EK voetbal militaire landenteams in Zwolle van start

Zwolle – Woensdagmiddag werden er twee speciale voetbalwedstrijden gespeeld op Sportpark De Vegtlust van de VV Berkum in Zwolle. Het was de start van een vijflandentoernooi om de titel Militair Europees Kampioen Voetbal voor mannenteams.

13-10-2010_ek_militairen-vv_berkum_3.jpg

Na een openingsceremonie werd afgetrapt voor de wedstrijd Nederland-Ierland. Een duidelijk beter Ierland kwam met 0-1 voor, nadat het grote kansen om zeep had geholpen. Nederland wist tegen het einde van de wedstrijd op gelijke hoogte te komen (1-1). Die stand bleef op het scorebord staan. Vervolgens voetbalden de nationale militaire ploegen van Duitsland en Cyprus tegen elkaar. De wedstrijden waren gratis te bekijken. Aan het toernooi, dat tot en met 21 oktober duurt en in diverse plaatsen wordt gespeeld, neemt verder nog de militaire selectie van Frankrijk deel. De beste drie deelnemende teams kwalificeren zich voor het militaire wereldkampioenschap voetbal dat volgend jaar in Brazilië wordt gehouden.

13-10-2010_ek_militairen-vv_berkum_1.jpg

 

13-10-2010_ek_militairen-vv_berkum__knappe_redding_keeper_nl_4.jpg

Het Nederlandse militaire elftal was in de jaren dat de dienstplicht nog bestond een team met een behoorlijke reputatie. De selectie werd jaren lang geleid door de legendarische coach Jan Zwartkruis, die ook het ‘gewone’ Nederlands elftal nog een aantal jaren onder zijn hoede heeft gehad. In die tijd kwamen diverse bekende profvoetballers uit voor het militaire elftal. Dat heeft na de het afschaffen van de dienstplicht wel een stap terug moeten doen maar volgens het Ministerie van Defensie, dat het militaire EK voetbal organiseert, bestaat de selectie nu toch uit voetballers met speelervaring in de hoofdklasse.

13-10-2010_ek_militairen-vv_berkum_2.jpg

De ploeg wordt geleid door coach Jacob Ensing, die ook actief is als hoofdtrainer van zondagtweedeklasser SV Schalkhaar. Voor voetballiefhebbers dus een kans om, gratis, van hopelijk aantrekkelijke wedstrijden te genieten. De komende dagen worden ook duels gespeeld in Veenendaal, Harderwijk en Nunspeet.

Het hele speelschema van het vijflandentoernooi is op www.defensie.nl/cdc/sport/evenementen/militair_ek_voetbal/  te bekijken.

Artikel delen:
Reacties 8
  1. Bericht door CATTUNASIO, op 13 oktober 2010 om 17:16
    @Ingrid ik vond Dick Advocaat zo moeilijk schrijven

    Hoe komt je bij mij naam CATTUNASIO. Waar het hart vol van is………?


    ⚠️ Meld

Reageer