Politiek Log 15

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 250 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 16 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 275
 1. PvdA stapt uit coalitie Maastricht De coalitie in de gemeente. Maastricht.

  CDA, PvdA, D66 en Senioren Partij Maastricht) is gevallen. De PvdA heeft geen vertrouwen meer in een verdere samenwerking met het CDA. Volgens de sociaal-democraten bestaat er een fundamenteel verschil van mening over de gewenste bestuurscultuur.De verhoudingen kwamen vorige maand op scherp te staan, toen CDA-wethouder Luc Winants aftrad omdat er een motie van wantrouwen tegen hem aanstaande was die werd gesteund door de PvdA en D66. De bestuurder kreeg harde kritiek over zijn beleid rond de aankoop van het MVV-stadion: hij had de raad niet tijdig geïnformeerd en geconsulteerd over de aankoop van het stadion, toen bleek dat de voetbalclub nog een restschuld van 80.000 euro had. De raad had eerder beslist dat het stadion alleen mocht worden gekocht als MVV volledig schuldenvrij was.

  Uit woede over de gang van zaken diende CDA-fractievoorzitter Peter Geelen een motie van wantrouwen in tegen het hele college (zes wethouders en de burgemeester). Hij hekelde ook de verhoudingen in de coalitie, die nooit goed zouden zijn geweest. Aan het einde van de vergadering trok Geelen zijn motie in.

  Kille sfeer

  Na de raadsvergadering bleef er een kille sfeer hangen in het Maastrichtse stadhuis. De afgelopen twee weken bekeek een mediator of het college nog te redden was. Dat blijkt niet het geval.

  Meest waarschijnlijk is nu een samenwerking van PvdA, VVD, GroenLinks, D66 en de Senioren Partij Maastricht. In dat geval zou Maastricht voor het eerst geen enkele CDA??er in het gemeenbestuur hebben. Over twee weken treedt de VVD??er Onno Hoes aan als burgemeester. Hij volgt Jan Mans (PvdA) op, die interim-burgemeester was sinds het aftreden van CDA??er Gerd Leers vanwege een affaire rond zijn Bulgaarse vakantievilla.  Maak melding

 2. Ach drama, stijllozen kwamen er al mee “gewoon omdat het kan”

  na gister is dat “alles mag-hek van de dam” zo je weet.
  Denk weet zeker dat ze ook bedoelden:

  kwetsen
  schofferen
  beledigen
  minimaliseren
  hakken
  provoceren
  haatzaaien
  haatoogsten
  demoniseren
  discrimineren
  opnaaiien
  vervormen
  verdraaien
  onterecht beschuldigen
  spraakverwarring zaaien (zullen we het een Babeltje-doen noemen?)

  Dan nog zijn er mensen die denken dat het niet NOG harder wordt.  Maak melding

 3. Stadshagenees, wat een sprekende boodschap voor het Kabinet!
  Tevens “citaat van de maand” wat mij betreft……maar ik ben niet de enig hier; ik weet niet hoe laat de stembureau’s sluiten. Volgens mij kan er tot zondagnacht voor of tegen worden gestemd:

  Wie zich gelukkig voelt met het geluk van anderen, bezit een rijkdom zonder grenzen.

  —–  Maak melding

 4. PVV-leider Geert Wilders heeft aan de NOS laten weten dat hij niet op de hoogte was van de dubbele nationaliteit van staatssecretaris Veldhuijzen. In het debat over de regeringsverklaring zal hij Veldhuyzen van Zanten-Hyllner in een motie oproepen afstand te doen van haar Zweedse nationaliteit.  Maak melding

 5. Maar misschien is het beter om er geen grappen over te maken er zijn de laatste 10 jaar al te veel lachwekkende dingen beleid geworden!

  Ik ben benieuwd of Rutte dit door het CDA laat opknappen of dat hij zelf direct de norm stelt: Dubbel paspoort leidt niet tot twijfel aan iemands loyaliteit!


  Maak melding

 6. Stijllozen zetten het wel heul wreed neer:
  Wilders twittert Kabinet Rutte1 alweer kapodt 😮
  ————————————————————-
  Joop: Dit is de kop….nog:

  OM wil volledige vrijspraak Wilders

  UPDATE: Rechtsfilosoof Theo Rosier: ‘Uitlatingen Wilders over rechtbank kwalijk’ ?? Openbaar aanklagers: Vrijspraak op alle punten… Wilders zaait geen haat, want uitspraken missen element van ophitsing…. Uitpraken over Koran zetten niet aan tot discriminatie… vergelijking van Koran met Mein Kampf ‘kan functioneel zijn’
  —-

  Nu Lost in this World (origineel) van Anouk op “Holland got talent” via terugkijk-comedy :D:D:D Net de org. “Rain down on me” Dinand Woesthoff’s …..verwennerij!

  Nieuwsuur over eigen verantwoordelijkheid van rechters


  Maak melding

 7. Joop verder:

  ‘Overheid moet geweld tegen moskeeën aanpakken’
  Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders roept op tot actie

  Begrotingstekort VS daalt naar 1,3 biljoen
  Dat is 8,94% van het bruto binnenlands product

  Einde van de postbode
  Zembla laat postbodes aan het woord
  die de druk weerstaan om niet met de media te praten
  😀

  ‘Kolencentrales draaien op subsidies’
  GroenLinks opent ‘Meldpunt fossiel schandaal’ om einde te maken aan verborgen subsidies op fossiele brandstoffen

  =============================

  OW ZE HEBBEN HET TOCH WEL: BESCHEIDEN (NOG ;))
  Staatssecretaris met dubbel paspoort
  Update 15:50 uur: Wilders wil dat Veldhuijzen haar Zweedse paspoort wegdoet … Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner is ook Zweedse

  ====================

  Kabinet-Balkenende dol op privé-jets
  RTL: Ministers vlogen 182 keer voor 4,6 miljoen euro

  ‘Wilders vindt alleen rechter die hem vrijspreekt onafhankelijk’
  PvdA-leider Job Cohen: Wilders legt bom onder rechtspraak
  (dit gaf ik gister ook aan: rechter zou Geert MOETEN vragen naar de betekenis van het woord: EDEL ACHTBARE)  Maak melding

 8. :o:o:o STIJLLOZEN OVERGELOPEN????

  Wat nou linkse hobby? PVV’er acteert Turk
  Uitgelekte tape van een toneelschool-auditie. Of van de kleinkunstacademie, dat kan ook. We zien zomaar een meneer bij een auto, die met beperkte middelen een nieuwe werkelijkheid schept. Karakter raak neergezet. Timing dik in orde. Misschien een beetje over-geacteerd, maar daar is Jeroen (wij mogen Jeroen zeggen tegen Jeroen Krabbé) ook heul groot mee geworden. Enige verschil met een gangbare drama-auditie; deze meneer zet geen depressieve banaan neer. Of een anarchistische abrikoos in tutu. Nee, deze toekomstige Gouden Kalf-winnaar speelt een Turk. Want meneer is PVV??er. En nou niet gelijk op de achterste benen; deze typetjesman kent zijn klassieken. Dus wilt u nooit meer zeggen dat acteren een linkse hobby is? Fijn. Want ook PVV??ers hebben behoefte aan expressie JA! Kort en goed, vandaag bent u de jury: aangenomen of nog een jaartje in de vooropleiding? FILMPJE! (kapspiegel).  Maak melding

 9. Komt heel aansprekend over, alleen de kop van Rouvoet’s column vind ik té provocerend.
  Zo ook die van Malou; Malou, je vindt vast niet dat André overal gelijk in heeft?

  André, je hebt gelijk!
  (door Malou van Hintum 15/10):
  Laat de politiek zich in godsnaam niet met geloofsaangelegenheden bemoeien.

  Begrijp dat de politiek op alles wil scoren. Maar moet dat ook op Religie?


  Maak melding

 10. Staatssecretaris VWS heeft dubbel paspoort.

  Het nieuwe kabinet heeft toch een bewindspersoon met een dubbel paspoort. Staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner van Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt behalve de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit te hebben.

  Een woordvoerder van het ministerie heeft zaterdag een bericht daarover in De Telegraaf bevestigd. Veldhuijzen werd in 1953 geboren in Göteborg. De fractievoorzitter van het CDA en toenmalig formateur Mark Rutte zijn geïnformeerd over haar dubbele nationaliteit. Maar die stond haar voordracht noch haar benoeming in de weg, aldus de zegsman. Hij wilde niet ingaan op de vraag of de staatssecretaris haar tweede paspoort houdt of dat ze afstand zal doen van de Zweedse nationaliteit.

  Het is niet bekend wat PVV-leider Geert Wilders, die het minderheidskabinet van VVD en CDA steunt, van de kwestie vindt. Wilders vindt dat bewindspersonen geen dubbele nationaliteit mogen hebben, omdat dat tot loyaliteitsproblemen en belangenverstrengeling kan leiden.

  Bij het vorige kabinet maakte de PVV een groot punt van de dubbele nationaliteit van de PvdA-staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak. In het debat in 2007 over de regeringsverklaring eiste Wilders hun aftreden, maar dat had volgens hem niets te maken met hun islamitische achtergrond. ,,Als de heer Aboutaleb een blonde kuif had gehad en een Zweeds paspoort, had ik nu precies hetzelfde gezegd”, zei hij destijds letterlijk. Wilders kreeg destijds geen enkele steun voor de motie van wantrouwen tegen de twee bewindslieden.

  =====================================================
  Ben benieuwd of die nog zo standvastig vast houd aan zijn mening.  Maak melding

 11. Citaat van de dag…van facebook:

  Frankwin Mussche: Tjongejonge, een Zweeds paspoort als lakmoesproef voor verhoudingen in coalitie. Buigt CDA of PVV? Gaat toch nergens over.

  Zou ie vandaag ook nog in Stadshagen hebben gelopen?


  Maak melding

 12. Joop heeft wat over de hier gememoreerde beschieting van een moskee. Alsmede een oproep om geweld tegen moskeen (Denk dat ik ook wel Godshuizen, Tempels, Heilige huizen mag schrijven?)

  aan te pakken:

  ‘Overheid moet geweld tegen moskeeën aanpakken’
  Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders roept op tot actie
  Het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders (SMN) wil zo spoedig mogelijk overleg met de nieuwe minister van Veiligheid over aanvallen op moskeeën.

  Dat meldt De Pers. Voorzitter Farid Azarkan signaleert dat de onrust onder moslims groeit. Hij vindt dat de overheid te weinig doet om het geweld te stoppen:

  Met de beschieting van een islamitisch gebedshuis in Dordrecht afgelopen week is de maat vol. Het gaat niet om een incident. Er is de afgelopen jaren een hele reeks van brandstichtingen en bekladdingen geweest. Zo kan het niet verder. Als er geweld is tegen joodse instellingen of homo??s, dan leidt dat terecht tot grote beroering. Maar als het om moskeeën gaat of meisjes met hoofddoekjes dan is er maatschappelijk haast geen aandacht. Ik heb nog nauwelijks een politicus gehoord die daarover aan de bel trekt.  Maak melding

 13. Sorry WLZ, “per ongeluk(?)” deze post verkeerd bezorgd 😮

  Nou ja dan duw ik em hier ook nog wel ff door de brievenbus. Met jullie goedvinden natuurlijk, ach en haal em er anders maar af. Zo belangrijk is ’t ook niet:

  Moeha. “Rutte-I is GeenStijlkabinet”

  Is dat even een eer. Historicus Jan-Dirk Schnell heeft ons nieuwe VVD/CDA-kabinet het GeenStijlkabinet genoemd. Dat deed hij tijdens een debatavond over de christelijke onderbuik in Amersfoort. En wel hierom (zondagmirror): “‘Dit is het GeenStijlkabinet.’ Door Wilders ??’die is tegen de rechtsstaat’?? erbij te betrekken, is volgens Jan-Dirk Schnell ‘de haat- en scheldcultuur gelegaliseerd. Alle normen zijn losgelaten.’⤝ Oftewel, we kunnen nu wetenschappelijk vaststellen dat Schnell&Co zichzelf volledig verloren hebben in waanideeën over het huidige kabinet. Wat een boehoe en sniksnik van Joop-scribent Jantje Dirk. Gaat het, jongen? Vroeger zeker veel gepest, zodat je nu als typische jankebalk heel slecht tegen directe, maatschappij-kritische en recht-door-zee opmerkingen kunt. Krul je maar op in een hoekje en denk aan leuke dingen, want we gaan je iets vertellen. Je bent een Van Stokkom-adept en je teksten zijn het equivalent van een zo lang mogelijk uitgerekte onverdoofde lobotomie. Een gefrustreerd boos mannetje met een ontzettende haat en wrok jegens alles wat rechtser is dan jijzelf en andersdenkenden wanneer mogelijk intellectueel de tyfus in scheldt. Beetje jammeren dat de VVD en het CDA niet met één van jouw vriendjes in zee wilden. De fuck, Schnell. Wanneer snapt jouw sneue soort nou eens dat iemand met andere normen niet per definitie direct normloos is? Een huilende fatsoensterrorist, dat ben je. Wij gokken zomaar dat je GeenStijl niet met dezelfde grondigheid en onbevangen blik bestudeerd hebt als bijvoorbeeld je NBG-Bijbeltje. Leer ons onze haters kennen. Maar goed, de Spanjaarden hadden vroeger de geuzen en Schnell&Co hebben tegenwoordig GeenStijl. Rebellen, die geuzen, maar ze kwamen wel op voor hun land. Het GeenStijlkabinet dus. Daar drinken we op de redactie een glaasje champagne op. En volledig in onze traditie wensen we zakdoeksnuitert Jan-Dirk Schnell ongezien de tyfus!  Maak melding

 14. Bericht door dick, op 16 oktober 2010 om 14:02
  Ach drama, stijllozen kwamen er al mee “gewoon omdat het kan”

  na gister is dat “alles mag-hek van de dam” zo je weet.
  Denk weet zeker dat ze ook bedoelden:

  kwetsen
  schofferen
  beledigen
  minimaliseren
  hakken
  provoceren
  haatzaaien
  haatoogsten
  demoniseren
  discrimineren
  opnaaiien
  vervormen
  verdraaien
  onterecht beschuldigen
  spraakverwarring zaaien (zullen we het een Babeltje-doen noemen?)

  Dan nog zijn er mensen die denken dat het niet NOG harder wordt.

  Onnodig paniek zaaien ontbrak er nog aan. De Assendorperwoonkerk en moskee staan er nog steeds.  Maak melding

 15. Hahahaha, Wilders gaat een motie indienen tegen onze Zweedse staatssecretaris, een motie die niet op steun hoeft te rekenen van de oppositie (geniale zet in deze). Leuk h? Rutte, zo’n gedoogkabinet? Man, man wat een land, de hele kolerezooi, die loopt hier uit de hand!


  Maak melding

 16. Dit is wel de eerste pikanterie. Belangrijkste vraag is natuurlijk of het CDA deze geniale zet expres heeft gedaan. Kan haast geen toeval zijn dat Wilders eerst spreekt over “blonde kuif” en “zweeds paspoort” en dat het CDA nu komt aanzetten met een politiek gezien totaal onbekend iemand van precies dat profiel die nog even snel CDA-lid moest worden.
  Overigens dacht ik dat mensen die zich lieten naturaliseren hun nationaliteit moeten afstaan, tenzij dat niet is toegestaan in het land van herkomst. Of zou Zweden daar net zoals Turkije en Marokko ook toe behoren?


