Aandacht voor bijzondere sporters

Zwolle – Bijzondere sporters, uiterlijk zie je niets aan hen, maar als trainer merk je dat er iets ‘anders’ is. Concentratieproblemen, agressief  en/of verminderd sociaal gedrag, maken dat spelers soms buiten de groep vallen. Hoe ga je hier mee om als trainer en zorg je dat iedereen uit het team plezier heeft in het sporten? Middels een tweetal speciaal ontwikkelde themabijeenkomsten worden de trainers van de Zwolse sportverenigingen hiervoor handvatten geboden.

Sportservice Overijssel organiseert samen met MEE IJsseloevers en SportService Zwolle twee themabijeenkomsten over het trainen, begeleiden en/of coachen van deze bijzondere sporters. De eerste themabijeenkomst op woensdagavond 10 november staat in het teken van ADHD. Vragen als ‘Hoe herken je ADHD?’, ‘Hoe kun je er rekening mee houden tijdens het sporten of tijdens het coachen/trainen?’, ‘Hoe kun je prikkels beperken?’ en ‘Wat zijn zinvolle aanpassingen in structuur en spelvormen?’ komen aan bod.


Licht verstandelijke beperking en autisme staan centraal tijdens de tweede themabijeenkomst op woensdagavond 24 november. Tijdens deze avond wordt een antwoord gegeven op vragen als ‘Wat is een licht verstandelijke beperking?’, ‘Wat is autisme?’, ‘Hoe kun je er rekening mee houden tijdens sporten?’, ‘Wat is de invloed van taalgebruik?’ en ‘Hoe ga je om met gedrag in combinatie met competitie en spelplezier?’.

Beide themabijeenkomsten bestaan uit een theorie- en praktijkgedeelte. Deelname aan één of beide avonden is gratis. De bijeenkomsten vinden plaats bij SportService Zwolle aan de Tesselschadestraat 155 te Zwolle.

Trainers, coaches en/of begeleiders van de Zwolse sportverenigingen kunnen zich tot en met 24 oktober opgeven bij Cindy Oosterga van Sportservice Overijssel (coosterga@sportserviceoverijssel.nl of 038- 457 77 89). U kunt zich opgeven voor één of beide avonden.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer