Informatieavond Spoorzone Zwolle

Zwolle – Op dinsdag 19 oktober organiseren ProRail en de gemeente Zwolle van 20.00 – 22.00 uur een informatiebijeenkomst in Expeditie Ecodrome (Willemsvaart 19) over de werkzaamheden die ProRail vanaf dit najaar gaat uitvoeren aan het station en de stationsomgeving.

Er wordt uitleg gegeven over wat de gevolgen voor de omgeving zijn en welke maatregelen ProRail neemt om de overlast zo beperkt mogelijk te houden. Belanghebbenden en geïnteresseerden zijn van harte welkom om de bijeenkomst bij te wonen. Na de presentaties is er ruimschoots gelegenheid om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van ProRail en gemeente.

Groeiend aantal reizigers

De verwachting is dat het treinverkeer in Zwolle de komende jaren flink zal groeien, mede als gevolg van de komst van de Hanzelijn. Het station zal daarom een vernieuwing ondergaan. ProRail is verantwoordelijk voor het spoorwegnet van Nederland: aanleg, onderhoud, beheer en veiligheid. Voor een soepel verloop van het reizigers- en goederenvervoer is onderhoud en vernieuwing noodzakelijk. Een goed functionerend OV-knooppunt is ook een belangrijke bouwsteen voor de gebiedsontwikkeling van de Spoorzone waar NS, ProRail en de gemeente Zwolle samen aan werken.

Station Zwolle zal worden voorbereid op de groei van het treinverkeer door een vierde perron te bouwen aan de zuidzijde van het station (de kant van het Lübeckplein) en door de reizigerstunnel onder de sporen te verbreden van 5 naar 17 meter. Ook is de aanleg van een kabeltunnel noodzakelijk en zijn aanpassingen aan de sporen en technische installaties nodig. Het monumentale stationsgebouw van Zwolle blijft ongewijzigd.

Voorbereidende werkzaamheden

De komende maanden staan in het teken van de voorbereidende werkzaamheden. Zo is tijdens de bouw van de reizigerstunnel een traverse (loopbrug over de sporen) nodig om de treinreizigers een toegang te bieden naar de perrons. Begin 2011 begint de aannemer met de daadwerkelijke bouw van de reizigerstunnel en naar verwachting zijn de werkzaamheden medio 2013 gereed.

Gedurende de bouwperiode houden we u op de hoogte met onder meer bewonersbrieven, nieuwsbrieven, informatiebijeenkomsten en via de gemeentepagina Wijzer (Peperbus).

Voor informatie over de bouwwerkzaamheden kunt u daarnaast terecht op www.zwollespoort.nl. Informatie over de gebiedsontwikkeling Spoorzone kunt u vinden op www.zwolle.nl. Vragen of klachten over de werkzaamheden?

Mocht u vragen of klachten over de werkzaamheden hebben dan kunt u tijdens kantooruren contact met ProRail opnemen via telefoonnummer 0900-77 67 245 (E 0,20 c.p.m.). U kunt ook uw vragen stellen via het online contactformulier op www.prorail.nl/contact, of per brief naar ProRail t.a.v. Publiekscontacten.

Artikel delen:

Reageer