisten. Maar er zitten ook een paar slimme benoemingen in.

  De slimste benoeming is Gerd Leers, die zich met integratie en immigratie mag bezighouden. Zijn zonden zij hem snel vergeven ?? nog geen jaar geleden moest hij weg vanwege het overtreden van zijn eigen integriteitsregels, maar een kniesoor die daar moeilijk over doet in Den Haag. De slimmigheid zit hem hierin. Leers is zeker in Limburg waarschijnlijk een stuk populairder dan Wilders. Door Leers het voor de PVV uiterst belangrijke dossier immigratie en integratie te geven, hopen Rutte en Verhagen de blonde leider in te tomen. Verwacht de komende tijd twee bokken die elkaar in de Tweede Kamer flink tegen het hoofd zullen rammen. En Leers zou dat nog wel eens vaak kunnen gaan winnen.

  Slim is ook de benoeming van Opstelten op veiligheid. Een behendige en ervaren bestuurder, die zich uitstekend heeft bewezen in Utrecht en Rotterdam. Een nette man ook. Vers in het Haagse, bekend met grootstedelijke problematiek. De PVV zal hem moeilijk onderuit kunnen halen.

  De benoeming van Opstelten is ook een voorbeeld van wat Marc Chavannes het ??dank je wel-??kabinet heeft genoemd. Nogal wat aanstaande bewindslieden danken hun benoeming meer aan hun loyaliteit en hun plek in het centrum van de macht, dan aan hun kunde.

  Hans Hillen op Defensie?

  Uri Rosenthal heeft verstand van veiligheid en crisismanagement. Nou ja, misschien doet hij het dan toch niet slecht op Buitenlandse Zaken. Hij heeft een hoop uit te leggen.

  Oud-NRC-Hoofdredacteur Ben Knapen heeft verstand van buitenlandse politiek, maar om deze man nou een staatssecretariaat van Buitenlandse Zaken te geven? Zijn grootste bestuurlijke verdienste was dat hij PCM liet leegeten door een buitenlandse investeerder en daar zelf 1,5 miljoen euro van opstreek. En kom op, journalisten hebben niets in de politiek te zoeken, evenmin dat politic (Hans Hillen) ineens stukjes moeten gaan schrijven.Knapen heeft overigens ook nog als woordvoerder bij Philips gewerkt, een overstap die in de journalistiek dichtbij prostitutie komt.

  Dan een paar getrouwen uit de fractie, die Rutte tijdens zijn machtsstrijd met Rita hebben gesteund: Halbe Zijlstra, Edith Schippers, Frans Weekers, Fred Teeven, Paul de Krom.

  Ponyfokker Henk Bleker mag staatssecretaris worden onder vice-premier Verhagen. Heeft hij niet voor niets het vuur uit de sloffen gelopen om de dissidenten in zijn partij het zwijgen op te leggen.

  Conclusie: weinig verrassend, allemaal onder dezelfde Haagse stolp. De Same Old People hebben de eer om visieloos beleid in uitvoering te brengen met een respectoleze gedoger op de achtergrond. Daar is een naam voor: kiezersbedrog. Volgend jaar weer verkiezingen?

  ——————————————————————-
  Goed geschreven: Dimitri Tokmetzis/Sargasso


  Maak melding

 27. Mark Rutte gelooft niet in eigen beleid

  ⤽First, rich countries, collectively, are relying too much on foreign demand as a source of growth. Second, they are at risk of both overdoing and mismanaging short-term fiscal austerity. Third, most are paying far too little attention to structural reforms that would speed up the pace of debt reduction, make high unemployment less likely to become entrenched and boost productivity growth. ⤝
  (The Economist)**************************************

  Vertaald naar Nederland: 1. We moeten het, zoals altijd, van de export hebben. Kleine complicatie: iedereen wil dat nu. Zelfs Obama, notabene opperhoofd van ??s werelds ?berconsumenten, wil de export verdubbelen. 2. ??Overdoing austerity??: hoeven we niet bang voor te zijn. Mark Rutte denkt bijvoorbeeld te gaan bezuinigen middels het voornemen ambtenaren te ontslaan (??). Het is zelfs al zover dat partijgenoot Frank de Grave ?? mind you, voordat het kabinet er ?berhaupt is ?? al op de televisie mocht gaan toegeven dat die 18 miljard helemaal niet gaan lukken. Waarom moest De Grave eigenlijk op de televisie? Om die één op de vijf VVD??ers die ??moeite hebben met de PVV?? een stem te geven?

  3. Structural reforms: no way dat Mark Rutte de hypotheekrenteaftrek aanpakt. Zelfs zijn eigen hervormingen van de arbeidsmarkt heeft hij laten vallen om Geert Wilders de gelegenheid te geven een grote mond op te zetten. Mark Rutte moet dus uiteindelijk hopen dat het goed blijft gaan met de Chinezen, zodat ze industriële machines van de Duitsers kopen, zodat wij kunnen blijven exporteren naar ons grote buurland. En hij moet hopen dat zijn jongensachtige charme nog heel lang in staat zal zijn om rechts en populistisch Nederland een goed gevoel te geven. Want dat zijn beleidsmaatregelen echt verschil gaan uitmaken, daar gelooft hij zelf niet eens in. Kijk maar in het regeerakkoord.
  ————–
  Danny Jouwe/Sargasso


  Maak melding

 28. Het OM in Amsterdam heeft vrijspraak geëist in de zaak “Wilders”, Wilders moet vrijgesproken worden van groepsbelediging, omdat zijn kwetsende uitlatingen over de religie Islam gaan en niet over de mensen die dit geloof aanhangen. Volgens de letter van de wet zal dit best kloppen, toch krijg ik bij het lezen van dit bericht last van brandend maagzuur….


  Maak melding

 29. ‘De Noordzee verkwalt’

  Als we nu niet ingrijpen, worden kwallen straks een probleem voor het kusttoerisme
  Er komen steeds minder vissen en steeds meer kwallen voor in de Noordzee. Het gaat hierbij om vooral vier soorten waaronder de kompaskwal, die gevaarlijk is voor de mens. De toename komt onder andere door overbevissing. Kwallen krijgen de kans om het overschot aan plankton op te eten, waardoor ze sterker worden.

  Kwallen zijn ook uitermate goed bestand tegen de opwarming van de wateren. De temperatuur van de Noordzee is sinds het begin van de eeuw met één graden gestegen.

  Volgens Jan Seys, woordvoeder van het Vlaams Instituut voor de Zee, is het probleem breder dan verkwalling alleen. Seys: “Er is een algemene verslijming aan de gang. [??] Als we nu niet ingrijpen, worden kwallen straks een probleem voor het kusttoerisme.”

  De Standaard: De Noordzee verkwalt
  ===========================
  Ach, bij ons willen ze in de zomer toch altijd naar buitenlandse stranden. Maar we hebben machtige mooie lange en brede stranden! Dit mag niet gebeuren lijkt me

  😮


  Maak melding

 30. De mooiste column sinds tijden! Zo herkenbaar:

  Wij in het Westen maken ons druk over de zogenaamde onderdrukte oosterse vrouw, met name de gesluierde vrouw.
  We maken ons zorgen en voeren dagen, weken, maanden, jaren lang discussies en debatten om daarover onze zorgen te uiten. Ondertussen vergeten we hoe gesluierd wij zelf leven in het westen. Ik stel mezelf vaak deze vraag: wat is erger, sluier om je hoofd of een sluier om je hart.
  Wij leven met een gesluierde liefde. We durven amper onze gevoelens te uiten of te beleven.
  Durf te voelen dat je leeft en te beleven wat je voelt. Maar in onze doelbewuste, carriere bewuste, prestige bewuste, succes bewuste maatschappij hebben we helemaal geen tijd voor gevoelens, en als we die al hebben dan zijn we bang om gekwetst te worden dus houden we het voor ons.
  Een lief gebaar van een vreemde, wantrouwen we met de gedachte wat moet hij of zij van mij.
  En ondertussen vervreemden we meer en meer van elkaar en neemt de angst voor de vreemde een grote plek in ons leven.
  En dan heb ik het niet alleen over de vreemde, die we tot allochtoon of buitenlander betitelen, nee, alles wat we niet kennen.
  Onbekend maakt onbemind een spreekwoord dat we vergeten zijn in gedachten maar gewoon onbewust toepassen in onze alledaagse bestaan. Ondertussen hunkeren we naar liefde, we leven in hunkering naar tederheid, genegenheid, overgave, delen, nemen en vooral geven.
  Als je geluk afhangt van geven dan heb je altijd je geluk in je eigen handen, maar als je geluk afhangt van het nemen dan ben je dus altijd afhankelijk van de ander om gelukkig te zijn of te voelen..
  Het is de illusie die het waarmaakt..

  Nilgun Yerli is columniste en cabaretiere, ze schreef columns voor Het Parool, Utrechts Nieuwsblad en Nrc Next
  Als cabaretiere maakte zij de voorstellingen: Wat zeg ik?, Held op blote voeten, Vreemde Vreemdgangers, Bang Bang, De adem van Eva.
  Ze schreef De Garnalenpelster, Turkse Troel, Acht jaar getijden, Mezelf Geworden, Weg van Nederland en maakte tv programma’s

  ——————————————————————-  Maak melding

 31. Bericht door dick, op 12 oktober 2010 om 11:33
  30/10 Komen de Engelse vriendjes van Geert hier spelen. In Mokum volgens mij. Maar het zal toch wel schofterig schandalig zijn als dit doorzet of als die als een uitdaging tot vergelding wordt gezien?

  In Dordrecht is een moskee…BESCHOTEN

  Ben het helemaal met je eens dat het schofterig schandalig is dat deze dingen gebeuren. Het trieste is ook nog dat deze dingen wereldwijd gebeuren. Eeen tijdje terug eisten in Indonesië meer dan 1000 moslims dat er een bouwvergunning ingetrokken moest worden voor de hervatting van de bouw van een kerk. Tijdens die demonstratie was er een moslimleider die de demonstranten opriep om het recht in eigen hand te nemen door de kerk plat te branden als de eisen niet werden ingewilligd.

  Waar gaat dit toch heen? Wat lopen er toch een hoop idioten op twee poten op deze aardbol rond. Ben zelf helemaal niet gelovig maar ben wel voor een samenleving waarin we vreedzaam naast elkaar kunnen leven.


  Maak melding

 32. OM: God vergelijken met Hitler is geen belediging van gelovigen

  Officier van Justitie eist in Wilders-proces vrijspraak voor groepsbelediging … vrijdag voortzetting requistoir haatzaaien en discriminatie

  In een proces dat door de aangeklaagde, PVV-leider Wilders, een ‘politiek proces’wordt genoemd, heeft de officier van justitie vrijspraak geëist voor de aanklacht van ‘groepsbelediging’.

  Volgens het OM is het door Wilders op één lijn stellen van het grootste moordrecept uit de geschiedenis, Mein Kampf van nazi-leider Adolf Hitler, met het voor moslims heilige boek de Koran, een geschrift dat wordt gezien als het woord van hun god, niet beledigend voor de gelovigen.

  De Volkskrant schrijft:

  ‘Wilders trekt geen conclusies over moslims, hij bekritiseert hun godsdienst’, zei officier van justitie Paul Velleman dinsdag voor de rechtbank in Amsterdam. Dat dat voor moslims beledigend zal zijn, is volgens het OM niet van belang. Voor een veroordeling wegens groepsbelediging is nodig dat er iets wordt gezegd óver een groep mensen.

  Een eis tot schadevergoeding door een groep personen werd door het OM afgewezen omdat niet duidelijk is of ze daadwerkelijk schade hebben geleden.

  Vrijdag komt de kern van de zaak aan de orde, namelijk de vraag of Wilders zich schuldig maakt aan haatzaaien en aanzetten tot discriminatie.  Maak melding

 33. Bericht door dick, op 12 oktober 2010 om 13:23
  Plasterk, Alabayrak, Martijn van Dam en o.a. Diederik Samsom

  Meer dan genoeg toppers in de bankies

  Toppers staan op het veld in zitten niet op de bank.:D:D:D


  Maak melding

 34. Bericht door Dame, op 11 oktober 2010 om 23:47
  En nu maar dromen van een mooie post in het kabinet van de PZS olv MP Assie.

  Dat gaat helemaal goed komen Dame. Eigenlijk maakt het mij niet uit of het een man of een vrouw is. Geschiktheid vind ik veel belangrijker en ik heb alle vertrouwen in jou. 🙂


  Maak melding

 35. 😮
  PvdA 020 Oost geeft cursus ‘windvanen in de praktijk’

  Vaak zeggen mensen: de PvdA, dat is zo’n inconsequente partij van draaikonten. Slaan als een blad aan de boom om en verhandelen hun ideologie en principes per strekkende meter wachtgeld. Dan zeggen wij: is ook zo, maar dát doen ze dus wel consequent. Kijk maar naar de PvdA-fractie Amsterdam-Oost. Het clubje van Fatima Elatik[/url] stapte onlangs op omdat hoofddoekje Elatik het verprutsen van 30 miljoen euro taxpoet een ietsiepietsie in de doofpot had gestopt had gebagatelliseerd. Waarop de positie van de PvdA-fractie onhoudbaar werd en alle sociaaldemocratische baantjesjagers konden gaan fietsen met behoud van wachtgeld. Maarja, PvdA. Wel een grote mond, zero kloten. Ruggengraat van boter, soort D66 maar dan rood. Want nog geen week na hun vertrek keren de PvdA’ers met hangende pootjes terug. Ze zijn volgens eigen zeggen “onnodig beschadigd”. “We willen gewoon de verantwoordelijkheid nemen voor het college-akkoord”, aldus voorheen PvdA-Amsterdam Oost. “Jullie zijn gewoon plucheverslaafde machtsgeile regenten”, aldus de gedupeerde belastingbetalers. Fittie! En dat terwijl zo’n PvdA in de raad helegaar niet nodig is. Want het zijn tenslotte de mensen die Amsterdam-Oost maken. Mensen, en af en toe een kruiwagen.

  :D:D:D


  Maak melding

 36. Nog buiten het wachtgeld om AssenDörper. 😉 Ja klagen over een ander maar ondertussen……………………. Ach de linkse kerk zal het vanavond wel weer recht(s) lullen. 😉


  Maak melding

 37. @Asendörper jij hebt geen politieke mening dus kun je geen mening enzo hebben las ik ergens verderop. Je bent niet interessant omdat je maar klootjes volk bent zonder politieke mening! Goh en dat uit de mond van een PVDA aanhanger 😮 Hier ben je al veroordeeld als je een andere kijk op het leven en maatschappij heb, want hier hoort er een politiek kleurtje aan te hangen en als je die niet hebt of je swicht soms met bepaalde onderwerpen ………….. Achja 😉


  Maak melding

 38. Ik vind het eigenlijk meer “sneu” dat sommigen zich niet serieus genomen weten. Dat mensen worden weggezet als aandachttrekkers of meninglozen. Dat bevordert het debat bepaald niet.>:(


  Maak melding

 39. @dick, dus jij vindt mijn manier van reageren aandachttrekken? Wat voor een benaming moeten we geven aan de manier van reageren zoals jij dat op het politieke log doet? Ben blij dat dit WLZ is en geen WLDick want dan had ik allang een ban gehad.


  Maak melding

 40. Oh dit is aandachttrekken? Hmmm ach is een andere mening he die past niet in het straatje. Mag hier niet gezegd worden nee we moeten allemaal met het hoofd naar het oosten liggen en Den Uyl aanbidden en daar sentimenteel over doen. Dat kan dan wel weer ( zonnebril heb ik niet nodig hoor)


  Maak melding

 41. @Assie Zijn wij niet allen aandachtstrekkers?:D Anders zouden we onze opvattingen wel alleen in de privésfeer van de huiskamer blijven uiten. Alhoewel ik me net ook bedenk dat sommige partners weleens heel blij zijn met de aandacht die naar dit log gaat; scheelt thusi een hoop geOH.;)


  Maak melding

 42. @Dame, ik vind mezelf geen aandachtstrekker maar las net dat iemand anders daar anders over dacht. Ik vind het prima als hij dat vindt. Word niet snel ergens koud of warm van en ben ook niet gauw onder de indruk van iets. Sommige partners zullen misschien wel blij zijn met de aandacht die naar dit log gaat maar ook dat deel ik met mijn partner.;)


  Maak melding

 43. Wachtgeld is wel in bij links,

  GroenLinksers Wil en Loes: partners in wachtgeld

  Bal in de Amsterdamse micro-politiek! Dit keer zijn het twee ex-wethouders van stadsdeel Centrum, die met hun dikke poef op wachtgeld zitten. Wil Codrington (GroenLinks) & Loes de Jong (GroenLinks) tikken sinds hun vertrek het volledige bedrag aan wachtgeld binnen. Terwijl ze gewoon een betaalde baan hebben. Tsjing tsjing! Doen we eerst Tante Wil. Zij nam vorig jaar zelf ontslag om naar Soeriname te vertrekken. Voor iets advieserigs in de onderwijssector. Het stadsdeel betaalde zelfs haar ticket voor een sollicitatiegesprek werkbezoek. Prettig geregeld! Gaan we verder met Loes de Jong. Filosofisch coach. Want dat bestaat. Kijk maar op de website van haar vrouwennetwerk (Opzij-lezeressen met lekker gek kapsel alert). En check dan die persoonlijke site van Loessepoes met filosofische tegelspreuk: ⤽Reflectie en Dialoog helpen om een beter inzicht te krijgen in je eigen en andermans overtuigingen. Helderheid en verdieping kunnen ontstaan door af en toe eens stil te staan bij alledaagse vanzelfsprekendheden⤝. Dank je Loes, filosoof. Laten we dan maar eens stil staan bij zo??n alledaagse vanzelfsprekendheid. Ook als bakfietsjuf met Odin-groente-abonnement blijf je met je tengels van andermans taxpoet af. En zeg ook maar even sorry tegen Femke. Was ze net zo lekker bezig (hoofddoekjes NEE!), is dat allemaal weer teniet gegaan.

  klik
  En ik heb nog wel groen links getemd! ( nee dick geen D66)


  Maak melding

 44. @Derk

  Maare even over de verspeelde 30 miljoen hoe praat je dat recht?

  Vraag zal wel niet aan mij zijn gesteld, maar reageer toch. Ik kan het verhaal eigenlijk niet heel goed volgen. Wat ik begrijp ging het in eerste instantie niet om Elatik, maar om PvdA-wethouder Germaine Princen. Die heeft zonder de deelraad in te lichten de garantstelling voor het muziekgebouw verhoogd van 9 naar 26,5 mln. Een politieke doodzonde. Elatik kwam onder vuur omdat zij het probeerde af te dekken. Het gaat om een garantstelling, dus geld is niet per definitie verloren.
  Wat ik het mooie vind is dat het de PvdA is die in eerste instantie een motie van wantrouwen tegen de eigen bestuurders heeft ingediend: dat is nu een goede invulling van de controlerende taak van de raad. Waarom ze nu op hangende pootjes terugwillen, snap ik niet. Ik vind de informatie over deze kwestie ook vrij summier. Heb jij meer achtergrond?


  Maak melding

 45. Helderheid en verdieping kunnen ontstaan door af en toe eens stil te staan bij alledaagse vanzelfsprekendheden

  Weten we tenminste waar ‘verdieping’ vandaan komt.:D


  Maak melding

 46. Latere inkomsten, dus na beëindiging mandaat als politicus/bestuurder, worden wel gekort op het ontvangen wachtgeld. In het algemeen moet men alles boven de 100% teruggeven, dus in het eerste jaar kan men tot 20% en in tweede en volgende jaren tot 30% ‘bijverdienen’ zonder problemen.

  Van wikipedia
  Het verhaal over beide dames kan dus niet kloppen, tenzij er gefraudeerd wordt.


  Maak melding

 47. Het geld is dus wel weg Dame helaas maar het zij zo, de garantstelling die is opgeeist en verdampt. Maar verders klopt je verhaal wel hoor.


  Maak melding

 48. Bericht door dick, op 12 oktober 2010 om 22:21
  Stiekum geef ik “juf Dame” die (hoe vreemd?) zelf niet eens durft te zeggen of ze een partner heeft…..een 1 (voor de moeite) voor mensenkennis

  Wat heeft dit met politiek te maken?


  Maak melding

 49. Zoals ik het begrijp gaat het om een gebouw met 70 geluiddichte kamertjes voor muzikanten. de Dijk zou er ook hebben gespeeld. Het is een financieel debacle omdat er te weinig belangstelling voor is, dus te weinig huur wordt geïnd. Wie is de eigenaar van dat gebouw? Als de gemeente de volledige garantstelling kwijt is, is zij dan ook eigenaar van het gebouw geworden of heeft de gemeente dan een vordering op de eigenaar? Weet jij hoe dat werkt?


  Maak melding

 50. Kijk het kadaster er maar eens op na ( kost wel iets maar niet zoveel) Dan krijg je een rare constructie te zien van eigenaren. Ik wil hem anders morgen hier wel posten hoor.


  Maak melding

 51. Waarschijnlijk dus gewoon een bestuurder en ambtenaar die zich hebben laten n**ien door een gehaaide zakenman. Stom en terecht dat het politieke consequenties heeft.
  Toch – in relatie tot je andere topic ‘wachtgelden’ – pleit dit wel voor een betere kwaliteit bestuurders. Die krijg je niet als je de onzekerheid die een politiek beroep met zich meebrengt niet afdekt. Wie geeft er namelijk anders een goede baan op voor een onzekere toekomst.


