Tentoonstelling over duurzaamheid in het Stadskantoor

Zwolle – Van vrijdag 15 oktober tot en met maandag 8 november is de tentoonstelling “gemeenten gaan voor een beter klimaat” te bezichtigen in het Stadskantoor. Het thema van de tentoonstelling is dat we gezamenlijk op weg gaan naar een klimaatneutrale en duurzame toekomst.

De reizende tentoonstelling is een initiatief van het ministerie van VROM en gaat over energie, energiebesparing, meer duurzame energie en minder vervuilen. In 5 objecten vindt u informatie over wonen, vervoer, energie, overheid en bedrijven. Deze thema’s worden in vijfentwintig projecten verbeeld aan de hand van prikkelende objecten en voorstellingen. Naast de 5 standaard objecten in de tentoonstelling is er ook een speciaal Zwols object gebouwd. Deze laat zien waar en hoe in Zwolle duurzame energie projecten worden toegepast.

Wethouder Erik Dannenberg is van mening dat duurzaamheid niet alleen iets van de gemeente is. Erik Dannenberg: “U kunt bijvoorbeeld zelf al bepaalde maatregelen nemen. Zelf heb ik bijvoorbeeld een zonnecollector op mijn huis en maak ik gebruik van energiezuinige apparaten. Er zijn ook steeds meer bedrijven die duurzaam ondernemen. Als gemeente willen we dit stimuleren. We hebben elkaar nodig om te komen tot een verduurzaming van onze stad. Laten we daarom samen werken aan een duurzaam Zwolle.”

De tentoonstelling is geschikt voor alle leeftijden en gratis toegankelijk tijdens de openingstijden van het Stadskantoor.

Artikel delen:

Reageer