Erben Wennemars opent Frion Sportdag

Zwolle – Vrijdag 15 oktober organiseert Frion de derde Frion Sportdag in samenwerking met de Pelikaan en Sportservice Zwolle op sportpark De Pelikaan in Zwolle. Om 10.30 uur geeft oud-topschaatser Erben Wennemars het startschot. Samen met Janneke de Groot van Wijz, verzorgt hij de warming-up voor de ruim 600 deelnemers.

Tijdens de Frion Sportdag kunnen mensen met een beperking ervaren dat een sport beoefenen mogelijk is. Het doel is hen te stimuleren om te gaan sporten, ongeacht hun beperking. Daarom is er voor elk wat wils. Denk aan een voetbalclinic, golfclinic, rijden in een huifkar, snoezelen, sensogym, spelactiviteiten, een zeskamp enz. Naast de deelname van ruim 300 cliënten van Frion, nemen er bijna 60 leerlingen van het speciaal onderwijs De Twijn deel. Maar ook cliënten van andere zorginstellingen hebben zich persoonlijk aangemeld.

De Frion Sportdag is mogelijk dankzij de succesvolle samenwerking met De Pelikaan en Sportservice Zwolle. Maar ook andere partijen die sport en bewegen een warm hart toedragen, laten de deelnemers zien wat mogelijk is. Zo is bijvoorbeeld de selectie van FC Zwolle betrokken bij de voetbalclinic, nemen leden van de golfclubs uit Ommen en Zwolle de deelnemers mee in hun veelal eerste golfervaring. Daarnaast is verzekeraar Zilveren Kruis Achmea aanwezig om allerlei fitnesstesten te doen waarbij de deelnemer direct kan zien hoe fit hij is.

Inzet vrijwilligers en sponsoren

Aan de Frion Sportdag doen ongeveer 400 cliënten mee. Al die cliënten worden begeleid door ruim 200 begeleiders en vrijwilligers. Zonder hen zou deze dag niet mogelijk zijn. Een groot aantal sponsoren maakt deze dag met hun financiële steun mogelijk. Zie hiervoor de website: www.frionsportdag.nl.

Artikel delen:

Reageer