  Maak melding

 52. Bericht door dick, op 12 oktober 2010 om 22:45
  Dame, 22:38 wilde je net wat leren….dacht aan zaterdagavond 30-plussen in Berkum?

  Ah een politiek avondje in Berkum? Is het links of rechts? Of is het nieuw(s)schierigheid?


  Maak melding

 53. Misschien nu bij Paul en zijn maat Pauw

  Niemand heeft het nog gehad over `recht, nut en noodzaak van PROVOCATIE? dat hele Geert?nproces gaat maar over Vrijheid van Meningsuiting….ja, je mag alles zeggen maar je HOEFT toch niet alles te zeggen (van pa van Theo van Gogh’….Benieuwd.

  Nu eerst de ubersaaie nieuwe fractieveurzitter der ChristenDemocraten (voor zover ze diet kreten nog durven dragen)

  Och meneer vind de vraag alweer verkeerd…..ze hebben het ook nog niet over die mevr(met dat blonde in heur lok…Verburg) gehad,,,,,die Verhagens voorkeur had!

  Ze bint toggg weh skerp >:(>:(>:( Wel interessant FARC/item

  Nou ja morgen….Bos/Blair is belangrijker :D:D:D


  Maak melding

 54. Bericht door Dame, op 12 oktober 2010 om 23:11
  Ik dacht net dat het twee leden van de PZS waren.

  Daar wil ik wel mee concurreren Dame.:D


  Maak melding

 55. Tent staat onder bezielde leiding van de Inkelaar/brothers het gezelschap is geweldig en jouw leeftijd….wat heb je tegen Berkum?

  Of…niet de mogelijkheid….laat je partner je niet gaan, mag mee hoor!


  Maak melding

 56. Bericht door dick, op 12 oktober 2010 om 23:13
  Misschien nu bij Paul en zijn maat Pauw
  Niemand heeft het nog gehad over `recht, nut en noodzaak van PROVOCATIE? dat hele Geert?nproces gaat maar over Vrijheid van Meningsuiting….ja, je mag alles zeggen maar je HOEFT toch niet alles te zeggen (van pa van Theo van Gogh’….Benieuwd.

  Ben het weer met je eens dick maar stel die vraag ook even aan een radicale imam. Wat zijn we het vanavond weer eens met elkaar. Nou eentje dan voor het slapen gaan.:-* Welterusten.


  Maak melding

 57. Politiek? Jazeker ook na 0.00

  PVC investeert minder in ouderen

  Het miljard dat beloofd is voor de ouderenzorg blijkt maar voor de helft waar
  Het nieuwe kabinet zou één miljard euro uitgetrokken hebben om de ouderenzorg te verbeteren. Nu blijkt dat slechts de helft daadwerkelijk geïnvesteerd zal worden. PVC gaat de overige helft investeren in de chronische zorg van gehandicapten en psychiatrische patiënten.

  NRC Handelsblad meldt:

  “In het regeerakkoord is een investering van 860 miljoen euro in de langdurige zorg gereserveerd. De ouderenzorg is daarvan slechts een onderdeel. Het geld wordt volgens het regeerakkoord gebruikt om de zogeheten “zorgzwaartepakketten” kostendekkend te maken.”

  Het nieuwe kabinet wil met de investering extra handen aan het bed. Dit kan het kabinet echter niet afdwingen. De bejaardentehuizen kunnen zelf bepalen waar ze het geld aan uit geven.

  NRC: 1 miljard euro van PVV voor ouderen gehalveerd
  ——–
  Is RoomwithaantjesKabinet ook wat?
  ——-
  Intolerante wind waait door Europa

  Kiezers geven ze overal de schuld van, overheden reageren met strengere wetten voor immigranten
  Na Frankrijk maakt ook Italië werk van het uitzetten van Roma. In Milaan wil de lokale overheid het grootste legale Roma-kampement ontruimen. Kleinere, illegale kampen, worden direct met de grond gelijk gemaakt. De Amerikaanse krant Washington Post ziet dit als een voorbeeld van de toename van intolerantie jegens immigranten in Europa.

  Sinds het begin van de recessie is het ressentiment tegen immigranten in Europa, maar ook in de VS, flink gegroeid. Kiezers geven immigranten de schuld van toenemende werkloosheid, criminaliteit en de veranderende samenleving, zo schrijft de Washinton Post dinsdag op verbaasde toon. En door heel Europa heen reageren overheden met de invoering van nieuwe, strengere immigratiewetgeving. Zelfs in landen die als vooruitstrevend te boek staan, zoals Zweden, groeit de steun voor extreem-rechts.

  In een regio die prat gaat op zijn progressieve denken, wordt het debat over etniciteit en religie op een al even benepen toon gevoerd als in de VS, waar de discussie over een islamitisch centrum in Manhattan door extremisten op de spits werd gedreven en in Arizona buitenlands uitziende mensen zomaar door de politie kunnen worden aangehouden.

  Ook mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch houdt Europa nauwlettend in de gaten. Benjamin Ward, vice-voorzitter van de Europese afdeling van HRW:

  “In Europa is een zorgwekkende trend te signaleren, waarbij we zien dat populistisch beleid wordt omarmd. Ze creëren een klimaat van intolerantie in Europa, waar bewegingen in sommige landen openlijk vijandig jegens etnische minderheden en mmigranten zijn.”

  Lees meer bij Washington Post: Italy’s crackdown on Gypsies refects rising anti-immigrant tide in Europe


  Maak melding

 58. Bericht door Derk, op 12 oktober 2010 om 22:07
  Oh dit is aandachttrekken? Hmmm ach is een andere mening he die past niet in het straatje. Mag hier niet gezegd worden nee we moeten allemaal met het hoofd naar het oosten liggen en Den Uyl aanbidden en daar sentimenteel over doen. Dat kan dan wel weer ( zonnebril heb ik niet nodig hoor) .

  =====================================================

  Omdat mensen graag willen klagen. Veel mensen klagen over de politiek en weten altijd wel wat te vinden. Dan is iemand een draaikont, dan weer te star. Terwijl men zelf weigert om zelf zaken te veranderen. Elke dag komen er nieuwe feiten. Het is imo vreemder als een politicus steeds bij hetzelfde blijft, zelfs als de feiten duidelijk aangeven dat hij/zij niet bij het juist eind had.
  Men vergeet dat deze politici voort zijn gekomen uit de Nederlandse samenleving. Dit zijn de beste mensen die wij kunnen voortbrengen. Nederlandse scholen, universiteiten, bedrijven, organisaties brengen deze politici voort. Dit is het beste wat we te bieden hebben.
  Maar goed, het is makkelijker om te klagen dan om zelf iets te veranderen.


  Maak melding

 59. HET LAND WAAR IK WIL WONEN
  Bram de Ridder VK/Opinie van uiterst eenzaam niveau

  De man is afgestudeerd socioloog (oeww nu net op radio 2 “Walk of LIVE” :D) en student geneeskunde aan de UvA….
  We hebben een gedeeltelijke computerstoring dus ik kan em ff niet linken.


  Maak melding

 60. @Zwolse : “Het is imo vreemder als een politicus steeds bij hetzelfde blijft, zelfs als de feiten duidelijk aangeven dat hij/zij niet bij het juist eind had.”

  Helemaal eens, en dat geldt m.i. ook voor weblogzwolleleden en -bezoekers:)


  Maak melding

 61. Maar waarom ook alle linkse dogma’s en standpunten verheerlijken en alles wat rechts lijkt altijd maar afkeuren? Geldt omgekeerd ook, niet alles wat rechts of links denkt en doet is even goed of nuttig. Het kleurt je mening en doet niets af aan je principes.


  Maak melding

 62. @ Stadshagenees: Zullen we samen anders eens een lijstje met onderwerpen samenstellen….om er vervolgens links of rechts achter te plakken?
  Waarbij je moet weten dat ik tegen polariserend denken ben.


  Maak melding

 63. Slot, want lang stuk, van Kader Abdolah’s Opinie

  De immigratie is een combinatie van hard werken en bereid zijn om veranderd te worden. Kabinetten zullen komen, kabinetten zullen vertrekken, maar de immigranten moeten onveranderd hard blijven werken.
  Met interesse zal ik het nieuwe kabinet volgen.
  We gaan het maken, Rutte met zijn harde maatregelen, Wilders met zijn angsten, moslims met een onontkoombare hervorming, immigranten met hard werken en ik met mijn pen.

  :D:D:D


  Maak melding

 64. Kamer eist komst Verhagen naar Serviëdebat
  Laatst gewijzigd: 13 oktober 2010 11:43

  DEN HAAG – De vaste Tweede Kamercommissie voor Europese Zaken wil dat demissionair minister van Buitenlandse Zaken Maxime Verhagen woensdagmiddag gewoon verschijnt voor een Kamerdebat over de relaties tussen de Europese Unie en Servië.

  © ANPVerhagen meldde zich af voor dat overleg, omdat hij nog een ontmoeting heeft met formateur Mark Rutte.

  Maar de Kamer neemt daarmee geen genoegen en stuurde Verhagen per ommegaande een briefje dat hij toch echt moet komen.

  Tegen dat verzoek waren de VVD, PVV en CDA, maar de leden van PvdA, SP, GroenLinks en D66 waren in de procedurevergadering getalsmatig in de meerderheid. Daarmee kon een briefje met wat lichte dwang aan het adres van Verhagen toch de deur uit.

  © ANP  Maak melding

 65. De Balk heeft vandaag eindelijk kennisgemaakt met snelheid…..hij is in een sportwagen naar zijn werk gebracht………………..en gaat nu het sprekerscircuit in: Wat een spreker is die man, wat een spreker is die man: Doeiiiii JP :D:D:D

  Goedgoan


  Maak melding

 66. JP Geelen…heb het zondag ook gezien:

  RISICO

  ‘Onze jongens’ in Uruzgan filmden zichzelf: ‘Ik scheet in mijn broek van angst.’
  Vermoedelijk zegt de naam Rachid El Mourif u niets. Hij won dinsdag de Stan Storimans Prijs, uitgereikt aan een cameraman die ?? in de geest van de naamgever die twee jaar terug omkwam tijdens zijn werk voor RTL in de Georgische stad Gori ?? met maximaal risico de werkelijkheid heeft getoond. El Mourif deed dat vorig jaar voor Netwerk, toen hij na de aardbeving in Haïti de werkzaamheden volgde van Nederlandse reddingswerkers.
  De 27-jarige cameraman, voor het eerst in een rampgebied, week geen seconde van hun zijde. Hij daalde af tot in de wankele puinhopen. Zijn cameralamp viel uit, waarna hij met led-licht van de reddingsploeg moest filmen.
  Met succes: na vele lange uren haalde de reddingsploeg een moeder en haar 2-jarig kind levend onder de puinhopen vandaan. Aangrijpende beelden, die lang op het netvlies bleven nabranden.
  Omdat ik in de jury zat (het vermogen tot bewonderen moet tenslotte ook geoefend worden), weet ik dat de overige juryleden (Ad van Liempt, Marga van Praag en Peter van der Maat) het verdwijnen van Netwerk betreuren ?? het Uitgesproken dat ervoor in de plaats kwam, is een droeve dreun terug in de tijd.

  Zelf heb ik hier nogal eens gefoeterd op Netwerk. Wanneer Vetwerk weer eens een aangekondigd stormpje tegen beter weten opblies tot orkaankracht, hijgend meegluurde bij het opgraven van een vermoord meisje, of de vondst van een enkele boktor in Boskoop aankondigde als totale apocalyps ?? dodelijke dramadrang. Maar in de (toch al zeldzame en overwegend binnenlandse) reportages van Uitgesproken ontbreekt tot nu toe het niveau dat het oude Netwerk soms óók had.
  Lichtpuntje in die duisternis van slecht belichte Ikea-wandjes is de komst van Brandpunt, waar de reportage centraal staat. Afgelopen zondag maakten redacteuren Liz de Kort, Bart Nijpels en Ton Vanderplas een indrukwekkende aflevering met en over zeven oud-strijders van het 17de pantserinfanterie bataljon Oirschot. Jongens van 18 tot 27 jaar, toen zij naar het front in Uruzgan werden gestuurd. Ze vertelden open over hun belevenissen, en de grappen die hun angsten moesten maskeren. ??Welkom bij de Vriendelijke Vogelaar. We gaan op zoek naar de Afghaanse Bosblauwspecht.?? Na één dag kregen zij een mortier op hun dak, vertelde een van hen. ??Ik scheet in mijn broek van angst. Nog geen dag hier, of daar begon het geouwehoer al.??

  Een jongen beschreef de alledaagse werkelijkheid na een actie: ??Je geeft elkaar een knuffel. Je sergeant staat naast je te spugen, omdat hij net iemand door zijn hoofd heeft geschoten. Toch wel heftig.??
  Aanvallen, bermbommen en fysiek letsel hebben hen veranderd. Ze kwamen ??anders?? terug: de een schrikt nu nog van een dichtvallende deur, de ander geeft zijn stuur een draai naar links wanneer een blauwe vuilniszak in de berm staat. ??Het was de mooiste tijd van mijn leven, maar ook de slechtste.??
  Hun verhaal was niet zo indrukwekkend zonder de onthullende beelden, die alles vertelden, tot aan ??martelingen?? toe. Er kwam geen erkende cameraman aan te pas: de beelden waren geschoten door de mannen zelf, niet door ??embedded?? verslaggevers. Veel riskanter kon deze missie niet zijn ?? de geest van Stan Storimans waart gelukkig nog volop rond.  Maak melding

 67. Balkenende gaat lezingencircuit in.

  Premier Balkenende stort zich in het lezingencircuit. Vanaf het moment dat hij premier-af is, is hij in te huren. Voor 8.500 euro komt Balkenende een spreekbeurt geven.

  Dat bevestigt het bureau dat zijn zaken behartigt tegenover RTLZ. Balkenende is al te boeken, maar eerst rondt hij netjes zijn premierschap af.

  Zalm en Leers
  Het Limburgse bureau Assemblee bemiddelt voor de premier die negen jaar het land leidde. Ook oud-minister Gerrit Zalm en Gerd Leers staan bij Assemblee op de rol.

  Minister
  Gerd Leers is zelfs de populairste spreker bij Assemblee en is daar ook commissaris. Juist vandaag kwam hij bij Assemblee langs om zijn verbintenis te beëindigen. Leers wordt minister in het nieuwe kabinet en mag in die rol geen bijbaantjes hebben. De lezingen die al geboekt waren zal Leers zoveel mogelijk alsnog voor zijn rekening nemen. Zijn gage gaat echter naar een goed doel.

  Vergoeding
  De voormalig politieke kopstukken krijgen allemaal een gage vergelijkbaar aan de 8.500 euro die Balkenende gaat kosten.


  Maak melding

 68. Vergoeding
  De voormalig politieke kopstukken krijgen allemaal een gage vergelijkbaar aan de 8.500 euro die Balkenende gaat kosten.

  balkenendenorm:D


  Maak melding

 69. Dick, ik ben niet van de lijstjes, voor beide politieke stromingen is wat te zeggen. Ikzelf ben altijd fan geweest van Paarse kabinetten waarin beide politieke voorkeuren naar voren kwamen. Het zorgde voor balans in de regering en in de samenleving. Vergelijk het eens met wat er nu allemaal gaande is in dit land. Rutte 1 kan nog zo hard schreeuwen dat dit kabinet broodnodig is, de schade die dit bruine kabinet aan gaat richten is nu al niet meer te overzien. Oh zeker, de economie zal een boost krijgen, maar als dat ten koste gaat van verdraagzaamheid en begrip voor elkaar, dan ben ik al snel klaar met de economische voordelen. Ik geloof hier gewoon niet in, hele massa’s in ons land zijn gaan denken, sinds de opkomst van Fortuyn, dat Paars Nederland met allemaal puinhopen heeft opgezadeld. Ik geloof daar niet in, alles valt of staat met de economie en de welvaart. Bij een hoogconjunctuur is iedereen tevreden en lief voor elkaar, zit het economisch tegen dan worden er al snel zondebokken aangewezen. De aanslagen van 11/09/2001 en alles wat daarna is gebeurd (de inval in Irak en de militaire steun in Afghanistan) hebben die tegenstellingen alleen maar vergroot. Door nu alle ballen op rechts te gooien (niet alleen in Nederland helaas), worden we 20 jaar terug in de tijd gegooid. Met een fris en fruitig Paars (+) kabinet waren we veel beter af geweest, daar ben ik inmiddels wel van overtuigd geraakt. Het wordt een zooitje de komende jaren, waar onze doemdenker en haatzaaier Geert W. optimaal ge- danwel misbruik van gaat maken. Gadverdamme!


  Maak melding

 70. Politiek13 oktober SP-leider Emole Roemer wil opheldering benoeming Knapen

  SP-leider Emile Roemer wil van aankomend premier Rutte en CDA-leider Maxime Verhagen weten waarom zij een omstreden persoon als Ben Knapen hebben benoemd tot staatssecretaris.

  ⤽Het moet een primeur zijn dat iemand bewindspersoon wordt die in een raad van bestuur zat waarvan de koers het predicaat wanbeleid kreeg,⤝ zegt hij. Knapen maakte deel uit van de raad van bestuur dat PCM Uitgevers naar rand van de afgrond leidde. De ondernemingskamer oordeelde dat er sprake was van wanbeleid.

  ⤽Het CDA heeft zo veel andere kandidaten en dan komen Rutte en Verhagen met deze. Ik wil het niet op de man spelen, maar als dit een indicatie is van de kwaliteit en het beleid van het kabinet, houd ik mijn hart vast.⤝

  Roemer vindt dat Knapen zichzelf de vraag moet stellen of hij wel staatssecretaris wil worden. Volgens Roemer zal vooral de onterecht geïncasseerde vertrekbonus van 1,5 miljoen euro Knapen blijven achtervolgen. ⤽Bewindspersonen moeten het goede voorbeeld geven en van onbesproken gedrag zijn. Het is een glazen huis. Formeel en juridisch zullen er vast geen beletselen zijn, maar ik hoor van Rutte toch graag waarom voor Knapen is gekozen. Ik zet daar mijn vraagtekens bij.⤝  Maak melding

 71. DEN HAAG – Oud-SP-Kamerlid Krista van Velzen krijgt sinds 1 september geen wachtgeld meer omdat ze een wereldreis maakt per fiets en daarom niet meer kan voldoen interne SP-afspraken over sollicitatieplicht.

  De SP heeft berichtgeving daarover bij PowNews en in De Telegraaf bevestigd. Van Velzen was Tweede Kamerlid tot 17 juni en kreeg sindsdien wachtgeld.

  ,,Het is niet de bedoeling geweest van Krista om op kosten van de belastingbetaler te gaan fietsen”, aldus SP-Kamerlid Leijten.


