Stadshagen krijgt stadsdeelskatebaan

Zwolle – Skaten is voor veel jongeren een zeer populaire speel- en sportvorm. Ook voor jongeren in Stadshagen en in de omliggende wijken (Aa-landen, Holtenbroek en Westenholte). In Stadshagen is een kleine skatebanen voor (jonge) kinderen om het skaten te leren. Deze baan ligt aan de Eerdenlaan. Verder staat er nog een toestel aan de Klokkengieterlaan achter het jongerencentrum. In Zwolle is één grote skatebaan met toestellen met een hoge moeilijkheidsgraad, deze ligt in park De Wezenlanden.

Voor veel skaters in Stadshagen en de omliggende wijken is de baan aan de Eerdelaan te makkelijk en de baan in park De Wezenlanden te ver weg. Het doel is om op de baan aan de Eerdelaan een tussenvorm te maken. De baan wordt heringericht tot een stadsdeelskatebaan met een hogere moeilijkheidsgraad waarbij de bestaande en nieuwe toestellen worden gecombineerd. Het asfaltgedeelte wordt iets vergroot en qua vorm aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Leuk hoor!

    Het doel is om op de baan aan de Eerdelaan een tussenvorm te maken. De baan wordt heringericht tot een stadsdeelskatebaan met een hogere moeilijkheidsgraad waarbij de bestaande en nieuwe toestellen worden gecombineerd. Het asfaltgedeelte wordt iets vergroot en qua vorm aangepast aan de nieuwe ontwikkelingen in de directe omgeving.

    – tekeningetje?
    – wanneer moet het klaar zijn?


    ⚠️ Meld

Reageer