Kinderboekenweek nadert hoogtepunt

Zwolle – Grote namen komen naar Zwolle. De Kinderboekenweek nadert het einde, maar Bibliotheek Zwolle heeft nog een paar bijzondere activiteiten in petto met landelijk bekende jeugdboekenschrijvers- en illustratoren.

logo_bibliotheek_zwolle.jpg

Niemand minder dan Geronimo Stilton, winnaar Kinderjury 2010, en Mirjam Oldenhave, schrijfster Kinderboekenweekgeschenk zijn dit weekend te gast bij de bieb. Met als klapper op de vuurpijl op zaterdag een waar boekenfestijn. Geronimo Stilton werd in 2010 door de Nederlandse Kinderjury gekozen als beste boek. Deze populaire boekenmuis komt vrijdagmiddag 15 oktober van 14.00 tot 16.30 uur naar de Bibliotheek Stadshagen. Kinderen kunnen met Geronimo op de foto en hun boek laten signeren. Bovendien maken ze met een kleurwedstrijd kans op leuke Geronimo-prijzen.  

Praatjes & plaatjes
Wil je graag weten hoe Mieke van Hooft een boek schrijft of hoe Paul Geerts de verhalen van Suske en Wiske bedenkt en tekent? Beroemde schrijvers als Vivian den Hollander, Tjibbe Veldkamp en Marcel van Driel zijn bij dit afsluitende boekenfestijn, maar natuurlijk ook Zwolse beroemdheden als Marijke ten Cate, Tanneke Wigersma … en nog veel meer schrijvers en illustratoren. Even genoeg van kijken en luisteren? Dan kun je zelf aan de slag in workshops mangatekenen, digitale foto’s bewerken, illustreren en mandala tekenen. En natuurlijk kunnen kinderen het boek van hun favoriete schrijvers laten signeren. Boekhandel Waanders is aanwezig met een boekenstand.

De Mees Kees show met Mirjam Oldenhave en Rick de Haas
De Mees Kees Show is een flitsende voorstelling met veel muziek, verhalen, raps en vooral: Mees Kees! Mees(ter) Kees is de hoofdpersoon uit de populaire boekenserie van Mirjam Oldenhave. Mirjam Oldenhave heeft ruim 45 kinderboeken geschreven en  ze weet kinderen van alle niveaus te boeien.In de Mees Kees Show zingt, vertelt en speelt Mirjam Oldenhave accordeon. Irene Schepers en Roos de Wijs zingen, rappen en spelen o.a op keyboard en saxofoon. De kinderen zingen mee, leren verschillende ritmes en rappen zich rot. Reserveren van entreekaarten voor deze voorstelling wordt aangeraden.

Informatie over de activiteiten, de aanvangstijden en de kosten van deelname is te vinden op www.bibliotheekzwolle.nl. Op deze website is het ook mogelijk activiteiten te reserveren.

Artikel delen:

Reageer