  Maak melding

 72. Apenrots-1……….mevr.Tonkes VK/Opinie

  Wit belegen mannenkabinet

  Als je het even totaal niet meer weet, is er maar één oplossing: Joke Smit herlezen.
  Wat zou zij over ons nieuwe witte belegen mannenkabinet gezegd hebben? ??Op de vraag waarom er zo weinig vrouwen zijn, is het antwoord vaak: we willen een bekwame kandidaat. Mensen die zoiets zeggen, trekken altijd een verlicht gezicht: zij zijn over die onbelangrijke onderscheidingen heen. Het draait om kwaliteit, is het argument steevast, sekse is onbelangrijk??, schrijft ze in Socialisme & Democratie.
  Smit schreef dit in 1972. In 2010 is het nog reuze actueel. De bewindslieden die Rutte heeft uitgekozen, reproduceren braaf deze in 1972 reeds belegen teksten. ??Is dat nu het allerbelangrijkste??, zucht Fred Teeven vermoeid tegen Nieuwsuur. ??Ik denk niet dat het bij de mensen speelt??, zegt Gerd Leers. De kranten staan er bol van, maar de mensen interesseert het niet. Henk Bleker riposteert dat hij de gemiddelde leeftijd naar beneden haalt. Even onbelangrijk als sekse, zegt hij daarmee. ??Het had wel een tikkeltje meer gekund??, vervolgt Bleker, daarmee de trivialiteit onderstrepend: welke minister maakt zich nu druk om tikkeltjes?
  Ploeg
  Edith Schippers wuift de vraag direct weg: het is een enthousiaste ploeg, zegt ze. Meer vrouwen= minder enthousiasme en meer gezeur? Ik heb goed gezocht, maar het gaat om kwaliteit, zegt Rutte. (Vrouwen en kwaliteit, dat vind je niet vaak??) Nieuwsuur vroeg niet naar allochtone kandidaten ?? en in 1972 speelde dat ook nog niet ?? maar ook daarop was het antwoord ongetwijfeld geweest: we zoeken kwaliteit, herkomst doet er niet toe.
  Herkomst doet er wel toe: Rutte maakt een bewuste keuze voor oude vertrouwde bekenden. Rutte zoekt het avontuur niet in de ploeg, stelt ook deze krant. Ron Meerhof heeft daar zelfs begrip voor en somt vrouwelijke bewindslieden op met wie het slecht afliep (Ten eerste, 12 oktober). Alsof je zo??n lijstje niet voor mannen zou kunnen maken. Tegenover elke De Faria staat een Heinsbroek.
  Nederland moet op de schop, vindt dit kabinet, maar het kabinet zelf is zo gevestigd als wat, constateert NRC Handelsblad (11 oktober). De nieuwe regering wordt gedoogd door anti-establishmentpartij PVV, maar is zelf één en al establishment. Volkomen in strijd met het beeld dat ze uit willen stralen. De nieuwe bewindslieden hebben bijna allemaal gewerkt aan de totstandkoming van dit kabinet. Ze hebben voornamelijk ervaring in het openbaar bestuur. Rutte koos alleen mensen die hij al goed kent. Uit de Tweede Kamerfractie neemt hij vijf mensen mee, onder wie maar één vrouw, vertrouweling Schippers.
  Niets geleerd
  Uit het regeerakkoord spreekt duidelijk dat men niets heeft geleerd van de crisis, schreef ik vorige week. Uit de samenstelling van de ploeg bewindslieden spreekt dat eveneens. Had Mark Rutte bijvoorbeeld de lessen van De prooi van Jeroen Smit ter harte genomen, dan had hij meer diversiteit tot prioriteit gemaakt. Zolang vrouwen of allochtonen tegenover kwaliteit worden gezet, verliezen ze het altijd. Een moderne manager weet echter dat diversiteit van een team een kwaliteit op zich is.
  Het verschil met 1972 is dat de media er veel aandacht aan besteden, dankzij de verontwaardiging van machtige VVD-vrouwen als Kroes, Jorritsma en Dekker. Ja, Jorritsma en Dekker: waarom worden die geen minister? Of Erica Terpstra, Karla Peijs? Of, nu ze dan toch instemt, Kathleen Ferrier? Of, qua etnische diversiteit, CDA-Kamerlid Coskun ?ör?s? Of het voormalige VVD-Kamerlid Sam Cherribi?
  ??Een streefpercentage van een kwart voor ??74-??75 kan waarschijnlijk niet; voor ??78-??79 moet het te doen zijn??, schreef Joke Smit in 1972. Het ging toen om vrouwen op verkiesbare plaatsen voor de Tweede Kamerfractie van de PvdA. Wat zou haar streefcijfer geweest zijn voor bewindspersonen in 2010? Met Rutte halen we zelfs in 2078 nog geen evenredige vertegenwoordiging.
  Teleurgesteld
  Joke Smit verliet na een jaar teleurgesteld de politiek. In een terugblik schrijft ze: ??Wat heb in het afgelopen jaar ontdekt? Dat wij in de politiek nog steeds grotendeels leven in het tijdperk van de apen.?? Politiek is een permanente krachtmeting met als inzet de vraag: wie heeft de grootste, constateert ze. Zulk apengedrag was mede debet aan de economische crisis, leren we van Jeroen Smit en van antropoloog Karen Ho, die Wall Street van binnenuit bestudeerde. De risico??s van de apenrots en belegen establishment neemt Rutte liever dan risico??s en voordelen van diversiteit. Nederland gaat op de schop: terug naar 1972.  Maak melding

 73. @Zwolse; die economen hebben ook niet voorzien dat er zo’n grote economische crisis aan zat te komen, met alle gevolgen vandien. Tis koffiedik kijken ook voor mij. Ik uit alleen mijn angst voor een nog grotere tweedeling in onze samenleving. Die gaat er zeker komen, wel of geen economische groei. En dat is een trieste conclusie mijnerzijds. Met Paars (+) was dat in ieder geval niet of in veel mindere mate gebeurd, gemiste kans voor Job, Mark, Femke, Alexander, Emiel en Maxime. Al zullen de nieuwe machthebbers dat heel anders zien….


  Maak melding

 74. @ Stadshagenees, 12:26
  Zou juist links en rechts niet altijd zo abstract willen neerzetten. Heb hier voor de gemeenteraadsverkiezingen een discussie met 3 D’66 boys gehad over of hun partij nou links of rechts was…..zoals je zult verwachten: we kwamen er niet uit. Zonde van de tijd dus want hoe belangrijk maak je zo’n etiket?

  De Paarse kabinetten zijn voor door het gefrustreerde CDA en de Christelijke broeders extreem overdreven slecht neergezet. Omdat CDA weer wou regeren EN omdat SGP & CU vond dat met name D’66 een A-Christelijke moraal had. Omdat ik dat nog kon zien….kon Pimmetje het natuurlijk helemaal zien…..hij deed mee met “op het zelf gebeeldvormde Paarse graf dansen”. Natuurlijk vooral voor eigen eer. Want als er 1 uber-ijdel was….

  De D’66 minister op Volksgezondheid destijds (Els Borst), zou de grote Christelijke waarden-vernietiger zijn. Als je dat genuanceerd bekijkt KAN dat natuurlijk helemaal niet: Er zijn geen uniforme normen & waarden, zelfs geen uniforme Christelijke normen & waarden. Vond bijvoorbeeld een Hans Weijers sterk overkomen. Vond vooral Paars-1 erg sterk….met een uitstekende MP.

  Mooi streven idd: balans in de regering en in de samenleving.

  De schade is groot en de vernieuwende waarde van Apenrots-1 is nihiel. Het levert voornamelijk sociale en maatschappelijke onrust op. En de lulreden van VVD: economie is breekpunt op dooronderhandelen op Paars-plus is nu al een drogreden gebleken. Zo’n ‘om je te bescheuren maatregel als dierenpolitie ook’ puur national geographic-populisme. Om ongeleid projectiel Dionneke een beetje tevreden te houden.

  Tot slot nog ff links/rechts….Rechts zou Christelijk zijn? Nou doe mij dan maar het linksere CU.  Maak melding

 75. het de CU en natuurlijk stem ik daar niet op! Weet bijvoorbeeld nog dondersgoed hoe ze als een wesp gestoken de uitstekende PvdA staatssecr. (hoe heet de mevr. ook alweer?) kleineerden over stamcellenonderzoek.


  Maak melding

 76. OPSTAND

  Waarom komt niemand in opstand tegen de pensioenfondsen? Het is tijd om alle naïviteit overboord te gooien
  Dat hele gedoe met de plotselinge onbetrouwbaarheid van vele, zo niet alle, pensioenfondsen begint mij zo langzamerhand een tikkie de strot uit te hangen. In mijn verwijtbare naïviteit heb ik dit soort geldbewaarders gelijkgesteld aan ongure stadswachten van een onneembare vesting zoals Fort Knox. Betonnen spaarpotten, zonder aan de onderkant zo??n klein rubber kapje. En ter bescherming voorzien van een gietijzeren hekwerk en bemande geschutskoepels.

  Maar helaas moeten we constateren dat de fondsbeheerders niet eens het werk- en denkniveau van Scheringa overstijgen. Een bedenkelijk kaliber derhalve. Grote mond, veel beloven, maar uiteindelijk komt er geen bal van terecht.

  Kameraad Bos
  Sterker nog, je bent gewoon je centen kwijt. Iedere 100.000, in IJsland vastgezette, euro??tjes werden destijds nog door kameraad Bos vergoed. Maar ja, die zit warm en zeker droog op een nieuwe stek. De armlastige pensioenverzekerde moet helaas constateren dat er voor dit soort ranzige akkefietjes geen potje beschikbaar blijkt te zijn.

  Totale stilte. Ongelofelijk gewoon. De verzekerden schijnen het maar gewoon en acceptabel te vinden dat de helft van hun uitstaande oudedagsvoorziening in stof opgaat. Verdampt. Je zou toch minimaal een volksopstand verwachten. Een ongecoördineerde aanval van mannen met mutsen, kettingzagen en houwelen op het kantoor van de verantwoordelijken. Aan de schandpaal met ze, midden op het stadsplein. Pek en veren. Gesmolten kaas.

  Verontrustend
  Edoch, niets van dat al. De mensheid is in een diepe slaap gevallen. Wat is dat toch voor een vreemde tolerantievorm? Zijn we niet bij de les? Zijn al die uitlegbrieven niet een beetje verontrustend, waarin de leerlingen van Scheringa ons telkenmale proberen uit te leggen dat ze de crisis echt niet hebben zien aankomen? Dat het zeker niet hun schuld is en dat het gapende gat in de verhouding tussen de verplichtingen en het vermogen van het desbetreffende fonds slechts met een heel klein beetje mazzel kan worden gedicht.

  Waarom verschuilen de belhamels zich achter de financiële marktellende om vervolgens uit te leggen dat het een streven was in plaats van een aanspraak? ??Een pensioenrecht? Een toezegging? Nee, dat begrijpt u verkeerd, zo hebben wij dat nooit bedoeld. Dat kan ook niet, want weet u, er zijn zoveel onzekerheden waar wij rekening mee moeten houden??.

  Op de barricades dus, kom maar op met die stormram. En laat ik niet merken dat er nog maar één fondsbestuurder een bonus ontvangt of anderszins financieel uit de wind wordt gehouden. De bedelstaf dreigt voor velen, dan zeker ook voor hen.
  ————————————
  Jeroen Riemeijer zal wel 1 of ander Pensioen-expert zijn op VK-Opinie
  =============================  Maak melding

 77. Thomas draait er wel een heul deftig slot aan

  Als ik even paranoïde was als Martin Bosma zou ik zeggen: Wilders, die er in geslaagd is het nieuwe kabinet en het navelstaarderige nationale columnistendom van zijn geest te doordringen, wordt voor deze afleidingsmanoeuvre door Peking fors betaald.

  8)


  Maak melding

 78. Excuses; Stadshagenees=Forza!, op een voetbalsite had ik onder dat pseudoniem gereageerd, vlak daarna ging ik naar Weblogzwolle en zonder erbij na te denken, tikte ik Forza! in. Slip of the mind zullen we maar zeggen :D.

  @Dick; Google levert geen nieuws op omtrent de huidige rol van Jet Bussemaker op. Wachtgeld opmaken, is dat een optie :D?


  Maak melding

 79. 😀 Gelukkig Zwolse; zie je wel dat ze een topperT is: universitairdocente :o:o:o Verwacht ook veel van Albayrak trouwens…wat een sterke vrouw! Heb haar toen ff heeeeel kort gesproken in de Buitensoos toen stond ze met een stelletje vriendinnenlijkende-meiden :D:D:D


  Maak melding

 80. ‘Bewoners Vogelaar-wijken optimistisch’
  Wijken sinds 2007 sterk verbeterd
  Cijfers van het CBS laten zien dat het vertrouwen in de toekomst van bewoners van Vogelaarwijken is gegroeid.

  Dat zou staan in een rapport dat vandaag naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Volgens het rapport is de economische crisis minder hard aangekomen in de wijken, is de verkoopprijs van de huizen gestegen en is schooluitval teruggedrongen.

  Lees meer in het AD.
  Algemeen Dagblad


  Maak melding

 81. Bankiers rekenen op topbonussen

  De timing is zondermeer goed. Net nu Wall Street II in de bioscopen is gearriveerd, komt het nieuws naar buiten dat Londense bankiers afstevenen op topbonussen. Greed is good, inderdaad. Al is de ondertitel van deel II ook niet slecht: Money Never Sleeps.
  Meer dan de helft van de bankiers in de City mogen dit jaar rekenen op substantiele bonussen, oplopend tot 70 procent. In totaal zou het om extra betalingen gaan van circa 7 miljard pond. Vogens The Daily Telegraph worden bij lokale dealers de nieuwe Porsches alweer besteld, net als vroeger.
  In de afzonderlijke landen maar ook in Europees verband zijn pogingen ondernomen om extravagante beloningen in de banksector in te dammen, dit om al te doldrieste manieren om klanten om de tuin te leiden te beperken.
  Goedbedoeld allemaal, maar in de praktijk gaat alles gewoon zoals vroeger.

  Bron: The Daily Telegraph  Maak melding

 82. loopbaan
  – onderzoeker vakgroep politieke theorie en moderne staat, Universiteit van Amsterdam, van 1985 tot 1986
  – wetenschappelijk medewerker stimuleringsgroep emancipatie-onderzoek, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 1986 tot 1988
  – onderzoeker en onderzoeksprogrammeur (verzorgingsstaat, uitkeringsgerechtigden en politieke potentiëlen), faculteit politieke en sociaal-culturele wetenschappen en faculteit pedagogische en andragogische wetenschappen, Universiteit van Amsterdam, van 1987 tot 1988
  – toegevoegd (assistent) docent vakgroep algemene politicologie, Universiteit van Amsterdam, van 1988 tot 1990
  – toegevoegd onderzoeker faculteit politieke en sociaal-culturele wetenschappen, Universiteit van Amsterdam,
  – deeltijd universitair docent vakgroep politicologie en bestuurskunde, Vrije Universiteit te Amsterdam.
  – onderzoek gesubsideerd door Stichting Recht en Openbaar Bestuur van NWO politieke legitimaties van de herstructurering van verzorgingsstaten in internationaal vergelijkend perspectief, van september 1995 tot december 1997
  – visiting fellow Minda de Gunzberg Center for European Studies, Harvard University, van januari 1997 tot augustus 1997
  – lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 19 mei 1998 tot 22 februari 2007
  – staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (onder meer belast met de Wet maatschappelijke ontwikkeling, verpleging en verzorging, ouderenbeleid, sporten en medisch-ethische vraagstukken), van 22 februari 2007 tot 23 februari 2010
  4.partijpolitieke functiesvorige

  – lid wetenschappelijk bureau GroenLinks, van 1990 tot 1993
  – lid redactieraad tijdschrift “Socialisme en Democratie”, van 1995 tot februari 2007
  – lid commissie beginselprogramma PvdA, 1998
  – lid commissie PvdA-verkiezingsprogramma Europese verkiezingen 2004
  – lid commissie-Koole/Duivesteijn over de PvdA en Europa, 2005 (n.a.v. het referendum over de Europese Grondwet)
  – lid fractiebestuur PvdA Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 30 januari 2001 tot april 2003 (voorzitter fractiegroep sociale zaken, zorg en financiën; later voorzitter cluster sociaal-economische en financiële zaken))
  – lid PvdA-commissie nieuwe visie op de verzorgingsstaat (auteur “zonder visie geen toekomst, 7 visies op de verzorgingsstaat”)
  – coördinator buitenland-cluster PvdA-fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal (lid coördinatorenoverleg)
  – lid bestuur Social Policy-network
  5.nevenfunctieshuidige

  – vicevoorzitter ZorgInnovatiePlatform, vanaf juni 2008
  – lid Council Olympisch Plan 2028, vanaf september 2009

  vorige

  – secretaris Stichting Landelijke Ombudsvrouw, van 1987 tot 1993
  – lid redactie cultuurreeks NIVON, van 1992 tot 1995
  – lid redactie tijdschrift “Acta Politica”, vanaf 1993 (nog in 1999)
  – voorzitter Rosfonds, “Rijnlands Lyceum” te Oegstgeest, vanaf 1995 (nog in 2005)
  – lid presidium Kennisdebat, van 1996 tot 1997
  – (gast)docent leergang bestuurskunde en diverse cursussen Stichting Publiek Domein, vanaf 1995 (nog in 2005)
  – universitair docent vakgroep politicologie en bestuurskunde Vrije Universiteit te Amsterdam, van mei 1998 tot februari 2007 (1 dag per week)
  – voorzitter sectie praktijkpoliticologen van de Nederlandse Kring voor de Wetenschap der Politiek (nog in 2005)
  – lid Raad van toezicht Centrum Arbeid en gezondheid
  – lid redactieraad “Critical Social Policy”
  – lid Raad van Advies Hugo Sinzheimer Instituut
  – voorzitter Raad van Toezicht Nederlands Instituut voor Mediakunst te Amsterdam
  – kroonlid SER (Sociaal-Economische Raad), vanaf 1 oktober 2010
  6.opleidinglager onderwijs

  – Openbare lagere school te Oegstgeest

  voortgezet onderwijs

  – atheneum-b, Openbaar “Rijnlands Lyceum” te Oegstgeest, van 1973 tot 1979

  academische studie

  – politicologie: politieke theorie en moderne staat, Universiteit van Amsterdam, van 1979 tot 1986 (cum laude afgestudeerd)
  – internationale betrekkingen, Universiteit van Amsterdam (bijvak)
  – nieuwste geschiedenis, Universiteit van Amsterdam (bijvak)

  promotie

  – politieke en sociaal-culturele wetenschappen, Universiteit van Amsterdam, 12 november 1993

  Met haar 49 jaar heeft Jet Bussemaker al een aardig lijstje gepresteerd.

  loopbaan
  – onderzoeker vakgroep politieke theorie en moderne staat, Universiteit van Amsterdam, van 1985 tot 1986
  – wetenschappelijk medewerker stimuleringsgroep emancipatie-onderzoek, ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, van 1986 tot 1988
  – onderzoeker en onderzoeksprogrammeur (verzorgingsstaat, uitkeringsgerechtigden en politieke potentiëlen), faculteit politieke en sociaal-culturele wetenschappen en faculteit pedagogische en andragogische wetenschappen, Universiteit van Amsterdam, van 1987 tot 1988
  – toegevoegd (assistent) docent vakgroep algemene politicologie, Universiteit van Amsterdam, van 1988 tot 1990
  – toegevoegd onderzoeker faculteit politieke en sociaal-culturele wetenschappen, Universiteit van Amsterdam, van 1988 tot 1992
  – deeltijd universitair docent vakgroep politicologie en bestuurskunde, Vrije Universiteit te Amsterdam, van 1991 tot mei 1998
  – onderzoek gesubsideerd door Stichting Recht en Openbaar Bestuur van NWO politieke legitimaties van de herstructurering van verzorgingsstaten in internationaal vergelijkend perspectief, van september 1995 tot december 1997
  – visiting fellow Minda de Gunzberg Center for European Studies, Harvard University, van januari 1997 tot augustus 1997
  – lid Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 19 mei 1998 tot 22 februari 2007
  – staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (onder meer belast met de Wet maatschappelijke ontwikkeling, verpleging en verzorging, ouderenbeleid, sporten en medisch-ethische vraagstukken), van 22 februari 2007 tot 23 februari 2010
  4.partijpolitieke functiesvorige

  – lid wetenschappelijk bureau GroenLinks, van 1990 tot 1993
  – lid redactieraad tijdschrift “Socialisme en Democratie”, van 1995 tot februari 2007
  – lid commissie beginselprogramma PvdA, 1998
  – lid commissie PvdA-verkiezingsprogramma Europese verkiezingen 2004
  – lid commissie-Koole/Duivesteijn over de PvdA en Europa, 2005 (n.a.v. het referendum over de Europese Grondwet)
  – lid fractiebestuur PvdA Tweede Kamer der Staten-Generaal, van 30 januari 2001 tot april 2003 (voorzitter fractiegroep sociale zaken, zorg en financiën; later voorzitter cluster sociaal-economische en financiële zaken))
  – lid PvdA-commissie nieuwe visie op de verzorgingsstaat (auteur “zonder visie geen toekomst, 7 visies op de verzorgingsstaat”)
  – coördinator buitenland-cluster PvdA-fractie Tweede Kamer der Staten-Generaal (lid coördinatorenoverleg)
  – lid bestuur Social Policy-network
  5.nevenfunctieshuidige

  – vicevoorzitter ZorgInnovatiePlatform, vanaf juni 2008
  – lid Council Olympisch Plan 2028, vanaf september 2009

  vorige

  – secretaris Stichting Landelijke Ombudsvrouw, van 1987 tot 1993
  – lid redactie cultuurreeks NIVON, van 1992 tot 1995
  – lid redactie tijdschrift “Acta Politica”, vanaf 1993 (nog in 1999)
  – voorzitter Rosfonds, “Rijnlands Lyceum” te Oegstgeest, vanaf 1995 (nog in 2005)
  – lid presidium Kennisdebat, van 1996 tot 1997
  – (gast)docent leergang bestuurskunde en diverse cursussen Stichting Publiek Domein, vanaf 1995 (nog in 2005)
  – universitair docent vakgroep politicologie en bestuurskunde Vrije Universiteit te Amsterdam, van mei 1998 tot februari 2007 (1 dag per week)
  – voorzitter sectie praktijkpoliticologen van de Nederlandse Kring voor de Wetenschap der Politiek (nog in 2005)
  – lid Raad van toezicht Centrum Arbeid en gezondheid
  – lid redactieraad “Critical Social Policy”
  – lid Raad van Advies Hugo Sinzheimer Instituut
  – voorzitter Raad van Toezicht Nederlands Instituut voor Mediakunst te Amsterdam
  – kroonlid SER (Sociaal-Economische  Maak melding

 83. Ging wat fout,het is een indrukwekkend lijstje,maar 2x neerzetten was nou ook niet weer nodig.

  Admin sorry maar kun je er 1 van anaf kunnen halen? bvd.


  Maak melding

 84. Hahaha wat een flauwekul van dick om 11:54 uur om te zeggen dat het artkel van Kader Abdolah te lang zou zijn om hier te plaatsen. Even later plaatst hij hier een artikel uit VK-opinie dat volgens mij veel langer is. Staan natuurlijk een paar passages in waar hij zich niet in kan vinden. Femke Halsema had deze week ook al flinke kritiek op de ouderwetse islam. Die link heb ik gisteren geplaatst. Vooral dat verhaal over dat 13 jarig meisje greep mij erg aan.