  Maak melding

 17. De Hond pelit (vgl Tk2010): vvd 31 pvv 31 (+7) pvda 23 (-7) cda 17 (-4) sp 16 (+1) d66 12 (+2) gl 12 (+2) cu 5 sgp 2 dieren 1 (-1)

  PvdA en PVV wissselen stuiivertje.
  PvdA de grote verliezer van de laatste tijd.


  Maak melding

 18. Ik word moe van die peilingen, de verkiezingen zijn al lang en breed voorbij. Er is al maanden niet geregeerd, dat ga nu eindelijk gebeuren door dit bejaardenkabinet. De oppositie moet nu prijs gaan schieten en dan zien we wel wat dat oplevert. Wilders moet uitgespeeld worden, zoals nu ook gebeurt met dat onzinnige gedoe over die Zweedse staatssecretaris. Ik adviseer de oppositie dan ook om die gedoogkabinet keihard aan te pakken op de INHOUD van het te voeren beleid, er is voldoende aanleiding voor. Die ruk naar extreem-rechts moet tot staan worden gebracht.


  Maak melding

 19. Hebben jullie de reportage over TNT post gezien op Zembla gisteren?

  Ik had al de nodige verhalen gehoord maar het is nog erger daar dan ik al dacht!  Maak melding

 20. Bedrijven als TNT en ook NS moeten gewoon weer genationaliseerd worden, als ze respectievelijk quitte spelen met het bezorgen van post en het vervoeren van mensen van A naar Beter vind ik het allang best!

  Dit soort markten leent zich niet voor privatisering; ook nu worden alle draconische maatregelen alleen maar ten faveure en in het belang van de meestal buitenlandse aandeelhouders genomen!>:(>:(


  Maak melding

 21. Ik heb geen linkjes of ander knip- en plakwerk nodig om mijn mening te verkondigen, maar wil gewoon jullie aandacht hiervoor vragen en uiteraard jullie mening hierover horen/lezen. En ik vind dat dit eigenlijk ook in het politieke log thuishoort toch?


  Maak melding

 22. Joppuh, ik heb Zembla gisteren bewust overgeslagen, omdat ik op TT zag dat het een HH was over de dioxinepaling. Nu ik je posting lees, baal ik, want het onderwerp interesseert me zeker.
  Markt, markt, markt, dat is het dogma van liberaal Nederland. Er zijn al wel meer voorbeelden van bedrijven waar het slecht uitpakt.
  Ik begrijp wel dat TNTpost iets moet doen, omdat er vanwege internet minder per post wordt verstuurd. De klad zat er ook al in toen er lokale postbedrijfjes kwamen die de krenten uit de pap (bulkpost in steden) inpikte. Het bezorgen van post alleen op het platteland is niet rendabel.
  Maar – zoals gezegd – ik heb Zembla gisteren niet gezien. Wat was in hoofdlijnen het thema?


  Maak melding

 23. Joppuh.

  Ik ben en blijf van mening dat de privatisering hier grotendeels oorzaak van is geweest.De hele marktwerking heeft bij lange na niet gebracht,wat men ons heeft laten geloven en beloven.


  Maak melding

 24. PVV-leider Geert Wilders is ”totaal geradicaliseerd” in het isolement waarin hij lang heeft verkeerd. Dat zei voormalig VVD-leider Frits Bolkestein zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

  “Iedere politicus in een isolement radicaliseert”, stelde hij. Het zou volgens Bolkestein veel beter zijn geweest als Wilders in de VVD-fractie was gebleven.Wilders was in de jaren negentig fractiemedewerker van de VVD, die toen onder leiding van Bolkestein stond.

  In 1998 werd Wilders Tweede Kamerlid voor die partij. In 2004 stapte hij echter uit de VVD omdat hij, in afwijking van de partijlijn, vindt dat Turkije geen lid kan worden van de Europese Unie. Bolkestein is het op dat punt met Wilders eens, omdat het in zijn ogen een “fatale ontwikkeling” zou zijn als Turkije deel van de EU wordt.

  Aansluiting

  Bolkestein zei verder dat hij het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV ondersteunt. Maar hij is het niet eens met het hele regeerakkoord. Hij vindt dat de coalitiepartijen op twee punten “meer aansluiting” moeten zoeken met de landen om ons heen.

  Zo moet ontwikkelingshulp worden verlaagd naar het gemiddelde niveau in Europa. “Dat is ongeveer de helft van wat wij doen”, zei Bolkestein. Daar staat volgens hem tegenover dat de subsidie van kunst en cultuur omhoog moet. “Op die punten ben ik ongelukkig met het regeerakkoord en ik vind dat ze dat echt moeten veranderen.”

  Verantwoordelijkheid

  Volgens Bolkestein was het beter geweest als Wilders zelf ook lid van het kabinet was geworden. Als de PVV-voorman bijvoorbeeld minister van Buitenlandse Zaken was geworden, had hij “de volle verantwoordelijkheid van zijn eigen standpunt” moeten uitdragen. “Dan had hij gemerkt wat dat betekent.”

  Bolkestein vindt dat mensen gelijk hebben als ze zeggen dat Wilders de verantwoordelijkheid pas voelt als lid van het kabinet en niet als hij een soort buitenboordmotor is. “Maar dat wilde het CDA niet”, aldus Bolkestein.


  Maak melding

 25. Mmm, hoewel ik niet echt rechtse voorkeuren heb, vind ik dit inderdaad geen slecht standpunt van Bolk. Alleen mag van mij de ontwikkelingshulp Europees gemiddeld gezien dan wel omhoog ipv dat wij dat gaan verlagen. Denk niet dat het reëel is, en er zou betere controle op de besteding van dat geld moeten zijn. Nu verdwijnt er denk ik, zonder dat ik dat beredeneren kan, toch veel in het bekende “zwarte gat”.


  Maak melding

 26. @ Dame, lekker waar doe je dat.

  Wij hebben een geheime boom, Ingrid. Die is nog niet ontdekt door andere liefhebbers. Overigens laten we die wel delen in de buit. Er staan ook tamme kastanjebomen in het Engelse Werk, bij de Werkschuit en in het park bij het Celeanum aan de Zoom. Daar sta je echter net zoals vroeger op de stoffenmarkt met zijn allen te graaien naar hetzelfde lapje. Daar hou ik niet zo van.


  Maak melding

 27. Ik denk daar anders over Joppuh, wereldwijd gaat het slechter dus zou naar mijn inziens ook de ontwikkelingshulp minderen.

  Maar even wat anders china hangt aan de dollar en amerika gaat nu een hoop dollars bij drukken om de export te proberen te verhogen. China”s export dus idem dito. Nu zie je maar hoe amerika zijn zgn “grootmacht zelf creëert. Hoe kijk jij daar tegenaan Joppuh?


  Maak melding

 28. De dollar en de Euro worden steeds minder waard, je kan niet ongelimiteerd bijdrukken. In feite is geld tegenwoordig niets anders dan een getal in je pc. De monetaire waarde is vele malen groter dan de intrinsieke waarde. Toen de dollar en dus de Europese munten een bepaalde mate van edelmetaal (goud) vertegenwoordigden was het een vrij zeker en solide stelsel. tegenwoordig houd ik mijn hart vast, de kredietkrisis is volgens mij nog lang niet voorbij, anders dan de regeringen je willen doen geloven.


  Maak melding

 29. @Joppuh Mijn beleggingsfondsen komen uit Noorwegen. :D. Misschien heeft Dick nog enkele fiscale tips voor de devaluaties van deze munten…


  Maak melding

 30. China is nog steeds booming, maar een mix met goud zou handig zijn, al staat goud wel heel hoog nu, en je krijgt geen dividend over goud.


  Maak melding

 31. Derk, als de ontwikkelingshulp van de rijkere landen gemiddeld omhoog zou gaan moet dat toch tot een verkleining van tegenstelling arm/rijk leiden. De grootste voedingsbodem voor oorlogen en terrorisme, naast godsdienst waanzin, is nog steeds de grote kloof tussen arm en rijk! Maar dat is mijn mening dus.


  Maak melding

 32. Euro gat dus duurder worden omdat die niet aan de dollar gekoppeld zit. Voor ons dus voordelig via ebay kopen. Dollar is aan goud gerelateerd echter blijkt ( zal van de week dat verhaal opzoeken) Amerika goud heeft verkocht aan china waar lood door was vermengd, of het waar is weet ik niet maare in die Fort Knox ligt zgn al hun goud en daar komen nooit internationale inspecteurs terwijl america overal wil inspecteren.

  Ohja die credietkrisis krijgen we nog een naslag van, al was het bv nu bedrijven die de centen van de consumenten niet kunnen krijgen omdat zij ze simpelweg niet hebben.


  Maak melding

 33. Bericht door Joppuh, op 17 oktober 2010 om 18:00
  Derk, als de ontwikkelingshulp van de rijkere landen gemiddeld omhoog zou gaan moet dat toch tot een verkleining van tegenstelling arm/rijk leiden. De grootste voedingsbodem voor oorlogen en terrorisme, naast godsdienst waanzin, is nog steeds de grote kloof tussen arm en rijk! Maar dat is mijn mening dus.

  Oke ik zie het anders, denk eerder dat multinationals uit die landen moeten gaan en de kennis over moeten brengen naar de plaatselijke bevolking. Neem een Shell nou eens of bv houtkap. De landen en inwoners krijgen nu niet de mogelijkheid om een bedrijf te beginnen en hun eigen kas te spekken. Nu vloeit al het geld naar…….. en de rotzooi en ellende laten ze maar liggen is hun wel goed. Zo denk ik over ontwikkelingshulp.


  Maak melding

 34. @Joppuh heb je gelijk in alleen vertegenwoordigd wel de voorraad goud de waarde van het geld, maar is al vaker fout gegaan Als je dit leest snap je hem klik


  Maak melding

 35. Bericht door Joppuh, op 17 oktober 2010 om 12:33
  Bedrijven als TNT en ook NS moeten gewoon weer genationaliseerd worden

  @Joppuh niet alleen deze bedrijven maar ook de nutsbedrijven. Gas, water en licht zijn tegenwoordig eerste levensbehoeften en ik vind ook dat dit ook genationaliseerd moet worden.


  Maak melding

 36. Bericht door Dame, op 17 oktober 2010 om 12:53
  Markt, markt, markt, dat is het dogma van liberaal Nederland

  Ben ik eens met je maar ook onder Kok is daar driftig aan meegewerkt.


  Maak melding

 37. Bericht door Zwolse, op 17 oktober 2010 om 13:36
  De hele marktwerking heeft bij lange na niet gebracht,wat men ons heeft laten geloven en beloven.

  Klopt Zwolse.  Maak melding

 38. Bericht door Derk, op 17 oktober 2010 om 14:18
  Zo dat waren wijze woorden van Bolkestein vanmiddag.

  Ik mag die man graag horen praten met die hete aardappel in zijn keel maar hij heeft als VVD’er zijnde natuurlijk liever dat die zetels naar de VVD gaan i.p.v. naar Wilders.


  Maak melding

 39. Bericht door Joppuh, op 17 oktober 2010 om 17:52
  De dollar en de Euro worden steeds minder waard, je kan niet ongelimiteerd bijdrukken. In feite is geld tegenwoordig niets anders dan een getal in je pc. De monetaire waarde is vele malen groter dan de intrinsieke waarde. Toen de dollar en dus de Europese munten een bepaalde mate van edelmetaal (goud) vertegenwoordigden was het een vrij zeker en solide stelsel. tegenwoordig houd ik mijn hart vast, de kredietkrisis is volgens mij nog lang niet voorbij, anders dan de regeringen je willen doen geloven.

  Heb je dit soms van internet geplukt? Ik wist niet dat de SloaperT hier ook al verstand van had.:D


  Maak melding

 40. Bericht door Assendörper, op 17 oktober 2010 om 21:28
  Bericht door Joppuh, op 17 oktober 2010 om 12:33
  Bedrijven als TNT en ook NS moeten gewoon weer genationaliseerd worden

  @Joppuh niet alleen deze bedrijven maar ook de nutsbedrijven. Gas, water en licht zijn tegenwoordig eerste levensbehoeften en ik vind ook dat dit ook genationaliseerd moet worden.

  Helemaal gelijk Assendörper leg jij het morgen in de kamer neer? 😉


  Maak melding

 41. Bericht door Assendörper, op 17 oktober 2010 om 21:49

  van de goudprijs weet joppuh alles af kiek moar eens noar siene ketting :D:D:D Oeps mag hier niet nou dan door naar het algemene log


  Maak melding

 42. Bericht door Derk, op 17 oktober 2010 om 21:58
  Helemaal gelijk Assendörper leg jij het morgen in de kamer neer?/quote]

  Wil ik wel even doen Derk maar reken er maar niet op dat ook maar één (grote) partij dit ongedaan gaat maken.


  Maak melding

 43. Half? hmm Zo had die moeten wezen;

  Bericht door Derk, op 17 oktober 2010 om 21:58
  Helemaal gelijk Assendörper leg jij het morgen in de kamer neer?

  Wil ik wel even doen Derk maar reken er maar niet op dat ook maar één (grote) partij dit ongedaan gaat maken.

  Helemaal gelijk in, onze gedoogde gaat voor een hoop ellende/ophoudingen en zinloze debatten zorgen.  Maak melding

 44. @Derk, niet alleen de gedoogde maar ook de PvdA is nu pas tegen verdergaande marktwerking en zal geen poging ondernemen om dit ongedaan gaan maken. Nu het belangrijkste is geprivatiseerd zijn ze ineens tegen verdergaande marktwerking.


  Maak melding

 45. @Assendörper

  maar ook de PvdA is nu pas tegen verdergaande marktwerking en zal geen poging ondernemen om dit ongedaan gaan maken. Nu het belangrijkste is geprivatiseerd zijn ze ineens tegen verdergaande marktwerking.

  Je opmerking over de PvdA klopt niet. Onderstaande quote komt uit Elsevier van december 2007, toen de PvdA net na vijf jaar oppositie met CDA en CU ging regeren.

  Wouter Bos tegen privatisering staatsbedrijven

  Met de lijn ‘de overheid houdt staatsbedrijven in eigen hand, tenzij’ presenteerde PvdA-minister Wouter Bos van Financiën na de ministerraad een zeer terughoudend beleid. Onder zijn voorganger Gerrit Zalm was de lijn juist ‘privatiseren, tenzij’.

  Bos presenteerde een conservatief beleid wat betreft privatisering van staatsbedrijven. Zalm (l) wilde deze ondernemingen juist wel privatiseren.

  Bos kiest bewust voor een andere koers om zo de ??publieke belangen het best te waarborgen??. Het kabinet stemde vrijdag tijdens de ministerraad in met een nota hierover.

  Schiphol
  Momenteel telt het Rijk meer dan dertig staatsdeelnemingen, zoals luchthaven Schiphol, Gasunie, de Nederlandse Spoorwegen en Havenbedrijf Rotterdam.

  Volgens Bos gaat het om ??hele complexe’ deelnemingen die niet eenvoudig van de hand te doen zouden zijn.

  In oktober maakte Bos al bekend dat Schiphol volledig in publieke handen zou blijven. De staatsaandelen worden niet van de hand gedaan, aldus Bos twee maanden geleden.  Maak melding

 46. Bericht door Dame, op 17 oktober 2010 om 23:08
  @Assendörper
  Je opmerking over de PvdA klopt niet. Onderstaande quote komt uit Elsevier van december 2007, toen de PvdA net na vijf jaar oppositie met CDA en CU ging regeren.

  Mijn opmerking klopt volgens mij wel maar ik denk dat jij dat verkeerd begrepen hebt.

  maar ook de PvdA is nu pas tegen verdergaande marktwerking en zal geen poging ondernemen om dit ongedaan gaan maken. Nu het belangrijkste is geprivatiseerd zijn ze ineens tegen verdergaande marktwerking.

  Hiermee bedoel ik dat ze geen poging ondernemen om de gedane privatiseringen terug te draaien. Volgens mij hebben ze in het vorige kabinet ook geen enkele poging ondernomen om de marktwerking in de zorg terug te dringen.


  Maak melding

 47. Een beetje kort door de bocht reactie Assendorper,als je de moeite neemt het hele stuk van de eerste link te lezen,is het niet zo simpel als jij het hier neerzet.


  Maak melding

 48. @Zwolse, ik heb de link net even aangeklikt en zag dat het een lang verhaal is. Als je het niet erg vindt dan lees ik het morgen even op mijn gemakkie door. Vind het wel prettiger die linkies zo in plaats van die lange lappen tekst. Complimentje voor jou. 🙂


  Maak melding

 49. ieder d’r/z’n mening”

  “??Wouter Bos ongeloofwaardig??
  SP-leider Agnes Kant wil eerst nog wel eens zien of Bos deze belofte waarmaakt. ⤽Drie jaar lang heeft Bos de marktwerking in de zorg mogelijk gemaakt, terwijl hij in de verkiezingscampagne in 2006 zei dat hij die ging stoppen. Een paar weken geleden stemde hij zelfs nog in met meer marktwerking in de ziekenhuizen. Dat hij nu zegt dat hij geen marktwerking wil, is ongeloofwaardig. Ik wil dat hij een garantiebewijs tekent zodat deze belofte langer standhoudt dan de campagne.⤝

  bron: Zwolse 23.47


  Maak melding

 50. @Assendörper Ik reageerde vooral op de zinsnede “nu pas tegen marktwerking”. Terugdraaien is makkelijker gezegd dan gedaan. Overigens zitten er ook goede kanten aan marktwerking in de zorg: de buurtzorg is een organisatie uit Almelo die bezig is Nederland te veroveren. Mederwerkers werken in kleine groepjes, plannen zelf en bepalen zelf hoe zij het werk bij een cliënt invullen. Veel minder bureaucratie; fijner voor de medewerker maar ook voor de cliënt. Mogelijk dankzij het PGB (= ook soort marktwerking) en marktwerking.


  Maak melding

 51. Heb je dit soms van internet geplukt? Ik wist niet dat de SloaperT hier ook al verstand van had.

  De SloaperT hef meer verstand dan uh soms dut vörkoom’n, gaperT, alleen de fijnprovers kiek’n d’r wel eens dörhen!


  Maak melding

 52. Zwolse; dit is nu precies wat Wilders wil, mensen bang maken. En zo’n tulband mag best wat roepen vanuit Afghanistan, ik heb vertrouwen in de westerse veiligheidsdiensten. Aanslagen zijn nooit helemaal te voorkomen, maar dit soort berichten boezemen mij in ieder geval niet zo heel veel angst in.


  Maak melding

 53. Dick; die multi-culti samenleving is in ieder geval nog geen succes op alle vlakken. Natuurlijk zijn er zaken die op dit vlak heel goed gaan, maar het kan nog veel beter. Zowel van de kant van ons (autochtonen) als van de allochtonen. Die laatste groep moet zich wel welkom voelen in hun nieuwe land, dat klimaat moeten wij scheppen, want anders schiet het niet op. Ik vind het overigens goed dat Merkel dit hardop zegt, maar dan moeten er wel maatregelen komen die die multi-culti samenleving WEL tot een succes gaan maken. Hard roepen kan iedereen (zie Wilders!), maar die woorden moeten wat mij betreft wel omgezet worden in daden!


  Maak melding

 54. Stadshagenees.

  Elke vorm van bedreiging keur ik ten sterkste af,ongeacht uit welke hoek dit komt.
  Maar waar ik wel bang voor ben dat de tweedeling dit alleen maar zal versterken,en de discrimineerde partijen zich feller zullen gaan verdedidigen.

  Ik zit op dit moment te kijken naar het proces Wilders,en kan mij nu nog beter indenken naar de gemoedstoestanden van de benadeelden,het is werkelijk een genante vertoning van het duo Wilders/Moscowitz met wat voor arrogantie zij de advocaten van de aanklagenden aanhoren en bekijken tijdens hun betogen.

  Dit proces zal grote invloed hebben op de multiculturele samenleving,de onmacht zal overslaan tot woede en dan is het lontje erg kort lijkt mij.


  Maak melding

 55. @Dick

  We rekenen goud af in dollars, maar wat is sterker, goud of dollars?
  Goud kan in waarde dalen, maar dat zou inhouden, dat dus de dollar meer waard moet worden. Met de Fore Closure crisis, de kans op QE3 en het feit dat verschillende staten binnen Amerika failliet dreigen te gaan, komt het op mij nogal bijzonder over als goud structureel minder waard zou worden ten opzichte van de dollar.
  Ik sluit koersschommelingen niet uit, maar dat goud serieus weer naar $650 per ounce zou gaan, dat komt op mij bijzonder onwerkelijk over. Uiteindelijk hebben de analisten ‘tegen’ goud het daar wel over. Immers, daar komt goud vandaan. Het was zelfs $300 en nog iets minder…
  Dat was echter wel in de tijd van een heel andere dollar.
  Er is meer dan alleen goud om kapitaal veilig in weg te zetten, maar angst over een structureel wegzakkende goudprijs, dat lijkt me nu erg vergezocht.

  Dus ja, er is een relatie tussen goud en de dollar, maar zoals vroeger, dat de dollar gekoppeld was aan de wwarde van het goud, die koppeling is dus destijds op verzoek van USA losgelaten, met als gevolg dat de dollar veel zwakker is geworden.

  In mijn vorige posts had ik het over de intrinsieke waarde, daarmee wordt de waarde van het materiaal bedoeld (het simpele papier dus) dat dus in vergelijking met de girale en chartale waarde van het geld wat we eraan toekennen heel laag is.  Maak melding

 56. Wichert .

  Ik kreeg kippenvel over het betoog van Mohammed Rabbae en hoezeer het hem emotioneel zo raakte.

  Dat het een schertsvertoning is geworden mag het OM zichzelf aanrekenen.Te gek voor woorden dat de advocaten van de benadeelde partijen,keer op keer het woord ontnomen werd door het OM.


  Maak melding

 57. Het CDA in Maastricht wil weer samen met de PvdA verder binnen de coalitie. Dat heeft het CDA maandag laten weten aan informateur Hans Kasper.

  Die begon maandag aan het zoeken naar een nieuwe coalitie in de gemeenteraad, nadat de PvdA vrijdag de samenwerking met CDA, Senioren Partij Maastricht en D66 had opgezegd. De PvdA zag samenwerking met het CDA niet meer zitten vanwege fundamentele verschillen. Het CDA zegt de samenwerking met de PvdA te willen verbeteren met een nieuwe fractievoorzitter en door het maken van goede afspraken. Zondag werd bekend dat Peter Geelen is opgestapt als fractievoorzitter van het CDA in Maastricht.


  Maak melding

 58. Geenstijl gaat dit keer te ver. PvdA vereenzelvigen met terrosristische Taliban is ronduit smadelijk. Partijleiding: doe aangifte!
  about 6 hours ago via web
  Retweeted by 1 person

  BrahimAbid
  Brahim Abid

  reaktie geenstijl:

  hilarisch!


  Maak melding

 59. Zo’n dertig minuten geleden is er iemand van de ladder gevallen in de Luttekestraat (bij de Apotheek). Ik schat dat de man 4 tot 6 meter gevallen is.

  De man kermde natuurlijk van de pijn, akelig om te horen. De ambulancemedewerkers zijn nu nog steeds ter plaatse.

  Beterschap !!!


  Maak melding

 60. Dit geeft des te meer aan waarvoor Wilders vandaag voor het hekje stond,en de advocaten van de benadeelde partijen tientallen van dit soort feiten voorlazen in hun betoog.


  Maak melding

 61. Burgemeester v d Laan van Amsterdam wil vreedzame betoging Wilders.
  Voor en tegenstanders van Kuifje gaan demonstreren.Het begin is er.


  Maak melding

 62. reaktie geenstijl: hilarisch!

  Vind jij het ook grappig, Derk? Ik vind Powned en Geenstijl zo humorloos. Lijkt wel of ze alleen maar kwaad zijn op de hele wereld. Het chagrijn druipt eraf.


  Maak melding

 63. Mogguh; Idd

  Kippe is dichte op maondag.

  Wicgert; jammer wilde er gister nog even ienen n?m’n. Nou ja, ook in de Kamperpoort zal de inhoud van de vaten wel niet verzuren.


  Maak melding

 64. Helemaal mee eens, Zwolse… en hoe houd je drinkman en bosma in de hand, tijdens demonstraties, dat is geertjes grootste zorg, dat partijgespuis door het lint gaat; dááááág zogenaamde partij eenheid:D:D:D


  Maak melding

 65. Wat een vertoning in die rechtbank,een dronken advocaat (of is hij zo onstabiel)een advocaat die de pers niet wil spreken,alleen een vrouwtje die helder en duidelijk sprak, maar wel met feiten kwam.Alleen is het nooit waar te maken dat die feiten door Wilders komen,dus alleen maar winst voor Geert in de publieke opinie.


  Maak melding

 66. Wichert.

  Maar tegelijk staat ook het OM ter discussie bij dit proces.

  Ik persoonlijk vind ik de rol van het OM zeer discutabel,of zou er in het geruchten circuit toch een kern van waarheid in zitten,dat Donner hier een duidelijke vinger in de pap heeft?


  Maak melding

 67. Tweet van de (ZON)dag:

  zo 17 oktober 2010
  Merkel: Multiculti samenleving is volledig mislukt..Vertel dat maar aan Ozil, Khedira, Podolski, Cacau, Klose………

  Humberto Tan  Maak melding

 68. Héél Gaaf:

  Rutte Verhagen met lange tanden naar binnen werken

  Opstelten een verdikkingsmiddel en Donner goed voor de stoelgang
  Koefnoen neemt in een persiflage op de Keuringsdienst van Waarde het nieuwe kabinet onder de loep in de vorm van een pak cornflakes. Rutte Verhagen is een volledig Hollands product dat past in een crashdieet. Je valt er enorm vanaf, maar lekker is het niet. Zelfs een beetje zurig met een bittere nasmaak. De fabrikant adviseert dan ook het ontbijt aan te vullen met flink wat rechtsdraaiende yoghurt.

  Bekijk de hele aflevering van Koefnoen:

  Koefnoen; de afleveging zou er ook op moeten staan[/url]


  Maak melding

 69. @ Zwolse, toch wel een “rechtsaflikkendevinger?

  of zou er in het geruchten circuit toch een kern van waarheid in zitten,dat Donner hier een duidelijke vinger in de pap heeft?

  😮


  Maak melding

 70. @ Zwolse:

  Het CDA in Maastricht wil weer samen met de PvdA verder

  Maastricht is toch de hoofdstad van ‘het lant van draaikonten’ in “Het land van Camielleke, Graus, Verhagen, Wilders maaar toch ook van THE PLANTMAN ?


  Maak melding

 71. Ik ben het met Wichert eens dat de verdediging van de eisers gisteren een wanvertoning was. En Wilders en zijn advocaat maar lachen (kan ik nog begrijpen ook), wat had ik graag bijvoorbeeld de gebroeders Anker of Gert-Jan Knoops in actie gezien. Kansloze zaak voor de eisers, hoe goedbedoeld ook, dit sloeg helemaal nergens op. Bijna een belediging voor de rechtbank, echt jammer en een gemiste kans.


  Maak melding

 72. @ Zwolse & Rogier:

  Alle tellers staan daar op 0
  Ook op het felicitatiedraadje
  1 enkele mededeling: graag meedenken aan verkiezingsprogramma.

  Kun je veel van zeggen, maar stijlloos is het niet, dacht ik?


  Maak melding

 73. Dick.

  Dan ben je snel klaar om een verkiezingsprogramma te schrijven.

  Een paar dagdelen invullen met activiteiten en hoppa je hebt een subliem programma voor zijn achterban.

  Ben de beroerdste niet en zal ook mijn deel voor het programma leveren.

  Voor de maandag ochtend,verplicht helpen heggen snoeien bij de leider.:o


  Maak melding

 74. @ Zwolse: De uberdraaikonten, worden ook nog eens afgewezen.

  Zijn er hier nog mensen die beweren dat de “meneer Bos, u draait en u liegt”-uitspraak , die Sjekkie de V. Balkinfluisterde, geen spiegelbeeldreactie was?

  Een kat in ’t nauw waarschijnlijk Sjek toen al. Lag ik al overhoop met moeders ivm vreemdgaan? Hoef het niet te weten.

  De Kabinetten Balk? Nixxx afgemaakt tussen (ff op wiCkey gezocht:
  4 Kabinetten binnen 7 jaar. Het kost wat….maar dan heb je ook een grote puinzooi.

  ———Nu jankt deze groep

  Vuilere laster en verraad (aan je kiezers) lijk mij niet mogelijk?
  De jongeren Oordeel over oordelen &
  De ouderen (de founders) vond Wijffels wel goed, ere wie ere toekomt en het verschikkelijke lef van Klink om met die troep naar buiten te komen!!!
  Maar wie staat er nu met een rood en zwetend hoofd achter ’t bankie?  Maak melding

 75. De CDJA Heeft al eerder hun ongenoegen uitgesproken,in de week van het CDA congres nogal heftig, maar ook naar de jongeren van het CDA wordt waarschijnlijk niet meer geluisterd.

  Laten ze nog maar even in hun overwinningsroes,de afrekening zal snoeihard zijn.(en terecht)


  Maak melding

 76. Afrekenen doet die Verhagen zelf wel, gesteund door meneer Donner en consorten. De kiezer rekent het CDA bij de eerstvolgende gelegenheid wel af, dat gaat goedkomen.


  Maak melding

 77. Zwolse; deed me denken aan een docu over koppensnellers, ergens in de rimboe.Een medicijnman begon in trance rondjes te draaien en wees ten slotte een jong kind aan, wiens hoofd eraf moest…vervolgens kreeg je te zien hoe het hoofd bewerkt werd, gekrompen en op een spies geprikt.

  Beelden die je bijblijven…voorgoed.


  Maak melding

 78. Dinsdag 26 oktober is de dag dat De Tweede Kamer zich uitspreekt over het gedoog-/regeerakkoord van PVV-CDA-VVD. Op deze dag vindt de actie ??Zwarte Klerendag?? plaats in Den Haag.

  ??Zwarte Klerendag?? is geïnitieerd door de dichter Gerard Beentjes en wordt gesteund door de Facebookgroepen ??Nu Actie Geen PVV??, ??We apologize for the 1,5 million dutch people that voted for Geert Wilders??; de burgerinitiatieven ??Wij willen geen uitsluiting??, ??Actie Toverbal??, ??Niet namens ons?? en de LinkedIn-groep ??Nee tegen PVV??. Deze groepen vertegenwoordigen tezamen zo’n 110.000 mensen.

  We vertrekken om 13.00 vanaf het Plein in Den Haag om in een Stille Stoet te wandelen naar de Grondwetbank op de Hofplaats. Daar zullen we een krans leggen bij de Grondwetbank, uit protest en als teken van rouw. Het wordt een demonstratie zonder spandoeken of geluid. De dresscode is zwart, maar het is geen probleem als je niet geheel in het zwart gekleed kunt komen.

  Wij roepen samen iedereen op om op 26 oktober naar Den Haag te komen en rouw te betonen over het mogelijk verlies van een tolerant en divers Nederland, en stil te staan bij de ratio van artikel 1 van de Grondwet:

  “Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan.”

  Tot 26 oktober in Den Haag.
  Met vriendelijke groet,
  Nietnamensons

  Mocht je dinsdag niets te doen hebben.


  Maak melding

 79. Moszkowicz: 14 uur nodig om aan te tonen dat iedereen fout zit behalve Geert
  Advocaat van PVV-leider die terecht staat voor haatzaaien, beledigen en discriminatie: Hof is fout, rechters zijn fout, OM is fout

  Advocaat Bram Moszkowicz heeft zijn pleidooi in de zaak-Wilders gebruikt om aan te tonen dat iedereen in deze zaak fout zit behalve Wilders. Het Hof zou de PVV-leider al hebben veroordeeld voordat het tot een rechtszaak kwam. Dat meldt de NOS dinsdag.

  In de beschikking tot vervolging van Wilders stonden volgens Moszkowicz veel te veel zinnen die al uitgingen van de strafbaarheid van Wilders’ uitspraken, zo schrijft de NOS. “Het Hof is alle perken te buiten gegaan”, aldus Moszkowicz die naast een onbewogen kijkende Wilders zijn pleidooi houdt.

  Het OM zou volgens de Amsterdamse strafpleiter niet ontvankelijk moeten worden verklaard. Eerder in de zaak wilde Moszkowicz de rechters al wraken, omdat ze bevooroordeeld zouden zijn.

  Het OM heeft al op alle punten van de aanklacht tegen Wilders, haatzaaien, beledigen en discrimineren, vrijspraak geëist. Toch wil Bram Moszkowicz in een pleidooi van 14 uur zijn cliënt nog verdedigen. Het geheel is live te volgen bij de NOS.
  .


  Maak melding

 80. Zou zoiets zoden aan de dijk zetten, dan… linksom of rechtsom het land moet toch geregeerd worden.En de intolerantie komt toch van de mensen zelf, kun je wilders of de regering wel de schuld geven…

  Daarnaast is demonstreren een beetje uit de tijd.


  Maak melding

 81. Pff lastig stukje:

  Mooi pas voor Geert….Natuurlijk EENS!

  De plaatsvervangend secretaris-generaal van de Raad van Europa, Maud de Boer, ziet graag dat de zaak-Wilders bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens eindigt. Immers, radicalisering is geen Nederlands, maar een Europees verschijnsel. Zoals ook de positie van de Roma, die in heel Europa ter discussie staat.

  *inmiddels alweer aardig wat ruis op de lijn….eerst de radio uit*

  U kunt goed getuigen van hoe de Raad van Europa zich de afgelopen veertig jaar heeft ontwikkeld.

  ⤸Met de val van de Berlijnse muur zijn er dingen radicaal veranderd. Vroeger was de Raad een club van gelijkdenkende landen. Sinds de toetreding van lidstaten die achter het ijzeren gordijn zaten, heeft de Raad van Europa een ander gezicht gekregen. Vanaf dat moment is de ban-Europese dimensie belangrijk.

  De Nederlandse Maud de Boer-Buquicchio (65) is sinds 2002 de tweede man (vrouw) van de Raad van Europa, de club van 47 Europese landen die samen het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens hebben omarmd. Dat Verdrag is de leidraad voor het Europees Hof voor de Rechten van de Mens in Straatsburg, dat uitspraken doet die voor alle lidstaten bindend zijn. Een uitspraak uit Straatsburg zet een Europese standaard.

  EN ZE HEEFT NATUURLIJK EEN DRUKKE AGENDE 😉

  ⤸De Raad van Europa diende in veel gevallen om die nieuwe staten voor te bereiden op hun lidmaatschap van de Europese Unie. Met name met de regels voor democratie en mensenrechten konden we hen helpen.

  Wat een Topfunctie Onze Maud :D:D:D


  Maak melding

 82. @ Zwolse; de stelling (Geert naar Europees Hof voor de Rechten van de Mens) helemaal eens! Sterker, omdat ze ook met allerlei Europese regels te maken krijgen, is dit volgens mij de enige weg.


  Maak melding

 83. Pensioenstelsel beste van de wereld

  Het Nederlandse pensioenstelsel is het beste van de wereld. Dat stellen onderzoekers van de universiteit van Melbourne en pensioenadviseur Mercer. In hun rapport staat onder meer dat de participatie in Nederland hoog is: 9 op de 10 werknemers bouwen pensioen op.

  Nederland heeft ook veel gespaard. De fondsen beheren 700 miljard euro. Verder is positief dat fondsen maatregelen moeten nemen om hun reserves op peil te brengen. Ook zou de discussie in Nederland worden gevoerd op basis van argumenten en niet op basis van emotie.

  Zwitserland staat op twee, Zweden op drie. Nederland staat al jaren op één.
  ————————————-
  Houwen zo dus!
  ————————————-

  Collega was 14 dagen in China geweest; wat een maaschappij daar!!
  In China was er ongeveer voor het eerst iets dat op beschaving leek. Al erg vroeg in de geschiedenis wordt het een groot verenigd land met een unieke cultuur (kunst en wetenschap).  Maak melding

 84. SKandaal!

  1 miljard zorggeld naar lobbyclubs
  De Volkskrant onthult onzichtbaar geldcircuit … Nederland kent meeste belangenclubs ter wereld … 6000 betaalde medewerkers die lobby’en op kosten van de patiënt
  Het ministerie van Volksgezondheid heeft jaarlijks 60 miljard euro te verdelen. Alle specialismen in de zorg doen er alles aan om daar een stukje van te krijgen. Uit een inventarisatie die Tony Lamping deed voor de Universiteit Tilburg blijkt dat meer dan driehonderd lobbyclubs uit de zorg jaarlijks een miljard euro uitgeven aan lobbywerk. Dat geld wordt betaald uit belastinggeld en zorgpremies.
  Lamping is directeur bij Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de belangenverenigingen van zorgverzekeraars. Hij wilde uitzoeken hoe de macht in de zorg is verdeeld. Uit zijn enquete onder ruim 220 lobbyclubs, bleek dat de zorgwereld ruim zesduizend lobbyers kent. Hun loon wordt betaald uit belastinggeld en zorgpremies. Ze doen allemaal ‘iets’ met de zorg, maar zien geen patiënt.
  Als Lamping was doorgegaan met zoeken had hij naar eigen zeggen tot ruim vierhonderd lobbyclubs kunnen komen. “Nergens ter wereld zijn zoveel belangenverenigingen”, zegt hij in de Volkskrant. Uiteindelijk zijn er maar veertig organisaties die er echt toe doen. De Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) is de belangrijkste speler in de lobbybusiness in de zorg.

  Lees meer bij de Volkskrant: Lobbyen in de zorg kost een miljard  Maak melding

 85. & Admin, willen jullie wel een paar heerlijke ingefocusde plaatsjes schieten van het bezoek van Job Cohen vandaag aan onze stad?

  Campagnebijeenkomsten met Job Cohen  Maak melding

 86. ‘Diegenen die als laatste piepen, worden als eerste gegrepen’

  Agnes Jongerius vindt bezuinigingen van het kabinet asociaal en geniepig
  FNV-voorzitter Agnes Jongerius stuurde dinsdag een brief naar het kabinet over de bezuinigingen. Jongerius die het in het begin nog had over een ??rijkeluiskabinet??, heeft geen nette woorden meer over voor het nieuwe kabinet. “Er wordt te snel en te veel bezuinigd. Je kunt niet zeggen: Diegenen die als laatste piepen, die pakken we als eerste. Dat is geniepig beleid.”

  Rutte en Verhagen hebben gezegd niet aan de WW en het ontslagrecht te komen, maar ondertussen worden wel de wajongers aangepakt. “Het zijn de kinderen die altijd als laatste uit de groep worden gekozen, die gepakt worden”, aldus Jongerius.

  Met de aangekondigde bezuinigingen worden volgens de FNV-voorzitter veel mensen tegenover elkaar gezet en dat kan niet de bedoeling zijn. “Eerst ging de aandacht naar de poppetjes, toen ging het over bedragen en nu worden we slachtoffer van hardvochtig beleid.”  Maak melding

 87. Clairy Polak stopt bij Nieuwsuur

  Polak heeft tijdens de uitreiking van de Sonja Barend Award laten weten te stoppen bij het televisieprogramma
  Clairy Polak stopt als interviewer bij Nieuwsuur. Polak zou langere interviews willen houden om meer diepgang te bereiken. Ze blijft wel presentator van het Radio 1 programma Met het Oog op Morgen.

  Polak zou voor het programma lange interviews op afstand houden, “maar die formule bleek niet te werken”, aldus hoofdreacteur Carel Kuyl. Kuyl gaat nu kijken of Polak iets anders kan doen voor NTR: “Misschien een mooi interview programma”

  Clairy Polak is onder meer bekend van het actualiteitenprogramma NOVA, dat ze van januari 2003 tot september 2010 presenteerde.

  Polak was sinds 1988 in dienst bij de VARA, met een tussenpauze van 2002. Ze presenteerde onder andere de radioprogramma’s De Ochtenden en Ophef en Vertier en het televisieprogramma Buitenhof.

  Polak kondigde haar vertrek aan tijdens de Sonja Barend Award uitreiking. Ze won deze prijs voor een televisie-interview met de tweede man van de DSB Bank, Hans van Goor, op de avond dat Dirk Scheringa zijn bank probeerde te redden.

  Bron: deze 11.21 & 11:26 Joop.nl


  Maak melding

 88. Helaas is deze weer in de censuurmachine blijven steken, toen ik wilde vermelden dat deze, 11:26 en 11:27 van dezelfde site kwamen als post 11:11

  Nog maar eens dan:

  Clairy Polak stopt bij Nieuwsuur

  Polak heeft tijdens de uitreiking van de Sonja Barend Award laten weten te stoppen bij het televisieprogramma
  Clairy Polak stopt als interviewer bij Nieuwsuur. Polak zou langere interviews willen houden om meer diepgang te bereiken. Ze blijft wel presentator van het Radio 1 programma Met het Oog op Morgen.

  Polak zou voor het programma lange interviews op afstand houden, “maar die formule bleek niet te werken”, aldus hoofdreacteur Carel Kuyl. Kuyl gaat nu kijken of Polak iets anders kan doen voor NTR: “Misschien een mooi interview programma”

  Clairy Polak is onder meer bekend van het actualiteitenprogramma NOVA, dat ze van januari 2003 tot september 2010 presenteerde.

  Polak was sinds 1988 in dienst bij de VARA, met een tussenpauze van 2002. Ze presenteerde onder andere de radioprogramma’s De Ochtenden en Ophef en Vertier en het televisieprogramma Buitenhof.

  Polak kondigde haar vertrek aan tijdens de Sonja Barend Award uitreiking. Ze won deze prijs voor een televisie-interview met de tweede man van de DSB Bank, Hans van Goor, op de avond dat Dirk Scheringa zijn bank probeerde te redden.
  —————————————————————————————————————

  Bedankt, Clairy Polak en succes verder!  Maak melding

 89. Zwolse; Waar baseer jij op dat dhr. Dales incapabel is? Kan jij dat hiervandaan beoordelen. Hij gaat weg en krijgt een behoorlijk bedrag mee, wat ongetwijfeld gekoppeld is aan zijn salaris. Niet vreemd, lijkt me, je woede kan je beter richten op degenen die deze regeling hebben goedgekeurd. Dhr. Dales zelf kan daar niets aan doen. Als “gewone”werknemers ontslagen worden hebben ze ook recht op een fatsoenlijk sociaal plan of afkoopsom. In dit geval ligt het salaris nu éénmaal hoger en dan gebeurt dit. Ik vind dit geen schande, het is gewoon zoals afgesproken kennelijk.


  Maak melding

 90. enige bescheidenheid was wel op z’n plaats geweest, in een tijd waarin eenieder moet bezuinigen zo grof geld binnenhalen (ongeacht de omstandigheden) is volstrekt ongepast.Nog even en we moeten medelijden hebben met Dales omdat hij, in tegenstelling tot de rest van zijn vriendenkring, NIET tig keer per jaar de aardbol rond kan reizen, riante feestjes kan geven en/ of een tweede zwembad kan aanleggen…het komt niet eens meer bij deze overgecorrumpeerde figuren op dat er meer in het leven is dan alleen forse bedragen binnenharken…


  Maak melding

 91. Stadshagenees.

  Je hoeft alleen maar naar het debacle N/Z lijn in Amsterdam te kijken,daar heeft HIJ de raad voorgelogen hoor.Vertrokken naar Leeuwarden als burgemeester en vertrokken wegen incompetentie,en nu weer zijn capriolen bij de Hogeschool.

  Geen aanbevelingen voor zijn cv.Deze man is mislukt op alle fronten.


  Maak melding

 92. Zal allemaal best, maar het bestuur van die Hogeschool keurt deze regelingen goed. Zij zijn in eerste instantie verantwoordelijk, maar blijven in de regel altijd buiten schot. Het debacle van de Noord-Zuid lijn alleen in zijn schoenen schuiven is ook veel te makkelijk, ook daar zit de hele gemeenteraad bij en kijkt ernaar. Ik zeg niet dat ik voor dit soort vertrekregelingen ben, ben het met QM eens dat het best wat minder kan. Feit is echter dat anderen hier hun goedkeuring aan verlenen en die mensen blijven om de 1 of andere vreemde reden altijd buiten schot. Raar, maar waar.


  Maak melding

 93. @Derk; Gelukkig is het ook bij de PVDA niet altijd Hosannah in de Gloria en is daar ook niet iedereen geschikt voor de politiek. Hilarisch stuk en een toonbeeld van amateurisme. Zou niet moeten kunnen, maar het maakt het debat weer wat levendiger en dat is niet verkeerd. Ondanks alles moeten we wel blijven lachen 😀


  Maak melding

 94. Ach Stadshagenees, overal is wel eens wat op aan te merken het zij links rechts of in het midden. We moeten met elkaar leven en genieten van het leven :D:D:D


  Maak melding

 95. @ Derk; uitstekend “PvdA als hofnar in Oost”….In het Oosten (daar waar de wijzen vandaag kwamen en komen) heeft de hofnar als doel “spraakverwarring” te veroorzaken én om af en toe een lacht op de lippen te toveren…..

