Start herinrichting Nieuwe Markt

Zwolle – Een gezellig plein met veel groen, ruimte voor terrassen, geen geparkeerde auto’s maar wel voldoende ruimte voor fietsen. Zo ziet de Nieuwe Markt er volgend jaar uit. Wethouder Filip van As gaf woensdagmiddag in muziekcafé Jazzy Jam het startsein voor de metamorfose.

13-10-2010_start_werklzaamheden_nieuwemarkt_2.jpg

Het ontwerp voor de Nieuwe Markt is tot stand gekomen na een intensief proces met enthousiaste inbreng van bewoners en ondernemers. Het werk wordt in fasen uitgevoerd. Voor de kerstvakantie wordt de Nieuwe Markt (plein en rijbaan) onder handen genomen en opgeleverd. De invulling van het groen de plaatsing van het bouwkundig element vinden later (in 2011), plaats. Begin 2011 starten de werkzaamheden aan de Samuel Hirschstraat en de Schoutenstraat. Naar verwachting is het gehele project in het tweede kwartaal van 2011 afgerond. De herinrichting van de Nieuwe Markt is een van de maatregelen om de binnenstad autoluw te maken.

13-10-2010_start_werklzaamheden_nieuwemarkt_1.jpg 

 

13-10-2010_start_werklzaamheden_nieuwemarkt_3.jpg


Samen met bewoners, gebruikers en bezoekers wil de gemeente een mooie binnenstad maken waar het aangenaam verblijven is. Waar ruimte is om te winkelen en de werken, ruimte voor de warenmarkt, voor terrassen en evenementen. Waar voetgangers en fietsers voorrang krijgen en waar auto’s een stapje terug doen. Een binnenstad die goed bereikbaar is en blijft door voldoende en duidelijk vindbare parkeerplaatsen aan de randen van het centrum.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. t zal mij benieuwen, kortom: ik ben benieuwd.

  Vooral naar de mogelijke nieuwe horeca, hopelijk is die een beetje vernieuwend want het is niet veel soeps in zwolle. Qua horecadiversiteit dan.


  ⚠️ Meld

 2. Ik ben zo blij dat al dat blik uit de binnenstad wordt geweerd. Eindelijk een binnenstad waar je niet door de patjepeejers die voor de winkel willen parkeren ondersteboven wordt gereden.

  En die overkapping lijkt me gewoon een heel leuk element.


  ⚠️ Meld

 3. :D:D:D

  Naar verwachting is het gehele project in het tweede kwartaal van 2011 afgerond.

  Zwaar eens Bertus

  Ik ben zo blij dat al dat blik uit de binnenstad wordt geweerd. Eindelijk een binnenstad waar je niet door de patjepeejers die voor de winkel willen parkeren ondersteboven wordt gereden.

  En die overkapping lijkt me gewoon een heel leuk element.  ⚠️ Meld

 4. Jammer dat er geen auto’s meer door de stad mogen, de stad is saai geworden.
  :'( en nu weer een plein vervormen tot een modern geheel?
  🙁


  ⚠️ Meld

Reageer