IJsselheem heeft gespecialiseerde praktijk ouderenzorg

Zwolle – Problemen in de communicatie, het bewegingsapparaat of moeite om uit de stoel te komen, dan kunt u een beroep doen op de therapeuten van IJsselheem. Vanuit de locaties Weezenlanden en Nieuwe Haven wordt de specifieke kennis van ouderenzorg door de therapeuten van IJsselheem ingezet voor inwoners van Zwolle en omgeving.

De ergotherapeut kan bijvoorbeeld thuis kijken waar aanpassingen nodig zijn, of welke activiteiten geoefend moeten worden om thuis beter te functioneren. Logopedie richt zich niet alleen op volwassenen die problemen ondervinden op het gebied van communicatie, maar behandelt en adviseert ook bij problemen in het horen en/of het kauwen en slikken. De fysiotherapeut kan worden ingeschakeld om bewegingen weer op niveau te krijgen of om de conditie te verbeteren. Voor deze specialist is overigens in de meeste gevallen geen verwijzing meer noodzakelijk.

De eerstelijnspraktijk herbergt alle paramedische disciplines onder één dak en is gespecialiseerd in ouderenzorg. Dat wil zeggen dat de ergotherapeuten, fysiotherapeuten en logopedisten specifieke deskundigheid hebben om ouderen te begeleiden bij functiebehoud en herstel. Bijvoorbeeld bij het herstellen na een hersenbloeding, een heupoperatie of een combinatie van meerdere aandoeningen, zoals bij veel oudere mensen voorkomt. Bovendien zijn er in de keten nauwe banden met het ziekenhuis. Zo kunnen de therapeuten de behandeling, die eventueel in het zieken- of verpleeghuis wordt gestart, thuis doorzetten.

De eerstelijns behandelingen op locatie vinden plaats op Weezenlanden en Nieuwe Haven. In Nieuwe Haven is daartoe een eigen behandelruimte ingericht, om ook daar optimale zorg te kunnen geven. Daarnaast worden behandelingen thuis verzorgd.

De eerstelijns praktijk voor ouderenzorg is dagelijks te bereiken via de receptie van verpleeg- en revalidatiecentrum Weezenlanden, telefoonnummer: 038 4242611.

Artikel delen:

Reageer