  Zeer slimme zet!  Maak melding

 96. @ Derk, eens met 16:54 maar we MOETEN nixxx als het ons niet aanstaat, mag je gerust emigreren. Ach en er zijn nog legio mogelijkheden in dit geweldigge land 😉


  Maak melding

 97. Bron:NRC:

  Brussel, 20 okt. Premier Rutte heeft geen problemen met de dubbele nationaliteit van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten (Volksgezondheid, CDA). Dat bleek uit opmerkingen van Rutte vandaag in Brussel, na zijn eerste buitenlandse bezoek als premier

  ⤸Uit het feit dat ik bekend was met haar dubbele nationaliteit, kunt u afleiden dat ik het geen probleem vind⤝, zei Rutte op vragen over Veldhuijzen, die behalve de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit heeft. ⤸Verder wachten we het debat af⤝, aldus Rutte, na een gesprek met zijn Belgische collega Yves Leterme.

  ———
  wordt vervolgd


  Maak melding

 98. Hoor ik Geert daar nu HIER al zijn bewakerds wegblazen? Eerst zachtjes met de neus van zijn schoen tegen zijn cel trappen, daarna hard en owww. hij wordt geholpen. Diagnose: breuken…….”Dan wil ik stalen neuzen” Beveelt ie roepjankend….wordt vervolgd idd


  Maak melding

 99. Eén paspoort voor bewindspersonen
  Malou van Hintum, 20-10-2010 18:20 reageer 6 reacties
  Burgers mogen wat bewindspersonen niet mogen
  Burgers mogen best twee of meer paspoorten hebben. De wereld wordt almaar kleiner, en mensen hebben steeds vaker banden met een of meer buitenlanden. Maar bewindspersonen moeten kiezen.

  Oud-staatssecretaris Nebahat Albayrak kon het niet duidelijker zeggen dan ze dinsdag 19 oktober deed in de Volkskrant, toen het ging over haar dubbele nationaliteit: ??Het gaat over je identiteit en je roots.?? Precies. Hartstikke belangrijk. Niet weg te poetsen. Onderdeel van je zelf, je zijn. Een paspoort inleveren betekent dan ook niet de band met het andere land doorsnijden, of je verleden uitwissen. Het betekent wel dat je helderheid schept over de formele verhoudingen met dat andere land.

  Nationale grenzen verliezen aan betekenis, en dat geldt zeker voor een open handelsnatie als Nederland die onderdeel uitmaakt van de Europese Unie. Op de lange termijn zullen alle ingezetenen van die EU een Europees paspoort krijgen, en maakt het niet meer uit in welke provincie van Europa je woont.

  Maar zo ver is het nog lang niet. Voordat Nederlanders ook door een Belg of een Zweed bestuurd kunnen worden, zal ??Europa?? eerst een stuk transparanter en democratischer moeten worden.

  Tot die tijd spelen natiestaten een belangrijke rol in politieke en economische aangelegenheden. En dienen degenen die aan het stuur van zo??n staat staan, zich honderd procent in te zetten voor de belangen van de inwoners van zo??n staat. Daar mag geen twijfel over bestaan. Omdat je iemands gevoel niet verandert met een papiertje, zoals Albayrak terecht opmerkte, moet in elk geval de formele mogelijkheid van belangenvermenging worden uitgesloten.

  Niet alle plichten die verschillende landen hun burgers opleggen, zijn altijd goed verenigbaar. In het gewone dagelijkse leven zal dat hoogst zelden tot problemen leiden, maar bewindspersonen moeten dat risico niet willen lopen. Een bewindspersoon moet daarom aan niets anders gebonden zijn dan aan Nederlandse wetten en afspraken, ook omdat hij vaak op een internationaal toneel opereert.

  Nu kun je dat natuurlijk per land bekijken, en zeggen dat Zweden wat dat betreft voor minder potentiële problemen zal zorgen dan Turkije of Marokko. Maar ook de Zweedse regering hebben we in Nederland niet aan een touwtje (en dat is maar goed ook).

  Bovendien zou zo??n onderscheid suggereren dat sommige bewindspersonen gezien hun achtergrond meer te vertrouwen zijn dan andere, en dat moeten we al helemaal niet hebben. Ze zijn allemáál te vertrouwen, maar dat moeten ze wel formaliseren: door allemaal maar één paspoort bij zich te dragen.

  Bron: VK/Opinie-Malou


  Maak melding

 100. Nieuwsbericht | 07-11-2006 | laatst bijgewerkt 12-01-2010

  In de media is de laatste tijd veel aandacht geweest voor de dubbele nationaliteit. Hoe zit dat precies? Mag iemand wel of niet een dubbele nationaliteit hebben? Een korte uitleg.

  Er zijn verschillende manieren om Nederlander te worden. Dat kan door geboorte, door erkenning, door optie of door naturalisatie. Wanneer iemand Nederlander wordt, krijgt die persoon een (extra) nationaliteit. Ieder land heeft eigen wetten waarin staat of iemand wel of niet meer nationaliteiten mag hebben.

  In principe wordt van u verlangd dat u afstand doet van uw oorspronkelijke nationaliteit, hier zijn echter uitzonderingen op.
  (etc etc)

  Ik denk dat Nederland
  1) meerdere Nationaliteiten moet toestaan en stoppen met zeuren over dit soort nonsens
  of
  2) dat ‘in principe’ moet laten vallen en dan moet gaan handhaven
  3) wie het weet…

  :-*


  Maak melding

 101. Schieten of geschoten worden

  @1stcobra: non-issue (rechtse hobby) Optie 1 dus. Het gaat over een papiertje waarbij je aangeeft ergens bij te horen. Waarom zou je niet bij meerdere groepjes mogen horen? Zeker niet als er een bijzondere rechtsongelijkheid is, als de ene persoon het wel mag en de ander niet.


  Maak melding

 102. Dag gezwaaid 😀 idd (vaak met veel Poeha)….Tja dan zongen wij altijd:

  ajjjjuuuuuu, ajjjjjjuuuuuuuuu, ajjjjjjuuuuuuu of
  auffffffffff wiederssssssssssseeeehhhhhhhh’n
  auffffffffff wiederssssssssssseeeehhhhhhhh’n of
  ie woll’n toch zoneudg weg???


  Maak melding

 103. Bij de voetbal zouden ze (vertaald) zingen:

  Laat je land maar in de steek, laat je land maar in de steeeeeeek, laat je land, maar in de steek…..

  Maar desalnietemin, is terugkomen altijd mogelijk. Zeker met een goede reden! Blof zong het al subliem

  En Welkom Thuis

  ook in Een manier om THUIS te komen

  Was het allemaal het eens Voltooid Verleden Tijd lijkende
  Afscheid wel waard?

  Leuk zelfgemaakt clipje bij die laatste 😀


  Maak melding

 104. @ Zwolse inderdaad….om hem zit ik hier nog op terwijl hij hoofdpersoon was in mijn column van vandaag “Graaien”: Sorry, 1 van de hoofdpersonen.

  Je hoeft alleen maar naar het debacle N/Z lijn in Amsterdam te kijken,daar heeft HIJ de raad voorgelogen hoor.Vertrokken naar Leeuwarden als burgemeester en vertrokken wegen incompetentie,en nu weer zijn capriolen bij de Hogeschool.

  Geen aanbevelingen voor zijn cv.Deze man is mislukt op alle fronten.

  En wat dacht je van IN-HOLLAND >:( Uber-prutser! Of heeft Stadshagenees wat aan hem te danken?


  Maak melding

 105. Bericht door Derk, op 20 oktober 2010 om 21:48
  @Zwolse gisteren poste je over die hazelnoten, vandaag ook weer eenvandaag gezien? reactie vanuit de politiek .

  Heb het niet gezien,maar goed dat er vanuit de pollitiek aandacht aan geschonken gaat worden.  Maak melding

 106. Tuurlijk: herhaling is de kracht van “de wet van de aandacht” word er nixxx mee gedaan: herhalen = en onder het vloerkleed proberen te vegen is de bijl aan de democratie (Benno, De Roy van Z., compottheorieën bedenken, dwaarsporen uitzetten)

  Zat dat spul maar eens zo gevangen als ze nu tussen () zitten.


  Maak melding

 107. @ Zwolse: had er al iets over geschreven maar kan ’t niet terugvinden. Iets over de lievertjes van ADO, Henk Bres en zijn gedachtengoed, Vree en zijn maten (kennen QM en ik) Cherso schofternarij (zo weer), Schilderswijk, Hell’s Angels (volgens mij ook een beste tak daar), ach en alle blanke misdadigers en overtreders…..waar zouden de meeste witteboorden zitten? Waar dus de meeste witteboordencriminaliteit???

  En dan dit?

  Haagse PVV wil allochtonen weren uit voetbalclubs
  Clubs moeten ‘zuiver Haags’ worden
  De PVV in Den Haag wil dat het College van B&W iets gaat doen tegen de ‘islamisering’ van het Haagse amateurvoetbal, zo schrijft ze op haar website. Wethouder Karsten Klein (CDA) zegt dat er geen problemen zijn bij amateurclubs, maar intussen pleit PVV’er Richard de Mos voor een tijdelijke allochtonenstop.

  Alleen via een allochtonenstop is volgens De Mos aan te tonen dat allochtonen de clubs in ‘gigantische’ problemen brengen. Als voorbeeld noemt hij de Haagse Marokkanen Club HMC Chabab waar de problemen volgens hem nijpend zijn. DE HMC werd in 1993 opgericht als voetbalvereniging met een maatschappelijk doel. Op de site staat als missie: “Door het bieden en organiseren van voetbal activiteiten vangt HMC jongeren op zodat zij hun vrije tijd zinvol kunnen besteden.”

  De Mos wil dat de clubs een Haags karakter behouden. Hij beweert dat voetbalclubs in Den Haag al jaren de noodklok luiden over alle ‘ellende die speelt bij vele clubs met een hoog percentage niet-westerse allochtone leden’.

  De voetbalclubs zouden kampen met een tekort aan vrijwilligers omdat ouders van allochtonen zich niet inzetten en het ledengeld niet overmaken. De PVV wil om die reden ook een Haagse Zwarte Lijst van wanbetalers invoeren.

  Collega-PVV’er Machiel de Graaf zegt op de Haagse PVV-site:

  “De tijd van pamperen middels het ongebreideld uitdelen van bv. Ooievaarspassen is voorbij. Voor wie niet mee wil doen om eigen club gezond te laten zijn, moet worden uitgeschreven en verdere toegang geweigerd. Als integratiebeleid dan zo belangrijk is, gebruik dan de sport als perfect hulpmiddel. Maar dan moet je wel de juiste beslissingen durven nemen”.

  De PVV meent ook dat jongeren van niet-westerse afkomst vaker betrokken zijn bij respectloos gedrag en geweldsincidenten. De Mos wil dat het College de omvang van de problemen in kaart brengt. Hij vraagt wethouder Klein in een brief of hij een tijdelijke allochtonenstop wil toestaan als clubs kunnen aantonen dat een bepaald percentage van hun allochtonenleden problemen veroorzaken.

  PVVDenHaag.nl: = link ff zelf zoeken = PVV wil oplossing ellende Haags amateurvoetbal

  GELUKKIG ZIT ANTI HAANTJES-TOPPERT JELTJE VAN NIEUWENHOVEN DAAR NOG
  :D:D:D

  Maar wat zul je last van je geweten krijgen als je als vertegenwoordiger van Christelijk-NL meewerkt in een regering :o:o:o

  Ze zijn terug….maar niet terug gefloten?

  Freek en Brainpower


  Maak melding

 108. Ludiek en hopelijk doeltreffend!

  Berlijn: Naakte guerrilla tegen hoge huren
  Actievoerders gaan tijdens bezichtiging uit de kleren
  Ze noemen zich Hedonistische Internationale, een actiegroep in Berlijn die op een ludieke manier protesteert tegen hoge huren in de door krakers en andere linkse hobbyïsten tot bloei gebrachte DDR-wijk Prenzlauerberg.

  Ze doen zich voor als belangstellenden die de woning komen bezichtigen. Eenmaal binnen trekken ze hun kleren uit en zetten Mickey Mouse-maskers op (waarschijnlijk om jongeren die alleen Donald Duck lezen ook te bedienen).

  De activisten zijn geïnspireerd door soortgelijke acties in Hamburg en Parijs.

  The Independent: The cheek of it… Berliners strip in protest at city’s sky-high rents

  Actiesite: Berliner Wohnungsbesichtigungs-Rallyes

  Protest ef weinug um t lief


  Maak melding

 109. PARDON?

  D66: dubbel paspoort alleen voor vrienden

  Update 08:40 Zweden: ‘dubbel paspoort juist goed’ ?? Dubbele opstelling van Rutte deugt volgens D66 niet … Rutte: Zweeds paspoort geen probleem (Turks of Marokkaans wel) … Gedoogpartij PVV zal tijdens het debat over regeringsverklaring in een motie eisen dat Veldhuijzen van Zanten-Hyllner haar Zweedse pas opgeeft
  D66-kamerlid Gerard Schouw hekelt de dubbele opstelling van premier Rutte in de kwestie rond het dubbele paspoort van staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten-Hyllner.

  Dat schrijft De Pers. Schouw:

  Bij andere bewindspersonen en in het regeerakkoord wil Rutte dubbele nationaliteiten tegengaan, maar hij staat zijn eigen staatssecretaris nu wel een tweede pas toe’. D66 wil een overheid die mensen beoordeelt op hun daden, niet op een eventueel tweede paspoort”, aldus Schouw. Hij vindt het een probleem dat Rutte ,,een dubbele mening heeft over dubbele nationaliteiten: wel voor vrienden, niet voor andere mensen”.

  Premier Rutte (VVD) vindt het geen enkel probleem dat zijn staatssecretaris Veldhuijzen (CDA) van Zanten-Hyllner naast de Nederlandse ook de Zweedse nationaliteit bezit. Dit is apart, omdat Rutte er vier jaar geleden wel een punt van maakte dat de staatssecretarissen Aboutaled en Albayrak, respectievelijk de Marokkaanse en Turkse nationaliteid hebben.

  “Uit het feit dat ik bekend was met haar dubbele nationaliteit, kunt u afleiden dat ik het geen probleem vind”, zei Rutte in Brussel, tijdens zijn eerste buitenlandse reis als premier. “Verder wachten we het debat af.” Dat meldt de NOS.

  Gedoogpartij PVV wil dat de staatssecretaris haar Zweedse pas opgeeft en zal een motie hiertoe indienen tijdens het debat over de regeringsverklaring dinsdag 26 oktober plaats. Dat schreef NRC Handelsblad vorige week.  Maak melding

 110. SCHOKKEND ‘Helft ziekenhuizen moet stoppen met kankerbehandelingen’

  De ziekenhuizen zouden te weinig kwaliteit leveren
  Oncoloog en voorzitter van Soncos (vereniging van oncologen) Kees van der Hoeven stelt dat eenderde tot de helft van de 93 ziekenhuizen in Nederland over één à twee jaar moet stoppen met hun kankerbehandelingen. Volgens de oncoloog leveren de ziekenhuis te weinig kwaliteit. Soncos is de vereniging die voor artsen en ziekenhuizen de normen voor goede kankerzorg opstelt.

