Mbo-ers helpen woonzorgcentrum De Molenhof

Zwolle – Studenten Helpende Zorg & Welzijn van Landstede HulpRbij helpen, tijdens hun stage, de bewoners van het woonzorgcentrum De Molenhof. ‘Op deze wijze leren de studenten het vak en helpen zij de ouderen die de zorg nodig hebben; een win-win situatie’ aldus projectleider Ria Blokzijl.

Het takenpakket van de studenten is divers, maar alles is er op gericht om het de bewoners nog beter naar de zin te maken. Vijf jaar geleden richtte Ria Blokzijl, HulpRbij op. ‘Het doel was om jongeren aan een stageplek te helpen want dat is niet gemakkelijk voor deze groep’ legt Ria Blokzijl uit. Het idee was om alle praktijkgerichte opdrachten, die normaal binnen de school werden uitgevoerd, bij mensen uit te voeren die echt behoefte hebben aan hulp. Hieronder verstaan we mensen die niet in aanmerking komen voor gespecialiseerde zorg maar bijvoorbeeld iemand die slecht ter been is. Inmiddels biedt HulpRbij ruim driehonderd activiteiten per week aan en is het project een groot succes.

Via HulpRbij kregen drie eerstejaarsstudenten Helpende Zorg & Welzijn van Landstede een stageplek bij De Molenhof. Zij helpen de bewoners met hun dagelijkse gang van zaken en doen spelletjes en andere activiteiten met de bewoners. De drie studenten vinden het werk bij het bejaardencentrum erg leuk maar komen af en toe ook in moeilijke situaties terecht. ‘Bijvoorbeeld wanneer een oudere dement is en in de war raakt. Vooral die onvoorspelbaarheid maakt het werk uitdagend.’ Voor meer informatie over HulpRbij kunt u kijken op de website www.hulprbij.nl.

Artikel delen:

Reageer