  Hieronder het volledig niet-gecensureerde artikel van Kader Abdolah

  Deze week zal Rutte zijn kabinet aan de koningin introduceren en met zijn ministerploeg op de rode loper op de historische trappen van het paleis staan. Tabrik, gefeliciteerd!
  Rutte is een hardwerkende man en naar eigen zeggen een liberaal in hart en nieren, hij heeft herhaaldelijk verkondigd dat hij de beginselen van het liberalisme niet zal verdoezelen.
  Voor de zekerheid googlede ik nog een keer naar de betekenis van liberalisme:
  Liberalisme: li – be – ra – lis – me (Frans) het woordstelsel van denkbeelden omtrent mens en maatschappij, waarbij de nadruk ligt op individuele vrijheid.
  Liberalisme: Een politieke filosofie die is gebaseerd op het geloof in vooruitgang, de essentiële goedheid van de mens en de autonomie van het individu.
  Liberalisme: Een politieke stroming die streeft naar een zo groot mogelijke vrijheid van ieder mens.
  Het liberalisme kent bovendien haar oorsprong in de Verlichting. Als je dit leest, kun je je afvragen waarom we ons druk moeten maken over onze aanstaande premier.
  Rutte is een leerling in de school van de grote filosofen van de Verlichting: Immanuel Kant, Baruch Spinoza, Jean-Jacques Rousseau, Diderot, die pal naast de mens staan.
  Als je met de wijsheid van zulke grootheden opgevoed bent, kan het nooit fout gaan met je.
  Hoe vaak hebben vrienden niet tegen bezorgde ouders gezegd dat alles goed komt met hun kinderen, dat het uiteindelijk de familie en de opvoeding zijn die bepalen.
  Rutte komt uit een beschaafd milieu, we moeten hem dus kunnen vertrouwen.
  Tot nu toe hebben we allemaal alles gezegd over de plannen van het nieuwe kabinet. Die fase is voorbij en het is tijd om de heer Rutte ruimte te geven om zijn werk te verrichten.
  Ik zit niet te wachten om mijn gelijk te halen. We moeten er juist alles aan doen om Ruttes kabinet niet te laten vallen.
  Gelukkig zullen een aantal ervaren politici de ministerposten bekleden, wat een eerste stap is richting een stabiele regering.
  Ik heb alle vertrouwen in heren als Piet Hein Donner, Ivo Opstelten en Gerd Leers, zij zijn gewetensvolle politici die nooit hun principes zullen verloochenen.
  De Nederlandse rechtsstaat is een van de sterkste en mooiste democratieën die we kennen, we moeten deze democratie vertrouwen.
  Het kabinet van Rutte heeft twee uitdagende hindernissen, de islam en de immigratie. De gelovige moslims zijn aan zet, ze mogen, moeten deze keer goed nadenken. Het ouderwetse, verjaarde geloofssysteem van Saoedi-Arabië kunnen we niet langer in Nederland behouden, er is geen ruimte voor de beschimmelde wetgevingen van 1.400 jaar geleden. De islam van Nederland is aan een hervorming toe, het is tijd dat de praktiserende islamieten in dit land de beginselen van de Verlichting in hun geloofsovertuiging meenemen. Een andere exit bestaat niet.
  De immigratie is een combinatie van hard werken en bereid zijn om veranderd te worden. Kabinetten zullen komen, kabinetten zullen vertrekken, maar de immigranten moeten onveranderd hard blijven werken.
  Met interesse zal ik het nieuwe kabinet volgen.
  We gaan het maken, Rutte met zijn harde maatregelen, Wilders met zijn angsten, moslims met een onontkoombare hervorming, immigranten met hard werken en ik met mijn pen.  Maak melding

 85. [

  Bericht door Zwolse, op 13 oktober 2010 om 15:17
  Ging wat fout,het is een indrukwekkend lijstje,maar 2x neerzetten was nou ook niet weer nodig.

  Ben niet zo onder de indruk van dat lijstje. Er staat veel onderzoekswerk op en lidmaatschappen van diverse clubjes. Laten ze maar eens een onderzoek instellen naar het nut van al die instellingen. Misschien dat daarop nog het één of andere bezuinigd kan worden.


  Maak melding

 86. Assendorper.

  Had ook niet de verwachting dat jij onder de indruk zou zijn van dit lijstje,als iemand die politiek niet tot zijn intresse gebied heeft.


  Maak melding

 87. Laten ze maar eens een onderzoek instellen naar het nut van al die instellingen. Misschien dat daarop nog het één of andere bezuinigd kan worden.

  Je bedoelt de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit Amsterdam? Dan moeten we wel een ander doel kiezen voor de richting van Nederland, want “kennisland” zal ‘m dan niet meer worden vrees ik.


  Maak melding

 88. @Dame, veel onderzoeken spreken elkaar vaak tegen dus dan zitten er vast en zeker wel nutteloze onderzoeken tussen. Ik hoorde net op het Journaal het woordje “onderzoek” ook al een stuk of drie keer. Ook in de krant kom je dat woord vaak tegen. Nederland is een onderzoekland geworden. Word zelf ook wel eens gevraagd om aan een onderzoek mee te doen. Ik zeg dan dat ik pas meedoe als er een onderzoek wordt ingesteld naar het onderzoek naar de resultaten van het onderzoek waar ze mij voor gevraagd hebben. Word zo langzamerhand gek van dat woord. Ga er maar eens op letten hoe vaak dat woord wordt gebruikt. Natuurlijk zijn er onderzoeken die er wel moeten gebeuren.

  De universiteit van Amsterdam is mij niet onbekend want ik heb daar zelf nog gewerkt maar ben haar daar nog nooit tegengekomen.


  Maak melding

 89. Lijkt me ook logisch als hij volgens het NRC het onderstaande heeft bedongen. Kwestie van onderhandelen.

  Wilders heeft aan het begin van de formatie bedongen dat hij zijn mening mocht geven over alle bewindslieden die in het minderheidskabinet komen. Met de bewindspersonen die het beleid uit het gedoogakkoord gaan uitvoeren, moest hij ook kunnen instemmen.


  Maak melding

 90. Menigeen skreeuwt over zware straffen

  Maar Hoofdpunten (concept) regeerakkoord / gedoog akkoord 2010
  * Het afschaffen van het rookverbod in kleine cafe??s is de eerste maatregel die is uitgelekt uit het regeerakkoord 2010.
  * Er komt een algeheel verbod op het dragen van een burka en andere gelaatsbedekkende kleding.
  * Een hoofddoekverbod voor de rechterlijke macht, officieren van justitie en de politie.
  * Terugdringen aantal immigranten en asielzoekers.
  * Maximum snelheid op snelwegen wordt verhoogd naar 130 kilometer per uur.
  * De AOW-leeftijd gaat omhoog naar 66.
  * Het budget voor ontwikkelingssamenwerking gaat omlaag van 0,8 naar 0,7 procent van het bruto binnenlands product.
  * De WW wordt niet versoberd en het ontslagrecht blijft ongemoeid.
  * Zowel het CDA als de VVD leveren ieder 6 ministers.
  * Consumenten krijgen een toeslag op hun energierekening. Hiermee zullen subsidies aan windmolens en zonne-energie projecten worden betaald.
  * Het aantal politieagenten wordt met 2500 man uitgebreid.
  * Er komt een speciale dierenpolitie van 500 agenten.
  * Migranten krijgen voortaan een tijdelijk Nederlanderschap voor vijf jaar. Plegen ze binnen deze termijn een misdrijf plegen waarop een gevangenisstraf van meer dan twaalf jaar staat, dan worden ze het land uitgezet.
  * Uitkeringen blijven de loonontwikkelingen volgen.
  * Het minimumloon, waaraan de hoogte van de bijstand is gekoppeld zal in stapjes worden verlaagd.
  * De regeling zoals bijstand, sociale werkplaatsen en de Wajong voor jonggehandicapten, zullen op termijn worden samengevoegd.
  * Hypotheekrenteaftrek blijft bestaan.
  * Geen kilometerheffing.
  * Het aantal Tweede Kamerleden gaat terug van 150 naar 100.
  * Het aantal senatoren / Eerste Kamerleden gaat terug van 75 naar 50.
  * De ouderenzorg krijgt er 1 miljard bij / 12.000 extra verpleegkundigen.
  * Bewoners van verpleeghuizen krijgen recht op een dagelijkse douche.
  * Illegaal verblijf in Nederland wordt strafbaar.
  * Er komt een nationale politie.
  * Criminelen met een dubbele nationaliteit raken hun Nederlanderschap kwijt.
  * Defensie moet de komende vier jaar ruim 600 miljoen euro bezuinigen.
  * De publieke omroepen moeten enkele honderden miljoenen bezuinigen.
  * Er komen bezuinigingen op de kinderopvang en zorgtoeslag (hoe exact wordt nog ingevuld).
  * Een sociaal leenstelsel voor het hoger onderwijs (master opleidingen) wordt ingevoerd.
  * Het aantal subsidies zal worden beperkt.
  * Vandalen worden aansprakelijk voor de aangerichte schade.
  * Het pakket voor de basisverzekering zal worden beperkt.
  * Er komt een extra kerncentrale in Nederland.
  * Goede leraren krijgen beter betaald.
  * Tussenuren op school worden geschrapt.
  * Huwelijken tussen neef en nicht worden verboden.
  * De minimumleeftijd van importbruiden gaat omhoog van 21 naar 24.
  * Een bruid importeren mag nog slechts eens per tien jaar.
  * Vrij en open internet zal worden bevorderd.
  * Er komt een alarmnummer voor dieren in nood: 114
  * Topinkomens in de publieke sector krijgen een gouden handdruk van maximaal 75.000 euro in geval van ontslag.

  ///// Zie er nixxx over terug????

  Let op: bovenstaande zijn punten uit het regeerakkoord / gedoog akkoord 2010 zijn kort samengevat.

  Het complete (concept) regeerakkoord 2010 is te lezen op: http://www.kabinetsformatie2010.nl/dsc?c=getobject&s=obj&objectid=127446.
  Het complete (concept) gedoog akkoord 2010 is te lezen op: http://www.kabinetsformatie2010.nl/dsc?c=getobject&s=obj&objectid=127447.

  Dus mocht je nog zin hebben in een uitzoek-klus

  😉


  Maak melding

 91. Assendörper ik ben het wat de onderzoeken betreft helemaal met je eens, als de regering ergens onderzoek naar gaat doen, doen ze dat alleen als de uitslag vantevoren al helder geformuleerd is aan de onderzoekers. Met die onderzoeken moet tenslotte draagvlak voor hun beleid worden gecreëerd. Geldt ook voor onderzoeken van gemeentes, bedrijven, de oppositie etc. etc. Kortom, een hele nieuwe industrie is geboren. Met wetenscahppelijk onderzoek heeft het allemaal niets te maken. Uitzondering; parlementaire onderzoeken, mooie televisie en dito conclusies! Dat instrument moet vaker worden gebruikt, bv. naar de totstandkoming van dat aanstaande bruine kabinet Rutte 1.


  Maak melding

 92. Gevaarlijk terrein…
  Als die uberprovocateur idd aan de Israëlische grens “een steen” richting Israël wil gooien (nos-journaal); kan ie de figuurlijke steen beter in een vijver gooien!

  Ahmadinejad op bezoek in Libanon

  De Iraanse president Ahmadinejad is begonnen aan een tweedaags staatsbezoek aan Libanon. Hij zal de president en de premier ontmoeten en een manifestatie van de Hezbollah-beweging bijwonen.

  Pro-westerse Libanezen zien het bezoek als een provocatie. Volgens hen wil Ahmadinejad van Libanon een Iraanse satellietstaat maken. Ook de Amerikaanse regering heeft haar zorg over het bezoek geuit.

  Ahmadinejad zal ook dorpen langs de grens met Israël bezoeken, die in 2006 tijdens de oorlog tussen Israël en Hezbollah werden verwoest. Het gebied, dat in handen is van de Libanese Hezbollah, wordt met Iraans geld weer opgebouwd.

  Extra spanningen
  Volgens tegenstanders brengt hij hiermee de Libanese stabiliteit in gevaar en zorgt hij voor extra spanningen met het buurland Israël. “Hij wil Libanon als postbus gebruiken voor de internationale gemeenschap”, zegt een tegenstander in Beiroet tegen correspondent Nicole le Fever. “Zijn boodschap is: Iran staat aan de grens met Israël”.

  Met veel moeite is er in 2008 een regering van nationale eenheid gevormd, waarin ook Hezbollah zit. De laatste maanden neemt de spanning tussen de verschillende partijen weer toe. Dat heeft vooral te maken met het in Den Haag gevestigde Hariri-tribunaal dat de moord op oud-premier Rafiq Hariri onderzoekt. Het lijkt erop dat de daders in kringen van de sjiitische Hezbollah moeten worden gezocht.
  ——-

  Volgens mij gaat het daar in het Midden-Oosten (incl. Iran) maar om een paar provocerende volksmenners….Ahmadinejad is daar 1 van maar ook Liebermann & Natanjanuh (al zal hij misschien in de beeldspraak geen havik zijn?); Ghadaffi

  Ow…wat staat het conflict hier duidelijk:

  De geschiedenis van het oude Israël is onlosmakelijk verbonden met de Bijbel. Volgens Genesis 12:1 deed God de oproep aan Abraham: “Ga uit uw land en Uws vaders huis naar een land dat ik U wijzen zal”. Dit “beloofde land” werd de thuishaven voor het Joodse volk. Daarnaast beschouwen ook de christenen en de moslims, als gevolg van passages uit respectievelijk het Oude Testament en de Koran, Israël en aangrenzende gebieden als Heilig Land. Onder andere op basis van de passage over “het beloofde land” baseren zionisten hun claim op dit gebied van het Midden-Oosten.  Maak melding

 93. Je MOET de Geert-Goedkeurings-Comedy doorstaan….anders :o:o:o

  VVD en CDA staan toe dat alle bewindslieden die het beleid van het gedoogakkoord gaan uitvoeren, eerst langs Wilders moeten  Maak melding

 94. Femke Halsema wast Moraalridders de oren

  Lesje vrijheidsdenken voor de twee EO-presentatoren
  Femke Halsema haalde in haar veelbesproken lezing ‘Godsdienstvrijheid is een individueel recht’ het voorbeeld aan van een 13-jarig meisje dat door haar religieuze ouders tegen haar zin gedwongen wordt een hoofddoekje te dragen. Halsema wil dat meisje vrijheid schenken.

  ——TUURLIJK vind ik———-

  Voor de Moraalridders, die onder meer staan voor een streng-christelijke cultuur waarin meisjes geen broeken mogen dragen, ging die vrijheid te ver. De vrijheid van godsdienst is immers een fundamenteel recht en ouders zijn de baas over hun kinderen. Of ziet Halsema dat anders? Ja, dus………………….. Je kunt geen fundamenteel recht claimen als je de fundamentele rechten van anderen niet respecteert, betoogde ze.

  Mannenbroeder versus Femke


  Maak melding

 95. Hardrijder stuit op meer files bij verhoging maximum snelheid

  Auto wordt aantrekkelijker voor de snelheidsduivel als hij zijn gang kan gaan
  Wanneer de maximum snelheid wordt opgehoogd naar 130 kilometer per uur, ontstaan juist meer files. Dat berekende het onderzoeksbureau CE Delft op verzoek van Milieudefensie. Met de ophoging van 120 naar 130 kilometer per uur groeit het verkeer op de snelwegen met 1,2 procent. Een tiende procent toename van het verkeer leidt volgens de verkeersdeskundigen al tot meer files.

  Het nieuwe kabinet Rutte wil de maximumsnelheid ophogen naar 130 kilometer per uur, maar de conclusie van het rapport van CE Delft raadt dat af. Een hogere snelheid lost het file probleem niet op, veroorzaakt meer en ernstigere ongelukken, zorgt voor meer slijtage van wegen en geluidsoverlast.

  Hard rijden is ook slecht voor het milieu. De CO2 uitstoot en de uitstoot van afvalstoffen neemt exponentieel toe met de snelheid. Wie 130 kilometer per uur rijdt, stoot 10 procent meer afvalstoffen uit dat wie 120 kilometer per uur rijdt. De jaarlijkse CO2 uitstoot zal daardoor met 300.000 ton toenemen.

  Ook beïnvloed de ophoging van de maximumsnelheid het gedrag van de weggebruikers. Wie van hard rijden houdt, zal juist sneller de auto pakken, dan de trein menen de verkeersdeskundigen. Dat leidt er op de langere termijn toe dat meer mensen verder van hun werk gaan wonen. “Binnen een termijn van 10 jaar is dat effect volledig”, zeggen de onderzoekers.  Maak melding

 96. Eindelijk weer eens iemand die mij geen aandachtstrekker vindt en open staat voor een normale discussie. Stadshagenees, ik ben het helemaal met je eens. Vaak krijgen de onderzoekers al een opdracht mee. De uitkomsten mogen niet afwijken van het beleid dat al uitgestippeld is. Die onderzoekers doen er graag aan mee en strijken hun geld wel op. Ben tegen overbodige onderzoeken maar wat mij betreft mag er wel een onderzoek komen naar hoe het zover heeft kunnen komen dat we nu ineens met dit kabinet zitten opgezadeld. Dit komt maar niet zo uit de lucht vallen. Volgens mij ligt dit niet aan degenen die hierop gestemd hebben maar op het beleid van de regeringen die we vanaf ongeveer pakweg 1975 hebben gehad. Alle grote partijen hebben afwisselend deelgenomen aan deze regeringen.

  P&W heb ik nu aanstaan en het woord onderzoek heb ik in een tijdsbestek van ongeveer 5 minuten alwel 20 keer gehoord. :'(:'(


  Maak melding

 97. VN verlengt ISAF-missie met 1 jaar

  De VN-Veiligheidsraad heeft de internationale missie in Afghanistan met een jaar verlengd. De 120.000 man sterke ISAF-troepenmacht, die vooral uit Amerikaanse en NAVO-militairen bestaat, mag nu tot 13 oktober 2012 in Afghanistan blijven.

  De Veiligheidsraad riep de internationale coalitie op om ook in de toekomst nauw samen te werken met de regering-Karzai.

  Gesprekken
  Volgens een hoge NAVO-functionaris hebben buitenlandse troepen de afgelopen weken Taliban-leiders een vrijgeleide gegeven, om zo gesprekken mogelijk te maken tussen de Taliban en de Afghaanse regering.

  Sommige van die gesprekken vonden plaats in de hoofdstad Kabul. Over de inhoud is niets bekend. De Afghaanse regering had al eerder laten weten dat ze met de Taliban praat.  Maak melding

 98. @ Stadshagenees, gister kreeg je oa deze woorden in een antwoord van Bas op een ander log…..heb je het niet gelezen?

  ——————————————————————————–
  Rogier,

  Hoe Willem, en met name jij, over ambtenaren praten, vind ik op z’n zachts gezegd nogal vreemd….dat ze de belastingbetaler alleen maar geld kosten…..Deze mensen zijn doorgaans gewoon hard werkende mensen die echt niet te veel verdienen oid. * WAARVAN SPECIALE AKTE ROGIER * Dat het komende kabinet wil gaan bezuinigen op de ambtenaren moet ik nog maar eens zien.

  De wachtgeldregeling geldt overigens alleen voor politici, dus hoe jullie de link leggen met ambtenaren is mij echt een raadsel..  Maak melding

 99. Kans op schuld
  13-10-2010 om 15:30 door Dimitri Tokmetzis / Sargasso

  Een jongeman komt na vier jaar gevangenschap voor een gewelddadige beroving vrij. Hij wil oprecht zijn leven beteren en keert terug naar zijn woonplaats Philadelphia. Daar ontdekt hij al snel dat de politie dagelijks langs zijn huis rijdt en een tijdje stopt. Ook moet hij zich vaker bij de reclassering melden dan zijn een paar oudere vrienden die zich vooral met diefstal hebben beziggehouden. Hij heeft die extra aandacht niet alleen aan zijn vroegere gedrag te danken, maar ook aan een algoritme. Steeds meer politiekorpsen in de VS maken gebruik van het zogenoemde predictive policing, voorspellend politiewerk. Het idee erachter is simpel: waarom zou je reeds gepleegde misdrijven oplossen als je ze ook kan voorspellen en dus voorkomen?

  Politiekorpsen, ook in Nederland, hebben steeds meer data en informatie tot hun beschikking. Processen-verbaal, strafdossiers, incidentenregisters, demografische informatie, weergegevens zijn makkelijker te combineren en te doorzoeken. Door middel van datamining komen zo patronen bovendrijven die ook voorspellende waarde hebben.

  Zo kunnen politiekorpsen inmiddels al redelijk goed voorspellen waar en wanneer in een stad of streek extra politie-inzet nodig is. Het korps Midden- en West-Brabant baseert zijn politie-inzet met Oud en Nieuw bijvoorbeeld op analyses die met het programma DataDetective worden gemaakt. Er wordt daarbij gekeken naar eerdere incidenten, welke personen daarbij betrokken waren, waar die personen zich nu bevinden. Het programma maakt dan voorspellingen waar de problemen dit jaar te verwachten zijn. De Amsterdamse politie bepaalt met het programma waar preventieve fouilleeracties plaatsvinden.

  Ook zijn er programma??s die per buurt aangeven wat voor misdrijven er de komende tijd gepleegd gaan worden. Deze programma??s verwerken data over recente incidenten, reclasseringsinformatie, weersvoorspellingen en buurtgegevens over inkomen en demografische opbouw mee.

  Nieuwer en nog enigszins omstreden, is software die voorspellingen doet over individuen. De software wordt nog vooral in de reclassering gebruikt. In Philadelphia en Baltimore wordt inmiddels een systeem gebruikt van statisticus Richard Berk. Hij claimt vrij accuraat te kunnen voorspellen welke ex-gevangene een moord zal gaan plegen en ook welke ex-gevangene waarschijnlijk wordt vermoord.

  In het Verenigd Koninkrijk bestaat inmiddels het Offender Assessment System Violance Predictor. Dit plaatst gevangenen die vrij gaan komen in gevarencategorieën en gebruikt daarvoor variabelen als woonsituatie, opleiding, relatie, financiële situatie en inkomen, levensstijl en bekenden, drugs- en alcoholgebruik, emotioneel welzijn, gedrag en houding. Wie in een hogere gevarencategorie terechtkomt, wordt later vrijgelaten of onder verscherpt reclasseringstoezicht geplaatst. De gevangenne heeft op dat moment nog niets gedaan. Het systeem neemt een voorschot op de toekomst. In Nederland wordt dit instrument ook gebruikt, maar heet het ??screeningsinstrument?? Recidive Inschattingsschalen (RISc). Uit onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC) blijkt dat RISc redelijk goed kan inschatten of een ex-gevangene snel weer in de fout gaat.