  In Nederland voeren bijna alle ziekenhuizen borst- en prostaatkankerbehandelingen uit. Ongeveer 75 van de in totaal 93 ziekenhuizen behandelt long- en dikkedarmkanker. Van de eerste groep zal als het aan Soncos ligt ongeveer eenderde wegvallen, van de tweede bijna de helft.

  Van der Hoeven verwoordt in een reactie het standpunt van Soncos: “Je doet het goed of je doet het niet.”

  Soncos zal met een ranglijst komen van ziekenhuizen, waarin de vereniging beoordeelt welke ziekenhuizen wel en niet geschikt zijn voor een behandeling van een bepaalde kankersoort.

  Lees verder bij NRC: Behandeling van kanker fors beperkt

  cc-foto:SectraMedicalSystems
  ==============================================
  Ik herhaal: ncos zal met een ranglijst komen van ziekenhuizen, waarin de vereniging beoordeelt welke ziekenhuizen wel en niet geschikt zijn voor een behandeling van een bepaalde kankersoort.

  En wel bliksemsnel toch! >:(>:(>:(


  Maak melding

 111. Thuiszorg wel in Spanje, niet in Turkije? ////// wat een belachelijke uitsluiting, al is uitsluiting ALTIJD belachelijk!

  [Video] In Nieuwsuur een debat tussen GroenLinks-kamerlid Linda Voortman en haar PVV-collega Fleur Agema
  Wettelijk mogen mensen die in Nederland recht hebben op thuiszorg dit ook in het buitenland ontvangen. Dat gebeurt al jaren voor voor vakantiegangers en overwinteraars in Spanje, Portugal en Suriname. Vanaf volgend jaar wil zorgverzekeraar Agis, in samenwerking met zorgbureau SPV, die zorg ook mogelijk maken voor Turkije.

  Dat kan best, aldus SPV, immers, cliënten betalen hun verzekeringspremie dus waarom zou daar geen goede zorg tegenover mogen staan. Maar de regeringsfracties en de PVV voelen er niets voor.

  Lees meer bij Nieuwsuur  Maak melding

 112. Topmanagers liegen bij voorkeur in de wij-vorm
  Bewering ‘we doen het fantastisch’ is vaak teken dat het slecht gaat
  Onderzoekers van de Californische Stanford University bekeken 30.000 persconferenties van CEO’s die hun kwartaalcijfers presenteerden. In 10 procent van de gevallen bleek achteraf dat ze spijkerhard hadden staan liegen.

  De leugenaars verhulden dat het slecht ging met het door hen geleide bedrijf. De onderzoekers bekeken wat voor taal ze daarbij gebruiken en hoe die verschilt van managers die niet de boel bij elkaar verzinnen.

  Opvallend is dat managers die slecht nieuws proberen te verdoezelen vaak in de ‘wij’-vorm spreken. En er viel nog iets anders op, meldt BNR:

  Zo hebben topmannen die doelbewust een beter beeld willen geven van hun bedrijf de neiging te generaliseren, zagen de onderzoekers. Zij gaan doelbewust niet op details in, maar praten in algemeenheden.

  BNR: Wij vinden dat het fantastisch gaat

  Minstens 4 (bijna altijd heren) achter 4 verschillende micro’s is dat niet veel te duur (tjonge wat zou het uursalaris zijn) en kost dat niet veel te veel tijd? Kortom:
  TOTAAL OVERBODIG?


  Maak melding

 113. ‘Helft ziekenhuizen moet stoppen met kankerbehandelingen’

  De ziekenhuizen zouden te weinig kwaliteit leveren
  Oncoloog en voorzitter van Soncos (vereniging van oncologen) Kees van der Hoeven stelt dat eenderde tot de helft van de 93 ziekenhuizen in Nederland over één à twee jaar moet stoppen met hun kankerbehandelingen. Volgens de oncoloog leveren de ziekenhuis te weinig kwaliteit. Soncos is de vereniging die voor artsen en ziekenhuizen de normen voor goede kankerzorg opstelt.

  In Nederland voeren bijna alle ziekenhuizen borst- en prostaatkankerbehandelingen uit. Ongeveer 75 van de in totaal 93 ziekenhuizen behandelt long- en dikkedarmkanker. Van de eerste groep zal als het aan Soncos ligt ongeveer eenderde wegvallen, van de tweede bijna de helft.

  Van der Hoeven verwoordt in een reactie het standpunt van Soncos: “Je doet het goed of je doet het niet.”

  Soncos zal met een ranglijst komen van ziekenhuizen, waarin de vereniging beoordeelt welke ziekenhuizen wel en niet geschikt zijn voor een behandeling van een bepaalde kankersoort.

  Lees verder bij NRC: Behandeling van kanker fors beperkt

  cc-foto:SectraMedicalSystems

  .


  Maak melding

 114. SP start campagne tegen kabinetsplan arbeidsongeschikten

  SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut: ‘Tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking zullen achter de geraniums en in de armoede belanden’
  De plannen van het nieuwe Kabinet Rutte zullen mensen met een arbeidsbeperking (Wajong, WSW en WWB-uitkering) geen stap verder de arbeidsmarkt op helpen. Dat zegt SP Kamerlid Sadet Karabulut: “Tienduizenden mensen met een arbeidsbeperking zullen achter de geraniums en in de armoede belanden. Ik weiger te accepteren dat zij de rekening van de crisis gaan betalen.” De SP lanceert daarom de campagne “Armoede werkt niet” in een poging om deze kabinetsplannen van tafel te krijgen.

  Het Kabinet wil dat meer mensen met een arbeidsbeperking aan de slag gaan in normale bedrijven. Karabulut op de website van de SP:

  “Dat is een nobel streven, maar er wordt helemaal niets gevraagd van werkgevers om mensen uit de sociale werkvoorziening of jonggehandicapten in dienst te nemen. Het verleden laat zien dat weinig werkgevers op vrijwillige basis mensen met een arbeidsbeperking aannemen. Dat betekent dat deze mensen niet aan de slag komen en afhankelijk blijven van een uitkering.”

  Sterker nog, zegt de SP, als de plannen van het kabinet doorgaan, zullen 30.000 banen in de sociale werkvoorziening verloren gaan. Bovendien worden de uitkeringen ook verlaagd en gaan jonggehandicapten, bijstandsgerechtigden en mensen met een arbeidsbeperking die bij normale werkgevers aan de slag gaan, mogelijk onder het minimumloon verdienen.

  Karabulut:
  “Geld afpakken van mensen die al geen cent te makken hebben, is een laffe bezuiniging en leidt uiteindelijk tot meer armoede en uitsluiting. Juist mensen met een arbeidsbeperking hebben recht op werk en een eerlijk loon. Dat is een kwestie van beschaving.”

  Op de campangewebsite kunnen mensen met en zonder arbeidsbeperking de campagne steunen en bij een meldpunt hun persoonlijke verhaal kwijt.

  http://www.oogvoorwerk.nl  Maak melding

 115. Barometer (vgl met TK2010) vvd 34 (+30 pvv 31 (+7) cda 20 (-1) pvda 24 (-6) D66 11 (+1) gl 11 (+1) sp 10 (-5) cu 6 (+1) sgp 2 dier 1 (-1)

  Grote verliezer : PvdA


  Maak melding

 116. Zuipcultuur-Kombrij

  Gerrit Komrij heeft zijn pen weer in azijn gedoopt. Onderstaande column staat in NRC Handelsblad. Onderwerp: Hollandse politici en kunst.

  Of de kleinschedelige receptiegangers die zich politici noemen nu op kunst bezuinigen, goeie kunst zal altijd blijven bestaan. Slechte kunst ook. Sommige van de cerebraal gekortwiekte fuifnummers die zich politici noemen, houden een pleidooi voor het afschaffen van belachelijke kunst. Ze denken door zo??n pleidooi een tikkeltje minder de smet van cultuurbarbaar op zich te laden en ze denken door zo??n pleidooi de goeie kunst een dienst te bewijzen.
  Ik zal het onderscheid tussen goeie kunst en slechte kunst niet ontkennen. Maar dat onderscheid is geen zaak van politici. Politici horen hun kundigheden te beperken tot het onderscheid tussen een whisky en een dubbele whisky.
  ??t Is trouwens door hun toedoen dat veel belachelijke kunst in de wereld is gekomen. Er bestaat een handboek met landkaarten om alle door de staat gecreëerde kunstcoaches te kunnen vinden. Er lopen meer kunstambtenaren rond dan kunstenaars, de belachelijke inbegrepen. Op elke rotonde, in elke vergaderhal, bij elke hondenuitlaatstrook staat wel een driedubbelgedraaide fantasie van lichtgevende waterleidingbuizen. De gelobotomiseerde androïden die zich politici noemen zouden eens wat meer solidariteit kunnen opbrengen met hun geesteskindertjes.
  Ontaarde ouders. Kunstwerken zijn niet belachelijk omdat bestuurders ze belachelijk noemen. In de Volkskrant van een paar dagen geleden liet Diederik Boomsma, duoraadslid voor het CDA in Amsterdam, zich smalend uit over ??het tenenkrommende lawaai van een twaalftonale compositie van Arnold Schönberg, het autistische gedruppel van Jackson Pollock, of het als kunst gepresenteerde urinoir van Marcel Duchamp??. Over atonale muziek, abstracte kunst en Dada dus. Die zouden de massa van de kunst hebben vervreemd. We hebben recht op belachelijke kunst. De volksvriendelijke duodiederiken die zich politicus noemen, moeten van onze belachelijke kunst afblijven.

  Ik wil kunnen lachen om het hertje van Van Meegeren dat bij Diederik boven de schouw hangt. Als ik er om lach, lach ik om dat ding, niet om de kunst. In elk vak heb je knoeiers, clowns en brekebenen. De fraudegevoelige luchtfietsers die zich politici noemen, zouden dit moeten weten.
  Minder geld aan cultuur willen ze uitgeven, behalve dan aan hun gezamenlijke eet- en drinkcultuur. Het woord zuipcultuur houdt in de kringen van Hollandse politici het begrip cultuur nog levendig.
  Een bordje bitterballen onder een hertje. Graaicultuur heb je ook. Bonuscultuur. Smeergeldcultuur. De kunst kan het stellen zonder hun centen. Er zal geen viool minder om klinken als de Hollandse politici hun kasboekjes controleren. Maar laat er geen kunstpraatjes uit hun mond komen. Halverwege hun tong sterven die aan de alcoholische dampen.  Maak melding

 117. NOS Journaal zoekt problemen in de buurt van Parijs

  Frankrijk correspondent van het NOS Journaal, Roger Strijland, is naarstig op zoek naar Nederlanders in of rondom Parijs (??Sorry, ja Parijs want ik zit zelf ook met een half lege tank en kan niet ver de stad uit??) die in de problemen zijn gekomen door de stakingen die het openbare leven platleggen. Om met ??slachtoffers?? die hun werk niet meer kunnen doen in contact te komen doet de correspondent een oproep via de site Nederlanders.fr.
  Het debatje dat het verzoek oplevert is al net zo heftig als in Frankrijk zelf.  Maak melding

 118. Memo voor Obama: je wint niet als je de kiezers schoffeert

  Karl Rove was een befaamd strateeg van president Geordge W. Bush. Wekelijks schrijft hij een politieke column in The Wall Street Journal en die is eigenlijk altijd de moeite waard.
  Verwacht van Rove weinig compassie met de zittende pesident, maar dat staat niet in de weg dat deze geslepen vos meer dan eens een inzicht heeft dat getuigt van kennis van zaken.
  Zo schrijft hij deze week dat Barack Obama er goed aan zou doen met 1 enkel item naar buiten te treden, en dan ook echt maar 1 item: de economie. De president zou zijn kiezers moeten laten voelen dat het hem daarom te doen is, de rest is bijzaak.
  In de praktijk gaat het heel anders: Obama laat zich uit over talloze zaken, waaronder de economie. En vindt het ook nodig uit te leggen dat de meeste mensen vaak een foute kijk hebben op wat er in het land speelt.
  Dat laatste acht Rove niet echt verstandig. Als je tegen kiezers zegt dat ze eigenlijk dom zijn, kun je beter een ander beroep kiezen.
  Uit iedere poll blijkt dat Amerikanen economie en werkloosheid verreweg het belangrijkst vinden. Dus heel moeilijk is het niet om de aandacht van de bevolking te winnen.
  In plaats daarvan wijdt de president graag uit over heel andere zaken. Met de bekende gevolgen: kiezers lopen weg.

  Bron: The Wall Street Journal  Maak melding

 119. Ik snap het ook niet bernard wel heb ik in de gaten dat die weer een nieuwe site heeft gevonden iets met welingelichtekringen.nl, zoiets als de speld maar dan anders 😉


  Maak melding

 120. BernArd rellen in Fra…de rest hoort bij de tekst en zijn allen (volgens mij op 1 na politiek gerelateerd). Help me ff.

  Wat vind je van wekelijkse peilingen? We hebben tot nu toe allen de oppositie maar zien toekijken. Terwijl de regering klungelde/prutste. Wat een Maurice-geldbuidelvullend gedrag. Zouden kiezers ZELFS in deze tijd echt zo schommelen? WAT EEN UBERKNEUZENLAND ZIJN WE DAN.
  Maar je weet het he met een thermometer….zo heb je 44 graden zo ben je bijna dood…de voorgeschiedenis doet er op het meetpunt niet meer toe.

  Inhoudelijke vragen: zul je de journalist moeten zien te bellen. Vond ze allen kwa inhoud en titel aansprekend. Jij niet?


  Maak melding

 121. Verschil speld-fans, tussen speld en Welingelichte kringen….

  slechts de laatste kent

  FEITEN, bij ten minste 1 van jullie heb ik gemerkt dat ie met de snelheid van de klok van mening veranderd, dus dat vind ik logisch. Lees dan gelukkig bij Bernard ook niet dezelfde vraag.


  Maak melding

 122. Dat weet ik dick maar die ellelange teksten kan toch ook onder een link?
  Credits aan Zwolse die heeft het al wel onder de knie. 😉

  Vraagje Dick als jij en topic op en willekeurige site bekijkt klik je dan ook de hyperlinks aan?


  Maak melding

 123. Je weet het he: in dit land waar alles mag mag www. joop.nl niet. Maar uh de posters hier hebben enkel met de webmasterT te maken. Als dan iemand iets niet aanstaat kan ie dat toch benoemen? Alles mag, heb nog gemaild over auteursrechten van een foto, zat ook goed. Kan communicatie do duidelijk en straight mogelijk verlopen?

  Heb ook werkelijk geen flauw benul wat —coffeeshop—
  in de tekst thuis deed.

  BORSATO – Waterkant


  Maak melding

 124. Ow mijn antwoord is al in de censuurmachine…maar goed ook. Wilde net aangeven dat ik geen zin had in gejank over en weer zonder directe en duidelijke communicatie en over etablissementen beginnen waar ik nog nooit geweest ben.


  Maak melding

 125. Ben van mening dat peilingen op dit moment weinig relatief zijn.

  Peilingen zullen, en gaan weer wat betekenen zodra deze regering daadwerkelijk na de herft recessie aan de slag zal moeten gaan.


