Wethouder Vedelaar promoot ZwArt via Twitter

Zwolle – Wethouder cultuur, Nelleke Vedelaar (PvdA), laat vrijdag via Twitter weten dat ze enthousiast is over het Kunstenfestival ZwArt, en probeert daarmee een lans te breken voor het kunstzinnige evenement dat woensdag onder vuur is komen te liggen tijdens het Bezuinigingsdebat van de gemeenteraad. Daar tekende zich een raadsmeerderheid af dat wel zou willen bezuinigen op het kunstfestival in 2011.

Vedelaar plaatste op Twitter de volgende tweet: "Maandag vergadert de Zwolse gemeenteraad over ZwArt. Ik ben er enthousiast over. Wat vindt jij? Verdient Zwolle een kunstenfestival?". De reacties waren wisselend. Rana Berends (GroenLinks) was blij verrast met de steun van de wethouder. Edwin Koster (SP) tweet "als we het op nu twitter aftikken kunnen we de informatiecommissie, waarin gemeentraad vragen stelt wel overslaan". Fotograaf Frans Paalman laat weten dat de voorganger van ZwArt, De Stad Als Theater, destijd aan het groeien was en landelijke bekendheid kreeg, en daarmee een kans op een vervolg had verdiend. John van Boven (CU) laat een kritische noot horen met de reactie "debatteren doen we in de raadszaal op grond van overwegingen en indachtig bezuinigingsnoodzaak". Vedelaar antwoord daarop "Zie deze tweet ook niet als debat. Is een vraag om reacties."

Michelle De Bruijn reageert: "Absoluut. Een festival waar kunsten samenkomen geeft een stad meer karakter. De mens moet cultureel gevoed worden !" Jeroen Doornbos antwoord kort en krachtig met een "Jazeker". Dat laat ook Marion Vos weten. Janet Veenstra tweet: "ZwArt moet blijven. Sinds ‘De Stad als Theater’ in Zwolle is afgeschaft, is dit een goede vervanger!" Verder stellen een aantal mensen dat kunst vooral toegankelijk moet zijn (dus zonder hekken) en afhankelijk van de kosten.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. De verdiencapaciteit van ZwArt is voor de VVD-fractie bepalend. Dat zou te meten zijn door de ‘mediawaarde’. Weer zo’n begrip dat objectiviteit suggereert, maar geweldig kan worden gemanipuleerd en bovenal kwalitatieve aspecten onbelicht laat. Maar als Oh oh Cherso dan toch de nieuwe norm wordt, is het misschien een idee om John de Mol als nieuwe gastmeester van het festival binnen te halen. Misschien bedenkt ie wel om de gehele VVD-fractie gedurende het festival in een glazen kooi op de Gote Markt te gijzelen. Wedden dat de mediawaarde omhoog schiet?


    Maak melding

Reageer