Muurschildering van wijkbudget Diezerpoort

Zwolle – Schilder Henk Nyenhuis is deze week in een vergevorderd stadium om de steeg tussen de Thomas a Kempisstraat en ’t Streekien in de wijk Diezerpoort te verfraaien. Bij deze muurschildering blijft het niet alleen, ook aan de Bisschop Willebrandlaan en de Schoolstraat staan muurschilderingen gepland.

12-10-2010_muurschilderingen_henk_huisintveld_steeg_tussen_de_brink_en_t_steegien_3.jpg

Nyenhuis is al weken bezig om de zijkant van de studentensociëteit ZHTC van een schilderij te voorzien. De muur was tot aanvang van het schilderwerk vol graffiti gekliederd. Voor zijn muurschildering gebruikt Nyenhuis een oude prent van het Historisch Centrum Overijssel. De schilder hoopt eind deze week klaar te zijn met ‘plaatje’.

12-10-2010_muurschilderingen_henk_huisintveld_1.jpg

12-10-2010_muurschilderingen_henk_huisintveld_2.jpg

12-10-2010_muurschilderingen_henk_huisintveld__aan_de_schoolstraat_4.jpg 

Henk Nyenhuis (1965) werkt sinds 1990 als beeldend kunstenaar en decorateur in Zwolle. Veelal werkt hij daar in zijn atelier aan huis aan zijn schilderijen of is bezig met ontwerpen, het ontdekken en uitwerken van nieuwe technieken. Daar geeft hij ook zijn cursussen en workshops "schilderen met acryl" voor particulieren en groepen.

Verder werkt hij als kunstschilder zowel in Nederland als het buitenland aan inrichting, decoratie en muurschilderingen bij particulieren en bedrijven, veelal in horecagelegenheden. Door steeds open te staan voor nieuwe inspiraties, innovatief te denken en te werken, te experimenteren met nieuwe toepassingen en technieken weet hij telkens opnieuw te verrassen zonder zijn eigen, herkenbare stijl te verliezen.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Ik fiets er regelmatig langs en vind het een fantastisch iniatief en zeer mooi uitgevoerd!!
  Hopelijk blijft e.e.a. gevrijwaard van graffity.


  ⚠️ Meld

 2. Waarom staat er in de tags bij de foto, die gele tekstballonnetjes, henkhuisin’tveld ipv Henk Nyenhuis ?? Henk Huis in’t Veld was de oude directeur van het festival de stad als theater.  ⚠️ Meld

 3. Mooi hoor.
  Ik durf te wedden, dat deze kunstenaar vroeger ook graffiti spoot…
  Alleen… hij heeft er zijn beroep van mogen maken…

  Zet je toch aan het denken als het gaat om alle andere graffiti-spuiters… Misschien wil deze kunstenaar een project met hen starten?


  ⚠️ Meld

 4. dit is geen graffitti, het is een leuke wandschildering en als hij een graffitti verleden zou hebben zouden we toch in iedergeval wat spuitbussen moeten zien op de foto.
  Een beetke graffitti schrijver blijft dan toch wel trouw aan zijn spuitbus. En anders was ie vroeger niet goed genoeg
  😉


  ⚠️ Meld

Reageer