  Maak melding

 126. Oh ja de bekende weg vroeg je? In deze tijd is alles toegestaan behalve gebruik maken van de eerlijke

  www.
  jongensnaam.
  nl

  Site….die gewoon van de VARA is…..wat een sterke onderewerpen weer.

  Had ik die coffeeshop al gehad?


  Maak melding

 127. Bericht door Zwolse, op 21 oktober 2010 om 20:18
  Ben van mening dat peilingen op dit moment weinig relatief zijn.

  Het zijn moment opnames idd. Ene die van maurice nou die sla ik al helemaal over.


  Maak melding

 128. Moet niet aan een avondje met PE denken, want ik ken hem niet.
  Moet ook niet aan geestverruimende middelen denken. Geest en hart al groot zat.

  Wel in voor avontuur. Maar ben zo naar mijn maat als ik er aan denk vraag ik em nog om een bijdrage.


  Maak melding

 129. @Dick ; “Moet niet aan een avondje met PE denken, want ik ken hem niet.” ?????
  Toch niet vooringenomen, Dik?

  PS. Copyshop vs Coffeeshop;)


  Maak melding

 130. @ Drama, derk legt de coffeeshop link zie boven.

  Deze is dus voor je eigen rekening

  Toch niet vooringenomen, Dik?

  wil graag lachen, maar dat gaat moeilijk zonder clou 😉


  Maak melding

 131. Maar bedoel je mij met “Dik”? Mag hoor maar ik sta hier bekend als “dick”.
  Wil mijn naam best veranderen in mijn eigen naam, alleen de 1e letter. Als jij je eigennaam ook vermeldt?


  Maak melding

 132. Maar bedoel je mij met “Dik”? Mag hoor maar ik sta hier bekend als “dick”.
  Wil mijn naam best veranderen in mijn eigen naam, alleen de 1e letter. Als jij je eigennaam ook vermeldt

  zegt de meester-namenverhaspelaar, hahaha.:)


  Maak melding

 133. Dame, ik pas me altijd aan. Als mensen er bezwaar tegen hebben doe ik dat niet. In Westenholte zijn we dat echter gewend, sommigen hebben er 2. Maar wat is jouw eigen naam, als je er zo’n punt van maakt. Een voornaam is toch geen probleem. Post overal op internet onder “dick”.

  Hier zijn er ook zat die een verbastering niet erg vinden: Tim(my); Assie… heb Derk, Joppuh en Zwolse ook al eens bij eigen naam genoemd. Ach, what’s in a name. Maar als je geen zin hebt je sluier af te gooien: gewoon NIET doen. ‘T is jouw feestje!

  Trusten alvast!


  Maak melding

 134. Wat een onmachtige wous die Mosko. Geert en Mosko hebben wel de meest opvallende kapsels in de advocatuur-haantjeswereld en in de politieke-haantjeswereld. Wel lullig dat nu ultra pijnlijk wordt dat ze het enkel daar van moeten hebben.

  Mooi cartoon Derk!


  Maak melding

 135. Nee, geen toeval: zowel Geert’s als Dionneke en Drinkman’s handen rusten op Hans Jansen’s zeer omvangrijke buik.

  Geen vrouwenhanden op Hans’buik schijnt ut dus Fleurke moet ff iets anders gaan doen.


  Maak melding

 136. Wilders speelt laatste troef

  Update: Rechtbank weer gewraakt …Via twitter beschuldigt Wilders raadsheer Tom Schalken van maffiapraktijken
  Vandaag begint de laatste dag van het proces tegen Geert Wilders. De PVV voorman heeft zich de gehele procedure beroept op zijn zwijgrecht, maar neemt vandaag wel het laatste woord. De rechtbank buigt zich nu over een artikel van De Pers en een twitter-bericht van Wilders. Geert Wilders beschuldigt hierin raadsheer Tom Schalken van maffiapraktijken.

  Gisteren rondde de advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz, zijn pleidooi af. Vandaag is het de beurt aan de officier van justitie om het woord te nemen, waarna Wilders in de gelegenheid zal komen om daar op te reageren.

  Eerder beriep Wilders zich op zijn zwijgrecht. Wilders wil nu toch het laatste woord hebben en zal ingaan op het proces.

  Via twitter liet Wilders al weten de raadsman van de rechtbank Tom Schalken te beschuldigen van maffiapraktijken.

  In een artikel van dagblad De Pers wordt beweerd dat Schalken de arabist Jansen probeerde “te overtuigen van de juistheid van zijn beslissing Wilders voor de rechtbank te slepen”. Dit zou Schalken gedaan hebben tijdens een diner van een eetclubje waar beiden toe behoren.

  In reactie op het artikel twittert Wilders:

  “Dagblad de Pers: Raadsheer Schalken van Hof Amsterdam probeert getuige-deskundige Hans Jansen tijdens diner te beïnvloeden. Maffiapraktijken.”

  Bram Moszkowicz heeft aangekondigd de arabist Hans Jansen opnieuw te willen horen als getuige. De rechtbank heeft het verzoek nog niet ingewilligd.

  Update 10.30

  De advocaat van Wilders, Bram Moszkowicz, heeft de rechtbank weer gewraakt. Moszkowicz vindt dat de rechtbank wederom de schijn van partijdigheid heeft, omdat het verzoek om arabist Hans Jansen weer op te roepen als getuige, niet meteen is ingewilligd.

  De rechtbank heeft na een reces aangekondigd later een beslissing te nemen over het verzoek.

  Volgens Moszkowicz kan de rechtbank het verzoek altijd nog afwijzen terwijl de advocaat de getuigenis noodzakelijk acht om een zeer duidelijk verweer te onderbouwen.  Maak melding

 137. Graus = plaats in Noord-Spanje….dit zegt Wiki (geknipt, want heul veul tekst, soms ook ingekort):

  Dion Graus is geboren en getogen in de Limburgse plaats Heerlen. Hij werkte als autoverkoper, was dierenartsbezoeker en verkoopmanager bij vier verschillende bedrijven in de diervoeder- en diergeneesmiddelensector.

  Vanaf 2004 maakt hij als freelancer het dierenprogramma Beesten met Dion voor het commerciële station TV Limburg. Graus kwam in contact met de politicus Geert Wilders toen hij in het kader van Beesten met Dion een uitzending maakte over ‘het beest in Wilders’. Het onafhankelijke Kamerlid stond begin 2006 centraal in de door Graus gemaakte realitysoap Wild, Wilder, Wilders. In een reeks van korte afleveringen wordt daarin een beeld geschetst van ‘de mens achter’ de streng beveiligde politicus.!!!! In augustus 2006 verliet Graus met ruzie TV Limburg.

  Hij zou een declaratie van 90.000 euro hebben ingediend die de omroep weigerde te betalen. Volgens de programmamaker kwam TV Limburg uiteindelijk over de brug, maar de directie van de omroep ontkent dit ten stelligst!!!!

  Politiek:
  Prapant: Minister Gerda Verburg van Landbouw (CDA) verklaarde dat zij een dieren in noodnummer niet nodig vond.
  In het regeerakkoord van het kabinet Rutte is evenwel een dergelijk nummer opgenomen, namelijk 114.

  Bierprijs
  Op donderdag 19 april 2007 meldt de Limburgse regionale omroep L1 dat Dion Graus pleit voor een lagere bierprijs. Volgens Graus zou de consument jarenlang te veel hebben betaald voor zijn biertje. Het geld moest terug naar de burger. Hij wilde dat tersprake brengen…maar heeft het nooit gedaan. Voor deze formatie wel gescoord met de dierenpolitie, maar of die zo zinnig is?

  In opspraak
  Artikel NRC Handelsblad
  Begin december 2006 raakt Graus in opspraak in een artikel van NRC Handelsblad.[1] Uit het artikel blijkt dat de achtergrond van Dion Graus nog steeds ondoorzichtig blijft. Hij wil niet noemen bij welk “groot farmaceutisch bedrijf” hij heeft gewerkt als directeur, maar na onderzoek van het NRC blijkt dat Graus verkoopmanager is geweest bij een bedrijf in diergeneesmiddelen waar vier personen in dienst waren. Ook komt aan het licht dat twee vrouwen, onafhankelijk van elkaar, aangifte hebben gedaan tegen Graus vanwege bedreiging, mishandeling en stalking. Justitie heeft deze aangiften bevestigd tegenover het NRC, maar is in beide gevallen niet tot vervolging overgegaan.

  In het artikel wordt Graus geciteerd, die beweert dat in Heerlen allochtone jongeren de buurten onveilig maken en een politieauto in brand hebben gestoken. Politie Limburg-Zuid reageert in het artikel en ontkent de beweringen van Graus stellig!!!!!!
  Er is wel sprake geweest van brandstichting, maar dat was door een jongen van Nederlandse origine. De uitspraken zijn onder de aandacht van het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie (LBR) en justitie geweest.

  Beschuldigingen in twee dagbladen
  Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad, berichtten op donderdag 21 december 2006 dat Graus in oktober 2002 zijn vrouw, destijds 8 maanden zwanger, zou hebben mishandeld. Zij moest in het ziekenhuis worden opgenomen. Ook zou Graus volgens het artikel zijn toenmalige schoonvader met de dood hebben bedreigd. Verder zou hij een vrouw met wie hij een buitenechtelijke relatie had, hebben bedreigd en gestalkt!!!!! Alle betrokkenen deden aangifte tegen Graus. Geen van de aangiftes heeft geleid tot vervolging.

  Na spoedoverleg diezelfde dag binnen de PVV-fractie over de berichtgeving rondom Graus concludeert Geert Wilders dat hij het vertrouwen in Graus blijft behouden. Volgens Wilders zijn de beschuldigingen tegen het Kamerlid niet bewezen, maar hij zegt wel hij justitie en politie heeft gevraagd hem duidelijkheid te verschaffen over het verleden van Graus. Graus zelf zegt alle beschuldigingen te gaan weerleggen; een karwei waar Wilders hem enkele weken de tijd voor geeft.
  ……………………HOE LANG GELEDEN????————————

  Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad melden op vrijdag 29 december dat het college van procureurs-generaal, het hoogste orgaan van het Openbaar Ministerie, zich buigt over de zaak Graus. Het college gaat bekijken hoe te reageren op de commotie die is ontstaan rondom de publicaties over het verleden van Graus. Justitie bekijkt de aangiften tegen Graus en de onderliggende documenten om te achterhalen wat er in 2003 met de aangiften is gebeurd en waarom er nooit tot vervolging is overgegaan.?????????????????????????

  Op 5 januari 2007 meldt het Openbaar Ministerie in Maastricht dat er onvoldoende aanknopingspunten waren voor een vervolging van Graus. Alle aangiften tegen hem zijn destijds geseponeerd.

  Tegenover de media bezweren enkele oud-werkgevers dat zij niets terugnemen van hun beschuldigingen over door Graus verzonnen klantenbezoeken. Ook hebben enkele schuldeisers volgens de kranten nooit van Graus een verzoek ontvangen voor een ‘gunstige verklaring’.

  Op 27 januari 2007 meldden de Volkskrant, Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad dat Graus een aantal beschuldigingen van de hand heeft kunnen wijzen en dat Wilders verklaart op basis van het inmiddels aangelegde dossier het vertrouwen in Graus te behouden. Op maandag 29 januari schrijven genoemde Limburgse kranten echter dat Graus selectief is omgegaan met de benadering van oud-relaties, ex-collega’s en schuldeisers.

  Hoe noemt men dit ook wel

  selectief is omgegaan met de benadering van oud-relaties, ex-collega’s en schuldeisers.

  ……..

  Graus balanceert toch echt in het mildste geval op een heel dun lijntje volgens mij.


  Maak melding

 138. Relchristenen achter EO-reportage mishandeling AZC’s

  De reportage blijkt vol feitelijke onjuistheden te zitten
  De EO heeft een reportage gemaakt over de mishandeling van christelijke asielzoekers door moslims. De reportage, die vol zit met feitelijke onjuistheden, heeft veel stof doen opwaaien en resulteerde zelfs in Kamervragen. Nourdeen Wildeman deed onderzoek naar de reportage en trekt de conclusie dat de uitzending feitelijk onjuist is.

  In een column schrijft Wildeman:

  “De reportage van de EO presenteert cijfers over een probleem die feitelijk onjuist zijn. 403.000 mensen keken naar de resultaten van een email enquête waar slechts 15 tot 24 mensen aan meededen. Journalisten konden dit gegeven niet controleren omdat ??het onderzoek?? initieel niet openbaar werd gemaakt.”

  De gebeurtenissen die door de EO aan het licht zijn gebracht zijn reëel, maar op zichzelf staande gebeurtenissen en geen algemeenheden. De bedreigingen vinden niet op grote schaal plaats, zoals de EO doet voorkomen.

  Lees hier de volledige column
  ——Verkeerde voorstelling van zaken dus: email enquête waar slechts 15 tot 24 mensen aan meededen. —————————————-


  Maak melding

 139. Omdat sommigen hier de lappen te lang vinden. Maar natuurlijk niet verdraaid. Er staat nog VEUL meer op wikipedie/dion Graus kijk zelf maar eens. Vind het zelf een wonder dat ie nog vrij rondloopt.


  Maak melding

 140. Slim: Wrakingsverzoek is toegewezen! Rechtszaak moet opnieuw.

  Kunnen ze daar ook niet meer blijvend over janken…en alle discipelen met hen: had je ook nog hele trieste verwijzingen kunnen krijgen :D:D:D


  Maak melding

 141. Cohen schrijft alternatieve regeringsverklaring (fictief, als hij MP was)

  Pvda-leider presenteert beleid zoals dat er uit zou zien als hij MP was geworden en hekelt maatregelen van VVD/CDA-kabinet: ‘Mijn grootste zorg zit in de benadering van mensen’
  PvdA-leider Job Cohen heeft een alternatieve regeringsverklaring geschreven. Hij deed dit op verzoek van het weekblad HP/De tijd. Cohen presenteert hierin het kabinetsbeleid zoals dat eruit zou zien als hij minister-president was geworden. Maar ook hekelt hij hierin de maatregelen die het VVD/CDA-kabinet neemt: “Mijn grootste zorg zit in de benadering van mensen.” Daarnaast zegt hij zijn verantwoordelijkheid als PvdA-leider niet uit de weg te zullen gaan. “Er is volop aanleiding tot politieke strijd en daarom ben ik in Den Haag”, aldus Cohen in HP/De Tijd.

  Hieronder enkele citaten uit de alternatieve regeringverklaring van Cohen. Het stuk is in zijn geheel te lezen bij HP/De Tijd. Premier Rutte zal zijn regeringsverklaring volgende week dinsdag uitspreken bij het Tweede Kamerdebat over het nieuwe kabinet.

  “Mevrouw de Voorzitter!
  Met groot plezier presenteer ik u de plannen van het nieuwe kabinet, dat onder leiding van de Partij van de Arbeid tot stand is gekomen. Plannen, die rekening houden met de economische en financiële crisis, met de duurzaamheidscrisis en de crisis in onze democratie, plannen die ons land weer brengen op een gezonde, evenwichtige koers, waarbij wij ervoor gezorgd hebben dat de lasten eerlijk over de bevolking verdeeld worden en waarbij wij investeren op die terreinen die voor onze toekomst van groot belang zullen zijn.”

