Derde beroving in korte tijd teistert wijk Holtenbroek

Zwolle – Zondagavond 10 oktober vlak voor middernacht werd een 37-jarige man uit Zwolle beroofd. Hij reed met zijn fiets over de Twistvlietbrug in de richting van de Bachlaan. De Zwollenaar werd op een gegeven moment tot stoppen gedwongen door een onbekende man. Hij moest diverse goederen, waaronder zijn portemonnee en fiets, afstaan.

De dader fietste er vervolgens vandoor in de richting van de Holterbroekerdijk. De politie is op zoek naar getuigen van de beroving. De gestolen fiets betreft een zogenaamd opa-model van het merk Gazelle in de kleur zwart. Personen die informatie hebben die kan bijdragen aan het onderzoek worden opgeroepen zich te melden via 0900-8844 (team Zwolle-Noord). Een anonieme melding kan via 0800-7000 doorgegeven worden aan Bel M. (Meld Misdaad Anoniem). De laatste twee dagen vond er aan de westkant van Holtenbroek meerdere berovingen plaats. Een fietser en een pizzakoerier werden beroofd. De dader van het laatste incident werd in de kraag gegrepen.

Artikel delen:
Reacties 20
 1. Duidelijk ander signalement dan van de eerste 2 overvallen.
  Jammer dat het blijkbaar dus niet om dezelfde overvaller gaat… Zou een hoop ellende schelen…


  ⚠️ Meld

 2. Dit vroeg ik me vanmorgen al af op een ander topic:

  Daders van overvallen in Mokum zijn behoorlijk onder de 20 (15-17 jaar al)… Geen éénduidig daderprofiel….Die nuchtere reacties van andere winkeliers ook bij P&W, spraken mij enorm aan!

  Zou er in Zwolle ook sprake zijn van een trent: steeds jonger, bijvoorbeeld?  ⚠️ Meld

 3. Vanochtend niets vernomen. Het was ook zo mistig als een kreng. Misschien zijn we elkaar misgelopen. Gelukkig heb ik mijn hoge hakken altijd nog.


  ⚠️ Meld

 4. Ik weet niet hoe weblogzwolle aan deze gegevens komt maar dit de signalement van het slachtoffer die ze omschrijven. Hij heeft gisteren in deze kleren aangifte gedaan. WAT EEN BLUNDER!!!!!!!!!!!
  >:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(>:(


  ⚠️ Meld

 5. Zal ik zeker doen. Het gaat om een beste vriend van mij waarover het gaat. Ik heb contact met hem gehad en hij omschreef dat er daders waren en hij heeft 1 dader duidelijk omschreven en 1 niet want die stond op de onverlichte dijk op het fietspad. Maar bedankt Derk voor de link, de fout licht bij de politie en niet bij weblogzwolle.


  ⚠️ Meld

 6. Hij heeft de politie gebeld en morgenvroeg om 9 uur is de persvoorlichter weer aanwezig. Tot die tijd blijf hij dus slachtoffer maar met het signalement van de dader????????


  ⚠️ Meld

 7. Ik snap werkelijk geen bal van het gehakketak hierboven.
  @Kire: hoe weet jij in welke kleding het slachtoffer aangifte heeft gedaan? Ben jij toevallig het bewuste slachtoffer?


  ⚠️ Meld

 8. @kire:

  Maar dan is me nog niet duidelijk hoe de politie aan de omschrijving van die beste vriend komt?
  Gaat de politie in geval van een aangifte de persoon die aangifte doet ook volledig omschrijven in de aangifte?

  Mij is wel duidelijk dat ALS er een fout gemaakt is, dat het bij de politie gebeurd is en niet bij WZ want die hebben het van de politiesite.


  ⚠️ Meld

 9. pff het is al zo moeilijk om zulke daders te pakken te krijgen , moeten ze vooral verkeerde info doorgeven, echt ik hoop dat het snel weer word recht getrokken en dat de daders heel snel worden gepakt!! ik heb er geen woorden voor om te zeggen wat ik voel ik ben echt woedend en verdrietig dat dit heeft moeten gebeuren! de daders zijn gewoon laf , laat ze gewoon gaan werken net als ieder ander ip v iemand te beroven!!!! zielig gewoon!!! h


  ⚠️ Meld

 10. Op last van de politie IJsselland is er een rectificatie op het bestaande politiebericht toegepast.
  Kire had dus helemaal gelijk, en later WFvN ook.


  ⚠️ Meld

Reageer