  Dat dit soort instrumenten risico??s in zich dragen is duidelijk. Ex-gevangenen ?? en straks wellicht ook gewone burgers of (kleine) criminelen ?? worden bij voorbaat al schuldig geacht. Of beter gezegd: er wordt hen een kans op schuld toegeschreven. De politie is in deze voorbeelden er als de kippen bij om te benadrukken dat dit soort instrumenten ??slechts een hulpmiddel zijn??. Dat de echte afweging door ervaren agenten en detectives gedaan wordt.

  Maar het is natuurlijk niet alleen aan de politie. Het eerste dat opvalt als je stukken en artikelen over dit soort screeningsinstrumenten leest, is de nadruk die op efficiency gelegd wordt. Kostenefficiency wel te verstaan. Het is jammer dat het publieke debat zich voornamelijk richt op wat we aan politie op straat zien. Het is veel interessanter, en volgens mij belangrijker, om ons te focussen wat er in de datacentra van de politie gebeurt.  Maak melding

 100. Met de kennis van nu
  13-10-2010 om 10:00 door Steeph

  ⤽Als je met de inzichten van nu terug zou kijken, denk ik dat je het anders zou hebben gedaan⤝.

  Dat waren de woorden van Jan Peter Balkenende in het Irakdebat. Als er verder niets fout gaat, is het vandaag de laatste dag van JP de MP. Deze quote du jour (eigenlijk een oude dus) typeert voor mij de JP jaren. Vandaag typeert Nieuwboer in De Pers Balkenende als ⤽de verkeerde man op het verkeerde moment op de verkeerde plaats⤝. Hoe kijkt u terug op 3006 dagen JP?

  Jan Peter Balkenende, Quote du Jour

  Terug naar het blog

  36 Reacties
  Naar reactieformulier

  Spam | 13 October 2010 | 10:15
  Met de kennis van nu had ik in 2002 ook nooit op die man gestemd.

  Cabron A | 13 October 2010 | 10:17
  Met de kennis van toen stemde ik al niet op hem. En die kennis is alleen maar toegenomen.
  Dus dat is achteraf naar verhouding best winst. Relatief.

  Spam | 13 October 2010 | 10:29
  Hoogtepuntje voor mij was toen hij ons op de hoogte bracht van zijn muziekvoorkeur.

  KJ | 13 October 2010 | 10:31
  Tja, het CDA heeft niet voor niets zo veel verloren. Die gasten hebben bekant hun eigen partij op het spel gezet, alleen voor de carriere ambities van 1 man. Hoe je als partij-apparaat zo lang zo verdwaasd kunt zijn, zal wel altijd mijn pet te boven gaan.

  Loupe | 13 October 2010 | 10:38
  Stagnatie, zesjescultuur, kille machtspolitiek, verbiedneiging, meester in de inhoudsloze communicatie, politicus maar geen staatshoofd of vernieuwend visionair, een geboren op-de-winkel-passer.

  Inkwith Barubador | 13 October 2010 | 10:42
  Groot staatsman met visie en daadkracht.

  Bismarck | 13 October 2010 | 10:51
  @5: Als burgemeester van een middelgrote stad zonder al te veel uitdagingen (zeg Sittard, Deventer, of Sneek) zou hij het wel goed gered hebben. Gelukkig had hij Nederland te regeren en niet een land dat echte problemen heeft.

  Bismarck | 13 October 2010 | 10:56
  Maar behalve dat was het natuurlijk een echte Che Guevara.

  InvertedPantsMan | 13 October 2010 | 10:58
  Vergeet niet normen en waarden debat + onrechtmatige oorlog met honderdduizenden doden als gevolg en vervolgens eigen verantwoordelijkheid + stug blijven zitten. Kort samengevat: hypocrisie ten top. Een mooie inleiding naar Bruin 1.

  Bismarck | 13 October 2010 | 11:01
  @9: Op zijn Postbus51tigs, niet meedoen aan een oorlog heb je zelf in de hand.

  KJ | 13 October 2010 | 11:02
  @Inkwith; Vertel. Zijn er ook wolken in jouw universum ?

  Peter | 13 October 2010 | 11:06
  Het waren geen 3006 mooie dagen.

  Balkenende??s magnus opus, het normen en waarden offensief, heeft twee belangrijke dingen opgeleverd: een verdeelde samenleving en het Rutte-Verhagen-Wilders pact.
  Een staatsman die zo weinig vertouwen had in de burgers, die zo vaak die burgers bekritiseerde, moet er dan ook niet van opkijne dat erg veel kiezers het vertrouwenn in hem en zijn partij hebben opgezegd.

  Paul van der Hart | 13 October 2010 | 11:14
  Bij Balkenende altijd het gevoel gehad dat Nederland toch wel op het dieptepunt van politiek onvermogen was aanbeland.

  Het meest trieste moment vond ik het uiteenspatten van één van z??n kabinetten op de avond van de begrafenis van Claus.

  Het is daarna nooit meer goedgekomen tussen Oranje en Balkenende.

  Het allerergste op dit moment is het aanstaande kabinet, dat je straks wellicht nog met heimwee zal doen terugzien naar Balkenende.

  mart | 13 October 2010 | 11:21
  Hoe kijk ik terug op balkendende: als de meest inspiratieloze en visieloze vent uit mijn jeugd. Van de eind-pubertijd tot jong volwassenheid heb ik dat christendemocratische gezwats aan moeten horen over normen en waarden en je stoep netjes aanvegen als er sneeuw ligt. Een kleinburgerlijk moreel appel doen aan de ??jeugd?? en zelf als staatsman ondertussen niet legitieme oorlogen politiek steunen. Dat die oorlog niet legitiem was, dat wist iedereen met de kennis van dat moment. Wat een doffe ellende heeft die man 10 jaar lang over mijn intellecte ontwikkeling uitgestort, ik zou hem moeten aanklagen voor mentale mishandeling. Zo snel mogelijk vergeten die flapdrol.

  vosje | 13 October 2010 | 11:25
  Niet zo zuur allemaal. Je kan het niet voor iedereen goed doen als premier.

  Wie heeft er door het optreden van Balkenende daadwerkelijk persoonlijke schade geleden? Wie is er op achteruit gegaan?

  Ik niet. Het land loopt volgens mij ook nog wel redelijk. Alleen jammer dat de HRA en de arbeidsmarkt niet worden aangepakt.

  JSK | 13 October 2010 | 11:32
  @15: De kwaliteit van het onderwijs en wetenschap is de laatste tien jaar gedaald. Bijvoorbeeld.

  vosje | 13 October 2010 | 11:42
  @16

  Ok. Ik ben wel benieuwd naar de cijfers. Waar heb je die voor me neergezet? http://www.vo-raad.nl/actueel/nieuws/kwaliteit-onderwijs-blijft-op-niveau bijvoorbeeld?

  Misschien dat we internationaal iets minder de boventoon voeren, maar in het land zelf is het dus niet slechter geworden.

  JSK | 13 October 2010 | 11:44
  PISA-cijfers.

  vosje | 13 October 2010 | 11:48
  @18

  Oh je bedoelt die cijfers waarin we het best redelijk er van af brengen: http://www.scienceguide.nl/201001/beter-onderwijs,-hogere-welvaart.aspx (even doorscrollen naar het stukje over Nederland).

  Ik ben het met je eens dat we misschien wat meer mogen investeren. Maar om een daling van de kwaliteit van het onderwijs te claimen en die ook nog Balkenende in de schoenen te schuiven, vind ik wat te makkelijk.

  InvertedPantsMan | 13 October 2010 | 11:52
  @15 Wat je zegt. Ik heb tegen het einde van zijn regeerperiode voor het eerst een huis gekocht. Als Balk aan het begin van zijn regeerperiode de hypotheekrente had aangepakt, wat zou sporen met zijn uitspraken over de markt en het op orde krijgen van huishoudboekjes, dan had ik nu een minder grote schuld gehad voor het zelfde huis.

  JSK | 13 October 2010 | 11:57
  @19: We zijn gedaald tov 2000. En ik hou Balkenende natuurlijk niet persoonlijk verantwoordelijk maar wel zijn kabinet(ten).

  vosje | 13 October 2010 | 11:59
  @ 21

  Misschien heb je gelijk. Gelukkig staat er in de advertenties een oproep voor als ik snel een goede scriptie wil laten schrijven. De markt regelt het wel.

  JSK | 13 October 2010 | 12:02
  @22: Kijk eens naar het uurtarief.

  Martijn T | 13 October 2010 | 12:15
  Mensen zijn idioten, JP de koning ervan.

  ijsbrand | 13 October 2010 | 12:15
  Er was al het Peter principle, dat stelt dat in een hiërarchie iedereen tot het niveau promoveert dat hij of zij niet meer aankan.

  Er is nu ook het Jan Peter principle, waarin iemand in een hiërarchie stijgt tot een niveau dat hij niet alleen niet aankan, maar die positie ook nog eens voor eeuwig corrumpeert.

  Kostelijk toch, hoe een gepromoveerd rechtsgeleerde beweert niet te hebben geweten dat de inval in Irak, en de daarbij gewenste regimewisseling, illegaal was.

  Heerlijk toch, hoe zo??n man tegelijkertijd blijft volhouden dat Nederland de juridische hoofdstad van de wereld moet worden.

  JanT | 13 October 2010 | 12:22
  Laten we eerlijk zijn, JP is een robot met een zwetsknop.
  Wat dat betreft zou hij het goed doen als vuilnisbak in de Efteling:
  ⤽VOC mentaliteit??.. VOC mentaliteit??.. dank u wel⤝

  vosje | 13 October 2010 | 12:30
  @ 23

  Ja, duur. Misschien niet de investering in onderwijs die we bedacht hadden.

  Inkwith Barubador | 13 October 2010 | 12:50
  We gaan hem nog missen, als Wilders I een feit is.

  Carlos | 13 October 2010 | 12:54
  Dit is toch wel een mooi beeld:

  Zie uit raam dat JPB zijn laatste rit mag maken in Mercedes SLS of soortgelijk racemonster. Nee, ff niks over brandstofslurpen. Gun het hem
  http://twitter.com/#!/diederiksamsom/status/27229636645

  JanT | 13 October 2010 | 12:57
  We gaan hem zeker nog missen, Wilders komt de Efteling niet eens in, daar worden kinderen bang van.
  Of toch??. Geert kan bij het volk van Laaf!

  Eric | 13 October 2010 | 13:20
  Eenkennig, alleen empatisch binnen zijn eigen kringetje, niet in staat zijn eigen handelen kritisch te beschouwen laat staan er lessen uit te trekken en daarmee ook een belangrijke factor in de uitholling van het staatsrecht, culminerend in ⤽de kennis van nu⤝ en een heel andere premier met dezelfde naam??

  MMaas | 13 October 2010 | 13:38
  Ik heb Balkenende meerdere keren mogen interviewen, en werd altijd positief verrast door zijn vriendelijkheid, oprechte interesse en groot incasseringsvermogen. Toen ik hem vertelde dat ik verantwoordelijk was voor de Raar Kapsel-Googlebomb, vertelde hij dat hij er om in een deuk had gelegen en dat hij het aan het hele kabinet had doorgestuurd.

  Zonder camera??s was hij nooit de houten klaas die hij op tv lijkt. Meer een beetje een kind in een speelgoedwinkel, besist niet zwaar op de hand, maar wel met een zekere wereldvreemdheid.

  Ik heb sterk het idee dat hij in de laatste regeerperiode veel van die onbevangenheid is kwijtgeraakt. Hij liet camerateams wegsturen door zijn beveiligers, was minder toegankelijk en vaak kortaf. Misschien had hij al moeten stoppen na de vorige verkiezingen. Dan hadden we nu, na drie jaar Verhagen1, met weemoed, liefde en vertedering op zijn premierschap teruggekeken.

  En waren we wellicht vergeten dat hij als minister-president natuurlijk volstrekt ongeschikt was.

  Marc | 13 October 2010 | 14:05
  Het feit dat hij zelfs in wat voor hem als een ultieme bekentenis moet hebben gevoeld niet in staat is in de eerste persoon enkelvoud te spreken typeert wat mij betreft zijn PM-schap.

  Taco Zip | 13 October 2010 | 15:30
  Balkenende zal op termijn vast herinnerd worden als de premier die Nederland door het roerige 1e decennium van deze eeuw heeft geloodst.
  Kalm, vastberaden en in staat om alle beschimpingen aan zijn adres te incasseren. En met een grote poplariteit onder buitenlandse regeringsleiders.
  Met de geschiedschrijving zal het helemaal goed komen. De steun voor illegale oorlogen en de alledaagse ergernissen van z??n 4 kermiskabinetten zijn dan allang vergeten.

  InvertedPantsMan | 13 October 2010 | 15:40
  Als Reagan al in de Galerij der Groten kan?? waarom ook niet.

  larie | 13 October 2010 | 20:49
  Geschiedenis beschrijven is altijd met de kennis van nu, niks nieuws.

  Ik denk wel eens dat de politieke signatuur van geen belang is maar het behendig laveren op de mondiale golven wel. Dat heeft deze man niet slecht gedaan vind ik, onze koppen zijn nog steeds luctor et emergo. En kwa kas e.d. staat Nederland er niet slecht voor, integendeel.
  ======

  BOS NU :D:D:D


  Maak melding

 101. @Dick en Stadshagenees
  Voordragen uit eigen werk (eerdere reacties op dezelfde stelling van Stadshagenees)

  Bericht door Dame, op 29 september 2010 om 20:15
  Stadshagenees
  Wel vind ik dat alle wachtgeldregelingen afgeschaft moeten worden, want die zijn riant en oneerlijk naar de rest van Nederland. Geldt ook voor ATV-dagen, pré-pensioen etc. etc.

  Dit lees ik nu voor de zoveelste maal van je. De wachtgeldregeling voor ambtenaren is al enkele jaren geleden afgeschaft, ATV-dagen zijn geen vrije dagen maar urencompensatie voor extra gewerkte uren, prepensioen bestaat al nauwelijks meer bij de overheid (dit itt bedrijven zoals banken). Ik vind het prima om de ambtenarenstaus geheel af te schaffen. Daar hoort dan echter wel een marktconforme salariëring tegenover te staan. Dat is nu niet het geval.

  Bericht door Dame, op 9 september 2010 om 18:55

  Voor ons geen wachtgeldregeling bij ontslag, geen vervroegd pensioen, geen ATV- regeling etc. etc. Ik vind dat een enorme rechtsongelijkheid en nog een dure ook.

  De secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bij de overheid in sommige opzichten inderdaad beter dan in het bedrijfsleven. ATV is overigens de vrije tijd is die een ambtenaar mag opnemen als hij langer heeft gewerkt dan de uren waarvoor hij wordt betaald.
  De primaire (salaris) is relatief (= vergeleken met vergelijkbaar opleidingsniveau in bedrijfsleven) slechter. Ook voor zaken als leasebakken moet je niet bij de overheid zijn. En wat maatschappelijke waardering betreft kun je beter ook geen hardwerkende Nederland.., uhhh ambtenaar zijn. [/quote]


  Maak melding

 102. Bericht door dick, op 13 oktober 2010 om 23:06
  Je MOET de Geert-Goedkeurings-Comedy doorstaan….anders

  VVD en CDA staan toe dat alle bewindslieden die het beleid van het gedoogakkoord gaan uitvoeren, eerst langs Wilders moeten

  Niks mis mee toch. Dat is volgens het NRC toch door Wilders bedongen? Kwestie van onderhandelen lijkt mij.


  Maak melding

 103. Bericht door dick, op 13 oktober 2010 om 23:10
  Femke Halsema wast Moraalridders de oren

  Lesje vrijheidsdenken voor de twee EO-presentatoren
  Femke Halsema haalde in haar veelbesproken lezing ‘Godsdienstvrijheid is een individueel recht’ het voorbeeld aan van een 13-jarig meisje dat door haar religieuze ouders tegen haar zin gedwongen wordt een hoofddoekje te dragen. Halsema wil dat meisje vrijheid schenken.

  ——TUURLIJK vind ik———-

  Voor de Moraalridders, die onder meer staan voor een streng-christelijke cultuur waarin meisjes geen broeken mogen dragen, ging die vrijheid te ver. De vrijheid van godsdienst is immers een fundamenteel recht en ouders zijn de baas over hun kinderen. Of ziet Halsema dat anders? Ja, dus………………….. Je kunt geen fundamenteel recht claimen als je de fundamentele rechten van anderen niet respecteert, betoogde ze.

  Waar blijft de vrijheid van dat kind als de ouders die godsdienst overdragen op hun kind puur alleen omdat ze de baas zijn over dat kind? Dat kind kan die keuze toch zelf wel maken als hij of zij er aan toe is?  Maak melding

 104. 😀 Mijn stokpaardje…Bos werd gecomplimenteerd met zijn interview: meer een GESPREK zei ie; eigenlijk helemaal niet moeilijk, ook nog in het Engels (;)). Je vult zo een half uur!

  Mijn stokpaardje: Een interview is pas goed als het een goed gesprek is geworden

  8)


  Maak melding

 105. Bericht door Marcello, op 13 oktober 2010 om 23:51
  Dick, ik vind politiek wel aardig, maar na al je lappen vandaag gaat het me bijzonder tegenstaan. Dat leest toch geen hond!?

  Eens Marcello, ik denk niet dat er hier veel bezoekers zijn die daar begrip voor kunnen opbrengen. Allemaal knip en plakwerk. De gehaktmolen blijft maar doordraaien totdat hij er zelf doorgedraaid van wordt.  Maak melding

 106. Bericht door dick, op 14 oktober 2010 om 00:01
  Wat een kanjer (als politicus en als mens) op éénzame hoogte:

  Wouter Bos

  Zijn vrouw dacht daar anders over en vond dat hij thuis beter de luiers kon gaan verschonen.


  Maak melding

 107. Taal is niet stom
  (bron: Sargasso)

  En waar de gedachte wordt verdoezeld ligt de gedachteloosheid, in de zin zoals Hannah Arendt dat begrip gebruikt, op de loer. Dan wordt taal een vruchtbare voedingsbodem voor potentiële barbarij. Want al hebben talen dan een groot incasseringsvermogen, ze kunnen, zo zegt Steiner, niet tot in het oneindige hysterie en banaliteit absorberen.

  Colet van der Ven staat stil bij de belangrijke rol die taal, en taalverruwing, speelt bij politieke veranderingen. Het stuk verdient aandacht juist in deze tijd, zeker daar er nu rechtszaken gevoerd worden over ⤽uitspraken⤝.

  van http://www.groene.nl

  Tijd om samen ’t nest op te zoeken Trusten!


  Maak melding

 108. Vijfjarige ‘hulp in de huishouding’
  AMSTERDAM – Vijfjarige kinderen van zieken en gehandicapten moeten meehelpen in huis, vindt de gemeente Rotterdam.

  Volgens het AD moet de stad flink bezuinigen op de vergoedingen voor huishoudelijke hulp. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen een reden zijn om het aantal vergoede hulpminuten te beperken. Volgens wethouder Jantiene Kriens (PvdA) kunnen kinderen van vijf opruimen, de tafel dekken, een boodschap doen en kleding in de was doen.

  Hoewel er veel kritiek is op de maatregel, weigert de wethouder die te schrappen. :o:o:o


  Maak melding

 109. Halsema wilde desnoods kabinet zonder PvdA
  HILVERSUM – Femke Halsema van GroenLinks heeft in augustus contact gezocht met Ernst Hirsch Ballin van het CDA om te praten over een kabinet waarin hun partijen wel, maar de PvdA niet zouden zitten. Alles beter dan een kabinet waarbij de PVV betrokken zou zijn.

  Dit vertelde Halsema woensdagavond in het EO-televisieprogramma Moraalridders. Hirsch Ballin heeft over het plan gesproken met zijn partijgenoten Maxime Verhagen, Ab Klink en, iets later, Henk Bleker. Maar het was Halsema al snel duidelijk dat ze bot ving, zei ze woensdagavond.

  Het CDA zat niet te wachten op samenwerking met de PvdA. Om een kabinet met (gedoogsteun van) de PVV te voorkomen, wilde Halsema het CDA tegemoetkomen.


  Maak melding

 110. :'( het is toch KWALIJK als we 5 jarigen gaan inzetten in het huishouden…je bent maar 1x jong, en in mijn beleving is kamer opruimen voldoende…Maar onze jantien is weer zo iemand die alles voor niks wil, heel erg fout.


  Maak melding

 111. Derk.

  Vertel er voor de eerlijkheid ook even bij,dat Femke Halsema hier de PVDA met name Job Cohen hiervan op de hoogte had gebracht.

  Lees liever geen bericht ,dan een half bericht.


  Maak melding

 112. Bos confronteert Blair met Irak-debacle——MOGGUH ZWOLSE!
  Oud-Labourleider Tony Blair: Ik heb geen spijt

  Oud-Pvda-leider Wouter Bos kan het bijna niet geloven, maar Tony Blair heeft geen spijt van zijn besluit om aan de invasie van Irak in 2003 deel te nemen. De oud-Labourleider vertelt dit in een interview dat Bos met hem had.

  Bos voerde het gesprek met Blair op verzoek van Pauw en Witteman. Behalve het leven na de politiek en de stand van Links in de wereld kwam ook het Irak-debacle ter sprake. Blair blijft erbij dat hij zijn besluit om aan de invasie van het land mee te doen het juiste was. Tot Bos’ grote verbijstering lijkt ook de vriendschap die Blair heeft met George W. Bush echt te zijn.