  “Maar er moet wel degelijk bezuinigd worden en dat leidt ook tot lastenverzwaring voor burgers. We doen dat op zo’n manier dat de economie er zo min mogelijk schade van ondervindt, het aantal banen stijgt en de lasten eerlijk worden verdeeld. Ik geef een paar voorbeelden. Hogere inkomens gaan relatief meer voor zorg betalen dan lagere inkomens. Hypotheekrenteaftrek wordt weer voor zijn oorspronkelijke doel gebruikt: niet als ‘villasubsidie’, maar om gewone mensen in staat te stellen een eigen huis te kopen. Er komt een bankbelasting om de kosten van de financiële crisis te betalen”

  “Maar stop! De Partij van de Arbeid zit helemaal niet in de regering en gaat oppositie voeren. Oppositie tegen de coalitie van VVD, PVV en CDA. (…) mijn grootste zorg zit in de benadering van mensen. Met politici die onderscheid maken tussen mensen op basis van afkomst of levensovertuiging en in het centrum van de macht komen. Met deze beleden ongelijkheid ontstaat een voedingsbodem voor een wereld die ik niet wil. Een wereld met angst, onbegrip en hardheid, over mensen die daar niets aan kunnen doen – en dan heb ik het natuurlijk niet over criminaliteit of overlast, want die moeten worden aangepakt.”  Maak melding

 142. Sorry, had het over “bovenstaand” moet dus hier?

  @ drama, eten met….klinkt als een ultra domme actie….misschien wel in scene gezet: heeft Geert nixxx meer over wraking te janken. Geloof het of niet, maar ik heb net gemaild over dat “edelachtbare” uitgewerkt en al. Naar: gelegenheidsvriens Spong…..Reken erop dat Geert zijn tijd ook wel aan voor hem nuttiger dingen zou willen besteden….ophitsen van gelijkgestemden bijvoorbeeld: dat kan ie toch ook niet aan zo’n makelaar uit de Hofstad over laten of aan DBrinkman of aan Graus….zie boven vandaag of aan Fleurke……..neeeeee doet ie zelf ook veel te graag. Maar of ie nog veel tijd voor heeft? Dinsdag geht es on volgens mij…..verwacht ook wel meer spijtoptanten bij het CDA. Wordt best interessant allemaal.  Maak melding

 143. @ Zwolse: Uitgesproken (N2, 20:25)
  – Indonesische militairen martelen Papoea’s
  – Oud-CDA-politicus Hannie van Leeuwen blijft boos over samenwerking met de PVV  Maak melding

 144. Vanavond bij P&W.

  Hero Brinkman.

  De afgelopen dagen hebben zes Kamerleden een bezoek gebracht aan de nog resterende Nederlandse militairen in Afghanistan, waaronder Hero Brinkman (PVV). De andere vijf kamerleden zijn Anouchka van Miltenburg (VVD), Hanke Bruins Slot (CDA), Angelien Eijsink (PvdA), Jasper van Dijk (SP) en Wassila Hachchi (D66) waren in Afghanistan. Vanavond zijn zij terug gekomen. Hero Brinkman vertelt vanavond over zijn bezoek en over wat hij vindt van de Nederlandse missie in Afghanistan


  Maak melding

 145. Ben bang dat over een jaar nog weinig CDA kamerleden herkenbaar zullen zijn,uit schaamte zullen ze met carnaval massaal mombakkers verschaffen om hun schaamte te kunnen camoufleren.


  Maak melding

 146. Mijn tafelnoten waarmee ik een regering tracht te vormen zullen met het schaamrood op hun hoofd de andere kant opkijken: zoiets bedoel je? Nu al lijkt Hannie het al te doen.

  Verhaal van Geert.

  Verheug me alweer op Spijkers met Koppen morgen Radio 2 Met Dolf Janssen & Felix Meurders alsmede vele columnisten etc :D:D:D


  Maak melding

 147. Christelijke politiek in 2 delen:

  Ook Christen Unie neemt afstand van Islam (wil natuurlijk in het gat springen dat CDA laat)

  ‘Moslims horen bij Nederland, maar de islam nog lang niet.’ Volgens Gert-Jan Segers, directeur van het wetenschappelijk instituut van de ChristenUnie. moet je er toch niet aan denken dat de Islam echt een mede-bepaler is van Nederland. ⤽Natuurlijk hebben moslims in Nederland vrijheid van godsdienst en dus de wettelijke ruimte de islam te belijden. Maar dat is iets anders dan de stelling dat ??de islam?? bij Nederland hoort⤝.
  ⤽Ook al is ons land geseculariseerd, het protestantisme heeft ons land gevormd tot wat we nu zijn⤝, zegt Segers. ⤽Waarom zijn negen van de tien minst corrupte landen in de wereld landen met een protestantse cultuur? Waarom is de combinatie van democratie en islam zo??n ingewikkelde? Zonder zicht op culturele en religieuze verschillen is daar geen afdoende antwoord op te geven. Die verschillen doen er toe.⤝ Segers kijkt ??niet erg uit naar het moment dat de islam er in Nederland inderdaad bij hoort zoals die er in het Midden-Oosten bij hoort.??
  ⤽Over rechten en plichten van moslims mag geen discussie bestaan. Maar over de invloed en de uitwerking van de islam op onze cultuur en onze wetgeving des te meer.⤝

  Bron: Opunie
  Wakker worden Gert Jan: er is al een burgemeester in Rotjeknor en een bijzonder sterke PvdA-vrouw in Albayrak: Meen zeker te weten dat Zwolle’s CU-trekker John van Boven daar anders over denkt: niet?


  Maak melding

 148. Azië kwetsbaarst voor klimaatverandering
  22-10-2010 om 14:24 door Carlos (sargasso, evenals een paar volgenden, kan die site namelijk niet linken want dan gaat mailadres mee; heb daar een aantal keren gepost)

  In Europa en Amerika kan men zonder veel risico klimaatverandering ontkennen. In Azië of Afrika is een loopje nemen met wetenschappelijk onderzoek echter al een stuk risicovoller. Je zou maar de Bengaalse Labohm of de Rwandese Richel zijn: voor je het weet wordt je in je gloedvolle betoog over waterdamp en zonnevlekken getroffen door een overstroming of voedselrellen? Weg is je overtuigingskracht!

  De kaartenmakers van Maplecroft bundelden meer dan 40 studies naar de effecten van klimaatverandering in komende 30 jaar en kwamen tot de Climate Change Vulnerability Map. In totaal 42 sociale, economische en ecologische factoren bepalen samen de kwetsbaarheid van een samenleving voor klimaatverandering.

  Tien van de meest kwetsbare 16 landen liggen in Azië. Het kwetsbaarst is Bangladesh (1). Maar ook de opkomende economieën en belangrijke handelspartners India (2), Filipijnen (6), Vietnam (13), Thailand (14) en Pakistan (16) bevinden zich in de hoogste risico categorie. De kwetsbaarheid wordt bepaald door de fysische veranderingen maar uiteraard ook door het vermogen van de samenleving om zich hier aan aan te passen.
  De veiligste landen zijn Noorwegen (170), Finland (169), IJsland (168), Ierland (167), Qatar (163) en Nederland (160). Daar vallen de effecten mee en/of is er voldoende geld om zich aan te passen.  Maak melding

 149. Hannie van Leeuwen op Nederland 2 met heldere uitgesproken standpunten over Verhagen machtswellust), Hillen (over achterbakse opmerking Schinkelshoek) en Leers (niet onkreukbaar, draaikont).


  Maak melding

 150. Vreemd dat ze dan uiteindelijk toch voorstemde op het congres. Net als die kerel die van de week dissident bleek. En die foto die ik plaatste….waar 1 mens met 2 handen stemde (had jij ontdekt).
  Tot nu toe heeft Geert nog overal zijn zin in gekregen, de rechtszaak gaat zelfs overnieuw.

  Grote voordelen aan het overnieuw doen
  ‘ de rechtbank kan weldegelijk voor Geert stemmen
  ‘ de rechtbank is dus toch objectief
  blijft wel een blunder dat die rechter met die brrrr Jansen ging eten
  `Geert moet ook de opossierol invullen en alweer aan de prov.verkiezingen denken. Dat krijg je als je aan niemand van je lijst dingen uit handen durft te geven
  `volgende week wordt toch de dubbele paspoortzaak in stemming gebracht
  `Als ze per ongeluk wel de rit uitzitten zal er erg weinig daadkracht uit voortkomen volgens mij
  `Geert en zijn zwaar betaalde steun Mosko zal altijd blijven janken. Maar even niet over de rechtzaken.
  `Hij kan zo onnoemlijk slecht tegen kritiek en vraagt bij het minste of geringste om excuses. Zou dat zelf daarentegen nooit doen DAAR moet hij op aangevallen worden.  Maak melding

 151. Dick, Ze stemde toch tegen? Ze zei toen dat ze tegen was, maar wel actief in het CDA zou blijven. Daar neemt ze nu wat afstand van: ze gaat geen lezingen meer geven. Haar grootste teleurstelling zit erin dat Verhagen niets doet met de eenderde tegenstand van trouwe CDA-ers. Ze had verwacht dat in de keuze van bewindslieden daar rekening mee zou worden gehouden, maar tegendeel blijkt het geval.


  Maak melding

 152. Uit Nederlands Dagblad 11 oktober met vernietigende analyse van CDA congres

  De discussie en de manier waarop men tijdens het congres omging met de grote zorgen en bezwaren van een aanzienlijke minderheid geven de tegenstemmers weinig vertrouwen. Daarbij spelen met name drie elementen een rol. Ten eerste: de discussie over de uitgangspunten was geen volwaardige discussie. Waarden als rechtvaardigheid, rentmeesterschap en duurzaamheid, solidariteit, gespreide verantwoordelijkheid en medemenselijkheid werden gemaakt tot een slap aftreksel van wat zij oorspronkelijk betekenden. Oprichters van het CDA lieten ook niet na dat te onderstrepen. De waarde van medemenselijkheid werd nooit eerder zo beperkt uitgelegd, om verenigbaar te zijn met het regeerakkoord. Rentmeesterschap en gespreide verantwoordelijkheid krijgen een bijna puur financiële betekenis. In dit regeer- en gedoogakkoord treffen we de volgende zin: ,,Rechtvaardig, omdat mensen rechten hebben en het kabinet dit als uitgangspunt neemt.” Is er een minimalistischer uitleg van ‘rechtvaardigheid’ mogelijk? Is dit de basis waarop wij de politiek gaan funderen en de manier waarop wij politiek gaan bedrijven? In plaats van bestuur en beleid zorgvuldig te toetsen aan beginselen, zijn die beginselen gereduceerd tot instrumentele waarden.  Maak melding

 153. Derk, Dat is echt een ontroerend fragment vind ik. Vanavond was het echt een statige dame met stevige meningen. Hoe ze Gert Leers afserveerde. Dit terwijl hij kennelijk in de publieke opinie gerehalibiliteerd is. Ik ben het zelf helemaal eens met haar. Een minster hoort van onkreukbaar gedrag te zijn. Ik heb destijds het rapport over die kwestie gelezen en vond het aftreden terecht. Hij is teveel van een regentenpositie uitgegaan; iemand die denkt dat hij belangrijk is en alles kan maken.


  Maak melding

 154. Moet Geert zeker nog een keer extra geld halen bij de meest extremistische tak van de Teaparty. En Mosko maar lachen, Eva ook natuurlijk. Ze heeft vast nooit wat in die ouwe 16e eeuws pratende Bouterse-vriend gezien…….maar goud brengt ie wel binnen. Zakie!


  Maak melding

 155. Oh ja Dame (21:29), ze stemde tegen en wilde haar taak blijven doen. Dick, Ze stemde toch tegen? Haar mening over Verhagen was bijzonder pittig. Mijn benaming van de boef een jaar of 4,5 geleden klopte dus al.

  Citaat van de dag

  In plaats van bestuur en beleid zorgvuldig te toetsen aan beginselen, zijn die beginselen gereduceerd tot instrumentele waarden.

  Maar daar hebben ze allemaal dikke peop aan bij het CDA, als ze zelf maar een zetel hebben. Die Bleker ook: nee hoor, ik blijf hier ik ga daar nixxx doen!
  Die zullen een klap krijgen bij de volgende verkiezingen. En onze Zwolse vertegenwoordigers? Muisstil! Tuurlijk want de 1 kreeg al een baantje als CvK van Overijssel. Martijn schreef alleen wat al ver voor de gemeenteraadsverkiezingen. Toen was ie stil en kwam op een rustig lijkend moment op zijn podium toen (hier) terug (hij begreep zogenaamd van alles nixxx) daarna, nog behoorlijk voor het congres…..weer verdwenen als sneeuw voor de zon. En Ed? opende en profileerde zich 3x in de rondte. Oa hier een keer in Holtenbroek en met allerlei niet altijd even gewenste wegen, maar toen hem de modder boven de schoenen dreigde te lopen: radio stilte.
  Zo’n Alida Kastelein (gewezen wethouder) is toch weg kan toch vrijuit praten? Is de Stentor of Oost niet eens bij haar geweest?

  Dan die Zwollenaar Martien van Gurp, verscheen ineens zomaar op tv, inhoud ongeveer: Waar de CDA-ers het gore lef vandaan haalden om tegen Verhagen’s plannen te stemmen….Je zult maar zo neergezet worden!! Als lid van een principiële partij groot geworden door die zogenaamd bindende grote C.

  Ach en mooie Sabine Uitslag (Dalfsen) mocht toch op voorkeurstemmen meedoen; durfde geen kritisch woord meer over heur partij te uiten.
  Ex-wethouder Gerard van Dooremoolen en inmiddels het land uit naar de Oosterburen: ook niet gevraagd door journalisten of wou ie niet wat zeggen?
  Kunnen de CDA-ers de muiterij in familie en kennissenkring nog wel verantwoorden? Laat staan in vriendenkring?

  En de JOVD, ex-collega in Hoogeveen leek destijds echt booming daar. Een jurist, maar ze worden ook niet meer serieus genomen…..net als zo’n beetje elke oudgediende die de partij groot heeft gemaakt!!!

  Het allerergste: de inhoud van de 5 kantjes Klink-brief. Volgens mij hebben allen die stemden voor regeren die brief als een leugen neergezet? Anders doe je toch niet mee?

  Als de zucht naar macht, status, aanzien en vooral pluche te groot lijkt….zouden ze dan blind voor de werkelijkheid zijn? Jammer en volgens mij weinig Christelijk.


  Maak melding

 156. Dame ik ga nixxx meer terugkijken van de Christendemocraten….om je 3x in de rondte te ergeren.

  Doe mij (nu) gezellige Paolo de Leeuw maar. Nu zal het Geert-debacle wel op 2 worden uitgelicht en bij P&W natuurlijk.

  Zondag kijk ik wel naar Buitenhof en morgenmiddag 12-14 uur Spijkers met koppen….skemaatje in bad luisteren 😉

  Ongetwijfeld zal Youp morgen deze ongewone week ook weer strak weten te vatten 😀

  PS Wim Brands met BOEKEN zo.morgen niet vergeten!


  Maak melding

Reageer