Zwolle een eigen Westergasfabriek? Afslag Noord

Zwolle – De initiatiefnemers van ‘Afslag Noord’ zijn voornemens een inspirerend en toonaangevend creatief Bolwerk in Zwolle te realiseren. Lokatie Lijnwerkplaats. Zij organiseren daartoe op woensdag 20 oktober a.s een informatieavond.

Een bruisend, inspirerend en toonaangevend creatief bolwerk, dat is waar Afslag Noord voor staat. De voormalige lijnwerkplaats in de spoorzone zal worden omgetoverd tot een spraakmakende biotoop voor creatieve professionals. Met een prachtige zaal die als theater kan worden gebruikt, maar ook als poppodium of evenementenlocatie, verschillende multifunctionele ruimtes, flexibele werkplekken, studio’s en vergaderruimtes die worden gerealiseerd in de uitdagende omgeving met zijn kenmerkende industriele historie. Zelfs een museum met atelier en gallerie zal er te vinden zijn en diverse horeca gelegenheden. De kern van het concept wordt gevormd door het grote collectief van creatieve professionals die zich hier zullen vestigen.

Van ZZP-er, via MKB, tot grote bedrijven: allen zullen deel uitmaken van Afslag Noord. Hiermee wordt de finale stap gezet in het realiseren van de creatieve industrie in de regio Zwolle. Door elkaar te motiveren en inspireren en door het samenbrengen van creatievelingen uit uiteenlopende vakgebieden zal het proces van synergie hier maximaal kunnen gedijen. Maar Afslag Noord wil meer.

Door actieve regie te voeren over programmering en bezetting zal een zelfde nationale uitstraling worden bereikt als bij vergelijkbare initiatieven als: de Westergasfabriek, de NDSM-werf, de creative factory of de VanNelle-fabriek. Een wervelende ontmoetingsplek waar publiek en professional elkaar treffen, passie en productie elkaar versterken met samenwerking en synergie als resultaat. Wil je hier ook deel van uit gaan maken of wil je meer informatie? Meld je dan aan om woensdag 20 oktober as bij de presentatieavond aanwezig te zijn in de lijnwerkplaats. Stuur een email naar patrickcurfs@hotmail.com zodat je kunt worden toegevoegd aan de gastenlijst!

Artikel delen:
Reacties 5
  1. lijnwerkplaats? ontgaat mij iets? waar staat die dan precies? als ik het verhaal zo lees moet het een immens groot pand zijn en die weet ik daar zo niet te staan. Ik kom er toch elke dag als ik met de trein van en naar mijn werk ga.:o


    ⚠️ Meld

  2. @ Wallie, volgens mij heeft het ook wel een redelijk formaat. Maar waarom immens groot. Lijkt me wel gaaf zoveel is er in zuid niet als het gaat om evenementenlocatie’s.


    ⚠️ Meld

Reageer