  ===========================

  Het uitstekende gesprek (alleen van Bos’kant) met Bos bij Pauw & Witteman is terug te vinden op

  Youtube
  Terugkijk tv
  Uitzending gemist
  http://www.vara.nl

  etc. etc. tevens zal het behandeld worden in alle opleidingen tot politicoloog

  :D:D:D

  Je zult begrijpen dat o.a. Windesheim Zwolle dit gratis lesmateriaal ook niet mag laten lopen……..Waar we zo klaagden over doorvragen op alle fronten: Wouter Bos de alleskunnerT. Blinktvooral uit in zijn belangrijkste levenstaak: gezinsman :-*:-*:-*


  Maak melding

 113. Nederland weer naar Afghaanse soldaten

  Het nieuwe regeerakkoord sluit een tweede missie naar Afghanistan niet uit
  De NAVO gaat Mark Rutte vragen om soldaten te leveren voor de ISAF-troepenmacht in Afghanistan. De militairen moeten daar Afghaanse soldaten trainen omdat volgend jaar het militaire bevel overdragen moeten worden aan het Afghaanse leger. In het Nederlands Dagblad zegt NAVO-secretaris-generaal Anders Fogh Rasmussen dat hij Rutte binnenkort persoonlijk gaan benaderen.

  Het vorige kabinet viel door onenigheid over verlenging van de missie in de Afghaanse provincie Uruzgan. In het huidige regeerakkoord staan geen concrete afspraken over verlenging of deelname aan de missie in Afghanistan. De missie wordt ook niet uitgesloten. CDA, VVD en PVV hebben afgesproken dit najaar een standpunt daarover in te nemen.

  De laatste Nederlandse ISAF-militairen verlaten dit najaar Afghanistan. Bronnen zeggen dat de druk van de NAVO-top op Den Haag groot is om mee te werken. Tot nu toe heeft de NAVO 200.000 trainers om naar Afghanistan te sturen. Volgend jaar heeft ze er zeker 300.000 nodig. Na de overlevering zullen de militaire trainers nog jaren in Afghanistan blijven, meent Mark Sedwill, de hoogste civiele vertegenwoordiger van de NAVO in Afghanistan.

  Lees meer bij het Nederlands Dagblad: NAVO doet beroep op Nederland
  ========================

  DAAR GAAN WE WEER IN HET NIET TE VEROVEREN LAND (HIER GISTER WAT NEERGEZET).

  WAT KOST HET WEER? ONS BELASTINGGELD! HAD OOK NAAR SOCIALE ZAKEN KUNNEN GAAN. HOEVEEL MENSEN (JA MENSEN, DAAR DRAAIT HET TOCH OM) ZOU MEN ER MEE KUNNEN HELPEN?

  HOEVEEL MENSENLEVENS?

  WAT LEVERT HET OP?

  ENKEL BAANTJES VOOR DE OORLOGSZUCHTIGEN?

  NEE, OOK HOON
  NEDERLAND = SLAPPE KNIEENLAND

  EN NATUURLIJK
  FLOREERT ONZE WAPENINDUSTRIE (DENK AAN DE JSF-lobby en Benno’s hobby) ALS NOOIT TE VOREN!!!!!!


  Maak melding

 114. @Dick ; wake up! : “Blair blijft erbij dat hij zijn besluit om aan de invasie van het land mee te doen het juiste was. Tot Bos’ grote verbijstering lijkt ook de vriendschap die Blair heeft met George W. Bush echt te zijn.”

  Zou het mogelijk zijn dat Blair gewoon zat te liegen? Hij heeft blijkbaar geen last van “met de kennis van nu etc. “. En Bush was voor Blair een groot voorbeeld: die nam tenminste beslissingen! ; of dat nu verstandig was of niet.
  Mocht Blair ooit gaan toegeven dat zijn beslissing, om Bush blindelings te volgen in the War on Terror, “niet helemaal juist” was, dan gebeurt dat zeker niet in een achterafzaaltje met Wouter Bos…


  Maak melding

 115. Meneer de Jager, Nederland wordt niet uitgenodigd voor de eerstkomende G-20 topconferentie en dat vindt u raar. Welnu dat u dat raar vindt, vind ik weer heel erg raar. Uw partij, smachtend naar de macht in ons stuurloze landje, is een samenwerking (gedoogsteun) aangegaan met een niet-democratische beweging, de PVV, met hele foute ideeën over de Islam. In het buitenland, ook buiten Europa, worden de nodige wenkbrauwen gefronst bij deze alliantie. Nederland heeft mede dankzij uw partij enorme reputatie-schade opgelopen in het buitenland. Niet voor niets hebben werkgeversorganisaties (afhankelijk van de export!!!) al in een vroegtijdig stadium aangegeven deze gedoogsteun niet wenselijk te vinden. Uw partij is daar compleet aan voorbij gegaan, evenals coalitiegenoot de VVD. Nu dit soort opmerkingen maken is mosterd na de maaltijd. De komende tijd zal blijken dat Nederland, met dank aan die fijne en gezellige PVV, internationaal steeds verder geïsoleerd raakt. U en uw collega’s in het nieuwe kabinet mogen aan uw buitenlandse collega’s keer op keer gaan uitleggen dat de standpunten van de PVV niet de standpunten van uw regering zijn. Fijne taak en het zal u nog de nodige hoofdbrekens gaan bezorgen, ze zijn u van harte gegund!


  Maak melding

 116. Drama, dat was ook de conclusie van Bos: Blair loog veel.

  Helaas helaas kon dé vraag die Bos wilde stellen niet gesteld worden….in de haast werd me niet duidelijk waarom niet. Inlichtingendienst?

  De vraag was iets van: Met jullie beider Christelijke overtuiging (Blair & Bush) is het toch verwerpelijk dat er zo snel en ongenuanceerd Irak
  werd binnengevallen. Het was toch de overzien dat de verhoudingen tussen Christenen en Moslims daarna nog meer verscherpt zouden worden?

  Idd. “die” nam tenminste beslissingen! was het (enige) argument van Blair’s onvoorwaardelijke vriendschap met Bush…..Lees voor “die”: die roekeloze wannabee cowboy uit oliestaat Texas.

  * kijk maar eens: boeiende tv!


  Maak melding

 117. Bericht door dick, op 14 oktober 2010 om 10:25
  Nederland weer naar Afghaanse soldaten.

  Dan voel je je toch zwaar vernacheld door die rechtse bende.
  Hahahaha en de burger maar inleveren,en Verhagen een internationaal baantje bij de NAVO in het verschiet?:o


  Maak melding

 118. @ Drama 11:14: Stoppen met krampachtig en slijmerig overal willen aansluiten, vaak om je eigen baantje zeker te stellen…..Doe eens waarvoor je gekozen bent; waarvoor je het vertrouwen van de kiezer hebt gekregen!


  Maak melding

 119. Mythe 3: De PVV is tegen de missie in Afghanistan

  De missie in Uruzgan is een ander thema waarop de PVV draait. Wilders stemde in eerste instantie voor de missie. Dit stemde overeen met het buitenlandbeleid van de partij, dat voornamelijk bestaat uit bestrijding van ??islamitisch terrorisme?? en steun aan Israël. Toen er in 2007 gestemd moest worden over verlenging, zei Wilders: ??De aanwezigheid van de NAVO en van andere landen is (??) in het belang van Afghanistan, maar is ook in het belang van de rest van de wereld.?? Hij stemde tegen verlenging omdat hij vond dat een ander land Nederland als ??lead nation?? moest opvolgen.

  Bij Pauw & Witteman zei PVV-Kamerlid Brinkman afgelopen maand dat de Nederlandse soldaten uit Afghanistan weg moeten omdat ze te veel aan hulpverlening doen: ??Wat doen wij daar? Wij bouwen daar wegen, wij bouwen daar waterputten, wij bouwen daar 34 moskeeën. En voor wie bouwen we die? Voor de Taliban, voor onze eigen vijand, de vijand van onze soldaten. (??) Dan zeg ik: ga dan daarin met een volledige guerrillaoorlog en niet als een opbouwmissie.??

  De PVV is niet tegen militair ingrijpen in Afghanistan, maar voor meedogenloze oorlogvoering en tegen elke vorm van hulp aan de bevolking.  Maak melding

 120. ‘Maak Wilders minister’

  Dezer dagen staan meerdere buitenlandse kranten en tijdschriften stil bij het nieuwe Nederlandse kabinet, in het bijzonder bij de samenwerking met de partij van Geert Wilders.
  Het is hoogst zelden dat in deze stukken iets wordt beweerd dat we nog niet wisten – de conclusie moet wel zijn dat Nederland op de wereldkaart zo onbelangrijk is dat buitenlandse correspondenten in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk overschrijven wat elders als was opgeschreven.
  Toch komt The Economist vandaag met iets nieuws. Wilders wordt door het Britse weekblad beschouwd als een gevaarlijke politicus, omdat hij een hele godsdienst in twijfel trekt – en de gevolgen daarvan zijn volgens het blad best wel onheilspellend.
  Dat hij in de huidige constellatie een politieke rol speelt wordt toegejuicht – beter dat dan iemand (en zijn kiezers) geheel negeren. Al bestaat zo de kans dat hij nog groter wordt dan hij al is.
  De beste strategie zou daarom zijn, aldus The Economist, Wilders op te nemen in het kabinet – zo iemand moet je niet langs de kant laten staan. Maak hem minister van Buitenlandse Zaken. Dan zal blijken hoe lang hij het nog waagt te zeggen dat de Koran moet worden verbannen.

  Bron: The Economist  Maak melding

 121. Rotterdam’s plan voor hulp in de huishouding: Kinderen van zieken en gehandicapten zouden kunnen meehelpen in huis….

  Volgens het AD moet de stad flink bezuinigen op de vergoedingen voor huishoudelijke hulp. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen een reden zijn om het aantal vergoede hulpminuten te beperken.

  Het gaat om:
  opruimen
  de tafel dekken
  een boodschap doen
  kleding in de was doen.
  ————————
  Het gaat dus om eigen kinderen van hulpbehoevenden. Velen van onze generatie zijn verwend opgevoed: hoefden geen f*ck te doen. Velen voeden hun kinderen nu ook zo op……..

  Helaas doen ze bij ons thuis ook te weinig naar mijn zin. Maar ik heb daar geen ruzie met de directrice voor over.

  Natuurlijk kan er toch haast niet wat mis zijn met bijv. de tafel afruimen?
  opruimen (zeker eigen spulletjes)
  de tafel dekken
  een boodschap doen (OF IS DAT ECHT NOT DONE???????)
  kleding in de was doen. (PFF T ZOU OOK WAT ZEG!)

  Uitstekend voorstel, breng maar in de Kamer voor algehele acceptatie

  :D:D:D


  Maak melding

 122. Berlijn zoekt reden Hitlers succes

  Brieven die beginnen met ??Lieve Adolf??. Kwartetten met de koppen van de volledige nazi-top. En een muziekstuk ter ere van Hitler. Met dit soort historische documenten wil het Historisch Museum van Berlijn vanaf vrijdag een antwoord geven op de vraag: hoe is het toch mogelijk dat een massamoordenaar zo lang zo populair was in Duitsland?

  Museumcurator Simone Erpel noemt de tentoonstelling in het Finaniceele Dagblad ??uniek?? omdat voor het eerst zo specifiek op de verhouding tussen Hitler en het volk wordt ingegaan. Meer dan duizend voorwerpen zijn verzameld.

  ??Het enige waar we ons niet aan hebben gewaagd zijn heel intieme zaken van Hitler, zoals kledingstukken.

  Wij wilden voorkomen dat ons museum een bedevaartsoord wordt.??

  Maar ook de tentoonstelling, hoe interessant ook, beantwoordt de vraag tenslotte niet ??Zelfs voor ons was het verrassend en onbegrijpelijk om te zien hoe groot de verering nog was tijdens de laatste dagen van de oorlog.??

  In een tijd dat de mensen allang alles wisten van de gruweldaden van Hitler bleven zij toch achter hem staan.  Maak melding

 123. Iemand nog wat weer gehoord van:

  * die moskee in NL die van de week is beschoten?

  * 3 of 4 15-19 jarigen die zondag een ambulance in volle actie stopten en de chauffeur mollesteerden…in de strakke omgeving van de stadsgrenzen van Hoogeveen.

  ???????????????????????????????????????

  Als die Drenten nu eens 3 Marokkaantjes waren geweest?

  Als die moskee nou eens een kerk was geweest?


  Maak melding

 124. SGP vecht besluit vrouwen op kieslijst aan

  De SGP neemt geen genoegen met de uitspraak van de Hoge Raad dat zij vrouwen moet accepteren op de kieslijsten. De partij gaat in beroep bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) in Straatsburg, zo heeft ze donderdag laten weten.

  Dat vrouwen zich niet verkiesbaar kunnen stellen voor de SGP is volgens de Hoge Raad in strijd met het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties en met de Grondwet.

  De Hoge Raad bevestigde dit voorjaar een eerdere uitspraak van het gerechtshof in Den Haag. De staat moet volgens het arrest regelen dat er ook bij de SGP passief kiesrecht komt voor vrouwen.  Maak melding

 125. Voor wat betreft het helpen van gehandicapten door hun eigen kinderen, lijkt het mij volstrekt normaal dat dat gebeurt. Waarom is dat zo’n rare gedachte? Ikzelf kom uit een gezin van 4 kinderen, wij moesten onze eigen kamer opruimen, s’ochtends, tussen de middag en s’avonds de tafel dekken en afruimen en ook nog afwassen. Ik heb me nooit misbruikt gevoeld en mijn ouders waren/zijn niet gehandicapt of anderszins hulpbehoevend. Tot op de dag van vandaag, als ik eens meeëet bij mijn ouders, dek ik nog steeds de tafel en help ik nog steeds met afruimen. Lijkt me niet meer dan normaal. Ik heb zelf helaas geen kinderen, maar ben er wel voor dat we hier in Nederland eens stoppen met het pamperen van de jeugd…


  Maak melding

 126. Rechter: Ed Nijpels (VVD) is incompetente prutser (nou nou Stijllozen, dat kan verdeurie wel minder >:( Heb de “integere bestuurderT” vorige maand in Steenwijk nog gevraagd of ie minister wilde worden. Toen lachte ie zo nepvriendelijk zuurverhullend-krampachtig.

  Babyboom 1 houdt niet op elkaar onophoudelijk op de schouders te jensen…..moesten ze bij mij niet flikken. Zeker niet zo’n sexloze MP >:(


  Maak melding

 127. De 4e…..Citaat van de dag. Waar het 1e hier ook al viel (Zwolse) en 2 en 3 op ’t algemene zijn te vinden (volgens mij ook Stadshagenees & Joppuh):


  Ben er voor dat we hier in Nederland eens stoppen met het pamperen van de jeugd…  Maak melding

 128. Team met hoogste gemiddelde leeftijd ooit (54 jaar)*. Weinig vernieuwend, maar krasse knarren i.v.m. barre tijden.

  * hmdk doet niet mee met ’t gemiddelde.


  Maak melding

 129. Zal je vraag beantwoorden….stel ik WIL hier perse een team in zien:

  Alleen Kamp en Leers lijken(!) bijzonder geforceerd met elkaar te praten
  2 dames kijen niet in de camera, de 1 is met heur haar bezig en de ander kijkt op een vreemde manier angstig
  De mantelpakdame kijkt wel in de camera….
  Opstelten ziet een lekkere journaliste
  Verhagen denk ik een meeuw of zeau 😮

  Bea weet niet goed waar ze moet kijken in haar RODE pakje…..dat met al heur ervaring 😮
  Mark ziet ook iets of iemand….da’s lastig peilen bij hem: waar ie van houdt
  De rest kijkt in de camera……ALS EEN EGO NIET ALS EEN TEAM


  Maak melding

 130. van mij had men de kleding ook op elkaar mogen afstemmen, hemeltje, je ziet nog nét niet iemand met klederdracht op de foto.

  Volgens mij moet de koningin blij zijn dat haar taak er binnen afzienbare tijd opzit, wat staat ze toch voor schut zo.


  Maak melding

 131. Wilde eigenlijk knippen QM, maar je hebt met je hele post, citaat van de dag NUMMER 5 (:o voor 15:00) te pakken:

  van mij had men de kleding ook op elkaar mogen afstemmen, hemeltje, je ziet nog nét niet iemand met klederdracht op de foto.

  Volgens mij moet de koningin blij zijn dat haar taak er binnen afzienbare tijd opzit, wat staat ze toch voor schut zo.

  :D:D:D


  Maak melding

 132. Hahaha QM,

  Ik kom via google niet verder dan “Hoogeveen in de ban van 2 naaktlopers” maar dat was vast niet wat je zocht…

  Het is daar wel een ongelooflijk zakie…..

  De boerenopstand begon daar (toch met BoerKoekoek?) op een scheet afstand Hollandscheveld. Laatst met al die dode dieren en owww met de voetbal heb je Elim en Hollandscheveld….lomper en onbenulligere hakkers bestaan er niet.

  Maar ter zake….ik heb het hier ook opgezet volgens mij van radio Drente oid…(heel weinig ruchtbaarheid aangegeven!)….zal nog eens kijken.  Maak melding

 133. HIER OOK NIET IN HET NIEUWS GEWEEST

  Uw CDA……

  Voormalig CDA-raadslid Emmen bedreigd

  Rolf Mulder, het Emmer raadslid dat uit onvrede uit het CDA stapte, is bedreigd. Mulder (53) kreeg een e-mail met de boodschap ‘dat er wel even mensen langs zouden komen’ als hij op deze manier door zou gaan.

  Ook ontving hij twintig mailtjes met daarin termen als ??verrader’ en ??gristenhond’. Mulder vindt de landelijke samenwerking tussen CDA en PVV onacceptabel en verliet daarom het CDA.

  Zie verder krant Dagblad van het Noorden, woensdag 13 oktober, editie Zuidoost-Drenthe  Maak melding

 134. @ QM Er komt ook wat tussen door maar geloof maar dat het gebeurd is. Nu:
  * ambulancepersoneel bij Hoogeveen doelwit van geweld. Zo erg dat ze mee moesten naar het ziekenhuis. Daders geen door de haatzaaier gestigmatiseerde mensen.
  * geschote op moskee
  * Voormalig CDA-raadslid Emmen bedreigd (was gestopt om samenwerking met de PVV) …..hoogstwaarschijnlijk door die club bedreigd?!
  * vrouw/vrouw steken met glas
  * http://geweldtegenpolitie.blogspot.com/

  Allen hierboven amper tot niet in de media behandeld
  Allen hierboven kenden hoogstwaarschijnlijk geen daders van door de haatzaaier gestigmatiseerde mensen.

  *** OP ZIJN MINST ULTRA-VREEMD***?????????  Maak melding

 135. Kabinet Rutte

  Omdat ik ook graag meedenk over waar het naartoe moet met Nederland bij dezen een lijstje kandidaten voor de verschillende posten in het nieuwe kabinet. Ik weet niet of alle kandidaten jullie politieke kleur hebben, maar wie weet hebben ze die ??nog- niet of zijn ze ??landsbelang!- bereid van kleur te verschieten.

  Premier: Mark.
  Vicepremier & minister van bedrijvigheid: Angelien Kemna (nu nog hoofd beleggingen bij de Algemene Pensioen Groep, die onder meer de pensioengelden voor de overheid, het onderwijs en de bouw beheert)
  Financiën: Joanne Kellermann (directielid De Nederlandsche Bank)
  Buitenlandse Zaken: Yvonne van Rooy (bestuursvoorzitter Universiteit Utrecht)
  Defensie: Edith Schippers (VVD-Kamerlid)
  Sociale Zaken: Caroline Princen (lid raad van bestuur ABN Amro/Fortis)
  Onderwijs: Pauline van der Meer Mohr (bestuursvoorzitter Erasmus Universiteit Rotterdam)
  Veiligheid: Wilhelmina Thomassen (rechter bij de Hoge Raad)
  Integratie en Immigratie: Halleh Ghorashi (bijzonder hoogleraar management van diversiteit en integratie aan de VU Amsterdam)
  Binnenlandse Zaken: Sacha Prechal (rechter bij het Europese Hof)
  Volksgezondheid: Melanie Schultz van Haegen (directeur zorginkoop Zilveren Kruis Achmea. Verantwoordelijk voor een budget van 9 miljard euro)
  Infrastructuur: Merel van Vroonhoven (directielid Nederlandse Spoorwegen)

  Zoals jullie zien heb ik gekozen voor een kabinet met daarin mensen die veel kennis hebben van verschillende onderdelen van de economie en justitie (in brede zin). Een gezelschap dat met elkaar goed zal weten te sparren.

  Als er problemen zijn, bel maar, ik heb nog veel meer namen.
  Voor nu was dit het. Tot later, geen dank.

  Margriet

  Echt verzonden door Margriet van der Linden (OPZIJ) / 06 oktober
  2010 /
  —–
  Commentaar op een “geen vrouwen in de politiekboy”: van de lijstmeestuurster (VK-blogster waar ik al erg lang mee blog en waar iemand zich hier er ooit aan stoorde dat ze Joods is. Welnu, ze is dus Joods)

  Zeer capabele vrouwen.
  Wat jij ook denkt wat een ??normale vrouw?? is.
  Het gaat erom dat ze in de Kamer vertegenwoordigt zijn!
  —-
  Hij: Is best mogelijk dat er een x aantal bestaan, maar als die er geen belang bij hebben, dan doen ze dat niet.
  Dat betekent dus dat ze bezet zijn.
  Dat betekent dus ook, dat er geen geschikte vrouwen beschikbaar zijn.
  En daar is het antwoord: ze zijn er dus niet.

