Open Doors dag in Zwolle

Zwolle – Heeft u al wel eens vervolgde christenen in levenden lijve ontmoet? Op zaterdag 6 november heeft u de kans om christenen uit Eritrea, het Midden-Oosten en Noord-Korea te zien en te horen.

Helen Berhane uit Eritrea is één van de sprekers die op de Open Doors-dag in de IJsselhallen in Zwolle haar verhaal vertelt. Zij zat tweeënhalf jaar gevangen in een zeecontainer. “Ik werd opgepakt, gevangengezet en gemarteld, omdat ik evangeliseerde. Het was vreselijk. Ik had nooit gedacht dat mensen elkaar dit aan kunnen doen.” Toch getuigt Helen van de moed en vreugde die christelijke gevangenen ondanks alles hebben.

Wist u dat er jaarlijks door vele islamitische landen in december bij de Verenigde Naties een resolutie in wordt gediend die de belediging van godsdiensten verbiedt? En ieder jaar wordt deze resolutie aangenomen. Hoe lang nog duurt het nog voor deze resolutie in een internationaal verdrag wordt opgenomen en daarmee rechtsgeldig wordt in de meeste landen op deze wereld? Het zullen vooral christenen en andere minderheidsgroepen in islamitische landen zijn die de prijs hiervoor moeten bepalen. Wie bijvoorbeeld uitspreekt dat Jezus Christus de Zoon van God is, beledigt hiermee de islam.

Geloven in Vrijheid is het thema van de Open Doors-dag 2010. Onze gasten leggen uit hoe het is om te leven in onvrijheid. Tegelijk gaan we op de Open Doors-dag direct iets doen aan de resolutie van december.

Laat u inspireren op de Open Doors-dag en maak direct verschil voor vervolgde christenen.

Kapitein Bill Tinsley
We blikken terug op een van de grootste wapenfeiten van Open Doors: Project Parel.
In één nacht werden in het diepste geheim één miljoen bijbels afgeleverd op een strand aan de kust van China. Duizenden christenen stonden klaar om de bijbels verder het land in te brengen.
Kapitein Bill Tinsley van sleepboot Michael komt naar Zwolle om te vertellen over de verspreiding van één miljoen ‘wonderen’. Ook wordt het boek Eén miljoen Wonderen gepresenteerd.

Anne van der Bijl
Open Doors-oprichter Anne van der Bijl is een van de sprekers op het hoofdpodium van de Open Doors-dag. Hij zal u als bezoeker inspireren naar aanleiding van zijn ontmoetingen met vervolgde christenen.

Butros
De hoofdpersoon uit het boek Geheime Gelovigen komt naar de Open Doors-dag. De gelijknamige campagne Geheime Gelovigen gaat haar derde en laatste jaar in. Kerkleider Butros uit het Midden-Oosten brengt het laatste nieuws over christenen uit de Moslimwereld mee. Butros vertelt over de moeilijkheden, maar zeker ook over de bijzondere ervaringen die hij opdoet tijdens zijn werk onder christenen in het Midden-Oosten.

Helen Berhane
Helen zat twee jaar onder erbarmelijke omstandigheden vast in een gevangenkamp in Eritrea. Haar misdaad? Haar geloof in Christus.
Helen vertelt op de Open Doors-dag wat ze heeft meegemaakt en wat dit met haar deed. Haar verhaal is in boekvorm uitgekomen: Het Lied van de Nachtegaal.

Lee Joo-Chan
De Noord-Koreaan Lee Joo-Chan vluchtte uit het meest gesloten land ter wereld. Hij weet ook hoe het is, om uit liefde voor de christenen in zijn vaderland de oversteek te maken om terug te gaan. En welke  verschrikkelijke gevolgen die keuze heeft… Lee Joo-Chan weet als geen ander hoe het is om in onvrijheid te leven.

Daarnaast is er een speciaal programma voor kinderen en tieners. Het Open Doors’ vrouweninitiatief Women to Women verzorgt een lunchmeeting met Helen Berhane. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving heeft u voor de Women to Women-lunchmeeting geen kaartjes nodig. Vol=vol.

Alles op een rij 

Wat? Open Doors-dag 2010

Wanneer? Zaterdag 6 november
Waar?IJsselhallen, Rieteweg 4 in Zwolle

Hoe laat? Van 10.00 tot 16.00 uur

Toegang? Gratis

Artikel delen:
Reacties 12
 1. 😮

  Zij zat tweeënhalf jaar gevangen in een zeecontainer. ⤽Ik werd opgepakt, gevangengezet en gemarteld, omdat ik evangeliseerde. Het was vreselijk. Ik had nooit gedacht dat mensen elkaar dit aan kunnen doen.⤝  ⚠️ Meld

 2. @Jan ; wat is typisch Nederlands: op basis van 4 reacties mensen in een hokje duwen. Je gaat je gang maar.

  Wat vind je van het topic?


  ⚠️ Meld

 3. Jan, wil graag met je in duscussie over je

  Bericht door jan elsinga, op 14 oktober 2010 om 11:04
  de reacties tot dusver geplaatst zijn typisch Nederlands: altijd maar negatief, triest als je zo moet leven….

  Komt namelijk over als: wij weten het…..jullie niet.


  ⚠️ Meld

 4. Jaspert, dat mag je natuurlijk schrijven….maar als je bovenstaande reacties had gelezen had je ook begrepen dat er heel veel verschillende manieren van Christelijk zijn bestaan. Dus ben je hier nogal aan het generaliseren.


  ⚠️ Meld

Reageer