ROVA presenteert inzamelmiddel de tuinzak

Zwolle – In Zwolle zit er nog 20% groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval) in het restafval. Dat is zonde, want het gft-afval kan goed hergebruikt worden.

Zo produceert ROVA groen gas en hoogwaardig compost uit het gft-afval. ROVA wil de bewoners in Zwolle helpen te voorkomen dat het tuinafval bij het restafval terecht komt. Daarom komt ROVA met een nieuw inzamelmiddel: de tuinzak. De gemeente hoopt dat de Zwollenaren veel gebruik gaan maken van deze nieuwe service van ROVA. Als u veel grof tuinafval hebt, kunt u vanaf maandag 18 oktober aanstaande de tuinzak van 1 kuub bij ROVA aanvragen. Deze wordt gratis bij u afgeleverd en op een afgesproken tijdstip wordt de gevulde tuinzak opgehaald. Het voordeel van de zak is dat u op deze wijze veel tuinafval zoals bladafval, gemaaid gras en klein snoeiafval in één keer kunt aanbieden. Het bestellen van de tuinzak en het ophalen ervan kost u niets!

Hoe werkt het?

1. U bestelt de tuinzak telefonisch bij de klantenservice van ROVA (038) 427 37 77. Binnen een week wordt de tuinzak bij u thuis afgeleverd. U maakt ook gelijk een afspraak om de zak door ROVA op te laten halen.

2. U vult de tuinzak met grof tuinafval zoals bladafval, gemaaid gras en klein snoeiafval.

3. Op de afgesproken dag zet u de gevulde tuinzak aan de openbare weg en haalt ROVA deze op. Voor de spel- en aanbiedregels van de tuinzak, kijkt u op www.rova.nl/tuinzak.

U kunt ook contact opnemen met de klantenservice van ROVA, op (038) 427 37 77 of klantenservice@rova.nl. Afval scheiden is goud! Onder het motto ‘Afval scheiden is goud!’ zet ROVA zich de komende jaren verder in voor het verbeteren van de gescheiden afvalinzameling.

Het doel is alle materialen die herbruikbaar of recyclebaar zijn uit de grijze container te krijgen. Op deze wijze wordt alleen het echte afval verbrand. Al het andere is geen afval, maar is een nuttige grondstof voor nieuwe producten.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Mmm… Dan mag je wel uitkijken dat je er niet te veel zand in gooit, want anders kan je de tuinzak niet meer aan de straat krijgen, lijkt me! Of heb ik het mis en valt een kuub tuinafval wel mee in gewicht?


    ⚠️ Meld

  2. Tot een paar jaar geleden, voordat de ondergrondse bakken hier kwamen, was groenafval geen punt hier in de straat. Die bak stond gewoon naast de bovengrondse afvalcontainer. Maar sindsdien weggehaald en nooit meer iets voor in de plaats gekomen. De Gemeente vindt het niet interessant genoeg. Jammer hoor.


    ⚠️ Meld

Reageer