  Ps Heb naar het lijstje gekeken, vluchtig. Zijn vrouwen met baan, of zonder belangstelling voor politiek
  Dus ze zijn er niet

  —————
  De Blog-dame tot slot:

  Ze zijn er DUS wel (zie lijst), ze zijn NIET gevraagd.
  Dat is pas erg!  Maak melding

 136. Serviërs en Albanezen moeten uit elkaar worden gehouden………

  Albanezen lopen met levensgrote portretten van Communisten.

  de mevrouw die praatte is van het Fin.Dagblad….misschien staat daar meer over deze “afgang voor de mensheid!”
  ———————————————-
  Nu Esther G. weer met hetzelfde nummer. Nou ja, er zat aardig wat tijd tussen 😉


  Maak melding

 137. RIYAD – Na onlusten in Mekka, de heiligste stad van de islam, worden zestien relschoppers Saudi-Arabië uitgezet. De onruststokers zijn Chinese arbeiders, die zich hadden bekeerd tot de islam om aan een megaproject te kunnen werken. Ze klaagden over lage salarissen en slechte arbeidsomstandigheden, meldden diverse Arabische media donderdag

  De Chinezen werkten aan een spoorlijn van de havenstad Jeddah naar Mekka. De verbinding is vooral bedoeld voor islamitische pelgrims. Net als honderden collega’s hadden ze zich vorig jaar massaal bekeerd tot de islam, omdat ze anders niet in de heilige steden Mekka en Medina hadden mogen komen.

  Ben benieuwd wat hun vakbond daarvan vindt en of die nog stappen gaat ondernemen richting de regering.:'(


  Maak melding

 138. Reactie op aantreden nieuwe kabinet

  —Cohen via Facebook—

  Vandaag staat het nieuwe kabinet op het bordes. Dat is altijd een bijzonder moment voor een nieuw kabinet. Want ook al is het geen makkelijke of gewone formatie geweest, de heer Rutte is er in geslaagd het kabinet van zijn eerste voorkeur te smeden. Ik wil hem hiermee feliciteren en wens hem en zijn bewindslieden veel wijsheid toe. De PvdA zal dit kabinet steeds voorzien van alternatieven die wél eerlijk uitpakken en Nederland sterker maken voor de toekomst.

  Ik had en heb een principieel bezwaar tegen de samenwerking van VVD en CDA met de PVV. Deze coalitie berust op een partij die een miljoen Nederlanders als tweederangsburgers beschouwt, op wie de voortdurende verdenking rust dat zij niet loyaal zouden zijn aan hun land. Een coalitie waarin de PVV als gedoogpartner veel macht heeft maar geen verantwoordelijkheid draagt.

  De PvdA zal de komende jaren zakelijk maar inhoudelijk scherp oppositie voeren tegen de plannen van dit kabinet. Dit kabinet verdeelt de lasten van de crisis niet eerlijk. Het zijn de leraren en de politieagenten die hun lonen bevroren zien terwijl de kosten voor de zorg en kinderopvang toenemen. Het zijn de lagere inkomens en middeninkomens die de rekening betalen, terwijl de hoogste inkomens worden ontzien. Door dit beleid verliezen 110.000 mensen hun baan. Dit beleid ontneemt mensen kansen. Mensen die we hard nodig hebben de komende jaren.  Maak melding

 139. Bericht door Zwolse, op 14 oktober 2010 om 06:39
  Veel beloven,weinig geven,doet een gek in vreugde leven.

  http://www.spitsnieuws.nl/arch…_kabi.html

  Die van Aartsen moet niet gaan zeuren over de belofte van het nieuwe kabinet dat er nieuwe agenten bij zouden komen maar kan beter gaan klagen over het beleid dat we de afgelopen vier jaar hebben gehad. Als dat oude beleid is uitgevoerd dan komen er toch echt 270 agenten bij. Of maak ik een rekenfoutje?


  Maak melding

 140. SGP naar Europees Hof om vrouwen van de kieslijst te houden

  De partij die bereid is om de PVC-coalitie te steunen vindt godsdienst belangrijker dan gelijke behandeling van man en vrouw
  De SGP stapt naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens om vrouwen van hun kieslijst te houden. De Hoge Raad besliste eerder dat de streng gereformeerden vrouwen moeten accepteren op hun kieslijst, maar de SGP gaat in hoger beroep.

  De Hoge Raad oordeelde dat het beleid van de SGP in strijd is met het Vrouwenverdrag van de Verenigde Naties en met de Grondwet. Desondanks blijven de streng gereformeerden vechten tegen de verplichting om hun kieslijsten open te stellen voor vrouwen.

  De SGP is het niet eens met de Hoge Raad die vindt dat het recht op gelijke behandeling van man en vrouw zwaarder weegt dan de vrijheid van godsdienst. De partij spreekt van een ‘fundamentele zaak’ over grondrechten die botsen, meldt de Volkskrant. “Het arrest van de Hoge Raad is strijdig met diverse uitspraken van het EHRM over de vrijheid van godsdienst en de vrijheid van politieke partijen. Het gaat dus niet alleen om de SGP, maar ook om andere christelijke organisaties.”

  De SGP biedt getoogsteun aan het kabinet Rutte dat onlangs veel kritiek kreeg op de minieme hoeveel vrouwelijke bewindslieden.

  Volkskrant: SGP naar Europees Hof om vrouwenstandpunt  Maak melding

 141. We worden hoe langer hoe beter met elkaar Assie: bronvermelding erbij/zelfgezochte foto met onderschrift….dat dat een post later komt is idd wel weer jammer. Maar ook niet meer dan dat :D:D:D


  Maak melding

 142. >:( Tikfout in 15:21 …….

  @ QM Er komt ook wat tussen door maar geloof maar dat het gebeurd is. Nu:
  * ambulancepersoneel bij Hoogeveen doelwit van geweld. Zo erg dat ze mee moesten naar het ziekenhuis. Daders geen door de haatzaaier gestigmatiseerde mensen.
  * geschoteN op moskee
  * Voormalig CDA-raadslid Emmen bedreigd (was gestopt om samenwerking met de PVV) …..hoogstwaarschijnlijk door die club bedreigd?!
  * vrouw/vrouw steken met glas
  * http://geweldtegenpolitie.blogspot.com/

  Allen hierboven amper tot niet in de media behandeld
  Allen hierboven kenden hoogstwaarschijnlijk geen daders van door de haatzaaier gestigmatiseerde mensen.

  *** OP ZIJN MINST ULTRA-VREEMD***?????????  Maak melding

 143. Owww misschien komt de dame dan binnenkort ook nog binnenvliegen…..maar vanavond ga ik lezen en schrijven; niet internetten that’s for sure. Nog ff bellen of ik bloemen van De Kloe mee moet nemen en/of frikandellen van Van de Kolk…..

  Denk dat de directrice zegt: “Onzin: kom maar thuis”….Maar uh, ik zit hier nu heerlijk alleen met www en radio EN koffie…..

  Nog ff de BBB zo en dan ga ik toch maar. Doeiii alvast 8)


  Maak melding

 144. Nieuw in Nederland: De minderheid regeert
  Kabinet Rutte beëdigd op paleis Huis ten Bosch … CDA en VVD bezetten samen 52 zetels, amper eenderde van de Kamer … Gedoogsteun Wilders onontbeerlijk
  De 12 ministers (6 VVD, 6 CDA) zijn beëdigd op paleis Ten Bosch.

  NOS schrijft:

  Mark Rutte is sinds 1918 de eerste liberale premier van Nederland. Hij gaat een minderheidskabinet van VVD en CDA aanvoeren, met gedoogsteun van de PVV. De VVD-leider had gehoopt in een maand klaar te zijn met zijn kabinet, maar de onderhandelingen wilden niet vlotten. De Paars-plus-variant strandde in de zomer en uiteindelijk wisten de rechtse partijen elkaar te vinden.

  Er bleek een “chemie” te bestaan tussen Rutte, CDA-fractievoorzitter Verhagen en PVV-leider Wilders. Met informateur Opstelten hebben ze in een paar weken een regeer- en een gedoogakkoord opgesteld, dat eind september is gepresenteerd.

  De formatie van het kabinet-Rutte heeft 127 dagen geduurd. Rutte-I komt daarmee op plaats drie van de langste formaties, na Van Agt I (208) en Den Uyl (163 dagen).

  Rutte sprak na zijn verkiezingsoverwinning de verwachting uit dat Nederland op 1 juli een nieuw kabinet zou hebben. Dat heeft ruim drie maanden langer geduurd.

  De Volkskrant: Eerste bijeenkomst kabinet-Rutte afgelopen  Maak melding

 145. Bericht door dick, op 14 oktober 2010 om 17:30
  We worden hoe langer hoe beter met elkaar Assie: bronvermelding

  Ja, daar komt schot in.:D:D


  Maak melding

 146. Bericht door dick, op 14 oktober 2010 om 12:25
  Iemand nog wat weer gehoord van:

  * die moskee in NL die van de week is beschoten?

  * 3 of 4 15-19 jarigen die zondag een ambulance in volle actie stopten en de chauffeur mollesteerden…in de strakke omgeving van de stadsgrenzen van Hoogeveen.

  ???????????????????????????????????????

  Als die Drenten nu eens 3 Marokkaantjes waren geweest?

  Ik had dat nog helemaal niet gehoord maar als dat 3 Marokkaantjes waren geweest dan waren het geen Drenten.

  * die moskee in NL die van de week is beschoten?

  Ook niets van weer gehoord, maar misschien was de dader wel een bezoeker van de moskee die de toegang tot de moskee geweigerd is omdat hij kritiek had op de imam, en is de zaak intern opgelost.


  Maak melding

 147. Bericht door Derk, op 14 oktober 2010 om 07:36
  Vijfjarige ‘hulp in de huishouding’
  AMSTERDAM – Vijfjarige kinderen van zieken en gehandicapten moeten meehelpen in huis, vindt de gemeente Rotterdam.

  Volgens het AD moet de stad flink bezuinigen op de vergoedingen voor huishoudelijke hulp. Kinderen van 5 tot 12 jaar kunnen een reden zijn om het aantal vergoede hulpminuten te beperken. Volgens wethouder Jantiene Kriens (PvdA) kunnen kinderen van vijf opruimen, de tafel dekken, een boodschap doen en kleding in de was doen.

  Hoewel er veel kritiek is op de maatregel, weigert de wethouder die te schrappen

  Kinderen kunnen best een handje meehelpen in de huishouding maar een kind van 5-12 jaar kun je in Rotterdam niet de straat opsturen om een boodschap te doen. En die PvdA-wethouder mag ook weleens rekening houden met haar fractieleden. Haar eigen fractie gaat tijdens de komende begrotingsbehandeling een voorstel doen om dit plan tegen te gaan. Alweer iemand die geen rekening houdt met de achterban.


  Maak melding

 148. Bericht door drama, op 14 oktober 2010 om 14:31
  Team met hoogste gemiddelde leeftijd ooit (54 jaar)*.

  Denk dat veel bedrijven die gemiddelde leeftijd hebben. Als ik op een mooie doordeweekse voorjaars- zomerdag toevallig eens een keer op een willekeurig terras zit dan valt me op dat op die terassen de gemiddelde leeftijd ongeveer 25 jaar is (m.u.v. Stapp’s inn, van Orsouw en het Konkeltje, maar bij die laatste twee kom ik nooit).


  Maak melding

 149. Kijk, die Amerikanen pakken het dan in een keer goed aan:

  MOUNTAIN VIEW – Investeerders, onder leiding van technologiegigant Google, gaan miljarden pompen in Atlantic Wind Connection, een enorm windmolenproject aan de Oostkust van de Verenigde Staten.

  De kosten van het offshoreproject kunnen oplopen tot 5 miljard dollar (3,6 miljard euro).

  Supersnelweg
  De windturbines moeten over een afstand van 565 kilometer voor de kusten van New Jersey tot Virginia komen, het dichtstbevolkte gebied in de VS. Rick Needham van Google noemde het duurzame project een nieuwe ”supersnelweg” voor alternatieve energie die uiteindelijk genoeg energie moet opleveren voor 1,9 miljoen huishoudens.

  En wij? Ach, laten we nog maar weer een paar kolencentrales doen. 🙁
  Past wel bij een derde wereld land.


  Maak melding

 150. Aan: de leden van de Partij van de Arbeid

  Uw relatienummer : xxxxxx

  Van: PvdA – Lilianne Ploumen
  Onderwerp: uitnodiging bijeenkomsten met Job Cohen op 19, 20 en 28 oktober 2010

  ——————————————————————–

  Beste PvdA-leden,

  Vandaag stond het kabinet Rutte op het bordes. De formatie is hiermee ten einde en het nieuwe kabinet gaat aan de slag met haar regeer- en gedoogakkoord.

  Voor de PvdA betekent dit dat we ons zullen gaan toeleggen op een rol in de oppositie. Het belooft een spannende periode te worden, waarin veel op het spel staat. We zullen laten zien dat het ook anders kan. Dat we wel eerlijk kunnen delen, dat wij wel iedereen een gelijke kans geven en dat voor ons iedereen meetelt.

  Gelukkig merken we overal in het land dat jullie er klaar voor zijn om dit andere verhaal te vertellen en in praktijk te brengen. Overal in het land ontplooien onze leden initiatieven en vragen zich hardop af: ⤽Wat kan ik doen?⤝

  Om deze verschillende geluiden, initiatieven en vragen de ruimte te geven, organiseren we drie ledenbijeenkomsten met Job Cohen. Onze partijleider zal kort de avond inleiden, waarna je de ruimte krijgt voor eigen inbreng en je vragen aan Job Cohen.

  Graag nodigen wij je voor deze ledenbijeenkomsten uit. Hieronder staat een overzicht van de drie bijeenkomsten.

  19 oktober 2010: Zwolle
  Regardz Zwolle (Nieuwe Buitensoci??teit)
  Stationsplein 1 Zwolle
  Reserveringsnummer: 5712

  20 oktober 2010: Eindhoven
  Regardz Eindhoven
  Kennedyplein 1-5 Eindhoven
  Reserveringsnummer: 5713

  28 oktober 2010: Utrecht
  Jaarbeurs Utrecht
  Jaarbeursplein 6 Utrecht
  Reserveringsnummer: 5714

  Voor alle drie de ledenbijeenkomsten geldt een inloop met thee en koffie vanaf 19.30 uur. Het offici??le programma duurt van 20.00 tot 21.30 uur.

  Let op: vergeet je niet op te geven voor de ledenbijeenkomst van jouw keuze! Je kunt reserveren via de telefonische reserveerlijn van de PvdA: 0900-9553. Voor aanmelding heb je het nummer nodig van de bijeenkomst. Per bijeenkomst vind je hierboven het reserveringsnummer.

  Hopelijk mogen wij je op ????n van de bijeenkomsten begroeten!

  Met vriendelijke groet,

  Lilianne Ploumen  Maak melding

 151. @ Assendörper, 20:58; dacht al, waarom zit ik daar toch zo graag op ’t terras en die kerels daar zijn wel aardig hoor, maar zeuren ze nou zo of is er wat interessanters?  Maak melding

 152. dick, kijk nou eens hoe ze op het bordes staan, jeetje…je kunt de wilders kiezer wel alles wijsmaken, maar mij niet.
  En die houten klaas van een rutte, die man die kan niet eens n**ken dus hoe kan hij dan regeren, sorry hoor, het is zo overduidelijk bijeen gebracht om er zelf beter van te worden…
  Anno 2010 worden we afgescheept met de provinciaalse rotary club als regering, wát een aanfluiting zeg.


  Maak melding

 153. QM.

  Grappig dat je fundering noemt,lang geleden toen ik trouwde had de amtenaar van de gemeente die ons trouwde ,fundering in zijn toespraak verweven,kreeg de boodschap mee ,om te zorgen voor een stevige fundering,want met een slechte fundering staat je huis constant op instorten.:)


  Maak melding

 154. Het ergste is, waar anderen zo blij doen van ‘kijk eens wat een goed kabinet’ ..scháám ik me alleen maar.Is dit alles waarmee we af kunnen komen, is dit nou de créme de la créme van de politiek?

  Zo zonde dat degenen die er nu Echt Toe Doen in de oppositie zitten… we krijgen dus niet alleen last van bezuinigen maar ook van rechtse korte termijn denken, let maar op.

  Ik voel mee met allen die geen cent te makken hebben, en die deze periode nog eens extra hard aangepakt gaan worden…de culturele sector, de jongerencentra, de wajongers…kortom alles en iedereen wat niet in het straatje van die rechtse gedrochten passen…raus ermee.


  Maak melding

 155. Het aanzien van Nederland daald gestaag,de eerste zepers zijn al binnen.
  Zetel bij het IMF kwijt,geen uitnodiging van G-20,een staatsbezoek afgeserveerd.
  En wat er nog aankomt 🙂


  Maak melding

 156. Ook goedemorgen,
  Je moet idd wel met de tijd meegaan:

  “wij zijn weer 100 jaar terug in de tijd geworpen met het achterlijkenkabinet.”

  “Sinds 1931 het defensiefste kabinet”

  Ontwaakt, verworpenen der aarde!
  Ontwaakt, verdoemde in hongers sfeer!
  Reedlijk willen stroomt over de aarde
  En die stroom rijst al meer en meer.
  Sterft, gij oude vormen en gedachten! Slaafgeboornen,ontwaakt,ontwaakt!
  De wereld steunt op nieuwe krachten,
  Begeerte heeft ons aangeraakt! refrein:
  Makkers, ten laatste male,
  Tot den strijd ons geschaard,
  en D’Internationale Zal morgen heersen op aard.
  De staat verdrukt, de wet is logen,
  De rijkaard leeft zelfzuchtig voort;
  Tot ’t merg wordt d’ arme uitgezogen
  En zijn recht is een ijdel woord
  Wij zijn ’t moe naar ander wil te leven;
  Broeders hoort hoe gelijkheid spreekt:
  Geen recht, waar plicht is opgeheven,
  Geen plicht, leert zij, waar recht ontbreekt.
  De heerschers door duivelse listen
  Bedwelmen ons met bloedigen damp.
  Broeders, strijdt niet meer voor andrer twisten,
  Breekt de rijen! Hier is uw kamp!
  Gij die ons tot helden wilt maken,
  O, barbaren, denkt wat ge doet;
  Wij hebben waap’nen hen te raken,
  Die dorstig schijnen naar ons bloed.  Maak melding

 157. Morgenrood, uw heilig gloeien
  Heeft ons steeds den dag gebracht
  Breek toch door, o lichtvernieuwer,
  In den groten volk’rennacht
  Laat uw gloren hope geven
  Hun die worst’len in den nacht
  Geef hun moed in ’t voorwaarts streven
  Tot hun ’t daglicht tegenlacht
  Tot hun ’t daglicht tegenlacht
  Morgenrood, in worst’lend zwoegen
  Hebben zij naar u gesmacht
  En in de nachten, treurig duister,
  Uw verlossend werk verwacht
  Roze gloed kleurt reeds de wolken
  D’ochtendwind ruist door de blaân
  Weldra is voor alle volken
  ’t Schitterend zonlicht opgegaan
  ’t Schitterend zonlicht opgegaan

  ——————————————————————–
  Ik heb het in mijn lagere schooltijd, begin jaren zestig, ook menigmaal ’s ochtendsvroeg op de VARA-radio gehoord. Het was de dagopening, met het kraaien van de haan.


  Maak melding

 158. Goh drama, bij ons thuis stond/staat ie maar op 1 zenderT en reken er maar op dat ze er dat lied niet op speelden…..

  Mooi dat jij en ik een wat bredere visie op het gebeuren in de wereld hebben ontwikkeld 😉


  Maak melding

 159. Drama.

  Ik ging zaterdag ochtend vaak naar mijn opa om te luisteren,en idd distributie,zie dat bruin/beige kastje nog zo voor mij met die onbenullige knop aan de wand.:)


  Maak melding

 160. drama; beter dan dat ze de ramen van het huis opengooide en luidkeels – en tot jou grote schaamte- ging meezingen…toch;D?

  Hetgeen het kroost hier doet als ik memories van david guetta meezing…:P


  Maak melding

 161. Maar bedankt Zwolse, want ik kende em niet en wil em volgende week wel kennen. Straks vraagt Job mij volgende week: “maar uh, nog eens wat….je weet toch wel wie er hoop worden gegund in De Internationale? Ok, wel leuk om er dan omheen te lullen….maar “Hun die worst’len in den nacht……meester” is ook wel een geinig (ietwat uitsloverig ok) antwoord?

  Anouk nu “Michelle” Owww zo subtiel 😀


  Maak melding

 162. QM 9:33 Hoe bedoel je, want geloof het of niet (getest in een laboratorium) van De TeleTroepToeTerT krijg je echt de zwartste vingers….en de digitale versie staat enkel vol gescheld op elkaar…….


  Maak melding

 163. Trouwens Zwolse…..Waarom is die beregave haan bij de VARA verdwenen? Dat heb ik dan nog wel meegekregen. Zat op een Christelijke school, waar ook absoluut nixxx mis mee is 😉


  Maak melding

 164. Biskop worstelde met terugkeer in CDA-fractie.

  De CDA-fractie krijgt een derde lid dat moeite heeft met samenwerking met de PVV in het nieuwe kabinet. Jack Biskop keert terug in de fractie na het vertrek van CDA-Kamerleden naar het kabinet, maar zegt in de GPD-bladen dat hij een moeilijke tijd heeft gehad toen hij de knoop door moest hakken.

  ,,Met het regeerakkoord kan ik wel leven. Ik houd me vast aan wat Maxime Verhagen zei: dat de fractie zowel de minderheid als de meerderheid van het congres vertegenwoordigt.” Op het CDA-congres in Arnhem stemde 32 procent tegen regeringsdeelname.

  Na verzet van de leden Ad Koppejan en Kathleen Ferrier besloot toch de hele CDA-fractie het regeer- en gedoogakkkoord van VVD, CDA en PVV te steunen. De twee dissidenten zeiden wel te blijven bij hun bezwaren tegen de PVV en het kabinet kritisch te gaan volgen.  Maak melding

 165. dick…lees zelf maar; digiTelegraaf …linker kolom:o

  en zo zie je het bij de post ook gaan, als beroep verdwijnt het en vervolgens mag je je voor 5 cent de zolen van de schoenen lopen… blijkbaar zitten er in de regering nog mensen die schoenen voor nog geen 5 euro kopen, dat vind ik knap.


  Maak melding

 166. @ QM, ik zou SP ook graag een keer zien regeren….nav

  Zo zonde dat degenen die er nu Echt Toe Doen in de oppositie zitten

  Droomkabinet misschien wel: PvdA-SP-GL- (weet niet wat ik liever heb CU of D’66 ligt natuurlijk ook aan wie de meeste zetels hebben)

  Maar Qm, besef wel dat de rest …….niet MET DIE ROOIEN willen


  Maak melding

 167. Stef Bos net “Ik hou van de radio”

  Mooi

  Maar sjef Nico kwam ff opnaaien over Job in Zwolle….de uitdaging is dat ik met em op de foto kom en die plaat hier aan de muur hang. Natuurlijk heb ik daar helemaal geen Skik van……maar hij liep weg met de mededeling dat hij Job heulemaal nixxx vond. Riep em achterna waneer we het over Mark gingen hebben. Heb gezegd (want hij kwam er weer aan :D:D:D) dat we over een maandje maar ff moesten babbelen. Hij had er nu al alle vertrouwen in en raad eens wat……………..heb ik nog nooit bij em gezien: hetzelfde foute duimpje omhoog als de toppie JOPpie duim van VVD-Terpstra en van VVD-Mark

  Haha als je niet verder komt dan een gebaar dat voor de 1e Wereldoorlog al werd gebruikt 8)


  Maak melding

 168. dick, het duurt niet lang meer of die 1,5 miljoen mensen komen er achter dat de pvv van de leugens en partij-punten jatwerk van de SP aan elkaar hangen, maar in tegenstelling tot de SP niks kunnen realiseren.Net als de lpf gaan ook bij de pvv de egotrippers met de partij aan de haal, wég zogenaamde eenheid, let maar op…zeker op degenen die nu al in het nieuws zijn.


  Maak melding

 169. Absoluut waar. Citaat van de dag

  Men zal inzien dat de pvv van de leugens en partij-punten jatwerk van de SP aan elkaar hangen.

  ……….Men zal inzien dat de = toevoeging van mij, ter verduidelijking. 😉


  Maak melding

 170. @ QM; Dit

  Net als de lpf gaan ook bij de pvv de egotrippers met de partij aan de haal, wég zogenaamde eenheid, let maar op…zeker op degenen die nu al in het nieuws

  hebben we geloof ik dag voor dag verkondigd op het Henk Bres-draadje….en er veranderde nixxx. Ach, er kwamen wat trollen en er gingen er wat (wat overigens ook gewoon 1 persoon kan zijn geweest, welkom in de wondere wereld van www)…..alleen Henk is naar een andere partij gegaan…..volgens mij nu nog VVD of weer terug?  Maak melding

 171. Spong; alle succes vandaag!

  in de zaak over “vrijheid van beledigen en van intolerantie”!

  ***
  Als ik Gerard Spong was zou ik vragen of ik een “definitie van HAAT mocht poneren, aangezien die niet in het wetboek van Strafrecht staat”!

  Een advocaat begint overigens altijd met “Edelachtbare”…Zou de rechter willen vragen of gedaagde “Geert Wilders” alleen dat woord Edelachtbare”…even hardop wil uitspreken?

  _ Dat doet ie natuurlijk niet. Maar waarom niet?

  OMDAT IE HET NIET MEENT!

  Geert MINacht de rechtbank dat heeft ie toch verdorie van de week in deel één uberduidelijk laten merken?


  Maak melding

 172. “Geert wil premier worden”

  VVD en CDA hebben uit angst voor een groeiende PVV tijdens de onderhandelingen buitensporig veel toegegeven aan Geert Wilders. ‘Een levensgevaarlijke ontwikkeling.’ Dat heeft oud-informateur Jacques Wallage (PvdA) gezegd in een interview met Het Financieele Dagblad, dat zaterdag wordt gepubliceerd. Volgens Wallage is er zowel binnen de VVD als het CDA al vroeg besloten dat de PVV te snel groeide om Geert Wilders zijn gang te laten gaan. Wallage: ‘VVD’ers zeggen het ook als je ze erop aanspreekt: “Het beest moet worden getemd, dat kun je niet los laten lopen.”‘ ‘Het gevaar van een doorgroeiende Wilders is centraal gesteld, ook door de top van het CDA. Alles is daar ondergeschikt aan gemaakt.’ Daarom hebben VVD en CDA ‘onevenredig en buitensporig’ toegegeven aan de programmapunten van de PVV, meent de oud-burgemeester van Groningen. Hij doelt daarmee vooral op het strengere immigratie- en integratiebeleid dat het nieuwe kabinet voorstaat. Het Regeer- en Gedoogakkoord vindt Wallage ‘een reeks van buigingen naar een zorgelijk sentiment’ en ‘een levensgevaarlijke ontwikkeling’. Geert Wilders zou er uiteindelijk een andere agenda op nahouden: ‘Het is niet in het belang van Wilders dat Rutte een succesvolle premier wordt. Hij wil namelijk zelf premier worden.’
  ========================
  Klinkt aanneemlijk, verstandig man ook, Wallage, maar nu zit Geert wel met een duivels dillema:

  Laat ie ut knappen op een geschikt lijkend moment: kans MP te worden…………………………alleen wie wil hem dan aan 76 zetels helpen?

  Laat ie ut knappen op een geschikt lijkend moment: blijkt het moment ineens door omstandigheden (we hebben er al veel gehad deze eeuw) …. ongeschikt

  Dat gaat Geert slecht de geschiedenisboekies in als de grootste haatzaaier van NL (er wel of niet voor veroordeeld)….

  * Natuurlijk is het allemaal eigenbelang van Geert. Dat kan (met alle respect) een blinde nog zien….maar eigen belang in combi met ongebreidelde zucht naar macht, aanzien, status en roem…..sterker nog: naar de geschiedenisboekjes. Nou beste Geert……..

  Dan mag je wel een hele onhaalbare (hoop en verwacht ik) weg in de gedachten hebben.  Maak melding

 173. De 3eHet CDA krijgt met Jack Biskop een derde ‘dissident’ in de fractie. Biskop heeft op het partijcongres tegen regeren met de PVV gestemd, weet het Nederlnads Dagblad. Zoals een echte CDA-dissident betaamt is Biskop tegen, maar ook we niet. Hij stemde tegen regeringsdeelname, maar kan met het regeerakkoord leven, hij donderdag. Biskop had ‘een steen in de maag’ over de voorgenomen samenwerking met de PVV en was daarom tegen. ,,Ik heb een moeilijke tijd gehad. Maar ik heb later gesproken met een aantal mensen die zeiden: ‘Ga toch de Kamer in’. Ik vind het ook belangrijk dat er iemand in de Kamer zit die de regio vertegenwoordigt waar ik uit kom: Roosendaal en Bergen op Zoom. Met het regeerakkoord kan ik wel leven. Ik hou me vast aan wat Maxime Verhagen zei: dat de fractie zowel de minderheid als de meerderheid van het congres vertegenwoordigt.” Op het CDA-congres stemde 68 procent van de aanwezige leden voor regeringsdeelname. Grote tegenstanders van regeren met de PVV, Ab Klink en Jan Schinkelshoek, nemen hun zetel niet in, werd donderdag bekend. Het CDA heeft vier Kamerleden naar het kabinet zien vertrekken en moet die vacatures weer opvullen. Behalve Biskop komen Bas Jan van Bochove, Maarten Haverkamp en Pieter Omtzigt de Kamer weer in. Zij zaten voorgaande jaren alle vier al in de fractie en worden dinsdag 26 oktober beëdigd. Jack de Vries, voormalig staatssecretaris van Defensie, komt na Klink als eerste in aanmerking om zijn zetel in te nemen. Nu wil hij dat echter nog niet, later wellicht wel. De CDA-fractie verliest op 1 januari opnieuw een Kamerlid. Ank Bijleveld wordt dan commissaris van de koningin in Overijssel.  Maak melding

 174. Hier al eens geschreven over een mailwisseling met Twan Huys (over zijn column in de VARA-gids). Deze column nog niet gelezen, maar dat gaan we zeer snel doen 😀

  Kathleen Ferrier moest een beetje huilen bij Twan Huys

  Twan Huys schreef in de Vara-gids over zijn eigen avonturen met Kathleen en Ad. Mevrouw Ferrier wijst er via Twitter op dat dat een erg goed stuk is. Oordeel zelf:
  Het is een half uur voor de uitzending van Nieuwsuur. Ad Koppejan en Kathleen Ferrier staan in de kamer van de hoofdredacteur. Ze zijn oververmoeid. Na een aantal slopende weken hebben ze die dag besloten de nieuwe regering van CDA en VVD met gedoogsteun van de PVV te steunen. ??Heeft u de afgelopen dagen veel aan uw vader moeten denken??? vraag ik Ferrier. Tranen wellen in haar ogen. ??De afgelopen weken heb ik geen moment de neiging gehad om te huilen. Ook al barstten anderen in tranen uit, ik niet. Alleen als men over mijn vader begint?? dan houd ik het niet droog. Ja, ik heb de laatste tijd heel veel aan mijn vader gedacht.?? Kathleen Ferrier is de dochter van de eerste president van Suriname, Johan Ferrier. Nadat Desi Bouterse in 1980 een coup pleegde in Suriname en uiteindelijk de grondwet buiten werking werd gesteld, trad president Ferrier af. Wat zou hij zijn dochter hebben geadviseerd die in deze tijden van crisis door sommige CDA-collega??s zelfs is uitgemaakt voor verrader? ??Ik heb me die vraag de afgelopen weken natuurlijk vaak gesteld,?? vertelt Kathleen Ferrier me een dag na de uitzending. ??Mijn vader overleed in januari van dit jaar op 99-jarige leeftijd. Ik zat op dat moment in het rebellengebied in Congo waar zoveel vrouwen gruwelijk worden verkracht. Mijn man belde me met het bericht dat mijn vader was overleden. Kort daarna viel het kabinet-Balkenende en kwam ik terecht in deze rollercoaster. Ik heb zijn dood daardoor nooit goed kunnen verwerken. Wat moet ik doen papa? Ik heb hem die vraag in het verleden vaak gesteld, maar hij vertelde me nooit wat ik moest doen. Hij stelde altijd een tegenvraag. Toen Pim Fortuyn werd vermoord zei ik tegen mijn kinderen: ????Als een zwarte man hem heeft vermoord, emigreren we.???? ????Waar zou je dan naartoe gaan?,???? vroeg mijn vader. Toen wist ik dat vertrekken uit Nederland onzin was. Natuurlijk heeft mijn vader na de coup van Bouterse zelf geworsteld met dit soort zaken. Veel mensen vertellen me nu: ????Als we jou op televisie zien, zien we je vader.?????? ??Ik heb de afgelopen tijd veel met mijn zus Joan en mijn broer Deryck in Suriname gesproken. Wat zou papa hebben gedaan? Zij wisten zeker dat hij de CDA-fractie nooit had verlaten. Hij zou niet opgeven. Eigenlijk wist ik het antwoord al op de vraag aan mijn vader. Hij zou hebben gezegd: ????Volg je hart en je geweten.??????  Maak melding

 175. Eens, alleen wel heel erg fout dat ie Cohen expres die vraag stelde “wat kost een brood” oid. Dat was hij toch ook, heb het niet eens gezien maar iedereen vond me dat toch leuk toen! Een Cohen die natuurlijk zelf dondersgoed weet wat zijn sterke en zwakke punten zijn….die zo dapper is om TOCH leider van de PvdA te worden. Waar hij het eerder nog weigerde (en Johan Stekelenburg (al te ziek was) toen moest Bos het zelf doen)……ipv dat je dan zo’n Cohen ff gerust stelt…….met de kloten voor het blok want wat interesseert zo’n man nou wat een brood kost?????? Terwijl niemand zich zorgen hoeft te maken over het inlevingsvermogen van Cohen in de minst bedeelden!


  Maak melding

 176. Triest bericht: Hermann Scheer, politicus, pionier in zonne-energie en dé grondlegger van het Duitse duurzame energiesucces is overleden.

  Deze man legde een aantal jaren geleden in de aflevering “Here comes the sun” van Tegenlicht glashelder uit dat er geen energieprobleem is.
  Elk halfuur valt er genoeg zonlicht op aarde om de wereld een jaar lang van energie te voorzien. En met elektrische auto’s en superzuinige motoren zouden we nu geen oliecrisis en transportproblemen hebben.


  Maak melding

 177. Nadat eerder deze week Femke Halsema en Kader Abdolah al flinke kritiek hadden op de ouderwetse islam komt nu ene Mohammed ook met kritiek.

  De feiten liegen er niet om zegt hij: in de islamitische wereld gelden nauwelijks rechten voor buitenlanders en religieuze en etnische minderheden. In vrijwel alle islamitische landen staan ze bloot aan discriminatie die door (bijna) iedereen kritiekloos aanvaard wordt alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

  Ik adviseer alle Wildershaters eerst de oogkleppen af te doen en als je Wilders de mond wilt snoeren, dan kun je beter het racisme gaan bestrijden in die islamitische landen in plaats van hem hier voor de rechter te slepen. Zoek via google een arabisch weblog op en pomp dat ding maar vol. Succes.

  http://opinie.volkskrant.nl/artikel/show/id/6916/Moslims,_kijk_eens_naar_jezelf


  Maak melding

 178. DWDD-gister: altijd weer diezelfde gasten.

  Zag dit (bron: Stijllozen)

  Gisteren in DWDD. VVD-huisvriend en freelance Vara-meubilair Jort Kelder, die met de mond vol tanden komt te zitten. Hapert. Stamelt. Bloost. Vogelaart. Rood wordt. Kortom een historische dichtklappert bij het immer welbespraakte zichzelf ‘bijtertje” noemende debat-aapje. Wat blijkt; Jort Kelder is de Geheime Speechwriter van Mark Rutte en stiekem architect van het huidige kabinet, en misschien nog veel meer.

  Het was te zielig voor woorden en ik ben ALTIJD (Sport, actualiteiten, politiek, sex…whatever) voor doorvragen (zeg maar “een Ischa Meijertje doen”) maar vond dat Matthijs hem nu terecht in bescherming nam:

  Wat een afgang! En wat een verstandig meisje die Sjors Verbaan!!!!


  Maak melding

 179. Aaf (let op de achternaam!) heeft een geweldige mannen-mening:

  De afgelopen week werd beheerst door tragische mannen.
  De kompels uit Chili: tragische mannen met wie het goed afliep. Antonie Kamerling: tragische man met wie het tragisch afliep. Jan Peter Balkenende: tragische man die zelf vindt dat het goed met hem afgelopen is, omdat hij op zijn laatste werkdag in een sportautootje naar Den Haag mocht. Yuri van Gelder: tragische man van wie we nog niet weten hoe het met hem zal aflopen.
  Gisteren las ik Yuri van Gelders verklaring, met daarin onderstreept de zin: ??Nee, ik heb geen cocaïne gebruikt.??
  Daar ga ik maar even vanuit. Maar in zijn verklaring schreef hij ook dat hij bang is om terug te vallen en weer een verslaafde te worden.
  Gisteren probeerde mijn collega Bert Wagendorp in zijn column al Yuri te helpen met vaderlijke adviezen. Stop met die vreselijke topsport, schreef Bert aan Yuri, dan heb je die coke ook niet meer nodig.
  Ik ben het met Bert Wagendorp eens dat topsport vreselijk is, maar ik weet niet of Yuri met dit advies geholpen is. Daarom ben ik vandaag in deze column de Keith Bakker die zich over Yuri ontfermt.
  Als Yuri stopt met topsport, stel ik mij voor, krijgt hij een heel ander leven. Hij voegt zich bij de gewone mensen, die niet dagelijks aan twee ringen hangen, die niet opgebouwd zijn uit één bonk spieren met een klein bleek hoofdje erop, die niet trainen, eten, en slapen met andere spierbonken, maar die met de trein naar hun werk reizen, de Metro lezen, vieze koffie drinken, ??s avonds misschien een uurtje naar de sportschool gaan terwijl ze op een plasma-tv boven de loopband naar Shownieuws kijken, en in het weekend bier drinken.
  Yuri komt dan terecht in het gewone leven, waar hij op het station moet rennen naar de trein, waar hij een ongemakkelijke internetdate heeft, waar hij op straat in een kauwgompje stapt en waar de caissi?re aan hem vraagt of hij er Eftelingzegels bij wil.
  Hij hangt vast nog wel eens aan een ring, thuis of in een trainingshal, maar zonder publiek en zonder medaille.
  Topsport is heel zwaar, maar het is soms wel top. Het gewone leven is makkelijker, maar het is meestal wel gewoon. Ik weet niet bij welke van de twee je de cocaïne harder nodig hebt

  :D:D:D


  Maak melding

 180. Bericht door dick, op 15 oktober 2010 om 14:02
  Juist, op de ouderwetse Islam.

  Beter lezen dick. Femke en Kader hadden het hoofdakelijk over de ouderwetse islam maar Mohammed gaat nog een stapje verder.

  De feiten liegen er niet om zegt hij: in de islamitische wereld gelden nauwelijks rechten voor buitenlanders en religieuze en etnische minderheden. In vrijwel alle islamitische landen staan ze bloot aan discriminatie die door (bijna) iedereen kritiekloos aanvaard wordt alsof het de normaalste zaak van de wereld is.  Maak melding

 181. Bericht door dick, op 15 oktober 2010 om 14:03
  @ Assie, waar zouden wij het recht vandaan moeten halen om dit uit te voeren
  racisme gaan bestrijden in die islamitische landen

  Waar halen hun het recht vandaan om kritiek te hebben op onze regering. Laatst werd nog een staatsbezoek afgezegd. Die kerel is ook wel erg snel op zijn p*k getrapt.


  Maak melding

 182. Als ik beter lees Assie, zie ik dat je een “z” hebt laten vallen 😮

  Zal ik eerlijk antwoorden? Ja, waarom niet.
  Heb het helemaal niet gelezen; we hebben het er gister ook al over gehad bij Kolk. Die column van Kader….ging mij om het slot:

  Kort samengevat: wie schrijft die blijft en alleen zo kun je tegen die toestanden daar protesteren……

  Of heb je inmiddels een alternatief gevonden?


  Maak melding

 183. Bericht door dick, op 15 oktober 2010 om 14:24
  Als ik beter lees Assie, zie ik dat je een “z” hebt laten vallen

  Dat zag ik later ook maar toen stond het bericht er al op. Ook daar hebben we het gisteren over gehad.

  Zal ik eerlijk antwoorden? Ja, waarom niet.

  Dan mogen wij dat toch ook?

  Die column van Kader….ging mij om het slot:

  Kort samengevat: wie schrijft die blijft en alleen zo kun je tegen die toestanden daar protesteren……

  Kan ik me van jou wel voorstellen maar ik vond de rest ook wel interessant.

  Moet nu even weg.


  Maak melding

 184. Géén Grenzen aan de Vrijheid van Meningsuiting…nog een piepkleine mogelijkheid op ’t punt discriminatie.

  Volgens mij is de clou dat de wet niet voorziet in het persoon als persoon zien…Hoe dan ook: Het zal allemaal NOG HARDER worden…Er wordt gelachen om mensen die elke dag honend provocerend “geitenne*kers” roepen naar en over anderen.

  De cartoon kunnen niet schunnig genoeg zijn.

  etc. etc.
  Waarom staat er in de wet nixxx over tolerantie?
  Waarom word de individuele absoluut niet beschermd in onze wet?
  Waarom kan een GEK (mag immers vanaf vandaag) niet met de wet in de hand worden gestopt?
  Waarom zal iedereen het jeuken omdat ze vooral met zichzelf bezig zijn?

  G*dsamme: Toch nog met een K*Tgevoel het weekend in.


  Maak melding

 185. Spel zonder grenzen…had je vrogger. Als we dat nu weer krijgen: het leven als een spel gaan zien, hebben we toch nog een lichtpunje (een piepkleine welliswaar).


  Maak melding

 186. dick…nergens voor nodig, gewoon P&W kijken vanavond… de meerderheid van de mensen is gelukkig slim genoeg om bóven dergelijke minderwaardige uitingen te staan, de geerten, de hero’s in deze wereld …ze hebben een grote mond en veel te veel verbeelding maar zijn nog een kleinere minderheid dan de groep mensen die swahili spreekt, en een tulband om de baard draagt…dus valt het altijd wel weer mee…;D  Maak melding

 187. Voor ons nieuwe kabinet;

  Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen.

  Hoop dat ze bovenstaande in hun hoofd hebben als ze er weer eens een pijnlijke maatregel doorheen willen drukken…


  Maak melding

Reageer